Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
2007 replies to this topic

#1376 sereksztum

sereksztum
  • 335 posts

Posted 09 January 2014 - 23:10

Jakie masz wyniki pracy baterii?

Ja mialam z fabryki F2 i DN. Wszystko podobne, w kazdym cos nie tak :)

13h 28 min W gotowści
3h 7min w użyciu i pozostało 62%

Ogólnie bateria na początku trzymała gorzej. Mam wrażenie, że się "dotarła" po około 2 tygodniach ;)

#1377 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 09 January 2014 - 23:24

Jutro oddaję 5s'a kurierowi i o 15 dziś zgrałem sobie backup na 'starą' piątkę. Jak to człowiek się szybko przyzwyczaja do wygody. ;) Teraz moje odblokowania telefonu wygląda tak, że kładę paluch na home buttonie, nie podziała za pierwszym razem to kładę po raz drugi, dopiero się orientuję, że to 5 i wpisuję hasło ręcznie. Ciężko się odzwyczaić, wpisywanie kodu trwa wieki. ;)

#1378 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Posted 09 January 2014 - 23:30

Mam wrażenie, że w tym modelu, który teraz dostałem czytnik linii działa znacznie szybciej. W poprzednim zawsze trzeba było zaczekać momencik, w tym działa natychmiast, nawet nie zdążę zauważyć, że się ekran blokady pokazał.

#1379 rozowekalosze

rozowekalosze
  • 6 posts
  • SkądKabaty, Warszawa, Poland, Poland

Posted 09 January 2014 - 23:31

Dziś odebrałam:) Jak to możliwe,że taki staruszek? Nice Name: iPhone 5s Family name: Group1: iPhone Group2: Generation: CPU speed: 1.3GHz Screen size: 4 inch Screen resolution: 1136x640 pixels Colour: Gold Production year: 2013 Production week: 44 (November) Model introduced: 2013 Capacity: 64GB Memory - flavour: xx Factory: DN (China, Chengdu - Foxconn)

#1380 Igito

Igito
  • 43 posts
  • SkądAleksandrów Łódzki

Posted 09 January 2014 - 23:31

@Oneghost, ja miałem USG Impossible Tempered Glass (świetne wykonanie) na swojej piątce i powiem Ci, że wolę folię Spigen SGP Ultra Fine, której używam na 5S. Szkło po jakimś czasie zaczęło łapać trochę kurzu po bokach, z racji że jest sporo grubsze od folii. Co do Ultra Fine, to jest to lekko matowana folia, na której nie widać odcisków palców, do tego przeciwodblaskowa i antyrefleksyjna. Mimo, że jest matowa pozostaje przejrzysta więc ekran na tym nie traci, no i nie przyciąga kurzu. Do tego cena to połowa ceny za szklaną wersję. Ja jestem bardzo zadowolony, a już trochę tych folii w życiu miałem. Co do tego, że Ci zostało trochę paprochów pod szkłem.. Masz pewnie takie dwie lub jedną tasiemkę małą do ściągania zanieczyszczeń ze szkła od strony ekranu. Po prostu podważ szkło lekko (igłą albo cyrklem na przykład) i ściągnij te paprochy tą tasiemką. Ona nie zostawia śladu. Tylko uważaj żeby palcem nie dotknąć bo pozamiatane!

#1381 BlackJack

BlackJack
  • 147 posts

Posted 10 January 2014 - 00:25

Ale reszta doskonala (ekran zimny, bez nalotu,

Może głupie pytanie ale nie wiem czy mój ma zimny czy ciepły ekran...
Jak to sprawdzić... nie mam kilku egzemplarzy aby porównać... :)

#1382 Mati1135

Mati1135
  • 93 posts

Posted 10 January 2014 - 00:29

Jeżeli nie rzuca Ci się w oczy żółć i biały jest biały a nie żółtawy to wszystko jest w porządku. ;)

#1383 adr43

adr43
  • 181 posts

Posted 10 January 2014 - 01:29

kupiłem dziś i ja swojego iphone 5s, wszystko ok tylko wiadomo, power buton, jak się potrząchnie to lata:)

#1384 adverka

adverka
  • 98 posts

Posted 10 January 2014 - 03:35

13h 28 min W gotowści
3h 7min w użyciu i pozostało 62%

Ogólnie bateria na początku trzymała gorzej. Mam wrażenie, że się "dotarła" po około 2 tygodniach ;)

Jak ladujesz? Wyladowujesz do 0-10% czy doladowujesz np. przy 40% itp.?

#1385 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 10 January 2014 - 08:53

To widać, po prostu. Jeśli wejdziesz na jakąkolwiek stronę internetową, dasz janość na max i białe tło będzie białe, a nie zażółcone to znaczy, że wszystko jest ok.

#1386 mls

mls

• 1313 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 January 2014 - 21:57

Heh. Z ciekawości spojrzałem na wspomnianą tu stronę do sprawdzania numerów seryjnych i wygląda na to, że mam telefon z wczesnej serii - a jednocześnie bez wad o których mowa w tym wątku. Przyciski na krawędziach obudowy ("power", regulacja głośności) oraz przełącznik wyciszenia mają luzy tak, jak wszystkie inne iPhone. Nie ma technicznej możliwości, poza użyciem kleju, aby przyciski te nie miały niewielkich luzów :)
Poza tym ekran zimny i wszystko działa jak należy.

Colour: Silver
Production year: 2013 
Production week: 43 (October) 
Model introduced: 2013
Capacity: 16GB
Memory - flavour: xx
Factory: F1 (China, Zhengzhou - Foxconn)

#1387 adverka

adverka
  • 98 posts

Posted 10 January 2014 - 22:15

Mój pierwszy 5s był z produkcji z lipca, był idealny ale niestety miał wadę ekranu (pojawiały się paski).

#1388 Igito

Igito
  • 43 posts
  • SkądAleksandrów Łódzki

Posted 11 January 2014 - 00:15

Mój z 41 tygodnia i również bez wad :cool:

#1389 Sad3k

Sad3k
  • 41 posts

Posted 11 January 2014 - 02:05

Mój jest z 50 tygodnia, Grudzień z fabryki F1..ogólnie jestem zadowolony...jedynie czego bym sobie życzył to aby przycisk Home działał ciszej tak jak w iPhone 5 i niżej.

#1390 sereksztum

sereksztum
  • 335 posts

Posted 11 January 2014 - 14:13

Jak ladujesz? Wyladowujesz do 0-10% czy doladowujesz np. przy 40% itp.?

Zawsze wpinam na całą noc - juz mam taki zwyczaj ;)

Czasami jest to 50%, a jak mocno korzystam z telefonu, to przed snem czasami jest i z 10% ;)
Bez jakiejś większej zasady

#1391 dopesi

dopesi
  • 68 posts

Posted 11 January 2014 - 17:27

Do mnie dzisiaj po tygodniu od złożenia reklamacji dotarł nowy egzemplarz Iphone 5s z Cortlandu. Wygląda dobrze, żadnych zarzutów, wszystko działa. Na poprzednim miałem białą plamkę na wyświetlaczu, zrobiła się po miesiącu użytkowania.

#1392 iRobert

iRobert
  • 51 posts

Posted 11 January 2014 - 19:47

Mam 5s od wczoraj. Jak brałem 4s do ręki to wydawał mi się solidniej wykonany, całe szczęście już go oddałem. Większy ekran robi sporą różnicę, telefon działa znacznie szybciej. Niestety miałem problem z wysunięciem tacki na kartę sim i nie wygląda już jak fabrycznie nowa:cry:

#1393 Balin0

Balin0
  • 1448 posts
  • SkądKraków

Posted 13 January 2014 - 17:16

Przed chwilą odpakowałem swojego. Początkowo obawiałem się czy nie będzie zbyt lekki dla mnie, bo w porównaniu do 4s to jednak straszną wydmuszką jest. Oczywiście macałem telefon przed zakupem, ale w sklepie trudno się skupić na własnych odczuciach jak ochrona i sprzedawca patrzą się na ręce. Na szczęście jego ciężar okazał się akceptowalny. Sleep button oczywiście lata, ale chyba bardziej zmartwiłbym się gdyby chodził ciasno (wychodzi na to, że luźny to norma, a ciasny to rzadkość/anomalia).

#1394 dudek_t

dudek_t
  • 72 posts
  • SkądBielsk Podlaski

Posted 14 January 2014 - 08:20

Wczoraj odebrałem nowego 5S'a. Dystrybucja na GB, wersja czarna i przy potrząsaniu przycisk wydaje lekkie popukiwania. Jednak nie wiem jakim "sprzętowym onanistą" trzeba być żeby robić z tego problem. Gdyby nie forum to do głowy by mi nie przyszło żeby to sprawdzić. Wczoraj zainstalowałem wszystko co trzeba i bateria znikała w oczach. Ciekaw jestem ogromnie jak się spisze przy moim normalnym używaniu. Ogólnie telefon na bardzo duży plus. Nie mogę się tylko doczekać iOS 7.1 z uwagi na aplikacje kalendarza - brakuje mi strasznie widoku terminów pod widokiem miesiąca. To jedyna wada.

#1395 sereksztum

sereksztum
  • 335 posts

Posted 14 January 2014 - 21:05

@dudek_t w 7.1 nie ma żadnej zmiany kalendarza. Jedynie zmienia się widok nadchodzących wydarzeń w centrum powiadomień ;)

#1396 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 14 January 2014 - 23:19

Dostajecie już sztuki z 2014 ?

#1397 Balin0

Balin0
  • 1448 posts
  • SkądKraków

Posted 14 January 2014 - 23:32

Mój jest z grudnia (51. tydzień).

#1398 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 15 January 2014 - 15:42

Odnośnie latających power button'ów Ja mam wrażenie, że ten przycisk jakoś za mało wystaje względem ramki iphona. Też tak macie? U mnie to jest może z 1mm max. Działać działa, za każdym razem, latanie mi nie przeszkadza tylko mała wypukłośc trochę. Może też to wina trochę folii na ramce.

#1399 Balin0

Balin0
  • 1448 posts
  • SkądKraków

Posted 15 January 2014 - 16:31

W moim 5s home wystaje tyle samo co w 4s.

#1400 sebadab1

sebadab1
  • 14 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 15 January 2014 - 18:24

Mam mojego iPhone 5S od jakiegoś miesiąca. Niedawno zauważyłem, że na górze lekko odstaje ekran, co mnie denerwuje. Poza tym w środku coś lata, pewnie części aparatu. Myślę nad wymianą, ale myślicie, że dam radę po takim czasie? Jako że nie wymieniałem nic u Apple to nie wiem jak to wygląda. Czy ktoś, kto wymieniał telefon po takim czasie mógłby powiedzieć, jak wygląda kwestia wymiany? Nie ma większego problemu z dogadaniem się?

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users