Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2007 odpowiedzi w tym temacie

#1051 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 19 grudnia 2013 - 19:11

Czytaj ze zrozumieniem. Nie pytam, co napisali bo i ja czytać potrafię. Pytam o Twoje zdanie w temacie.

- - - Połączono posty - - -

Masz rację. Lepiej kup jakiegoś Szajsunga z plastiku. Wówczas nie będziesz miał wyrzutów, że coś Tobie tam grzechocze....

A ja uważam, że się przyznają chociaż do błędu.
Posek opuść forum i przestań hejtować.

#1052 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 19 grudnia 2013 - 19:11

A jesli ktos nam ukradnie tel, czy moze zrobic restore i uzywac tel jako nowego? czy dalej bedzie pytalo o skan palca?

#1053 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 19 grudnia 2013 - 19:31

A jesli ktos nam ukradnie tel, czy moze zrobic restore i uzywac tel jako nowego? czy dalej bedzie pytalo o skan palca?

Masz bana na wyszukiwarkę ?

#1054 Posek

Posek
  • 30 postów

Napisano 19 grudnia 2013 - 20:13

A ja uważam, że się przyznają chociaż do błędu.
Posek opuść forum i przestań hejtować.

Co da Apple, no cóż: "no body is perfect". Co do hejtowania, to bez przesady. Swoboda myśli i wypowiedzi (czasem w formie żartu), które nikogo nie obrażają i nie naruszają ogólnie panujących zasad nie jest żadnym hejtowaniem. Jak chcesz zaistnieć na forum, to nie tędy droga ....
I jeszcze jedno. Widzę po poprzednich postach i po formie ich wypowiedzi, iż bardzo pragniesz moderować to forum pisząc kto i co ma robić.... Napisz do Admina, kto wie... Póki co, nie ty będziesz pisał kto ma opuścić forum, a kto nie. Wyluzuj, bo majciochy w kroku strzelą...:lol:

#1055 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 19 grudnia 2013 - 20:34

Masz bana na wyszukiwarkę ?

A powiem ci że poszedłem twoją radą i znalazlem odp;) fajnie ktos ukradnie nam tel i co najwyzej bedzie sobie mogl zrobic z niego ozdobe na półce

#1056 Posek

Posek
  • 30 postów

Napisano 19 grudnia 2013 - 20:48

Mam pytanie dotyczące pierwszego wrażenia 5S wraz z akcesoriami. People, czy "ktosik" z Was używa, bądź używał Fitbit Flex z najnowszym Iphonem na IOS 7.0.4. Jestem bardzo ciekaw opinii waszych na ten temat :)

#1057 dext3rr

dext3rr
  • 47 postów

Napisano 19 grudnia 2013 - 20:51

Żaden szanujący się złodziej nie ukradnie telefonu z grzechoczącym przyciskiem power, bo wstyd. :twisted:

#1058 Posek

Posek
  • 30 postów

Napisano 19 grudnia 2013 - 20:54

Żaden szanujący się złodziej nie ukradnie telefonu z grzechoczącym przyciskiem power, bo wstyd. :twisted:

Mam identyczne zdanie w temacie :)

#1059 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 19 grudnia 2013 - 21:06

Co da Apple, no cóż: "no body is perfect". Co do hejtowania, to bez przesady. Swoboda myśli i wypowiedzi (czasem w formie żartu), które nikogo nie obrażają i nie naruszają ogólnie panujących zasad nie jest żadnym hejtowaniem. Jak chcesz zaistnieć na forum, to nie tędy droga ....
I jeszcze jedno. Widzę po poprzednich postach i po formie ich wypowiedzi, iż bardzo pragniesz moderować to forum pisząc kto i co ma robić.... Napisz do Admina, kto wie... Póki co, nie ty będziesz pisał kto ma opuścić forum, a kto nie. Wyluzuj, bo majciochy w kroku strzelą...:lol:

Tylko raz poczułem się jak moderator ;) No ale skupmy się na temacie 5sa :) Wbrew temu co pisałem kilka stron wcześniej strasznie irytuje mnie ten przycisk. Mam aktualnie w domu dwie 5ski, trzecia w drodze. Zobaczymy jeszcze tą trzecią sztukę. Pobawię się jeszcze tym egzemplarzem do 7 stycznia, zwrócę i kupię ponownie pod koniec stycznia. Zobaczymy czy od nowego roku coś zmienią z produkcją.

#1060 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 19 grudnia 2013 - 21:37

Kurcze, ja jak tak moim macham to jeszcze czuje taki lekki powiew powietrza w uchu, jeszcze jakiegos zapalenia ucha dostane, oddam na zlom i sobie samsunga kupie ;) Mi by bylo wsytyd cos takiego reklamowac, nie zdziwilbym sie jakby to modele w ktorych nie "lata" ten przycisk byly wadliwe i by go szybciej szlag trafil...

#1061 sereksztum

sereksztum
  • 335 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 00:23

A powiem ci że poszedłem twoją radą i znalazlem odp;) fajnie ktos ukradnie nam tel i co najwyzej bedzie sobie mogl zrobic z niego ozdobe na półce

Hmm... no nie tak zaraz ozdobę na półce ;)
A myślisz, że wszystkie oryginalne baterie, wyświetlacze, przyciski home, obudowy skąd się na allegro biorą ;)?
Tylko płyta główna jest do kosza, reszta jak najbardziej do wykorzystania... fakt, nie zarobi na nim kilku tyś. ale paręset złoty zarobi :))

#1062 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 01:19

Drugi iPhone 5S przeszedł przez moje ręce, tym razem Silver 16GB i też ma mega grzechotkę. Raczej nie ma co liczyć na egzemplarz bez tej usterki.

#1063 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 20 grudnia 2013 - 09:44

Ale jaka usterka ? Pamietam ze w 3gs miałem tak samo i nikt z tego powodu nie oddawał telefonu! Opanujcie się to tylko telefon, robiony masowo na wielką skale, a nie ręcznie składany zegarek. Że ma jabłko na pleckach nic nie znaczy, mój 2 letni macbook air jak go biorę otwartego w ręce to za każdym razem obudowa strzela, mój wcześniejszy plastikowy Asus po kilku upadkach nawet czegoś takiego nie miał, to tylko sprzęt dla każdego !

#1064 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 09:50

@dredg Nie mogę się zgodzić. To nie jest 'tylko' telefon. Gdyby taki był nie kosztowałby >3k. Rozumiem, że coś może grzechotać w telefonie <800PLN, ale mając iP4, 4S czy plastikowego Galaxy S4 nie uświadczyłem żadnego problemu ze spasowaniem obudowy. Nawet w Samsungu. Pierwszy 5s był cały źle poskładany. Drugi ma grzechotkę jak 3 będzie taki sam to chyba go zwrócę, bo mnie bardzo przeszkadza trzeszczenie przycisku jak tel wibruje albo jak go odkładam na blat.

#1065 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 10:16

Ale jaka usterka ? Pamietam ze w 3gs miałem tak samo i nikt z tego powodu nie oddawał telefonu! Opanujcie się to tylko telefon, robiony masowo na wielką skale, a nie ręcznie składany zegarek. Że ma jabłko na pleckach nic nie znaczy, mój 2 letni macbook air jak go biorę otwartego w ręce to za każdym razem obudowa strzela, mój wcześniejszy plastikowy Asus po kilku upadkach nawet czegoś takiego nie miał, to tylko sprzęt dla każdego !

Czyli kupuję telefon za 3000zł i nie mogę nakręcić dynamicznego video, bo jak ruszę telefonem mocniej przy kręceniu to na filmiku słychać grzechotanie i mam się z tego powodu cieszyć i nie robić problemów. Ja miałem wszstkie iPhony od 2 i dopiero coś takiego spotkało mnie dopiero w 5. Miałem je dwie i jedna miała latające przyciski, a druga nie.

#1066 dudek_t

dudek_t
  • 72 postów
  • SkądBielsk Podlaski

Napisano 20 grudnia 2013 - 11:44

Zrozum że dla większości klientów na świecie to jest tylko 3000złotych/550funtów/1000dolców/750euro. Od zwykły telefon. Nie mam pojęcia dlaczego u nas uchodzi to za ekskluzywny produkt.

#1067 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 20 grudnia 2013 - 11:54

Zrozum że dla większości klientów na świecie to jest tylko 3000złotych/550funtów/1000dolców/750euro. Od zwykły telefon. Nie mam pojęcia dlaczego u nas uchodzi to za ekskluzywny produkt.

Nieprawda.

