Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
2007 replies to this topic

#1451 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 21 January 2014 - 08:12

@Madhunt3r, przycisk w 5S nigdy nie był na równi ze szkłem..

Na samym początku był, że nie czuć było ostrych krawędzi szkła, bo bokach, teraz jest niżej, dlatego moje pytanie. Ważne że działa ;)

#1452 adverka

adverka
  • 98 posts

Posted 21 January 2014 - 11:06

A możesz wrzucić zdjęcie tego przycisku? Z tego co pamiętam, każda ze sztuk, które posiadałam, miała inaczej "ułożony" home button. Jeden był bardzo równy z resztą powierzchni telefonu, drugi był głębiej osadzony, trzeci w ogóle jakoś dziwnie pochylony w stronę ekranu. Loteria ;)

#1453 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 21 January 2014 - 11:14

On jest po prostu delikatnie głębiej osadzony, zaraz po kupnie był na równi z resztą powierzchni. Na zdjęciu za bardzo nie będzie widać, bo nic nie widać na oko, tylko czuć pod palcem ;)

#1454 Igito

Igito
  • 43 posts
  • SkądAleksandrów Łódzki

Posted 21 January 2014 - 15:33

Nadal uważam, że coś tu nie gra :PP Przeczytałeś dokładnie co napisałem? Przecież nie możesz czuć ostrych krawędzi szkła po bokach Home skoro jest otoczony aluminiową obręczą? Tak jak pisałem wyżej, ta obręcz jest minimalnie jak tor Nascar, pod kątem, Home leży u jej podłoża i jest parę mikrometrów albo nanometrów niżej od tafli szkła ekranu. Widać to pod światło, gdy patrzymy na telefon z dłuższego boku położonego płasko przed naszymi oczami.

#1455 gareon

gareon
  • 39 posts

Posted 21 January 2014 - 16:06

On mowi prawde, jak kupowalem telefon to mialem podobna sytuacje, doprowadzila mnie do tego, ze poszedlem go wymienic na nowy, ja mialem troche powyzej ten przycisk. Wygladal idealnie ale czuc bylo ostre krawedzie HB i dziwnie brud zbieral/naskorek. Cokolwiek to bylo. W wersji srebrnej i zlotej jest ten "aluminiowy ring i mimo, ze przycisk potem troche opada to wszystko wydaje sie idealnie. W wersjach SG (czarnej) moze to tylko moje odczucie ale ten przycisk byl tez otoczony obwodka ciemna, jednak jak dla mnie ona powodowala wyczuwanie tych krawedzi po opadnieciu. A sam ring opada razem z przyciskiem wiec mozna wyczuwac szklo. Jest to i tak o niebo lepsze rozwiazanie niz wystajacy HB ktorego moglem paznokciem zaczepiac.... :) Co do glosnosci i dzialania, sa to inne przyciski ale u mnie kazdy po tygodniu troche robil sie bardziej elastyczny i nie byl taki sztywny... juz 4 5s za mna teraz idzie 5 model :)

#1456 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 21 January 2014 - 17:53

Nadal uważam, że coś tu nie gra :PP Przeczytałeś dokładnie co napisałem? Przecież nie możesz czuć ostrych krawędzi szkła po bokach Home skoro jest otoczony aluminiową obręczą? Tak jak pisałem wyżej, ta obręcz jest minimalnie jak tor Nascar, pod kątem, Home leży u jej podłoża i jest parę mikrometrów albo nanometrów niżej od tafli szkła ekranu. Widać to pod światło, gdy patrzymy na telefon z dłuższego boku położonego płasko przed naszymi oczami.

Tak, przeczytałem. Wiem, że jest pod kątem, ale właśnie o tym mówie, rogi HB są minimalnie niżej i czuje szkło po bokach, na samym początku był na równi, teraz jest delikatniej głębiej. Sądzę, że każ∂y przycisk, prędzej czy później się 'opuści się trochę, tym bardziej że mając Touch ID używamy go często. To tyle, ważne że działa :D

#1457 Balin0

Balin0
  • 1448 posts
  • SkądKraków

Posted 21 January 2014 - 21:14

Nie rozumiem czemu niektórzy piszą, że Home Button chodzi bardziej twardo albo, że klika...

Kłamią, pewnie żeby nabić posty.

Nie słychać przy tym żadnego kliknięcia czy jakiegokolwiek innego dźwięku

U ciebie nie słychać - fajnie. Ja porównuję dwa leżące obok siebie modele i różnica jest zauważalna. Z ciekawości sprawdziłem też kilka wystawowych modeli 5s i każdy działał tak samo.
iPhone 5s home button noise
iPhone 5S loud button click
iPhone 5s Click Button
5 Problems With The iPhone 5S
Przykładów na YT jes mnóstwo.

#1458 Igito

Igito
  • 43 posts
  • SkądAleksandrów Łódzki

Posted 21 January 2014 - 21:37

W sumie co model to inny, a niby urządzenie to samo :/ Gdybym miał ten problem z zapadniętym HB i by to było rażące, to chyba spróbowałbym wymiany. Na razie telefon ma trochę ponad 2 miesiące. Ciekawe kiedy i czy w ogóle, przyjdzie czas i na mnie z tym problemem. Oby nie..

#1459 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 21 January 2014 - 21:51

NIe jest to problem i nie jest to jakoś rażące. Mam latający power button. Mam cykanie podczas nagrywania gdy mocno potrząsamy telefonem, ale nie wymieniam, bo po co? Działa? Działa, nie chce mi się czekać i wszystkiego robić aby ciągle wymieniać.

#1460 Igito

Igito
  • 43 posts
  • SkądAleksandrów Łódzki

Posted 21 January 2014 - 22:52

Wychodzę z tego samego założenia :) Też mi cyka i mam na flashu aparatu mikro paprocha i nie wymieniłem, a jestem pewien że duża część osób, które się tutaj wypowiadały, od razu dzwoniłaby na infolinię Apple.

#1461 Mazi78a

Mazi78a
  • 1 posts

Posted 22 January 2014 - 13:43

Hej odnośnie grzechotki w iphone 5s to złożyłem reklamację i została uznana - sprzęt wymieniono na nowy. Niestety ten również grzechocze - jak wszystkie 5s jakie sprawdzałem. Oddałem ponownie i ponownie przysłali grzechoczący. To że wymienili na nowy jest dowodem na uznanie reklamacji czyli błędu - usterki. Aktualnie zażądałem zwrotu pieniędzy i rekompensaty za blisko miesiąc bez telefonu - zobaczymy. Ale ogólnie żenada, żeby za blisko 3 koła kupić sobie grzechotkę z logo jabłuszka.

#1462 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 22 January 2014 - 14:00

Czy używając NORMALNIE telefonu potrząsasz nim jak szalony? Pewnie nie, więc w czym problem? Szkoda zachodu ;) Odkąd pamiętam to od ip4 soczewka tak lata, tylko w 5S słychać bardziej.

#1463 AKURAT

AKURAT
  • 827 posts
  • Skądz tąd

Posted 22 January 2014 - 14:40

Czy używając NORMALNIE telefonu potrząsasz nim jak szalony? Pewnie nie, więc w czym problem?

gość ma chyba napady padaczki dlatego go telepie :D
ja Was nie rozumiem czy Wy naprawde telepiecie tym telefonem caly czas i tak Wam to przeszkadza? :D
sriliard postów że grzechocze, no grzechocze i tak jest i tak będzie. Koniec kropka! Jak Wam sie nie podoba kupcie sobie nokije albo inny badziew

#1464 gareon

gareon
  • 39 posts

Posted 22 January 2014 - 14:58

Hej odnośnie grzechotki w iphone 5s to złożyłem reklamację i została uznana - sprzęt wymieniono na nowy. Niestety ten również grzechocze - jak wszystkie 5s jakie sprawdzałem. Oddałem ponownie i ponownie przysłali grzechoczący. To że wymienili na nowy jest dowodem na uznanie reklamacji czyli błędu - usterki. Aktualnie zażądałem zwrotu pieniędzy i rekompensaty za blisko miesiąc bez telefonu - zobaczymy. Ale ogólnie żenada, żeby za blisko 3 koła kupić sobie grzechotkę z logo jabłuszka.

To ze wymieniaja to dlatego, ze maja taka polityke, ja po terminie 30 dni wymienilem sobie na inny kolor od reki w salonie (przedluzyli mi znowu wymiane ale poinformowali, ze nastepnym razem lepiej jak przyjde przed uplywem 30 dni bo potem to juz maja problemy...). Natomiast zglaszanie ich do rekompensaty o latajacy przycisk to juz szczyt...

#1465 pepis2013

pepis2013
  • 30 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 22 January 2014 - 15:07

Ja wyslalem telefon w piatek do cortlandu,dostali w poniedzialek,a dzis na mailu mam info,ze juz dostali nowy takze podejrzewam,ze jutro otrzymam nowy. Powiem Wam,ze w trakcie nagrywania wideo jadac samochodem(tel w uchwycie) bylo slychac ten latajacy przycisk. Ten co odeslalem byl z 46tyg,ciekawe z ktorego bedzie ten,ktory mi przysla,bo jak wpisuje numer seryjny tego nowego to nie pokazuje tygodnia...dziwne? Mam drugiego 5s z 51tyg i tez przycisk lata,ale ze wzgledu na to,ze mam go z orange to nie oddaje na gwarancje.

#1466 cHaBeOn

cHaBeOn
  • 167 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 January 2014 - 18:03

Od siebie 5S zdecydowanie nie polecam. Wydajnościowo w grach gorzej niz na iP5, przycisk początek ktory wciska sie jakby był uszkodzony, głośnik, ktory gra jak tania zabaweczka (wszystko przez cos w stylu autoequalizera, ktory zmniejsza bass gdy podglaśniamy). To tak w skrócie, lepiej kupić iPhone'a 5.

#1467 Michasss8

Michasss8
  • 1515 posts
  • SkądLeszno

Posted 22 January 2014 - 18:21

Wydajnościowo w grach gorzej niz na iP5...

Proszę Cię...

#1468 AKURAT

AKURAT
  • 827 posts
  • Skądz tąd

Posted 22 January 2014 - 18:22

Wydajnościowo w grach gorzej niz na iP5

co TY nie powiesz? i jeszcze powiedz, że Ci sie gry lagują :)

#1469 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 22 January 2014 - 18:27

co TY nie powiesz? i jeszcze powiedz, że Ci sie gry lagują :)

Oj no kupił "iPhonea" :D

#1470 cHaBeOn

cHaBeOn
  • 167 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 January 2014 - 18:49

No właśnie że lagują, San Andreas czy Colin McRae Rally 2, już o tym pisałem wcześniej. Jeśli masz 5S to znajdz kogoś kto ma 5 i porównaj, jak ja to zrobiłem.

#1471 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 22 January 2014 - 19:11

Ja mam 5s, a na nim gta sa i zero lagów. Widocznie mam coś popsute :(

#1472 cHaBeOn

cHaBeOn
  • 167 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 January 2014 - 19:16

Jeśli u was rzeczywiście chodzi dobrze, to widocznie mam coś ze swoim 5S, tyle że brak mi pomysłów bo robiłem restore i zainstalowałem tylko SA, ale to nic nie dało.

#1473 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 22 January 2014 - 19:18

U mnie również zero lagów, wszystko ładnie i płynnie chodzi.

#1474 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 22 January 2014 - 19:27

Jeśli u was rzeczywiście chodzi dobrze, to widocznie mam coś ze swoim 5S, tyle że brak mi pomysłów bo robiłem restore i zainstalowałem tylko SA, ale to nic nie dało.

A zrobiłeś restore bez przywracania kopii ?

#1475 cHaBeOn

cHaBeOn
  • 167 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 January 2014 - 19:46

Tak, bez kopii zapasowej. Wina save z iPhone'a 5? to nie miałoby sensu...

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users