Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
2007 replies to this topic

#1601 grzesj

grzesj
  • 189 posts
  • SkądSieradz

Posted 13 February 2014 - 15:17

Ja mam 49 tydzień i też mam sztukę idealną (prócz home button, który mi nie przeszkadza).

#1602 stanleee

stanleee
  • 1 posts

Posted 13 February 2014 - 16:55

U mnie też egzemplarz z 49 tygodnia i wszystko ok.

#1603 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 posts
  • SkądEarth

Posted 13 February 2014 - 18:27

Dostałem dzisiaj telefon. 42 tydzień. Luźny troche power. Cała reszta super. Wyświetlacz ładne barwy. Wszystko śmiga. Brak kurzu itp pod szkiełkiem. Regenersis w ciągu 6 dni mi dało nowy ( T-Mobile ) Space gray 16GB

#1604 evo

evo
  • 38 posts

Posted 13 February 2014 - 23:13

Googlowałem, szukałem po internetach i nic nie znalazłem - powiedzcie proszę, jak wygląda sprawa odprysków, podatności na uszkodzenia w przypadku 5S Space Gray? Mam się bać i zmienić zamówienie na białego, czy mogę spać spokojnie? Obecnie mam dwa białe iPhone 5 - jeden w stanie idealnym, drugi niestety nosi ślady mojej nieuwagi - nie ma tragedii, można z tym żyć, a jak ktoś nie wie to nawet nie zauważy uszkodzeń. ;)

#1605 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 14 February 2014 - 16:04

W 5s ciemna wersja nie ma problemow z lakierem tak jak to zdarzało sie w przypadku poprzedników :)

#1606 m@ro

m@ro
  • 61 posts

Posted 14 February 2014 - 16:14

Dokładnie. Nie ma problemów z lakierem bo nie ma lakieru :)

#1607 evo

evo
  • 38 posts

Posted 14 February 2014 - 17:06

Dzięki, w takim razie spokojnie czekam na paczuszkę na eSami. ;)

#1608 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 posts

Posted 14 February 2014 - 23:31

Ja miałem 5 sztuknz czego 3-cia była zdecydowanie najlepsza. Przerabiałem klikanie ekranu, źle zamontowane aluminium tylne względem szkiełek, porysowaną obudowę out of the box i paprochy na soczewce aparatu. Każdy natomiast miał ten ochydny, latający power. Może jestem za dużym detalistą, ale tak już mam. Nawet połowę tańszy Nexus pod tym względem jest lepiej wykonany. Niemniej jednak za każdym razem wymiana z AOS była bezproblemowa. Przy piątek sztuce jak zdecydowałem się go oddać to zaproponowali mi 700 PLN zwrotu, abym zostawił iPhone'a, ale mimo to zdecydowałem się go oddać. Teraz jestem zadowolony z nexusa 5 i czekam na prezentację iP6. Obawiam się jednak, że Apple będzie ciężko namówić mnie na swój gadżet po Nexusie.

#1609 Radi-83

Radi-83
  • 250 posts

Posted 15 February 2014 - 01:48

Ja miałem 5 sztuknz czego 3-cia była zdecydowanie najlepsza. Przerabiałem klikanie ekranu, źle zamontowane aluminium tylne względem szkiełek, porysowaną obudowę out of the box i paprochy na soczewce aparatu. Każdy natomiast miał ten ochydny, latający power. Może jestem za dużym detalistą, ale tak już mam. Nawet połowę tańszy Nexus pod tym względem jest lepiej wykonany. Niemniej jednak za każdym razem wymiana z AOS była bezproblemowa. Przy piątek sztuce jak zdecydowałem się go oddać to zaproponowali mi 700 PLN zwrotu, abym zostawił iPhone'a, ale mimo to zdecydowałem się go oddać. Teraz jestem zadowolony z nexusa 5 i czekam na prezentację iP6. Obawiam się jednak, że Apple będzie ciężko namówić mnie na swój gadżet po Nexusie.

Ja mam obecnie 4 sztukę i chyba jeszcze raz spróbuję wymienić ;D ciekawe czy jak będę chciał zwrócić również dostanę taka propozycję, bo jeśli by miał coś kosmetycznego nie rzucającego sie w oczy czy nie przeszkadzajacego w urzytkowaniuu to bym przystal na taka propozycję :P

#1610 Arturo90

Arturo90
  • 252 posts
  • SkądSpain

Posted 15 February 2014 - 02:17

ale to chyba daja refubrished ? a nie nowy. mi zaoferowali refuba

#1611 Radi-83

Radi-83
  • 250 posts

Posted 15 February 2014 - 02:50

Jeśli chodzi o wymianę do 14 dni od zakupu to dają nowy, poźniej refuba. Ale jeśli kolega pyta o to czy dają nowy z tą rekompensatą to już niech się wypowie Pan l.gajewski ;P

#1612 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 posts

Posted 15 February 2014 - 13:08

Z AOS jak jesteś w okresie wymiany to dostajesz nowe sztuki. Jak już Cię obejmuje tylko gwarancja to trzeba się kontaktować Regenersis i wtedy już zapewne dają refurby.

Co do rekompensaty to wystarczy być uczciwym i mieć jakiś standard, poniżej którego niezależnie od tego z jaką marką ma się do czynienia, zejść nie wolno. Mnie bardzo niedoróbki iPhone'a irytowały. Zawsze grzecznie komunikowałem swoje stanowisko i trzymałem się go twardo. Moja przygoda z wymianami trwała od 15.11 do końca stycznia. Bo oczywiści choć na bieżąco zgłaszałem usterki to prosiłem o późniejsze odesłanie sprzętu bo a to miałem wyjazd służbowy, a to święta, urlop itd. Generalnie samo podejście do Klienta w AOS jest wzorowe. Życzyłbym nam wszystkim, aby taki standard był wszędzie. W każdym razie cała ta długa procedura spowodowała chyba lekkie obustronne zmęczenie wymianami. Stąd taka propozycja ze strony AOS.

Pozdrawiam

#1613 meethxd

meethxd
  • 8 posts

Posted 15 February 2014 - 14:48

Jeśli IPhone był zakupiony w aos to nie oddaje sie go do regenersis tylko autoryzowanego serwisu apple , a regenersis nim nie jest.

#1614 Arturo90

Arturo90
  • 252 posts
  • SkądSpain

Posted 15 February 2014 - 16:08

hmmm, no tak racja. po 14 dniach od zakupu już jedynie oferują refuby, do 14 dni dają nowe, tak mi powiedzieli w AOS. Chociaż mi w aos powiedzieli ze w tym refubie wszystko jest nowe tylko płyta główna używana. może nie taki straszny refub i może być lepiej sprawdzony pod każdym względem jak nowe prosto z chin. jak bedzie sie mi konczyla gwarancja to pojde i wymienie na refuba, przynajmniej bateria bedzie nowa i obudowa. a zawsze mozna odsprzedac lepiej.

#1615 thrusterr

thrusterr
  • 52 posts
  • Skądwarszawa

Posted 15 February 2014 - 18:16

Jeśli oddam na gwarancje iPhone'a kupionego w sklepikach pokroju teletorium, to stracę możliwość serwisowania ich później w Cortlandach itp ?

#1616 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 15 February 2014 - 18:35

Dzisiaj znajomy wziął 5S'a GOLD z Play. Absolutny ideał. Jestem w szoku. Home button idealny, power button także, wszystkie przyciski spasowane idealnie. Wyświetlacz to samo. Wklejam tydzień produkcji: Nice Name: iPhone 5s (UK/Europe) Machine Model: iPhone6,2 Family name: A1457 Group1: iPhone Group2: Generation: CPU speed: 1.3GHz Screen size: 4 inch Screen resolution: 1136x640 pixels Colour: Gold Production year: 2014 Production week: 3 (January) Model introduced: 2013 Capacity: 16GB Memory - flavour: xx Factory: DN (China, Chengdu - Foxconn)

#1617 Marcel_

Marcel_
  • 11 posts

Posted 15 February 2014 - 18:45

Pendolino a powiedz mi gdzie mozna sprawdzić te dane ? Czy one są na pudełku czy w środku ?

#1618 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 15 February 2014 - 18:48

Było kilka razy na forum.

Podaję link jeszcze raz: Wat is dit serienummer?

#1619 Marcel_

Marcel_
  • 11 posts

Posted 15 February 2014 - 18:53

Ok dzięki świerzak jestem ;-)

#1620 Clevland

Clevland
  • 416 posts

Posted 15 February 2014 - 20:15

Po dłuższym użytkowaniu: -grzechotka z przycisku power -wykonanie ok -bateria trzyma ok -home nie wydaje żadnego dźwięku -touch id działa różnie, musiałem jeszcze raz ustawiać odciski. Jest ciut lepiej. Nie zadziałał mi find my phone mimo włączenia stosownych ustawień Muszę zdjąć etui i sprawdzić. Latem jak biegałem to w etui na ramię poprzedni iPhone nie łapał mi od razu sygnału gps. Musiałem gołego w kieszeni nosić. Co do wymiany iPhone na refuba. Najbardziej boli gdy tak postępują z prawie nowym. Niektóre firmy w przypadku używanych naprawiają i obudowy nie wymieniają.

#1621 m@ro

m@ro
  • 61 posts

Posted 15 February 2014 - 20:54

Ok dzięki świerzak jestem ;-)

Ja też jestem świerzak, ale nic nie stało na przeszkodzie żeby temat przeczytać od deski do deski. Obowiązująca lektura dla każdego szczęśliwego i pechowego posiadacza 5s
Przy okazji: mój egzemplarz to 52 tydz prod. Ideał z lekko luźnym Powerem :/

#1622 Radi-83

Radi-83
  • 250 posts

Posted 15 February 2014 - 23:12

Dzisiaj znajomy wziął 5S'a GOLD z Play. Absolutny ideał. Jestem w szoku. Home button idealny, power button także, wszystkie przyciski spasowane idealnie. Wyświetlacz to samo. Wklejam tydzień produkcji:

Nice Name: iPhone 5s (UK/Europe)
Machine Model: iPhone6,2
Family name: A1457
Group1: iPhone
Group2:
Generation:
CPU speed: 1.3GHz
Screen size: 4 inch
Screen resolution: 1136x640 pixels
Colour: Gold
Production year: 2014
Production week: 3 (January)
Model introduced: 2013
Capacity: 16GB
Memory - flavour: xx
Factory: DN (China, Chengdu - Foxconn)

Mam ten sam tydzień produkcji tylko kolor silver i fabrykę F2 (China, Zhengzhou - Foxconn)
W poniedzaiałek zgłaszam do wymiany bo ma uszczerbione plecki na srodku i przy dolnym szkiełku no i brzęczaca wibracje. Bardziej podoba mi się wersja silver ale gdyby były duże szanse na taka sztuke jak opisujesz to może bym sie skusił :D A jak u niego z ta wibracja i przede wszystkim tonacja wyswietlacza bo na tym mi najbardziej zalerzy z tego wszystkiego ;p ?

#1623 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 15 February 2014 - 23:32

Mial mega farta, bo wzial go "z glupa", "z ulicy" i trafil na model doskonaly. Kolory ok, choc jak to w 5S, nieco cieplejsze, choc nie wiem czy to wada, wibracja ok, no i cale spasowanie wzorowe, o co niezwykle trudno. Na dniach znajomi beda jeszcze brali dwa 5S (S/G i Silver) to zrelacjonuje jak u nich to wyglada i jaki tydzien produkcji.

#1624 Radi-83

Radi-83
  • 250 posts

Posted 15 February 2014 - 23:47

Hehe, no to faktycznie miał dużo szczęścia :) ja wszystkie swoje sztuki porównywałem z Lg L9 taty pod katem bieli na wyświetlaczu i tylko pierwsza sztuka przy porówaniu nie miala żoltego odcienia tylko taki jasno szary odcien na jasnosci przed aktywacja czyli troche ponizej polowy ale niestety od góry tak ze 2 cm miala zolty odcien. Na 4 sztuki 2 mialy ta lipna wibre, a to ze trafil na sztywny power to wrec niemozliwe :D juz myslalem ze to jaka legenda ze takie sie trafiaja ;D Ja mam czas do poniedzialku gora wtorku bo mi minie termin 14 dni i musze zadecydowac jaki biorę :)

#1625 m@ro

m@ro
  • 61 posts

Posted 16 February 2014 - 00:08

cale spasowanie wzorowe, o co niezwykle trudno.

jak to? tel za 3 tys i mówisz ze trudno o spasowanie. Mam pierwszy lepszy egzemplarz i naprawdę ideał (pomijam lekko luzny power) Dobrze że kupiłem swojego 5s zanim zacząłem czytać ten wątek :)

- - - Połączono posty - - -

ja wszystkie swoje sztuki porównywałem z Lg L9 taty pod katem bieli

ten LG Twojego taty to jakiś wzorzec? Zaraz padnę :)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users