#1068 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 20 grudnia 2013 - 12:06

Jakoś na innych zagranicznych forach nie ma jęku że coś grzechocze, mam 5S który ma też luźny power i mam to w dupie, wielu moich znajomych z UK jak i Irlandii posiadaja 5S i każdy ma tą przypadłość i nawet nie zauważyli tego do póki im tego nie pokazałem a jak pokazałem i spytałem czy im to przeszkadza to mnie wyśmiali że to tylko telefon więc jeśli jesteś mega estetą to miejsca dla Ciebie w czasach masowej produkcji nie ma, taka jest bolesna prawda. Cieszcie się ze swoich urządzeń że działają poprawnie a drobne luzy na mechanicznych częsciach urządzenia to nie jest wada, powie więcej, mam jeszcze iPhone 5 którego wymieniałem z powodu zbyt ciasnego przycisku power, o tyle o ile na początku było ok to po roku czasu (widocznie z powodu kurzu) zaczął chodzić bardzo ciężko aż pewniego dnia jak go wcisnąłem tak musiałem igłą grzebać żeby go odblokować, więc nie płaczcie a jeśli wam to nie odpowiada to musicie porzucić firme Apple bo nikt wam nie złoży ręcznie urządzenia na zamówienie. MASÓWKA! Obudźcie się! P.S Dodam jeszcze że niedawno zakupiłem telewizor LG 3D za ponad 6k i jak się okazało ma nierówne podświetlenie matrycy LED, jak się dowiedziałem matryce nie są montowane na sztytwno jak kiedyś przy technologii LCD, widać te lekkie jasne plamy gównie na ciemnym tle, zaczęło mnie to irytować po czym zadzwoniłem na infolinie LG i kazano mi wysłać zdjęcia ów telewizora, po czym dostałem odpowiedź że nie jest to wada tylko cecha i tak ma być i nie ma potrzeby wymieniać na inny model, konsultant mi powiedział jeszcze że ja to mam piękny obraz i u innych widział znacznie gorsze, przeszukałem sieć i problem Backlight Bleeding to jest chleb powszedni. Też mógłbym się wkurzać bo wydałem 6k ale jak nie zaakceptuje tego jak to wygląda w tych czasach to nie będe oglądał tv i dupa. Sorry za lekkie odejście od tematu Apple:) Życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt!

#1069 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 20 grudnia 2013 - 12:24

Jakoś na innych zagranicznych forach nie ma jęku że coś grzechocze, mam 5S który ma też luźny power i mam to w dupie, wielu moich znajomych z UK jak i Irlandii posiadaja 5S i każdy ma tą przypadłość i nawet nie zauważyli tego do póki im tego nie pokazałem a jak pokazałem i spytałem czy im to przeszkadza to mnie wyśmiali że to tylko telefon więc jeśli jesteś mega estetą to miejsca dla Ciebie w czasach masowej produkcji nie ma, taka jest bolesna prawda. Cieszcie się ze swoich urządzeń że działają poprawnie a drobne luzy na mechanicznych częsciach urządzenia to nie jest wada, powie więcej, mam jeszcze iPhone 5 którego wymieniałem z powodu zbyt ciasnego przycisku power, o tyle o ile na początku było ok to po roku czasu (widocznie z powodu kurzu) zaczął chodzić bardzo ciężko aż pewniego dnia jak go wcisnąłem tak musiałem igłą grzebać żeby go odblokować, więc nie płaczcie a jeśli wam to nie odpowiada to musicie porzucić firme Apple bo nikt wam nie złoży ręcznie urządzenia na zamówienie. MASÓWKA! Obudźcie się!

P.S Dodam jeszcze że niedawno zakupiłem telewizor LG 3D za ponad 6k i jak się okazało ma nierówne podświetlenie matrycy LED, jak się dowiedziałem matryce nie są montowane na sztytwno jak kiedyś przy technologii LCD, widać te lekkie jasne plamy gównie na ciemnym tle, zaczęło mnie to irytować po czym zadzwoniłem na infolinie LG i kazano mi wysłać zdjęcia ów telewizora, po czym dostałem odpowiedź że nie jest to wada tylko cecha i tak ma być i nie ma potrzeby wymieniać na inny model, konsultant mi powiedział jeszcze że ja to mam piękny obraz i u innych widział znacznie gorsze, przeszukałem sieć i problem Backlight Bleeding to jest chleb powszedni. Też mógłbym się wkurzać bo wydałem 6k ale jak nie zaakceptuje tego jak to wygląda w tych czasach to nie będe oglądał tv i dupa.
Sorry za lekkie odejście od tematu Apple:) Życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt!

Mam tak samo w swoim tv LG 3D. a luźny przycisk power jakoś mnie nie martwi. poza tym telefon jest w 100% sprawny i wolałbym nie trafić na gorszy. W ogóle ten temat powinien zmienić tytuł na PROBLEMY Z LUŹNYM przyciskiem, bo nie piszecie nic innego.

#1070 Posek

Posek
  • 30 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 12:31

Jakoś na innych zagranicznych forach nie ma jęku że coś grzechocze, mam 5S który ma też luźny power i mam to w dupie, wielu moich znajomych z UK jak i Irlandii posiadaja 5S i każdy ma tą przypadłość i nawet nie zauważyli tego do póki im tego nie pokazałem a jak pokazałem i spytałem czy im to przeszkadza to mnie wyśmiali że to tylko telefon więc jeśli jesteś mega estetą to miejsca dla Ciebie w czasach masowej produkcji nie ma, taka jest bolesna prawda. Cieszcie się ze swoich urządzeń że działają poprawnie a drobne luzy na mechanicznych częsciach urządzenia to nie jest wada, powie więcej, mam jeszcze iPhone 5 którego wymieniałem z powodu zbyt ciasnego przycisku power, o tyle o ile na początku było ok to po roku czasu (widocznie z powodu kurzu) zaczął chodzić bardzo ciężko aż pewniego dnia jak go wcisnąłem tak musiałem igłą grzebać żeby go odblokować, więc nie płaczcie a jeśli wam to nie odpowiada to musicie porzucić firme Apple bo nikt wam nie złoży ręcznie urządzenia na zamówienie. MASÓWKA! Obudźcie się!

P.S Dodam jeszcze że niedawno zakupiłem telewizor LG 3D za ponad 6k i jak się okazało ma nierówne podświetlenie matrycy LED, jak się dowiedziałem matryce nie są montowane na sztytwno jak kiedyś przy technologii LCD, widać te lekkie jasne plamy gównie na ciemnym tle, zaczęło mnie to irytować po czym zadzwoniłem na infolinie LG i kazano mi wysłać zdjęcia ów telewizora, po czym dostałem odpowiedź że nie jest to wada tylko cecha i tak ma być i nie ma potrzeby wymieniać na inny model, konsultant mi powiedział jeszcze że ja to mam piękny obraz i u innych widział znacznie gorsze, przeszukałem sieć i problem Backlight Bleeding to jest chleb powszedni. Też mógłbym się wkurzać bo wydałem 6k ale jak nie zaakceptuje tego jak to wygląda w tych czasach to nie będe oglądał tv i dupa.
Sorry za lekkie odejście od tematu Apple:) Życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt!

Zgadzam się sie z większością Twojej wypowiedzi. Daj jednak spokój i nie tłumacz tego dzieciakom. Oni i tak nie zrozumieją i za chwilę znajdzie sie kolejny, któremu będzie przeszkadzał luźny Power. Zbierają po rodzicach i krewnych do skarbonki na swoje wymarzone urządzenie, które w snach idealizują i potem takie tego efekty.
Co do zagraniczniaków. Ja również rozmawiałem z kilkoma swoimi znajomymi ze świata. Potwierdzam, oni także byli zdziwieni, że MY upatrujemy w tym jakiś problem i wadę. Choć po luźnej wymianie kilku zdań doszli do wniosku, że 3 koła to dla nas naprawdę spory wydatek i dlatego być może oczekujemy cudów po tym urządzeniu.
Co do potrząsania słuchawką, to wyśmiali postępowanie takich ludzi....
Czy widzieliście jak telefon jest zbudowany w środku i z jak mocowanych elementów się składa? Przecież choćby bateria, nie jest przykręcane niczym do urządzenia, a "wchodzi w miejsce" odpowiednio dla niej przygotowane i jest najczęściej łapana od spodu tzw. klejem i mocowana do orządzenia. Wiem, gdyż wymieniałem baterię na nową w poprzednim modelu mojej słuchawki (4S). Podważając lekko baterię plastykową szpatułką odpadła, niczym bombka z choinki. Uruchomcie czasem swoją wyobraźnię i pomyślcie, co może się stać przy zbyt długim i gwałtownym potrząsaniem słuchawką, że jakieś elementy się mogą poluzować, itp.
I co wtedy z Waszym "idealnym" urządzeniem......;)

#1071 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 20 grudnia 2013 - 13:28

Zgadzam się sie z większością Twojej wypowiedzi. Daj jednak spokój i nie tłumacz tego dzieciakom. Oni i tak nie zrozumieją i za chwilę znajdzie sie kolejny, któremu będzie przeszkadzał luźny Power. Zbierają po rodzicach i krewnych do skarbonki na swoje wymarzone urządzenie, które w snach idealizują i potem takie tego efekty.
Co do zagraniczniaków. Ja również rozmawiałem z kilkoma swoimi znajomymi ze świata. Potwierdzam, oni także byli zdziwieni, że MY upatrujemy w tym jakiś problem i wadę. Choć po luźnej wymianie kilku zdań doszli do wniosku, że 3 koła to dla nas naprawdę spory wydatek i dlatego być może oczekujemy cudów po tym urządzeniu.
Co do potrząsania słuchawką, to wyśmiali postępowanie takich ludzi....
Czy widzieliście jak telefon jest zbudowany w środku i z jak mocowanych elementów się składa? Przecież choćby bateria, nie jest przykręcane niczym do urządzenia, a "wchodzi w miejsce" odpowiednio dla niej przygotowane i jest najczęściej łapana od spodu tzw. klejem i mocowana do orządzenia. Wiem, gdyż wymieniałem baterię na nową w poprzednim modelu mojej słuchawki (4S). Podważając lekko baterię plastykową szpatułką odpadła, niczym bombka z choinki. Uruchomcie czasem swoją wyobraźnię i pomyślcie, co może się stać przy zbyt długim i gwałtownym potrząsaniem słuchawką, że jakieś elementy się mogą poluzować, itp.
I co wtedy z Waszym "idealnym" urządzeniem......;)

Zgadzam się w 100% szkoda życia i czasu na takie tematy bo , miałczenie nic nie da, jest wada która naprawde przeszkadza to należy wymienić ale takie coś? Gdyby każdy użytkownik 5S na świecie wszedł tu na forum i zaczął płakać jak tutaj wielu to po zwrotach Apple sprzedałoby najwyżej 1mln sztuk (jak nie mniej) :)

- - - Połączono posty - - -

Mam tak samo w swoim tv LG 3D. a luźny przycisk power jakoś mnie nie martwi. poza tym telefon jest w 100% sprawny i wolałbym nie trafić na gorszy. W ogóle ten temat powinien zmienić tytuł na PROBLEMY Z LUŹNYM przyciskiem, bo nie piszecie nic innego.

Zgadzam się, wolę mieć luźny power który zresztą mi wogóle nie przeszkadza niż zesrany model z innych powodów a co do LG to 90% matryc na świecie ma ten problem i jakoś nikt nie płacze. Pzdr

#1072 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 20 grudnia 2013 - 15:28

Czyli kupuję telefon za 3000zł i nie mogę nakręcić dynamicznego video, bo jak ruszę telefonem mocniej przy kręceniu to na filmiku słychać grzechotanie i mam się z tego powodu cieszyć i nie robić problemów. Ja miałem wszstkie iPhony od 2 i dopiero coś takiego spotkało mnie dopiero w 5. Miałem je dwie i jedna miała latające przyciski, a druga nie.

Jakie dynamiczne video? i co jeszcze pod woda ? jak telepiesz telefonem podczas krecenia nic nie widac, jak krecisz normalnie ruszajc w nim w normalny sposob to nic nie slychac...

Co do ceny, zawsze sobie przypominam piewsza nokie jaka kupilem, bez abo kosztowala 2 tys i to nie byl w cale topowy model (kolorowych ekranow jeszcze nie bylo), 2500 to cena iphone 5s 16gb wiec w sumie tanio...

#1073 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 17:45

Jakie dynamiczne video? i co jeszcze pod woda ? jak telepiesz telefonem podczas krecenia nic nie widac, jak krecisz normalnie ruszajc w nim w normalny sposob to nic nie slychac...

Co do ceny, zawsze sobie przypominam piewsza nokie jaka kupilem, bez abo kosztowala 2 tys i to nie byl w cale topowy model (kolorowych ekranow jeszcze nie bylo), 2500 to cena iphone 5s 16gb wiec w sumie tanio...

Był taki filmik na Youtube, że gość jedzie i kręci iPhonem 5S filmik na nierównej nawierzchni i słychać w tle tylko grzechotkę, bo mikrofon jest przy przycisku power.

#1074 DEVZO

DEVZO
  • 69 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 17:51

To sobie trzymajcie ten przycisk Power to wam nie będzie grzechotał przy nagrywaniu :)

#1075 911T

911T
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 grudnia 2013 - 17:53

Dzisiaj zakupilem 5s gold. Sprzet jak wiadomo najwyzszej jakosci, wystepuje u mnie te grzechotanie lecz nie przeszkadza mi to w niczym Natomiast mam pytanie odnosnie pierwszego ladowania? Wyzerowac go, i na maxa ladowanie?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych