Napisano 31 października 2013 - 09:39
Sam zamówiłem wczoraj swojego 5S.
Zastanawia mnie tylko problem z baterią. W swoim iP5 nie było tak źle ale dziwi mnie, że aby być zadowolonym z baterii trzeba wyłączyć większość rzeczy do których smartfon jest poniekąd stworzony.
Polecacie wyłączanie usług lokalizacji aby trochę zaoszczędzić baterii a później będzie sporo wątków na forum z pytaniem "co zrobić, zgubiłem swojego iPhone?". Odpowiedzi będą takie jak zawsze: "Miałeś usługi lokalizacji włączone? Jeśli nie to zapomnij o aplikacji FindMy iPhone".
Akurat co do usług lokalizacji myślę, że powinny być włączone ZAWSZE. Wszystko zależy oczywiście od tego jak kto używa telefonu ale jeśli nie korzysta z usług lokalizacji to rodzi się pytanie: Po co takiej osobie smartfon?
Jestem wielkim zwolennikiem iUrządzeń ale gdy chcemy skorzystać w pełni z tego co daje nam smartfon i iOS to zaczynają się schody.
Miałem 4S, kupiłem 5, teraz zmieniam na 5S. Nie narzekam ale myślę, że bateria, która wystarcza na co najmniej 1,5 dnia z włączonymi wszystkimi wodotryskami byłaby wskazana.
PS. Pomimo tych licznych problemów z baterią, które są i pewnie jeszcze będą na pewno kupię też iP 6. Myślę jednak, że rewolucja dotycząca baterii byłaby wskazana dla Apple. Moim zdaniem w 6 będzie można się tego spodziewać.
Takie zdanie laika, który po prostu używa sprzętu...