Jakoś na innych zagranicznych forach nie ma jęku że coś grzechocze, mam 5S który ma też luźny power i mam to w dupie, wielu moich znajomych z UK jak i Irlandii posiadaja 5S i każdy ma tą przypadłość i nawet nie zauważyli tego do póki im tego nie pokazałem a jak pokazałem i spytałem czy im to przeszkadza to mnie wyśmiali że to tylko telefon więc jeśli jesteś mega estetą to miejsca dla Ciebie w czasach masowej produkcji nie ma, taka jest bolesna prawda. Cieszcie się ze swoich urządzeń że działają poprawnie a drobne luzy na mechanicznych częsciach urządzenia to nie jest wada, powie więcej, mam jeszcze iPhone 5 którego wymieniałem z powodu zbyt ciasnego przycisku power, o tyle o ile na początku było ok to po roku czasu (widocznie z powodu kurzu) zaczął chodzić bardzo ciężko aż pewniego dnia jak go wcisnąłem tak musiałem igłą grzebać żeby go odblokować, więc nie płaczcie a jeśli wam to nie odpowiada to musicie porzucić firme Apple bo nikt wam nie złoży ręcznie urządzenia na zamówienie. MASÓWKA! Obudźcie się!
P.S Dodam jeszcze że niedawno zakupiłem telewizor LG 3D za ponad 6k i jak się okazało ma nierówne podświetlenie matrycy LED, jak się dowiedziałem matryce nie są montowane na sztytwno jak kiedyś przy technologii LCD, widać te lekkie jasne plamy gównie na ciemnym tle, zaczęło mnie to irytować po czym zadzwoniłem na infolinie LG i kazano mi wysłać zdjęcia ów telewizora, po czym dostałem odpowiedź że nie jest to wada tylko cecha i tak ma być i nie ma potrzeby wymieniać na inny model, konsultant mi powiedział jeszcze że ja to mam piękny obraz i u innych widział znacznie gorsze, przeszukałem sieć i problem Backlight Bleeding to jest chleb powszedni. Też mógłbym się wkurzać bo wydałem 6k ale jak nie zaakceptuje tego jak to wygląda w tych czasach to nie będe oglądał tv i dupa.
Sorry za lekkie odejście od tematu Apple:) Życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt!
Zgadzam się sie z większością Twojej wypowiedzi. Daj jednak spokój i nie tłumacz tego dzieciakom. Oni i tak nie zrozumieją i za chwilę znajdzie sie kolejny, któremu będzie przeszkadzał luźny Power. Zbierają po rodzicach i krewnych do skarbonki na swoje wymarzone urządzenie, które w snach idealizują i potem takie tego efekty.
Co do zagraniczniaków. Ja również rozmawiałem z kilkoma swoimi znajomymi ze świata. Potwierdzam, oni także byli zdziwieni, że MY upatrujemy w tym jakiś problem i wadę. Choć po luźnej wymianie kilku zdań doszli do wniosku, że 3 koła to dla nas naprawdę spory wydatek i dlatego być może oczekujemy cudów po tym urządzeniu.
Co do potrząsania słuchawką, to wyśmiali postępowanie takich ludzi....
Czy widzieliście jak telefon jest zbudowany w środku i
z jak mocowanych elementów się składa? Przecież choćby bateria, nie jest przykręcane niczym do urządzenia, a "wchodzi w miejsce" odpowiednio dla niej przygotowane i jest najczęściej łapana od spodu tzw. klejem i mocowana do orządzenia. Wiem, gdyż wymieniałem baterię na nową w poprzednim modelu mojej słuchawki (4S). Podważając lekko baterię plastykową szpatułką odpadła, niczym bombka z choinki. Uruchomcie czasem swoją wyobraźnię i pomyślcie, co może się stać przy zbyt długim i gwałtownym potrząsaniem słuchawką, że jakieś elementy się mogą poluzować, itp.
I co wtedy z Waszym "idealnym" urządzeniem......