Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2007 odpowiedzi w tym temacie

#1076 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 20 grudnia 2013 - 17:54

No mam nadzieje ze sychac, jakby nie bylo slychac to by mikrofon byl trefny... to telefon, a nie kamera do nagrywania filmow w kazdych warunkach... Ja rozumiem ze komus to moze przeszkadzac, tylko ze z tego wszystkego wychodza jakies niepotrzebne nieporozumienia z ktorych osoba postronna powie, ktos tam pisal ze iphone 5s nie nadaje sie do krecenia filimow, a tak nie jest, sam nagralem kilka i zadnych problemow nie bylo, ale fakt nie telepalem telefonem ja wariat i nie jezdze terenowka/rowerem nagrywajac filmy... Na YT to jest wszystko nawet powiginane same od siebie iphony... 911... mozesz naladowac wieczorkiem, najlepiej rozladowac do "czerwnosci" czyli do <20% tak raz na miesiac, zacznij od dzis...

#1077 Łukasz Wojciechowski

Łukasz Wojciechowski
  • 133 postów
  • SkądWawa/Ząbki

Napisano 20 grudnia 2013 - 18:06

I doszliśmy do tego, że "normą" jest grzechotanie a niegrzechotanie odstępstwem od normy. Jeszcze lepszą definicją jest nazywanie tej wady - "cechą".

#1078 Posek

Posek
  • 30 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 18:18

I doszliśmy do tego, że "normą" jest grzechotanie a niegrzechotanie odstępstwem od normy. Jeszcze lepszą definicją jest nazywanie tej wady - "cechą".

Tak właśnie pisałem kilkanaście postów temu :-)

#1079 Igito

Igito
  • 43 postów
  • SkądAleksandrów Łódzki

Napisano 20 grudnia 2013 - 18:32

Chciałbym prosić o sprawdzenie przez Was czy macie może na górnym flashu przy kamerce taki jakby malusieńki okruszek szkła? Na pewno nie jest to kurz, uprzedzam komentujących. Dziś przypadkiem zauważyłem to patrząc z bardzo bliska pod światło. Byłbym wdzięczny. Ktoś tam pytał o serial number: DN~, 41 tydzień. Telefon z luźnym powerem, ale bez innych problemów, w tym żółtawej matrycy.

#1080 dudek_t

dudek_t
  • 72 postów
  • SkądBielsk Podlaski

Napisano 20 grudnia 2013 - 19:10

Chciałbym prosić o sprawdzenie przez Was czy macie może na górnym flashu przy kamerce taki jakby malusieńki okruszek szkła? Na pewno nie jest to kurz, uprzedzam komentujących. Dziś przypadkiem zauważyłem to patrząc z bardzo bliska pod światło. Byłbym wdzięczny.

Ktoś tam pytał o serial number: DN~, 41 tydzień. Telefon z luźnym powerem, ale bez innych problemów, w tym żółtawej matrycy.

A możesz powiedzieć "po uj"? Kolejna teoria spiskowa?

#1081 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 20 grudnia 2013 - 19:15

ja po 2,5 miesiąca posiadania 5s space grey mam problem z home button- touch id, przycisk ma luzy i naciskając go wydaje "strzelający" dźwięk co jakiś czas. Będę to reklamować bo luźny power button przy tym to nic.

#1082 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 20:52

Zgadzam się sie z większością Twojej wypowiedzi. Daj jednak spokój i nie tłumacz tego dzieciakom. Oni i tak nie zrozumieją i za chwilę znajdzie sie kolejny, któremu będzie przeszkadzał luźny Power. Zbierają po rodzicach i krewnych do skarbonki na swoje wymarzone urządzenie, które w snach idealizują i potem takie tego efekty.
Co do zagraniczniaków. Ja również rozmawiałem z kilkoma swoimi znajomymi ze świata. Potwierdzam, oni także byli zdziwieni, że MY upatrujemy w tym jakiś problem i wadę. Choć po luźnej wymianie kilku zdań doszli do wniosku, że 3 koła to dla nas naprawdę spory wydatek i dlatego być może oczekujemy cudów po tym urządzeniu.
Co do potrząsania słuchawką, to wyśmiali postępowanie takich ludzi....
Czy widzieliście jak telefon jest zbudowany w środku i z jak mocowanych elementów się składa? Przecież choćby bateria, nie jest przykręcane niczym do urządzenia, a "wchodzi w miejsce" odpowiednio dla niej przygotowane i jest najczęściej łapana od spodu tzw. klejem i mocowana do orządzenia. Wiem, gdyż wymieniałem baterię na nową w poprzednim modelu mojej słuchawki (4S). Podważając lekko baterię plastykową szpatułką odpadła, niczym bombka z choinki. Uruchomcie czasem swoją wyobraźnię i pomyślcie, co może się stać przy zbyt długim i gwałtownym potrząsaniem słuchawką, że jakieś elementy się mogą poluzować, itp.
I co wtedy z Waszym "idealnym" urządzeniem......;)

