Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2007 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 20 września 2013 - 13:29

Witam, To była ciężka noc w oczekiwaniu pod Apple Store w jednym z miast w UK, 18 godzin pozwoliło mi być 9-tym do zakupu swojego iPhone 5S. Zakupiłem Space Gray 16GB! Powiem odrazu jedno na wstępie, ten telefon w tym kolorze jest boski!, nie mam wątpliwości że to najlepszy kolor jak dla mnie, widziałem wszystkie trzy, najmniej mi się podobał biały. Złoty prezentuje sie całkiem fajnie choć miałem spore uprzedzenia, zaznaczam że złotę się sprzedały w 15 minut. W 5S wszystko pływa jak należy, skaner reaguję szybciej niż zdąrzę pomyśleć:) w jakości aparatu widać drastyczne zmiany, jakość zdjęć świetna, 120fps jest całkiem fajne ale nie urywa dupy, dla siebie samego nie widzę czestego zastosowania na codzień, fakt że, od czasu do czasu może być przydatne:) Z baterią narazie nie wiem jak jest bo mam telefon od 3 godzin, w zasadzie nie wiem o czym narazie pisac bo telefon jeszcze pachnie nowością więc potestuję i napiszę w najbliższym czasie. P.S do telefonu dokupiłem Apple Leather Case w kolorze Beżowym, śliczny i bardzo dobre wykonanie, myslalem że będzie znacznie grubszy (przynajmniej na zdjęciach tak wyglądał) ale jest naprawdę minimalistyczny!

#2 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 20 września 2013 - 13:44

To zrób test na ile bezpieczny jest Touch ID i daj komuś innemu, żeby przyłożył palec, po kilku zaraz trzeba chyba wpisać kod. Ciekawe czy po resecie telefonu ten kod się nie restartuje, czy jest jak do tej pory, że niby hasło, ale po hard resecie nie ma hasła.

#3 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 20 września 2013 - 13:47

To zrób test na ile bezpieczny jest Touch ID i daj komuś innemu, żeby przyłożył palec, po kilku zaraz trzeba chyba wpisać kod. Ciekawe czy po resecie telefonu ten kod się nie restartuje, czy jest jak do tej pory, że niby hasło, ale po hard resecie nie ma hasła.

Mam już zainstalowany iOS 7.0.1 i ten błąd został wyeliminowany:) próbowałem z trzema osobami, nie ma takiej możliwości żeby włamać się do telefonu:)

#4 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 20 września 2013 - 13:58

Jeżeli w wersji iOS 7.0.1 nie ma wpisania hasła po błędnym odcisku palca i nawet hard reset go nie obejdzie to bardzo dobrze.

#5 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 20 września 2013 - 13:58

Powiedz mi jak w porównaniu do czarnego iP5 pierwsze odczucia wizualno estetyczne? Tzn. czy boki nowego 5S w tej wersji kolorystycznej, którą kupiłeś komponują się z całą resztą? Nie wybijają się teraz za bardzo? Bo na zdjęciach nie wygląda to najlepiej, jakby nie współgrało. 5'ka była super męska i obawiam się, że czarny 5s już nie jest taki charakterny... Ciekawe jak z jakością obudowy na dłuższą metę.

#6 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 20 września 2013 - 14:00

Jak się mają nie komponować? Boki są podobne do boków w iPhone 4/4s, są trochę ciemniejsze.

#7 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 20 września 2013 - 14:14

Powiedz mi jak w porównaniu do czarnego iP5 pierwsze odczucia wizualno estetyczne? Tzn. czy boki nowego 5S w tej wersji kolorystycznej, którą kupiłeś komponują się z całą resztą? Nie wybijają się teraz za bardzo? Bo na zdjęciach nie wygląda to najlepiej, jakby nie współgrało. 5'ka była super męska i obawiam się, że czarny 5s już nie jest taki charakterny... Ciekawe jak z jakością obudowy na dłuższą metę.

Odczucia wizualno-estetyczne o wiele lepsze niż w czarnym iP5, mam oba przed sobą i powiem że odcien szarego w 5S jest niesamowity, w dodatku krawędzie gdzie iP5 się rysował są teraz znacznie jaśniejsze i podchodzą pod kolor stali w iP4/4S, wygląda to o niebo lepiej, pozatym kolor Space Gray jest bardzo męski jak to określiłeś :) trzeba zobaczyć na żywo, poprostu jakość materiału pomimo że to najprawdopodobniej ten sam rodzaj aluminium wygląda znacznie bardziej klasycznie i drogo:)

#8 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 20 września 2013 - 14:24

[ATTACH=CONFIG]17128[/ATTACH] Porównanie 5s i 5. Imho 5 wygląda lepiej ale może rzeczywiście trzeba to zobaczyć na żywo by ocenić jak jest naprawdę :)

#9 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 20 września 2013 - 14:29

Moje odczucia sa takie, ze najfajniejsza bajera jest kamera, 120fps jest swietne, a czytnik jak to czytnik. Moglby byc troche szybszy. Nigdy nie uzywalem pass code i odblokowanie przesunieciem palca bylo jednak najszybsze :)

#10 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 20 września 2013 - 14:31

猫の肉球で iPhone 5s のロック解除できました!! - YouTube

Widzieliście to ? :D brak słów :D

#11 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 20 września 2013 - 14:33

Wychodzi na to że facio wyposażył kota w najnowszy gadżet:)

#12 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 20 września 2013 - 15:09

no ale to chyba jest 5c, a one nie mają czytnika linii? Czy się mylę?

#13 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 września 2013 - 15:10

Raczej 5s w kolorowej obudowie

#14 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 20 września 2013 - 16:07

To że zakodował odcisk jednego kota, to pół biedy, ale najlepsze, że na końcu przykłada łapę tego drugiego kotka i też załapuje :)

#15 anies7

anies7
  • 32 postów

Napisano 20 września 2013 - 16:25

Odczucia wizualno-estetyczne o wiele lepsze niż w czarnym iP5, mam oba przed sobą i powiem że odcien szarego w 5S jest niesamowity, w dodatku krawędzie gdzie iP5 się rysował są teraz znacznie jaśniejsze i podchodzą pod kolor stali w iP4/4S, wygląda to o niebo lepiej, pozatym kolor Space Gray jest bardzo męski jak to określiłeś :) trzeba zobaczyć na żywo, poprostu jakość materiału pomimo że to najprawdopodobniej ten sam rodzaj aluminium wygląda znacznie bardziej klasycznie i drogo:)

U mnie od strony wizualno-estetycznej bez zmian. Jakość wykonania (stan z dnia dzisiejszego) bez zarzutów, to chyba tyle. Co do reszty - testowanie w toku.

Jak działa u Was czytnik odcisku?
Też jestem zdania,że mogłoby to to odbywać się szybciej.

#16 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 września 2013 - 16:25

Gdyby się ktoś natknął w sieci na wysokiej jakości zdjęcia czarnego modelu to wrzućcie proszę link. :)

#17 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 20 września 2013 - 16:43

To nikt się nie skusił na 5c - zero wrażeń z kolorów? :)

#18 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 20 września 2013 - 16:48

Na mnie już czeka czarno-szary 5S 32GB :) Tyle ze na Krecie jestem do wtorku...

#19 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 20 września 2013 - 17:15

Chętnie poczytam wasze wrażenia z użytkowania 5s'a. Głównie interesuje mnie aparat foto. Ja sobie odpuszczam zakup, przemęczę się jeszcze rok z 5, szkoda mi kasy :)

#20 vannityy

vannityy
  • 106 postów
  • SkądSopot, PL

Napisano 20 września 2013 - 17:19

Chętnie poczytam wasze wrażenia z użytkowania 5s'a.
Głównie interesuje mnie aparat foto.

Ja sobie odpuszczam zakup, przemęczę się jeszcze rok z 5, szkoda mi kasy :)

"przemęczę się"? wiele innych ludzi z checią zamieniłoby się z Tobą..
Męczyć to się można z 3G, 3GS, 4

#21 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 20 września 2013 - 18:13

Ja czekam na iPhone'a 6, modele S sobie odpuszczam, nie czuje potrzeby zmiany telefonu co rok. Ciekaw jestem kiedy pojawia sie 5c i 5s w Polsce

#22 lovehatehero

lovehatehero
  • 76 postów

Napisano 20 września 2013 - 18:38

"przemęczę się"? wiele innych ludzi z checią zamieniłoby się z Tobą..
Męczyć to się można z 3G, 3GS, 4

Męczyć, to się można dzwoniąc z budki, a nie korzystając choćby z ip4.

#23 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 20 września 2013 - 18:42

Gdyby się ktoś natknął w sieci na wysokiej jakości zdjęcia czarnego modelu to wrzućcie proszę link. :)

Mówisz, masz ;).

iPhone 5s, 5c + iPod touch Space Gray Unboxing | Flickr - Photo Sharing!

#24 maniakse

maniakse
  • 135 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 września 2013 - 18:57

Męczyć się też można na 4s w chwili, gdy okazuje się, że 16gb to za mało ;p Mnie ciekawi aparat w 5s, jak wrażenia z jego użytkowania? Może ktoś z posiadaczy pokusi się o małe porównanie zdjęć robionych 5s i 5/4s?

#25 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 20 września 2013 - 19:28

U mnie od strony wizualno-estetycznej bez zmian. Jakość wykonania (stan z dnia dzisiejszego) bez zarzutów, to chyba tyle. Co do reszty - testowanie w toku.

Jak działa u Was czytnik odcisku?
Też jestem zdania,że mogłoby to to odbywać się szybciej.

U mnie czujnik działa natychmiast

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych