iPhone 5S - Pierwsze wrażenia
Posted 14 November 2013 - 08:09
Posted 14 November 2013 - 08:54

Posted 14 November 2013 - 11:13
Ogólnie każdego, kto ma 5S w kolorze złotym prosiłbym o zdjęcia, im więcej tym lepiej, a jestem pewien, że wiele osób będzie wdzięcznych
Proszę bardzo.[ATTACH=CONFIG]18329[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18330[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18331[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18332[/ATTACH]
Chcę jednak dodać, że zdjęcie robiłem iPadem mini, którego aparat pozostawia wiele do życzenia, zwłaszcza, że kolor zachowuje się w zależności od rodzaju oświetlenia, za każdym razem inaczej. Nawet kalibracja balansu bieli w bardziej zaawansowanym aparacie nie odda tego koloru wiernie.
Posted 14 November 2013 - 11:44
Posted 14 November 2013 - 12:08
Posted 14 November 2013 - 13:03
Posted 14 November 2013 - 14:12

Posted 14 November 2013 - 16:37
Proszę bardzo.[ATTACH=CONFIG]18329[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18330[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18331[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18332[/ATTACH]
Chcę jednak dodać, że zdjęcie robiłem iPadem mini, którego aparat pozostawia wiele do życzenia, zwłaszcza, że kolor zachowuje się w zależności od rodzaju oświetlenia, za każdym razem inaczej. Nawet kalibracja balansu bieli w bardziej zaawansowanym aparacie nie odda tego koloru wiernie.
Dzięki wszystkim za zdjęcia. Nie mogę się zdecydować. Srebrnym się bawiłem, więc wiem jak świetnie wygląda, a złotego nie ma gdzie sprawdzić, więc jeśli będę zamawiał telefon to wezmę losowo w zależności od tego, który będzie dostępny

PS: Na tym pierwszym zdjęciu wygląda, jakby iPhone miał wypaść z tego pokrowca. Dobrze się ogólnie w nim trzyma? Nie ma niebezpieczeństwa, że przypadkowo z niego wyskoczy?
Posted 14 November 2013 - 16:45

Posted 14 November 2013 - 18:50
Mam tego case'a od Apple też w kolorze brązowym i muszę z przykrością stwierdzić, że już jest bardzo zabrudzony (po miesiącu używania). Jeżeli chodzi o to jak iphone 5s w nim leży, to moim zdaniem najlepszy case'a jakiego miałem. Trzyma go aż za mocno, ciężko wyjąc iphone'a z pokrowca.
Zgadza się Case słabej jakości jeżeli chodzi o wytrzymałość, używałem go przez miesiąc i juz go nie urzywam, mój z jednej strony lekko przybrudzony, jesli ktos zainteresoewany to odsprzedam za połowę ceny, oryginalnie zapakowany i używany 3-4 tyg. stan oceniam na 4/5. Dodam tylko że kolor beżowy.
Posted 14 November 2013 - 19:27
Posted 14 November 2013 - 19:36
Posted 14 November 2013 - 19:50
Dzięki wszystkim za zdjęcia. Nie mogę się zdecydować. Srebrnym się bawiłem, więc wiem jak świetnie wygląda, a złotego nie ma gdzie sprawdzić, więc jeśli będę zamawiał telefon to wezmę losowo w zależności od tego, który będzie dostępny
PS: Na tym pierwszym zdjęciu wygląda, jakby iPhone miał wypaść z tego pokrowca. Dobrze się ogólnie w nim trzyma? Nie ma niebezpieczeństwa, że przypadkowo z niego wyskoczy?
Bierz złoty. Bez kompromisów

Jedyne co mnie denrwuje troche to zmiana polozenia gniazda sluchawek z gory na spod. Czesto łażę po firmie ze słuchawkami w uszach i wetkniętym iphone do kieszeni. Teraz muszę go wtykać do gory nogami

Posted 14 November 2013 - 19:52
no i proszę u mnie pojawiła się aktualizacja iOS 7.0.4 iP5s
Rzeczywiście... na iPhone 4 też jest.
Posted 14 November 2013 - 20:53
Jedyne co mnie denrwuje troche to zmiana polozenia gniazda sluchawek z gory na spod. Czesto łażę po firmie ze słuchawkami w uszach i wetkniętym iphone do kieszeni. Teraz muszę go wtykać do gory nogami
Ale za to jak wyjmujesz telefon to ekran masz po właściwej stronie

Posted 14 November 2013 - 21:06
Posted 14 November 2013 - 21:11
Posted 14 November 2013 - 21:12
No właśnie powiedzcie mi coś o tym applowym case. Przymierzałam się do czerwonego. Ale ja z case'ami tak mam, że poużywam chwilę, po czym wracam do starej, dobrej, sprawdzonej iSock+folia na przód i tył.
Czy ten case nie zniszczy telefonu?
Czerwony jest ciekawy, przymierzałem się do niego, te od Apple nie rysują podobno telefonu ponieważ w środku są czymś wyłożone. Ale zrobiłem tak jak z iPhone 5, folia na przód i tył w zupełności wystarczy, wiem że to żadna ochrona przy upadku, jednak nigdy takiego nie doświadczyłem. Zaleta taka że nie tracisz na uroku telefonu i z drugiej strony nie rysujesz przodu jak i tyłu.
Posted 14 November 2013 - 22:00
Do Kamyk69 ; a jak dzwiękowo do 4s masz jakieś porównanie?
Oceniam z perspektywy słuchawek beats solo hd. Na 5s nie da się osiągnąć takiego "uderzenia" jak w ipodzie. 4S nie mam teraz, ale wcześniej trochę się nim bawiłem tylko i aż taka różnica nie rzucała się "w uszy".
Posted 14 November 2013 - 23:10
Posted 14 November 2013 - 23:15
Zgadza się Case słabej jakości jeżeli chodzi o wytrzymałość, używałem go przez miesiąc i juz go nie urzywam, mój z jednej strony lekko przybrudzony, jesli ktos zainteresoewany to odsprzedam za połowę ceny, oryginalnie zapakowany i używany 3-4 tyg. stan oceniam na 4/5. Dodam tylko że kolor beżowy.
Możesz podesłać fotki jak wygląda Case po miesiącu użytkowania. Z góry thx.
Posted 14 November 2013 - 23:40

Posted 15 November 2013 - 12:03
Tak przy okazji może mi ktoś polecić jakąś dobrą folię na tył do ip5s może być na priv z linkami.
Ja używam od ponad 2 lat (wcześniej na 4s, teraz na 5s) folii Brando (na przód i tył) (linki do sklepów/aukcji łatwo odnajdziesz w google). Mogę śmiało polecić, folia super się trzyma, łatwo ją nałożyć bez bąbli itp. Podobno nadaje się do mycia i ponownego użycia (tego nie testowałam, więc nie potwierdzę, przecierałam ją tylko chusteczkami dla dzieci). Cenowo ok. 30-50zł.
Testowałam też folie SGP i nie byłam zadowolona.
Posted 15 November 2013 - 19:52
Posted 16 November 2013 - 00:16
No właśnie powiedzcie mi coś o tym applowym case. Przymierzałam się do czerwonego. Ale ja z case'ami tak mam, że poużywam chwilę, po czym wracam do starej, dobrej, sprawdzonej iSock+folia na przód i tył.
Czy ten case nie zniszczy telefonu? Widziałam Samsunga Galaxy S2 po używaniu i wyjęciu go z oryginalnego case - tragedia, powycierany! A jak jest tu?
Czy telefon wydaje się dużo większy w tym case?
Czy...case pachnie skórą? Czy jest to skóra z węża strażackiego?
Chyba nigdy nie zrozumiem jak można używać folii i case. Iphone jest tak estetyczny i przyjemny w dotyku, że dodawanie barier jest jak seks w unimilu. Miałem ip4 przez dwa lata i dziś jest bez skazy na ekranie i z lekkimi ryskami na plecach, które nie są istotne. W kieszeni owszem, nosze w skórzanym, wsuwanym etui bugatti. Ale jak wyjmuję i biore go do ręki to musi być saute

Tak samo z ipadem. Na cholerę kupować lekkie airy czy mini jak potem obudowujemy je caseami i stają się ciężkie i większe. Cover starczy by ochronić ekran ipada wrzuconego do podróżnej torby. No chyba, że ktos pracuje w ekstremalnych warunkach.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users