Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2007 odpowiedzi w tym temacie

#1426 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 17 stycznia 2014 - 22:09

Ja posiadam Apple Case czarny od ok 3 tygodni, zero śladów jakiegokolwiek zużycia. Skóra przyjemna w dotyku, 5S stabilniej i lepiej leży w dłoni ;)

#1427 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 17 stycznia 2014 - 22:34

Jak nosisz dużo jeansów, a w nich telefon to każdy inny case niż czarny szybko może złapać przebarwienie. Nawet na pudełku z casem jest informacja, że to skóra, a więc jest podatna na takie tematy. Natomiast jak więcej czasu telefon spędza w kieszonce marynarki, tudzież na biurku to każdy kolor będzie ok. Oryginalny case trochę pogrubia telefon. Dla jednego będzie to zaleta (pewniejszy, solidniejszy uchwyt, mniejsze ryzyko wyślizgnięcia się z dłoni), dla drugiego będzie to wada, bo case jakby nie patrzeć trochę zabiera z designu iPhone'a. Co kto lubi. Ja śmigam narazie z casem, kupiłem go niemal tuż po premierze w Dreźnie i dalej jest w super stanie. Plusem, w porównaniu do innych (plastikowych) jest to, że środek oryginalnego Apple Case jest wyścielony fajną warstwa (szczególnie po wewnętrznych bokach), tak więc chroni ramki telefonu przed zarysowaniem w skutek dostania się różnych paprochów i innych. Ogólnie polecam, choć w takiej sytuacji najlepiej chyba zamówić etui z AOS i sprawdzić samemu. Jak nie podpasuje - odsyłasz i już. Ewentualnie iSpot i w przypadku braku sympatii allegro i sprzedaż po niższej cenie.

#1428 sereksztum

sereksztum
  • 335 postów

Napisano 17 stycznia 2014 - 23:11

Mam czarny case od apple i nie widzę żadnych śladów zużycia po dwóch tygodniach... ;) Zobaczymy co będzie potem. Ogólnie to nosiłbym bez, ale rozsądek mi podpowiada, aby jednak w nim został - zawsze przy oby tylko teoretycznym upadku większe szanse na przetrwanie. Ale mi osobiście dużo lepiej leży w dłoni czy kieszeni kiedy go wyciągnę z case'a Daje sobie jeszcze max 6 miesięcy i i tak będę latał bez :D

#1429 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 17 stycznia 2014 - 23:16

Ja dziś kupiłem 5S i jestem zaskoczony szybkością - jest bardzo dobrze. Aparat świetny. Mam telefon z 49 tygodnia z fabryki F2 i przycisk power ma delikatny luz, ale nie tak wielki jak niektórzy tutaj piszą - raczej nie uważałbym tego za wadę i gdyby nie to forum to nigdy w życiu bym tego nie zauważył. Ogólnie na razie brak wypatrzonych wad.

#1430 mecei

mecei
  • 99 postów

Napisano 17 stycznia 2014 - 23:21

o Panie i Panowie, sie dzisiaj dzialo, pisalem o tym trojkaciku (post 1421) i pojechalem do Media Markt wymienic telefon;p problem byl taki, ze jak wychodzilem ze sklepu przed 21 to nie mieli juz zadnego ajfona 5s na stanie :D tzn. osobiscie rozfoliowalem 16 iphone'ow 5S i kazdy z nich mial wade fabryczna w postaci przebarwienia na ekranie, dodam ze wszystkie byly z fabryki F2 a produkcja: 47 i 51 tydzien :) jaja jak berety, propsy dla zalogi MM za pomoc :) i tutaj pytanie, gdzie ja mam kupic tego iPhone'a 5S (bez wad)?

#1431 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 18 stycznia 2014 - 10:22

Apple Online Store

#1432 911T

911T
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2014 - 12:01

Mi co jakis czas gubi siec tzn tydzien temu zrestartowalem ustawienia sieci, i wszystko ok nie gubił polaczenia wifi domowego. Natomiast dzisiaj, po przebudzeniu patrze nie ma wifi te kółeczko sie kreci, ale nie moze sie polaczyc.. Odtwarzam iphona, moze rozwiaze to moi problem calkowicie.. Może iphone do wymiany? Pozdrawiam TN

#1433 WeronikaM

WeronikaM
  • 63 postów

Napisano 18 stycznia 2014 - 12:11

Przesiadka z 4ki - niesamowite uczucie, jak wszystko szybko, płynnie chodzi :) idealna sztuka, z ciekawości w salonie potrząsałam telefonem, żeby sprawdzić, czy przycisk power lata, ludzie sie na mnie dziwnie patrzyli, ale to norma, ja nie widzę w tym problemu :D telefonik z playa

#1434 Clevland

Clevland
  • 416 postów

Napisano 18 stycznia 2014 - 15:31

Mi co jakis czas gubi siec tzn tydzien temu zrestartowalem ustawienia sieci, i wszystko ok nie gubił polaczenia wifi domowego. Natomiast dzisiaj, po przebudzeniu patrze nie ma wifi te kółeczko sie kreci, ale nie moze sie polaczyc.. Odtwarzam iphona, moze rozwiaze to moi problem calkowicie.. Może iphone do wymiany?
Pozdrawiam
TN

Sprawdź czy to nie wina modemu/rutera.
Czy inne urządzenia nie mają problemu połączenia z wifi?

#1435 mecei

mecei
  • 99 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 14:48

telefon zakupiony w saturnie, obawialem sie po przejsciach z media markt, ale coz, ryzyk fizyk :) dziala, skok wydajnosciowy wzgledem 4s - mega! aparat przy slabym oswietleniu robi naprawde bardzo dobre zdjecia, ponadto daje sie we znaki wiekszy ekran, ciezko obsluzyc go jedna reka (kciuk) w porownaniu do 4s hehe :) ogolem pozytywnie, nakleilem folie my screen protector, matowa - swietnie wyglada, telefon chowany w etui bugatti pure premium, jak najbardziej polecam taki zestaw!

#1436 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 15:12

osobiscie rozfoliowalem 16 iphone'ow 5S i kazdy z nich mial wade fabryczna w postaci przebarwienia na ekranie,

Dali Ci rozpakować 16 sztuk?? Co oni z tym zrobią. Jakie to przebarwienie? Może ekran cieplejszy?

#1437 mecei

mecei
  • 99 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 15:27

jak wymienilem na nowa sztuke i okazala sie wadliwa (tak jakby ktos nasikal na gorna belke, ewidentnie zolte przebarwienie) to poprosilem o kolejna i tak dalej.. zamawialem space gray, nie mieli juz na stanie (8 sztuk wadliwych) to sprawdzilem ich numery seryjne i wszystkie byly z 47 tygodnia lub z 51 i z tej samej fabryki, to kierowniczka kazala odpakowac reszte, srebrne i zlote (tez z tej samej fabryki i 47 lub 51 tydzien), kierowniczka mowila, ze odesla do dystrybutora, naprawde zaloga media markt okazala sie przyjazna, bo mogli powiedziec, ze nie widac zadnych przebarwien i sie klocic, pod katem w tych wszystkich modelach biel nie byla wszedzie na calym ekranie startowym taka sama heh :P z ciekawostek dodam, ze do ispotu i do saturna/media markt iphone'y dostarcza ten sam dystrybutor - abc data cos takiego :P

#1438 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 15:39

No to faktycznie dramat. Sam za chyba 4 razem trafiłem na dobrą sztukę, ale problemy dotyczyły czego innego. Chyba nazwa dystrybutora nie ma znaczenia, fabryki są te same. Ja kupuje zawsze prosto od Apple i prawie zawsze są problemy jakieś. Im większa wiedza odnośnie tych produktów, tym większe prawdopodobieństwo problemu.

#1439 Clevland

Clevland
  • 416 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 15:41

jak wymienilem na nowa sztuke i okazala sie wadliwa (tak jakby ktos nasikal na gorna belke, ewidentnie zolte przebarwienie) to poprosilem o kolejna i tak dalej.. zamawialem space gray, nie mieli juz na stanie (8 sztuk wadliwych) to sprawdzilem ich numery seryjne i wszystkie byly z 47 tygodnia lub z 51 i z tej samej fabryki, to kierowniczka kazala odpakowac reszte, srebrne i zlote (tez z tej samej fabryki i 47 lub 51 tydzien), kierowniczka mowila, ze odesla do dystrybutora, naprawde zaloga media markt okazala sie przyjazna, bo mogli powiedziec, ze nie widac zadnych przebarwien i sie klocic, pod katem w tych wszystkich modelach biel nie byla wszedzie na calym ekranie startowym taka sama heh :P z ciekawostek dodam, ze do ispotu i do saturna/media markt iphone'y dostarcza ten sam dystrybutor - abc data cos takiego :P

Profesjonalne podejście MM.

Też byłem zdziwiony że dali rozpakować 16szt. i pomyślałem, że później najwyżej komuś wcisną...

Czyli to przebarwienie było widać dopiero po uruchomieniu ?

#1440 xmichal121

xmichal121
  • 7 postów
  • SkądMielec

Napisano 19 stycznia 2014 - 15:47

Mi co jakis czas gubi siec tzn tydzien temu zrestartowalem ustawienia sieci, i wszystko ok nie gubił polaczenia wifi domowego. Natomiast dzisiaj, po przebudzeniu patrze nie ma wifi te kółeczko sie kreci, ale nie moze sie polaczyc.. Odtwarzam iphona, moze rozwiaze to moi problem calkowicie.. Może iphone do wymiany?
Pozdrawiam
TN

Też miałem taką przypadłość w Ipadzie - gubił sieć WiFi gdy nie używało się sprzętu przez kilka godzin. Musiałem wpisywać hasło od nowa i wtedy działał znowu. Na infolinii Apple powiedzieli mi, że hasło WiFi nie może zawierać znaków specjalnych (&, @, %, € itp.). Faktycznie miałem znaki specjalne w haśle i po ich usunięciu wszystko działa aż do dzisiaj poprawnie. Nigdy wiecej nie zgubił sieci. Spróbuj.

#1441 mecei

mecei
  • 99 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 16:13

tak, po uruchomieniu: na ekranie gdzie widnieje napis poczatkowy 'czesc, hola itd.' widac bylo, ze biel nie jest wszedzie taka sama.. a dodam, ze jak juz stwierdzilismy, ze egzemplarz jest wadliwy to sprawdzilem reszte elementow i tak np. niektore mialy randomowe rysy na aluminium, w poblizu gniazdka sluchawkowego, z tylu na obudowie, niektore mialy bardzo luzne przyciski do zglasniania i wyciszania heh istny cyrk! dodam, ze dobrze zrobilem zamawiajac go przez internet, mialem odrazu tam 10 dni chyba na zwrot bez przyczyny :P

#1442 perzyk

perzyk
  • 302 postów
  • SkądWawa

Napisano 19 stycznia 2014 - 16:31

mam pytanko

Czy opłaca się kupować taką stacje dokującą?
STACJA DOKUJĄCA IPHONE 5 lub 5s ŁADOWANIE ! (3883725313) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

patrząc na cenę takiej stacji dokującej, mam na myśli to, czy podczas ładowania nie rozwali baterii albo nie porobią się inne historie, bo to chyba oryginał nie jest.

#1443 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 stycznia 2014 - 16:37

mam pytanko

Czy opłaca się kupować taką stacje dokującą?

Spytaj w odpowiednim dziale, to szybciej uzyskasz odpowiedź.
Akcesoria iPhone, iPod

#1444 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 21:33

Jak z Waszym Home Buttonem po kilku miesiącach użytkowania? Też tak jakby troszkę się wyrobił, tzn zapadł się, że jak dotykamy brzegi to nie jest na równi ze szkłem, tylko czuć krawędzie szkła, że jest niżej osadzony. Na samym początku pamiętam był na równi, teraz już się 'wyklikał' ;)

#1445 cHaBeOn

cHaBeOn
  • 167 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 stycznia 2014 - 22:16

Porównywał z was ktoś wydajność w grach między 5 i 5S? od Października miałem 5, dziś dostałem 5S i jest w szoku że na 5S San Andreas chodzi DUŻO gorzej... :/

#1446 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 20 stycznia 2014 - 22:20

@Up. Bardzo dziwne, bo u mnie gta sa zero ścin.

#1447 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 stycznia 2014 - 22:52

Jak z Waszym Home Buttonem po kilku miesiącach użytkowania? Też tak jakby troszkę się wyrobił, tzn zapadł się, że jak dotykamy brzegi to nie jest na równi ze szkłem, tylko czuć krawędzie szkła, że jest niżej osadzony. Na samym początku pamiętam był na równi, teraz już się 'wyklikał' ;)

U mnie się nie zapadł, ale 5s mam dopiero tydzień. Po tym czasie stwierdzam jednak ze smutkiem, że w 4s home chodzi dużo przyjemniej, bardziej miękko. Dodatkowo home w 5s dużo głośniej klika. Trochę szkoda, bo jest to najczęściej wykorzystywany przycisk w telefonie i obniża to dość mocno komfort użytkowania.

#1448 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 20 stycznia 2014 - 23:15

Mój z drugiego zamówienia po kilku wymianach będzie pojutrze. 52 tydzień, F1, ktoś miał jakieś problemy z egzemplarzami z tego tygodnia ?

#1449 Igito

Igito
  • 43 postów
  • SkądAleksandrów Łódzki

Napisano 21 stycznia 2014 - 02:35

Nie rozumiem czemu niektórzy piszą, że Home Button chodzi bardziej twardo albo, że klika.. Jak się odblokowuje telefon to wystarczy lekko nacisnąć przycisk (naprawdę bardzo lekko) bez odejmowania palca od powierzchni i nie mija nawet sekunda (u mnie praktycznie nie da się odczytać godziny w przejściu między naciśnięciem Home, a wejściem do menu - tak szybko), a telefon już jest w menu. Nie słychać przy tym żadnego kliknięcia czy jakiegokolwiek innego dźwięku. Pragnę podkreślić, że telefon posiadam ponad 2 miesiące. @Madhunt3r, przycisk w 5S nigdy nie był na równi ze szkłem.. Otoczony jest aluminiową obręczą która jest pod lekkim (prawie niezauważalnym) kątem (a'la tor w Nascar) i jest na poziomie jej dolnej linii. Chyba, że masz go osadzonego właśnie minimalnie niżej, wtedy można mówić o zapadnięciu się.

#1450 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 21 stycznia 2014 - 08:02

dokładnie, ja praktycznie w ogole nie wciskam home buttona - uzywam tweaka virtual home i wystarczy przykladac palec co innego z power buttonem chyba troche mi sie zapadl?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych