Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
2007 replies to this topic

#626 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 14 November 2013 - 08:09

Wydaję mi się że najpierw chcą przede wszystkim Backordery w USA zrealizować i zaopatrzyć sklepy a wysyłka drugim torem idzie...

#627 tomekkrakow

tomekkrakow
  • 73 posts

Posted 14 November 2013 - 08:54

jeszcze z tydzień trzeba będzie poczekać , ale lepsze to niż 3 tyg :) Mati1135 pewnie w przyszłym tygodniu dostaniemy jakieś info na temat paczki :) tylko dziwne jest to że Tobie nie zmienili terminu a mnie zmienili , a miałem na początku taki sam jak TY :)

#628 zibi2000

zibi2000
  • 181 posts

Posted 14 November 2013 - 11:13

Ogólnie każdego, kto ma 5S w kolorze złotym prosiłbym o zdjęcia, im więcej tym lepiej, a jestem pewien, że wiele osób będzie wdzięcznych :)

Proszę bardzo.[ATTACH=CONFIG]18329[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18330[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18331[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18332[/ATTACH]

Chcę jednak dodać, że zdjęcie robiłem iPadem mini, którego aparat pozostawia wiele do życzenia, zwłaszcza, że kolor zachowuje się w zależności od rodzaju oświetlenia, za każdym razem inaczej. Nawet kalibracja balansu bieli w bardziej zaawansowanym aparacie nie odda tego koloru wiernie.

#629 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 14 November 2013 - 11:44

czy u Was też tak cholernie głośno chodzi wibracja? dzisiaj rano nie obudziła mnie jak zwykle miła melodyjka ale właśnie to jak wibrował. Paskudny dźwięk na rozpoczęcie dnia. Hm w budziku chyba samej wibry nie da rady wyłączyć.

#630 Starzom

Starzom
  • 49 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 November 2013 - 12:08

Nie mam porównania do 4s czy 5 bo przesiadałem się z HTC Sensation ale wg mnie wibracja chodzi cicho.

#631 Kamyk69

Kamyk69
  • 18 posts

Posted 14 November 2013 - 13:03

Jest zdecydowanie głośna, sam za pierwszym razem aż się wystraszyłem :mrgreen:

#632 adverka

adverka
  • 98 posts

Posted 14 November 2013 - 14:12

U mnie wibracja chodzi delikatnie i w miarę cicho, w porównaniu z 4s. Mam 5s Gold i szczerze polecam ten kolor przede wszystkim dla kobiet (zamawiałam w ciemno w AOS, ale nie żałuję ;). Kolor jest delikatny, blady, nie błyszczy się. Wieczorem jest barwy delikatnej stonowanej złotej, w dzień jak kameleon zmienia się w różowe złoto (różowy nie taki "pink" tylko jak obrączki wykonane z różowego złota. Taka lekka, delikatna poświata miedzianego złota). Ja tak odbieram ten kolor, może dla kogoś, kto się waha, taka informacja będzie przydatna :) Jestem pozytywnie zaskoczona szybkością działania (porównuję cały czas do 4s), jakością rozmów (bardzo czysty głos rozmówcy, bez szumu wokół). Touch ID bardzo ułatwia obsługę i zaoszczędza czas (w momencie klikania home button skanuje mi palec i już mam odblokowany telefon). Jeden minus: wydaje mi się, że głośnik jest bardziej cichy niż w 4s.

#633 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 14 November 2013 - 16:37

Proszę bardzo.[ATTACH=CONFIG]18329[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18330[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18331[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18332[/ATTACH]

Chcę jednak dodać, że zdjęcie robiłem iPadem mini, którego aparat pozostawia wiele do życzenia, zwłaszcza, że kolor zachowuje się w zależności od rodzaju oświetlenia, za każdym razem inaczej. Nawet kalibracja balansu bieli w bardziej zaawansowanym aparacie nie odda tego koloru wiernie.

Dzięki wszystkim za zdjęcia. Nie mogę się zdecydować. Srebrnym się bawiłem, więc wiem jak świetnie wygląda, a złotego nie ma gdzie sprawdzić, więc jeśli będę zamawiał telefon to wezmę losowo w zależności od tego, który będzie dostępny :)

PS: Na tym pierwszym zdjęciu wygląda, jakby iPhone miał wypaść z tego pokrowca. Dobrze się ogólnie w nim trzyma? Nie ma niebezpieczeństwa, że przypadkowo z niego wyskoczy?

#634 aquatarion

aquatarion
  • 962 posts
  • SkądZabrze

Posted 14 November 2013 - 16:45

Mam tego case'a od Apple też w kolorze brązowym i muszę z przykrością stwierdzić, że już jest bardzo zabrudzony (po miesiącu używania). Jeżeli chodzi o to jak iphone 5s w nim leży, to moim zdaniem najlepszy case'a jakiego miałem. Trzyma go aż za mocno, ciężko wyjąc iphone'a z pokrowca. :)

#635 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 14 November 2013 - 18:50

Mam tego case'a od Apple też w kolorze brązowym i muszę z przykrością stwierdzić, że już jest bardzo zabrudzony (po miesiącu używania). Jeżeli chodzi o to jak iphone 5s w nim leży, to moim zdaniem najlepszy case'a jakiego miałem. Trzyma go aż za mocno, ciężko wyjąc iphone'a z pokrowca. :)

Zgadza się Case słabej jakości jeżeli chodzi o wytrzymałość, używałem go przez miesiąc i juz go nie urzywam, mój z jednej strony lekko przybrudzony, jesli ktos zainteresoewany to odsprzedam za połowę ceny, oryginalnie zapakowany i używany 3-4 tyg. stan oceniam na 4/5. Dodam tylko że kolor beżowy.

#636 satmar

satmar
  • 788 posts
  • SkądInowrocław

Posted 14 November 2013 - 19:27

no i proszę u mnie pojawiła się aktualizacja iOS 7.0.4 iP5s

#637 szugary

szugary
  • 3 posts

Posted 14 November 2013 - 19:36

Do Kamyk69 ; a jak dzwiękowo do 4s masz jakieś porównanie?

#638 Myszor

Myszor
  • 77 posts
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Posted 14 November 2013 - 19:50

Dzięki wszystkim za zdjęcia. Nie mogę się zdecydować. Srebrnym się bawiłem, więc wiem jak świetnie wygląda, a złotego nie ma gdzie sprawdzić, więc jeśli będę zamawiał telefon to wezmę losowo w zależności od tego, który będzie dostępny :)

PS: Na tym pierwszym zdjęciu wygląda, jakby iPhone miał wypaść z tego pokrowca. Dobrze się ogólnie w nim trzyma? Nie ma niebezpieczeństwa, że przypadkowo z niego wyskoczy?

Bierz złoty. Bez kompromisów :)
Jedyne co mnie denrwuje troche to zmiana polozenia gniazda sluchawek z gory na spod. Czesto łażę po firmie ze słuchawkami w uszach i wetkniętym iphone do kieszeni. Teraz muszę go wtykać do gory nogami :)

#639 Hawken12

Hawken12
  • 250 posts
  • SkądGorzów Wlkp. Polska

Posted 14 November 2013 - 19:52

no i proszę u mnie pojawiła się aktualizacja iOS 7.0.4 iP5s

Rzeczywiście... na iPhone 4 też jest.

#640 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 14 November 2013 - 20:53

Jedyne co mnie denrwuje troche to zmiana polozenia gniazda sluchawek z gory na spod. Czesto łażę po firmie ze słuchawkami w uszach i wetkniętym iphone do kieszeni. Teraz muszę go wtykać do gory nogami :)

Ale za to jak wyjmujesz telefon to ekran masz po właściwej stronie :)

#641 lia

lia
  • 304 posts
  • SkądLublin, PL

Posted 14 November 2013 - 21:06

No właśnie powiedzcie mi coś o tym applowym case. Przymierzałam się do czerwonego. Ale ja z case'ami tak mam, że poużywam chwilę, po czym wracam do starej, dobrej, sprawdzonej iSock+folia na przód i tył. Czy ten case nie zniszczy telefonu? Widziałam Samsunga Galaxy S2 po używaniu i wyjęciu go z oryginalnego case - tragedia, powycierany! A jak jest tu? Czy telefon wydaje się dużo większy w tym case? Czy...case pachnie skórą? Czy jest to skóra z węża strażackiego?

#642 cortez79

cortez79
  • 276 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 November 2013 - 21:11

Ja co prawda używam brązowego na IP5. Generalnie super ładnie wygląda jak jest w opakowaniu. Wykonanie oceniam bardzo wysoko.Jednak, po tygodniu używania strasznie ściemniał i wygląda tragicznie. Nie wiem nawet czym to czyścić. Plusem jest to, że od środka nadal wygląda jak nowy i super chroni plecki. Lekko powiększa IP, ale bez tragedii. Najbardziej optymalnym casem z tej serii moim zdaniem jest black.

#643 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 14 November 2013 - 21:12

No właśnie powiedzcie mi coś o tym applowym case. Przymierzałam się do czerwonego. Ale ja z case'ami tak mam, że poużywam chwilę, po czym wracam do starej, dobrej, sprawdzonej iSock+folia na przód i tył.
Czy ten case nie zniszczy telefonu?

Czerwony jest ciekawy, przymierzałem się do niego, te od Apple nie rysują podobno telefonu ponieważ w środku są czymś wyłożone. Ale zrobiłem tak jak z iPhone 5, folia na przód i tył w zupełności wystarczy, wiem że to żadna ochrona przy upadku, jednak nigdy takiego nie doświadczyłem. Zaleta taka że nie tracisz na uroku telefonu i z drugiej strony nie rysujesz przodu jak i tyłu.

#644 Kamyk69

Kamyk69
  • 18 posts

Posted 14 November 2013 - 22:00

Do Kamyk69 ; a jak dzwiękowo do 4s masz jakieś porównanie?

Oceniam z perspektywy słuchawek beats solo hd. Na 5s nie da się osiągnąć takiego "uderzenia" jak w ipodzie. 4S nie mam teraz, ale wcześniej trochę się nim bawiłem tylko i aż taka różnica nie rzucała się "w uszy".

#645 aquatarion

aquatarion
  • 962 posts
  • SkądZabrze

Posted 14 November 2013 - 23:10

Nie ma szans żeby case'a od Apple porysował telefon od środka. Wewnętrzna strona jest wykonana ze świetnego materiału, przy dotykaniu jakby miękki dywanik. Jeżeli mam też polecić jakiś kolor z tej serii to tylko czarny, ze względu na to iż tak szybko się nie pobrudzi albo w ogóle. Przyjemnie trzyma się go w ręce, a co do zapachu to nic nie czuć.

#646 Ostrix

Ostrix
  • 107 posts
  • SkądKatowice

Posted 14 November 2013 - 23:15

Zgadza się Case słabej jakości jeżeli chodzi o wytrzymałość, używałem go przez miesiąc i juz go nie urzywam, mój z jednej strony lekko przybrudzony, jesli ktos zainteresoewany to odsprzedam za połowę ceny, oryginalnie zapakowany i używany 3-4 tyg. stan oceniam na 4/5. Dodam tylko że kolor beżowy.

Możesz podesłać fotki jak wygląda Case po miesiącu użytkowania. Z góry thx.

#647 aquatarion

aquatarion
  • 962 posts
  • SkądZabrze

Posted 14 November 2013 - 23:40

[ATTACH=CONFIG]18344[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18345[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18346[/ATTACH] sztuczne oświetlenie ale coś tam widać :) dodałem też wnętrze jak wygląda Tak przy okazji może mi ktoś polecić jakąś dobrą folię na tył do ip5s może być na priv z linkami.

#648 adverka

adverka
  • 98 posts

Posted 15 November 2013 - 12:03

Tak przy okazji może mi ktoś polecić jakąś dobrą folię na tył do ip5s może być na priv z linkami.

Ja używam od ponad 2 lat (wcześniej na 4s, teraz na 5s) folii Brando (na przód i tył) (linki do sklepów/aukcji łatwo odnajdziesz w google). Mogę śmiało polecić, folia super się trzyma, łatwo ją nałożyć bez bąbli itp. Podobno nadaje się do mycia i ponownego użycia (tego nie testowałam, więc nie potwierdzę, przecierałam ją tylko chusteczkami dla dzieci). Cenowo ok. 30-50zł.
Testowałam też folie SGP i nie byłam zadowolona.

#649 dopesi

dopesi
  • 68 posts

Posted 15 November 2013 - 19:52

I ja dostałem w końcu swojego Iphona 5s, przesiadam się z wysłużonego 4s. Telefon jest piękny, mam wersję gold, nie widzę żadnych zastrzeżeń - wszystko śmiga płynnie i szybko. Myślałem tylko, że touch id będzie działać także na "ciemnym" ekranie, ale jest ok. Jako ochrony używam elastycznego bumpera zoogue, co prawda zakrywa cały tył telefonu ale w każdej chwili mogę go bez problemu ściągać i wszystko się elegancko komponuje ze sobą.

#650 Myszor

Myszor
  • 77 posts
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Posted 16 November 2013 - 00:16

No właśnie powiedzcie mi coś o tym applowym case. Przymierzałam się do czerwonego. Ale ja z case'ami tak mam, że poużywam chwilę, po czym wracam do starej, dobrej, sprawdzonej iSock+folia na przód i tył.
Czy ten case nie zniszczy telefonu? Widziałam Samsunga Galaxy S2 po używaniu i wyjęciu go z oryginalnego case - tragedia, powycierany! A jak jest tu?
Czy telefon wydaje się dużo większy w tym case?
Czy...case pachnie skórą? Czy jest to skóra z węża strażackiego?

Chyba nigdy nie zrozumiem jak można używać folii i case. Iphone jest tak estetyczny i przyjemny w dotyku, że dodawanie barier jest jak seks w unimilu. Miałem ip4 przez dwa lata i dziś jest bez skazy na ekranie i z lekkimi ryskami na plecach, które nie są istotne. W kieszeni owszem, nosze w skórzanym, wsuwanym etui bugatti. Ale jak wyjmuję i biore go do ręki to musi być saute :)
Tak samo z ipadem. Na cholerę kupować lekkie airy czy mini jak potem obudowujemy je caseami i stają się ciężkie i większe. Cover starczy by ochronić ekran ipada wrzuconego do podróżnej torby. No chyba, że ktos pracuje w ekstremalnych warunkach.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users