Cześć,

Nie wiem jaki jest Twój problem, ale żadnym dzieciakiem nie jestem a za jedną pensję mogę sobie pozwolić na kilka telefonów Apple na miesiąc i nie jestem bynajmniej emigrantem i nie podniecam się czym ten telefon jest dla kogoś zza granicy. Nie obrażam też nikogo swoimi wypowiedziami tylko oceniam obiektywnie jakość produktu. To, że mnie na niego stać i mogę sobie pozwolić ma takie fanaberie nie oznacza, że mie znam wartości pieniądza. Biorąc to pod uwagę nie powiesz chyba, że iPhone jest tanim telefonem uwzględniając ceny konkurencji. I teraz skoro w cenie jednego iPhone'a można mieć dwa inne (nawet topowe) telefony to można wymagać jakości.

#1083 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 20 grudnia 2013 - 21:07

Pokaz mi dwa topowe telefony w cenie jednego iphone.

#1084 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 21:10

Pokaz mi dwa topowe telefony w cenie jednego iphone.

Nexus 5

#1085 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 20 grudnia 2013 - 21:11

Dziekuje, do widzenia...

#1086 leeby

leeby
  • 40 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 20 grudnia 2013 - 21:44

ja po 2,5 miesiąca posiadania 5s space grey mam problem z home button- touch id, przycisk ma luzy i naciskając go wydaje "strzelający" dźwięk co jakiś czas. Będę to reklamować bo luźny power button przy tym to nic.

Też to zauważyłem ale myślę, że to kwestia wyrabiania się przycisku, trochę mnie to irytowało ale teraz się poprawiło.:cool:

#1087 Posek

Posek
  • 30 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 21:46

Cześć,

Nie wiem jaki jest Twój problem, ale żadnym dzieciakiem nie jestem a za jedną pensję mogę sobie pozwolić na kilka telefonów Apple na miesiąc i nie jestem bynajmniej emigrantem i nie podniecam się czym ten telefon jest dla kogoś zza granicy. Nie obrażam też nikogo swoimi wypowiedziami tylko oceniam obiektywnie jakość produktu. To, że mnie na niego stać i mogę sobie pozwolić ma takie fanaberie nie oznacza, że mie znam wartości pieniądza. Biorąc to pod uwagę nie powiesz chyba, że iPhone jest tanim telefonem uwzględniając ceny konkurencji. I teraz skoro w cenie jednego iPhone'a można mieć dwa inne (nawet topowe) telefony to można wymagać jakości.

A kto Tobie napisał, że Ty jesteś ? Skoro tak to odbierasz...ja nie protestuję.
Co do obiektywizmu Twojej oceny produktu. Poczytaj trochę o znaczeniu pojęć. Czym jest obiektywna, a czym subiektywna ocena, gdyż ewidentnie masz z tym problem....
W gwoli wyjaśnienia, każdy tu z nas przedstawia subiektywną ocenę, gdyż taka, a nie inna wynika z natury rzeczy i nie musisz się wcale ze mną zgadzać. Takie po prostu są fakty. Co do wysokości Twojej pensji, to gratuluję. Niestety, moja tak wysoka nie jest, abym pozwolił sobie aż na kilka Iphonów miesięcznie.
Co do ceny Iphonów w Polsce. Zgadzam się, iz jest ona zbyt wysoka i boli mnie to, jednak kompletnie nie mam na to wpływu i się tym nie ekscytuję.
Bardzo proszę, zacytuj zdania(słowa) pisane przeze mnie, które maja charakter obraźliwy i uwłaczają czyjejś godności.
Przemyśl bardziej kolejnego posta, zanim coś napiszesz do mnie....

#1088 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 22:02

A kto Tobie napisał, że Ty jesteś ? Skoro tak to odbierasz...ja nie protestuję.
Co do obiektywizmu Twojej oceny produktu. Poczytaj trochę o znaczeniu pojęć. Czym jest obiektywna, a czym subiektywna ocena, gdyż ewidentnie masz z tym problem....
W gwoli wyjaśnienia, każdy tu z nas przedstawia subiektywną ocenę, gdyż taka, a nie inna wynika z natury rzeczy i nie musisz się wcale ze mną zgadzać. Takie po prostu są fakty. Co do wysokości Twojej pensji, to gratuluję. Niestety, moja tak wysoka nie jest, abym pozwolił sobie aż na kilka Iphonów miesięcznie.
Co do ceny Iphonów w Polsce. Zgadzam się, iz jest ona zbyt wysoka i boli mnie to, jednak kompletnie nie mam na to wpływu i się tym nie ekscytuję.
Bardzo proszę, zacytuj zdania(słowa) pisane przeze mnie, które maja charakter obraźliwy i uwłaczają czyjejś godności.
Przemyśl bardziej kolejnego posta, zanim coś napiszesz do mnie....

Proszę:

"(...) Zgadzam się sie z większością Twojej wypowiedzi. Daj jednak spokój i nie tłumacz tego dzieciakom. Oni i tak nie zrozumieją i za chwilę znajdzie sie kolejny, któremu będzie przeszkadzał luźny Power. Zbierają po rodzicach i krewnych do skarbonki na swoje wymarzone urządzenie, które w snach idealizują i potem takie tego efekty. (...)"

Wracając jednak do tematu, aby nie robić offtopa. Dostałem dzisiaj maila z AOS, że nowe partie nie powinny mieć tego problemu. Nowa sztuka została zlecona do wysłania. Znając ta ścieżkę, pewnie zrobią to w niedzielę i koło środy byłoby doręczenie. Ze względu na święta przyjdzie zapewne około czwartku - piątku. Zdam relacje czy jest ok czy nie.

Pozdrawiam,
Łukasz

#1089 adverka

adverka
  • 98 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 22:32

Dostałem dzisiaj maila z AOS, że nowe partie nie powinny mieć tego problemu. Nowa sztuka została zlecona do wysłania. Znając ta ścieżkę, pewnie zrobią to w niedzielę i koło środy byłoby doręczenie. Ze względu na święta przyjdzie zapewne około czwartku - piątku. Zdam relacje czy jest ok czy nie.

Dzięki za info (dla mnie cenne bo jestem w podobnej sytuacji do Twojej). Może się uda, że dotrze do Ciebie jeszcze we wtorek, jak nie to w piątek. Daj znać jak sprawuje się nowa sztuka i jaki początek serial number. Dzięki

#1090 Posek

Posek
  • 30 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 22:35

Prosiłem o zdanie mające charakter obraźliwy i uwłaczający czyjejś godności w zgodzie z panującymi zasadami współżycia społecznego. To, że ktoś jest dzieckiem nie jest przecież obrazą dla nikogo, prawda? To, że zbiera po rodzinie do skarbonki? Co w tym obraźliwego się pytam???? A może żyjemy w różnych społeczeństwach i wyznajemy własne, a nie ogólne przyjęte zasady.....:rolleyes:
Co do @ z AOS. Pożyjemy, zobaczymy. Śmiem wątpić, aby tak się stało. Jednak jeśli, przyznam Ci na tym forum rację i niezmiernie będzie mi miło, że taki koncern jak Apple, wziął sobie do serca "głos ludu polskiego". Lecz jeśli nic się nie zmieni wraz z nową partią smartfonów - oczekuję tego samego od Ciebie :)
Pozdrawiam również :)

#1091 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 22:40

@l.gajewski - daj znac jak przyjdzie :)!

#1092 dext3rr

dext3rr
  • 47 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 22:50

A więc po dwóch miesiąca użerania z firmą Orange mam swojego 5S w rękach. Nice Name: iPhone 5s (UK/Europe) Machine Model: iPhone6,2 Group1: iPhone Group2: Generation: CPU speed: 1.3GHz Screen size: 4 inch Screen resolution: 1136x640 pixels Colour: Space Gray Production year: 2013 Production week: 48 (December) Model introduced: 2013 Capacity: 16GB Memory - flavour: xx Factory: F1 (China, Zhengzhou - Foxconn) Przyszedł z zainstalowanym iOS 7.0.4. Sleep grzechocze przy potrząsaniu, ale wcale mnie to nie dziwi i ani trochę nie przeszkadza. Więcej wrażeń napiszę jak się trochę pobawię, bo na razie nie miałem zbytnio okazji. Przesiadam się z iPhone 4, więc prędkość zabija. :D

#1093 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 23:17

W środę otrzymałem nowe urządzenie, z wymiany - nadal grzechocze, zostawię to na ustawę konsumencką. Zainstalowano najnowszą wersję systemu. Poniżej trochę danych: Nice Name: iPhone 5s Family name: Group1: iPhone Group2: Generation: CPU speed: 1.3GHz Screen size: 4 inch Screen resolution: 1136x640 pixels Colour: Silver Production year: 2013 Production week: 48 (December) Model introduced: 2013 Capacity: 32GB Memory - flavour: xx Factory: F2 (China, Zhengzhou - Foxconn)

#1094 Igito

Igito
  • 43 postów
  • SkądAleksandrów Łódzki

Napisano 21 grudnia 2013 - 01:20

A możesz powiedzieć po co Twój denny komentarz? Nie snuję żadnej teorii spiskowej, nawet mój post tego nigdzie nie sugeruje.. Spytałem grzecznie, czy ktoś ma taki problem, dla własnej wiadomości. Nie masz nic mądrego do napisania - nie komentuj. Dobranoc.

#1095 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 21 grudnia 2013 - 09:40

Aby głupi miał zagadkę.

#1096 Posek

Posek
  • 30 postów

Napisano 21 grudnia 2013 - 16:20

Mam pytanie. Czy luzy w przycisku Power są oficjalnie uznane przez Apple jako wada produktu i gdzie takie oficjalne info (czarno na białym) można uzyskać(darujmy sobie rozmowy telefoniczne i że Apple przyjmuje bez pierdnięcia praktycznie każdy smartfon, do którego mamy jakieś ale, po czym natychmiastowo, bez zbędnych formalności wysyła nam nowe urządzenia jak się potem okazuje z ta samą cechą) . Mniemam, że people, którzy chcą powoływać się na ustawę konsumencką, czy jak kto woli "niezgodność towaru z ....." muszą mieć ku temu jakieś przesłanki prawne dotyczące w szczególności budowy urządzenia, jego cech konstrukcyjnych, itp. Muszą posiadać dokument, lub co najmniej stanowisko samej firmy, iż luźny Power jest wadą konstrukcyjną. Bardzo proszę o informacje w tym temacie :)

#1097 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 21 grudnia 2013 - 16:28

Mam pytanie. Czy luzy w przycisku Power są oficjalnie uznane przez Apple jako wada produktu i gdzie takie oficjalne info (czarno na białym) można uzyskać(darujmy sobie rozmowy telefoniczne i że Apple przyjmuje bez pierdnięcia praktycznie każdy smartfon, do którego mamy jakieś ale, po czym natychmiastowo, bez zbędnych formalności wysyła nam nowe urządzenia jak się potem okazuje z ta samą cechą) .
Mniemam, że people, którzy chcą powoływać się na ustawę konsumencką, czy jak kto woli "niezgodność towaru z ....." muszą mieć ku temu jakieś przesłanki prawne dotyczące w szczególności budowy urządzenia, jego cech konstrukcyjnych, itp. Muszą posiadać dokument, lub co najmniej stanowisko samej firmy, iż luźny Power jest wadą konstrukcyjną. Bardzo proszę o informacje w tym temacie :)

Jaja sobie przyjacielu robisz? Że niby Apple przyzna się, że coś w ich produkcie jest wadliwe? Do żółtych ekranów w iPad Air też się nie przyznają czyli według Twojej teorii śmiało można uznać, że tak ma być. Problemy z iMac i wiele innych to też normalka. Mało to Apple ma wpadek do których się nie przyznaje? Błagam, pomyśl zanim napiszesz coś ponownie!!

I co to za nowomowa?

Mniemam, że people,

To ma być fajne czy o co chodzi?

#1098 Posek

Posek
  • 30 postów

Napisano 21 grudnia 2013 - 16:54

To nie ja sobie jaja robię. Przeczytaj dokładnie mój post i kto powinien być jego odbiorcą.:idea: i jak ma sie do tego wymiana słuchawki na nową, zgodnie z ustawą konsumencką.....
Proponuję zapoznać się najpierw z treścią tej ustawy, oraz zwrócić szczególną uwagę na powtarzające sie słowo wada i co ono oznacza z definicji....
Ja również:"Błagam, pomyśl zanim napiszesz coś ponownie!!";)

- - - Połączono posty - - -

To ma być fajne czy o co chodzi?

Mi to pomaga w definiowaniu charakteru, wieku, sposobu myślenia, poziomu intelektualnego części użytkowników tego forum(szczególnie tych, zwracających na takie "ubarwiacze" uwagę). Nie przejmuj się.....:cool:

#1099 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 21 grudnia 2013 - 17:02

Mi to pomaga w definiowaniu charakteru, wieku, sposobu myślenia, poziomu intelektualnego części użytkowników tego forum(szczególnie tych, zwracających na takie "ubarwiacze" uwagę). Nie przejmuj się.....:cool:

Skąd pomysł, że się przejmuję? Nie bardzo jest kim, powodów również brak. Miłego wieczoru.

#1100 Posek

Posek
  • 30 postów

Napisano 21 grudnia 2013 - 17:06

To nie pomysł, a wniosek. Różnica w znaczeniu również diametralna (dla niektórych). 3ym się :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych