Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2007 odpowiedzi w tym temacie

#451 Tidus

Tidus
  • 63 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 03:13

Dzięki za kapcie :-) Jutro wrzucę zdjęcia tyłu. Ja myślałem przez chwilę nad złotym a szarego nie brałem pod uwagę nawet przez chwilę.
Bierz srebrnego i będziesz zadowolony.
Ale czy ktoś może mi na pytanie odpowiedzieć?

Mam tak samo jak Ty. Jak włączysz Touch ID to nie można zmienić czasu. Dla mnie to oczywiste rozwiązanie, tym bardziej, że Touch ID działa genialnie.

#452 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 listopada 2013 - 07:21

A dlaczego tylko srebrny ma brać ? Ip5 kupiłem białego ponieważ wiadomo co się działo z czarną wersją,kupując ip5s wybrałem space grey bo już odpryski nie występują,porównując oba kolory to czarny 5s jest zarąbiaszczy.

#453 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 postów
  • Skądopolszczyzna

Napisano 03 listopada 2013 - 10:39

To mój pierwszy Iphone. Poprzednio same Androidy. System jest ubogi jeśli chodzi o dostępność funkcji i konfiguracje, ale sam telefon urzekł mnie gabarytami. Android z mocną baterią (Xperia Z1 czy HTC One) trzymał mi max 2 dni, a ten skubany i tu jestem w mega szoku działa już ponad 2 dni i ma 30% baterii ze wskazaniem użycia na ponad 6h.

#454 Hawken12

Hawken12
  • 250 postów
  • SkądGorzów Wlkp. Polska

Napisano 03 listopada 2013 - 10:41

A dlaczego tylko srebrny ma brać ? Ip5 kupiłem białego ponieważ wiadomo co się działo z czarną wersją,kupując ip5s wybrałem space grey bo już odpryski nie występują,porównując oba kolory to czarny 5s jest zarąbiaszczy.

No właśnie dlatego mam dylemat (po prostu każdy kolor na równi). A nt. Space Gray - czy są już jakieś ryski? Słabo podatny na zarysowania?

#455 iFan2000

iFan2000
  • 331 postów
  • SkądMałopolska

Napisano 03 listopada 2013 - 11:22

[ATTACH=CONFIG]18028[/ATTACH]
Dlaczego w 5S nie mogę zmienić czasu po jakim wymagany bedzie kod(odcisk palca)?
W 5S nie da się ustawić czasu, też tak macie?
Wkurza mnie to że ciągle wymaga odcisk a skuteczność touch ID oceniam na jakieś 75% udanych identyfikacji.

A tak na marginesie to widzę , że w 5s sporo słabszy zasięg ...

#456 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 listopada 2013 - 11:42

A tak na marginesie to widzę , że w 5s sporo słabszy zasięg ...

No widzisz, a u mnie tu gdzie aktualnie mieszkam zasięg mi się poprawił względem iPhone'a 5 i to był główny argument przemawiający nad zmianą 5 na 5s.

#457 DeadLeeFox

DeadLeeFox
  • 17 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 11:49

Heh ja też się zastanawiam jaki kolor 5S wybrać, jak narazie bardziej przemawia do mnie space gray :) Wybieram pomiędzy szarym a space gray, złoty kompletnie mi nie pasuje :D

#458 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 listopada 2013 - 11:52

Czarny zdecydowanie najładniejszy ze wszystkich, później biało/srebrny, a na końcu złoty. Kompletnie ten szampański kolor jak dla mnie nie pasuje do białego, fuj.

#459 DeadLeeFox

DeadLeeFox
  • 17 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 12:13

Kompletnie ten szampański kolor jak dla mnie nie pasuje do białego, fuj.

Zgadzam się w 100% :)

#460 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 listopada 2013 - 12:26

System jest ubogi jeśli chodzi o dostępność funkcji i konfiguracje, ale sam telefon urzekł mnie gabarytami.

Interesujące...

#461 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 listopada 2013 - 13:20

W space grey nie posiadam ani jednej ryski,czy odlrysków,polecam ten kolor,jeżeli chodzi o zasięg to w ip5 i 5s zasięg jest identyczny(i mnie nie ma żadnego problemu).

#462 Hawken12

Hawken12
  • 250 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 13:22

W space grey nie posiadam ani jednej ryski,czy odlrysków,polecam ten kolor,jeżeli chodzi o zasięg to w ip5 i 5s zasięg jest identyczny(i mnie nie ma żadnego problemu).

Dzięki za odpowiedz :D.
Teraz wybieram pomiędzy sliver a space gray (Silver ma fajny ring wokół home buttona a space gray szarość połączoną z czarnymi "Wstawkami" ze szkła).
EDIT. Gold lub Space gray jednak :P

#463 Ostrix

Ostrix
  • 107 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 listopada 2013 - 13:38

Posiadam od wczoraj wersje GOLD i powiem szczerze, że jestem mega zadowolony. Space Gray nie brałem pod uwagę, ponieważ po przyłożeniu do niego czarnej 5tki różnicy zbytnio widać nie było (moja osobista opinia). Stwierdziłem, że jak zmieniać to zmieniać na inny kolor :) Dla mnie Silver odpadał, bo jest to model oklepany bez żadnej zmiany poza ringiem, ale każdy ma swój gust :)

#464 Hawken12

Hawken12
  • 250 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 13:43

Posiadam od wczoraj wersje GOLD i powiem szczerze, że jestem mega zadowolony. Space Gray nie brałem pod uwagę, ponieważ po przyłożeniu do niego czarnej 5tki różnicy zbytnio widać nie było (moja osobista opinia). Stwierdziłem, że jak zmieniać to zmieniać na inny kolor :)
Dla mnie Silver odpadał, bo jest to model oklepany bez żadnej zmiany poza ringiem, ale każdy ma swój gust :)

(ach tyle pytań o fotki daje :P) Mógłbyś wstawić jakieś zdjęcia :D? Bo teraz się dowiedziałem że tylko goldy i space gray będe miał do wyboru :/

#465 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 listopada 2013 - 13:47

Do mnie goldzik jutro przychodzi to cykne jakieś foteczki

#466 Ostrix

Ostrix
  • 107 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 listopada 2013 - 13:50

Zaraz strzele jakieś fotki :)

#467 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 14:21

Po prawie miesiącu użytkowania iPhone 5S Space Gray, zero jakichkolwiek rysek czy odprysków. Sam się zastanawiałem nad wersją silver, ale jak zobaczyłem na żywo szarego, to wziąłem bez zastanowienia ;)

#468 Ostrix

Ostrix
  • 107 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 listopada 2013 - 15:09

Hawken12 kilka fotek na szybko :) [ATTACH=CONFIG]18035[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18036[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18037[/ATTACH]

#469 Hawken12

Hawken12
  • 250 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 15:13

Hawken12 kilka fotek na szybko :)

[ATTACH=CONFIG]18035[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18036[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18037[/ATTACH]

Wielkie dzięki! :D
czyli już mam zwycięzce : iPhone 5S Gold! (Obym tylko jakiegoś wydatku nie wymyślił bo znów 6 miechów będę musiał odkładać :P).

#470 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 listopada 2013 - 16:02

Piszesz tak o telefonie że każdy kolor jest już oklepany(biały i czarny) to kupiłeś złoty,w takim razie myślę że teraz będziesz się wyróżniał i każdy będzie wiedział że masz iphone 5s,to tylko moja sugestia i nie masz się co złościć,z drugiej strony jeżeli ktoś chce się pobawić kolorami to dokupuje później obudowy w różnych kolorach(np: żółty,niebieski,różowy,zielony)chyba że ktoś nie nosi telefonu w różnego rodzaju etui,pokrowcu to są oczywiście naklejki,które maja takie samo zastosowanie jak folia na ekran.Aha i jeszcze jedno,wiem że o gustach nie nie rozmawia,ale wydaje mi się kolor złoty że nie jest dla faceta,chyba że jest się raperem,lub shake'iem ;) i na to proszę też się nie złość.

#471 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 16:08

Zloty zrobilby szal jakby byl w wersji z czarnym tylem i ekranem. Ja osobiscie wzialem Space Gray moja zas ma Bialo szarego, kwestia gustu :) kobiece sa bardziej biale aczkolwiek bialo srebny wyglada nowoczesnie taki swierzy design przyszlosciowy jak z iRobot.

#472 Ostrix

Ostrix
  • 107 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 listopada 2013 - 17:44

Piszesz tak o telefonie że każdy kolor jest już oklepany(biały i czarny) to kupiłeś złoty,w takim razie myślę że teraz będziesz się wyróżniał i każdy będzie wiedział że masz iphone 5s,to tylko moja sugestia i nie masz się co złościć,z drugiej strony jeżeli ktoś chce się pobawić kolorami to dokupuje później obudowy w różnych kolorach(np: żółty,niebieski,różowy,zielony)chyba że ktoś nie nosi telefonu w różnego rodzaju etui,pokrowcu to są oczywiście naklejki,które maja takie samo zastosowanie jak folia na ekran.Aha i jeszcze jedno,wiem że o gustach nie nie rozmawia,ale wydaje mi się kolor złoty że nie jest dla faceta,chyba że jest się raperem,lub shake'iem ;) i na to proszę też się nie złość.

Jak komentujesz moje wpisy to komentuj to co jest napisane a nie to co chciałbyś żeby było napisane ;) Poza tym twój komentarz trochę absurdalny ;)

p.s
@Hawken12 dobry wybór, kolor wcale nie jest kobiecy jak pisze kolega powyżej, który zapewne tego koloru nie widział na oczy ;)

#473 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 listopada 2013 - 18:15

Fajny gość to taki który ma na sobie gruby złoty łańcuch,kiete,parę sygnetów,zegarek,i iphone ponieważ reszta kolorów to taki "oklepane",złoty ip wygląda tak samo jak motorola vs D&G (złota).

- - - Połączono posty - - -

dodam jeszcze że ten filmik na YT odzwierciedla facetów którzy go maja.

#474 Ostrix

Ostrix
  • 107 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 listopada 2013 - 18:54

Fajny gość to taki który ma na sobie gruby złoty łańcuch,kiete,parę sygnetów,zegarek,i iphone ponieważ reszta kolorów to taki "oklepane",złoty ip wygląda tak samo jak motorola vs D&G (złota).

- - - Połączono posty - - -

dodam jeszcze że ten filmik na YT odzwierciedla facetów którzy go maja.

Gold iPhone 5S Douchebag Commercial (Parody) - YouTube

Zawiść ludzka nie zna granicy ;)

P.S nadal nie odnosisz się do mojego postu. Przeczytaj go uważnie raz jeszcze ;)

Tematem jest iPhone 5s - Pierwsze wrażenia -> nie widziałeś tego modelu na oczy, więc po co się wypowiadasz nie na temat ?

#475 Warcomx

Warcomx
  • 93 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 listopada 2013 - 18:55

Może jestem daltonistą, nie wiem,ale ten złoty to strasznie taki niemrawy.Praktycznie nie widzę różnicy między złotym a srebrnym.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych