Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
2007 replies to this topic

#476 MichaelR

MichaelR
  • 117 posts
  • SkądŁódź

Posted 03 November 2013 - 18:58

Fajny gość to taki który ma na sobie gruby złoty łańcuch,kiete,parę sygnetów,zegarek,i iphone ponieważ reszta kolorów to taki "oklepane",złoty ip wygląda tak samo jak motorola vs D&G (złota).

- - - Połączono posty - - -

dodam jeszcze że ten filmik na YT odzwierciedla facetów którzy go maja.

Gold iPhone 5S Douchebag Commercial (Parody) - YouTube

Na prawdę?
Mówi to ktoś kto uważa wydatne kobiece tyłki jako przypadki z serialu dokumentalnego Hoarders czy ktoś o usposobieniu socjopatycznym?
Opinie masz odważne choć subtelnością nie ustępują gracji galopującego nosorożca.

Zamówiłem złotego iP5s i według Ciebie jestem "Douchebag". Biały iP5 jest pewnie dla homoseksualistów a dla twardzielów Space-Grey?

#477 Ostrix

Ostrix
  • 107 posts
  • SkądKatowice

Posted 03 November 2013 - 19:10

Może jestem daltonistą, nie wiem,ale ten złoty to strasznie taki niemrawy.Praktycznie nie widzę różnicy między złotym a srebrnym.

Może z tym podobieństwem do srebrnego przesadziłeś, ale fakt wersja "Gold" nie jest wyrazista, bo jakby nie było to jest to wersja "Champagne", a nie gold :) Według mnie kolor jest spoko, bo jest stonowany, typowy złoty byłby zbyt wyrazisty i ładnie by to nie wyglądało ;)

#478 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 03 November 2013 - 19:13

p.s
@Hawken12 dobry wybór, kolor wcale nie jest kobiecy jak pisze kolega powyżej, który zapewne tego koloru nie widział na oczy ;)

Widzialem jak kupowalem i nie wypowiadaj sie za mnie jesli sam na oczy ani w reku jeszcze nie miales tej sluchawki...

Powodzenia w dalszych osadach :)

#479 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 03 November 2013 - 19:15

Zawracasz sobie głowę telewizją i serialikami emitowanymi na kanale romantika,tlc i kupiłeś złotego iphona.......cieszę się. ps: używaj polskich znaczeń słowa z j.ang "douchebag"

#480 Ostrix

Ostrix
  • 107 posts
  • SkądKatowice

Posted 03 November 2013 - 19:16

Widzialem jak kupowalem i nie wypowiadaj sie za mnie jesli sam na oczy ani w reku jeszcze nie miales tej sluchawki...

Powodzenia w dalszych osadach :)

@sancruz3 ta odp nie była do Ciebie ;) Nie cytowałem Twojej wypowiedzi.

#481 Warcomx

Warcomx
  • 93 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 November 2013 - 19:35

Zawracasz sobie głowę telewizją i serialikami emitowanymi na kanale romantika,tlc i kupiłeś złotego iphona.......cieszę się.

ps: używaj polskich znaczeń słowa z j.ang "douchebag"

Złoty Iphone ma prawo Ci się nie podobać,ale nie masz prawa krytykować kogoś za to,że taki kolor wybrał dla samego siebie. Mi wersja złota się nie podoba,nie kupiłbym jej dla siebie,ale nie mówię iż ktoś jest taki lub inny z tego powodu,że ów kolor mu się spodobał i kupił Iphone w tej wersji.

P.S nie chcę się bawić w moderatora,ale temat dotyczy wrażeń dotyczących Iphone 5s a nie dywagacji czy kolor złoty jest męski czy homoseksualny.

#482 Starzom

Starzom
  • 49 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 November 2013 - 15:28

Witajcie. Po paru latach jakie minęły od tego jak miałem iPhona 2g postanowiłem powrócic do jedynej słusznej marki i od zeszłego wtorku jestm posiadaczem 5s w wersji 16 GB Space Grey. Jak narazie wrażenia bardzo pozytywne, wszystko śmiga bezproblemowo, Touch ID bardzo fajnie się sprawuje i bateria trzyma mi spokojnie ponad 2 dni (wyłączone 3g). Zastanawiam się jedynie nad kupnem jakiegoś etui bo juz raz bym go zglebował i serce prawie mi stanęło. Mam ciśnienie na ta skórzaną PRODUCT RED. Co do koloru słuchawki to bardzo mi się podoba chociaż to rzecz gustu. Oby tylko sie nie rysował jak "piątka" ale to się dopiero okaże.

#483 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 04 November 2013 - 17:03

Zwróć uwagę właśnie na to etui skórzane,dużo ludzi pisze,że bardzo szybko się nią niszczy,i problem z utrzymaniem czystości jest bardzo trudny,chyba że wybierzesz kolor czarny.

#484 saek1985

saek1985
  • 125 posts

Posted 04 November 2013 - 21:09

A czy w kwestii złych wskazań Akcelerometru coś wiadomo? BO 7.0.3 tego nie naprawia... Przynajmniej u mnie wskazuje zły wynik.

#485 Starzom

Starzom
  • 49 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 November 2013 - 21:19

A czy w kwestii złych wskazań Akcelerometru coś wiadomo? BO 7.0.3 tego nie naprawia... Przynajmniej u mnie wskazuje zły wynik.

U mnie pokazuje 0.

#486 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 04 November 2013 - 21:24

Aktualizacja powinna naprawić ten problem, jeśli dalej u Ciebie jest złe wskazanie (sprawdzałeś na kilku powierzchniach?) to ja udałbym się do serwisu i oddał telefon na wymianę.

#487 saek1985

saek1985
  • 125 posts

Posted 04 November 2013 - 21:24

U mnie pokazuje 0.

Ja też mogę go ustawić tak aby pokazywał 0..

No właśnie sprawdzam i o 2 stopnie źle pokazuje.

Spróbuję odtworzyć i zobaczę wtedy.

#488 Hawken12

Hawken12
  • 250 posts
  • SkądGorzów Wlkp. Polska

Posted 04 November 2013 - 21:29

Np. u mnie na 4-rce (jeszcze niedawno na 4S i sprawdzane też na 5-tce) sprawdzałem podłogę w kilku miejscach (:P) i w każdym mam -1. Werdykt : Mam krzywą podłogę w domu :o.
(Żeby offtop nie był)
Wersja 7.0.3 powinna naprawiać błędy akcelerometru (przynajmniej powinna bo tak w changelogu napisali).

#489 Starzom

Starzom
  • 49 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 November 2013 - 21:32

Ja też mogę go ustawić tak aby pokazywał 0..

No właśnie sprawdzam i o 2 stopnie źle pokazuje.

No nie mam pod ręką poziomicy ale kładąc telefon na każdej poziomej płaszczyźnie w moim mieszkaniu pokazuje mi 0. Raczej nie sądze żebym w domu miał krzywą podłogę i parapety. (ręki oczywiście nie dam sobie uciąć :) )

#490 saek1985

saek1985
  • 125 posts

Posted 04 November 2013 - 21:42

Dzięki wszystkim. Zobaczę po odtworzeniu. :(

#491 valdas

valdas
  • 100 posts
  • Skądprzy samej Litwie

Posted 04 November 2013 - 21:45

Spróbuj w telefonie włączyć NIE PRZESZKADZAĆ na 90 minut. Telefon na płaskiej powierzchni i podłączony do ładowarki. Powinien się skalibrować i będzie pokazywał 0.

#492 michak80

michak80
  • 430 posts
  • SkądKijów ( Ukraina )

Posted 05 November 2013 - 16:05

a czy problem z odebraniem połączenia gdy ekran jest zablokowany również u Was występuję? Miałem to na wszystkich iPhone jakie miałem i na kolejnym modelu (5S) i oprogramowaniu (iOS 7.0.3) nadal występuje ten problem. Chodzi o to że jak dzwoni telefon to nie mogę odebrać bo nie działa dotyk. Zdarza się sporadycznie (1/2 x na tydzień) ale jest bardzo irytujące gdy nie mogę odebrać ważnego dla mnie telefonu.

#493 valdas

valdas
  • 100 posts
  • Skądprzy samej Litwie

Posted 05 November 2013 - 17:15

a czy problem z odebraniem połączenia gdy ekran jest zablokowany również u Was występuję? Miałem to na wszystkich iPhone jakie miałem i na kolejnym modelu (5S) i oprogramowaniu (iOS 7.0.3) nadal występuje ten problem.
Chodzi o to że jak dzwoni telefon to nie mogę odebrać bo nie działa dotyk. Zdarza się sporadycznie (1/2 x na tydzień) ale jest bardzo irytujące gdy nie mogę odebrać ważnego dla mnie telefonu.

Zauważyłem to również u siebie, lecz myślałem, że to wina folii, którą niedawno założyłem na wyświetlacz. Czasem muszę dwa, trzy razy przesunąć palcem, aby odebrać telefon.

#494 saek1985

saek1985
  • 125 posts

Posted 05 November 2013 - 17:29

Spróbuj w telefonie włączyć NIE PRZESZKADZAĆ na 90 minut. Telefon na płaskiej powierzchni i podłączony do ładowarki. Powinien się skalibrować i będzie pokazywał 0.

Powiem szczerze że po restore byłem załamany, bo nic to nie dało... Zrobiłem tak jak napisałeś, ale bez przekonania, myślałem że to i tak nic nie da. Jestem zaskoczony, oczywiście pozytywnie. Już działa poprawnie. Dzięki valdas!

#495 valdas

valdas
  • 100 posts
  • Skądprzy samej Litwie

Posted 05 November 2013 - 19:56

Powiem szczerze że po restore byłem załamany, bo nic to nie dało... Zrobiłem tak jak napisałeś, ale bez przekonania, myślałem że to i tak nic nie da. Jestem zaskoczony, oczywiście pozytywnie. Już działa poprawnie. Dzięki valdas!

Cieszę się, że mogłem pomóc :)

#496 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 posts
  • SkądEarth

Posted 05 November 2013 - 21:42

Ja mam pytanie, dzisiaj zauważyłem w swoim 5s, ze nie w 100% dobrze działa miejsce w które chce kliknąć. Chodzi mi o to, ze np. Chce dać wstecz to klikam po 5/7 razy bo nie łapie jak klikam na środku, muszę trochę niżej. Jest opcja skalibrowania ekranu jakoś ?

#497 Protodermis

Protodermis
  • 11 posts

Posted 05 November 2013 - 23:42

Zauważyłem to również u siebie, lecz myślałem, że to wina folii, którą niedawno założyłem na wyświetlacz. Czasem muszę dwa, trzy razy przesunąć palcem, aby odebrać telefon.

Mam to samo w 4S i to samo też co tomciopaluch, co mnie zaczyna niesamowicie irytować. Dotyk się zwiesza co chwilę, to nawet nie że 1/2 razy na dzień, tylko na godzinę

#498 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 posts
  • Skądopolszczyzna

Posted 06 November 2013 - 04:08

Dokładnie, dotyk działa fatalnie, czasami ekran nie reaguje. Jakaś niedyspozycja softu ?

#499 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 06 November 2013 - 06:05

Dziwne że u mnie nie mam tego problemu o czym piszecie, niby od czego to może być ?

#500 Starzom

Starzom
  • 49 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 November 2013 - 08:55

Wydaje mi się, że u mnie z tym dotykiem tez czasem są problemy. Na poczatku myślałem że to wina suchej skóry czy coś. Ale widac to nie było to :) Dodatkowo nie wiem czy coś robie źle ale mam problem z klientem pocztowym. Pokazuje mi że mam kilka nieodebranych wiadomości a jak wchodze w poczte to tam tych wiadomości poprostu nie ma.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Google (1)