Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#1301 sebastian.4s

sebastian.4s
  • 101 postów

Napisano 24 października 2013 - 08:21

Tez mam takie wrazenie

Ja jestem pewien, że zoptymalizowali zużycie baterii. Wczoraj jak co drugi dzień odłączyłem telefon od ładowarki około 7:45 i w ciągu dnia SMS-y, rozmowy oraz internet wraz z pocztą e-mail. Dodatkowo przeprowadziłem wczoraj rano aktualizację systemu na baterii, a potem bawiłem się telefonem aby zapoznać się z wprowadzonymi nowościami. Dodatkowo wieczorem byłem na urodzinach i zrobiłem sporo zdjęć. Wieczorem około 21 przeżyłem szok bo miałem jeszcze równe 70% baterii. Drugi szok był rano bo miałem 63% baterii po nocy gdzie nawet na iOS6 nie udało mi się zejść poniżej 10%. Dodam, że 3G, WiFi zawsze mam włączone. Jeżeli to nie jednorazowy przypadek to w takim tempie to może mi i nawet ze 3 dni wytrzyma ;-)

#1302 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 24 października 2013 - 08:51

Wnioskuję po postach, ze nadszedł właśnie czas żeby ze spokojnym sumieniem przeskoczyć z iOS6 na iOS7 ;-)

#1303 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 24 października 2013 - 09:03

czym prędzej! Komuś udało się to menu uaktywnić ukryte?

#1304 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 24 października 2013 - 11:59

Nie wiem jeszcze czy to wina najnowszego ios7 czy najnowszej wersji RunKeepera […]

Oprócz tego w czasie działalności aplikacji telefon się... resetuje na twardo komunikując przez parę chwil żeby podłączyć telefon bo jest 0 baterii (ikonką kabla i pustej baterii).

EDIT:
Dzisiaj miałem kolejny blackout podczas korzystania z innej aplikacji :-// Tym razem na etapie 9% baterii.
Chyba mnie czeka restore przez DFU przy okazji update do 7.0.3.

#1305 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 24 października 2013 - 12:20

czym prędzej!

Komuś udało się to menu uaktywnić ukryte?

Wiec,
Udało mi sie odnaleźć dużo informacji na temat tego ukrytego menu. Niestety bez roota nie jest możliwe aby w nie wejść. Głownie dlatego ze zostało ono wycięte z finalnych wersji. Można by je wstrzyknąć lecz bez jb to niemożliwe.

Jedyne co chciałbym osiągnąć, to możliwość przesuwania menu podczas trwania animacji. Chociaż to co dodali do 7.0.3 rozwiązuje moje problemy w sposób wystarczający.

#1306 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 24 października 2013 - 12:27

mi wystarczyłaby opcja personalizowania control center :) a dokładniej możliwośc wł/wył danych

#1307 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 24 października 2013 - 14:11

mi wystarczyłaby opcja personalizowania control center :) a dokładniej możliwośc wł/wył danych

Nie wiem na czym polegają tego typu problemu. Nigdy tego nie potrzebowałem, tak jak wyłączania 3G, czy nawet głupiego WiFi. Jakoś tak się przyzwyczaiłem że fajnie jest mieć to cały czas odpalone. Tu wifi tam 3g, po co się interesować, technologia jest po to aby "działo się samo".

Pamiętajcie że Apple to Apple bo przyjęło filozofię, że to nie użytkownicy wiedzą co dla nich dobre, lecz ludzie którzy "się znają". Oczywiście jest jakiś poziom równowagi.

Czekam na 7.1 bo cieszyłem się, że bateria, że jest fajnie, a tu to samo co 7.xx - Widzę tylko zakres od 100% do 60%, potem nagle jest 40% i przy 7-8% się wyłącza.

Dedykuje refren z kawałka łony: Łona - Nie słuchać przed 2050 ( Bez cenzury ) - YouTube

edit: Mam rozwiązanie problemu baterii - wyłączyć wskaźnik procentowy. Może być fajnie ?

#1308 BIGER

BIGER
  • 60 postów

Napisano 24 października 2013 - 14:18

edit: Mam rozwiązanie problemu baterii - wyłączyć wskaźnik procentowy. Może być fajnie ?

Polecam, gdy wiem że cały dzień telefon nie zobaczy ładowarki! Nie irytuje i człowiek jest spokojniejszy. Polecam!

#1309 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 24 października 2013 - 17:53

Tak polegać na opiniach co niektórych... Po naprawieniu czujnika zbliżeniowego ( Pierwszy raz rozbierałem iPhone4 i całkiem mi to poszło) stwierdziłem, że nie potrzebuję już Jailbreak, a ponadto skoro iOS7 w wersji 7.0.3 miał być już o wiele lepszy od pierwszej wersji pomyślałem, że przeprowadzę aktualizację. Niestety jedno naprawili a drugie skopali, co z tego, że w menu jest pozornie szybciej jak teraz po odblokowaniu ikony z nikąd wskakują na ekran, pojawiają się tam powodując zacinki, w ogóle cały proces odblokowywania jest niepłynny, nie mówiąc już jak to wygląda przy włączonym kodzie blokady... Pojawiają się u mnie również "Nieodebrane widma połączeń" nawet gdy rozmowę przeprowadziłem, a przewijanie zdjęć w galerii to jakaś kpina. Mają WIEEELE do zrobienia.

#1310 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 24 października 2013 - 18:37

Tak polegać na opiniach co niektórych...
Po naprawieniu czujnika zbliżeniowego ( Pierwszy raz rozbierałem iPhone4 i całkiem mi to poszło) stwierdziłem, że nie potrzebuję już Jailbreak, a ponadto skoro iOS7 w (...)
Mają WIEEELE do zrobienia.

1) kopia iCloud
2) dfu -> restore -> kopia iCloud
3) redukuj ruch

Faktem jest ze to nie przystoi Apple zeby pisac takie poradniki.

#1311 skarekrow

skarekrow
  • 33 postów

Napisano 24 października 2013 - 18:46

No i to rozumiem! iOS 7.0 - 7.0.2 - przed spaniem 100% baterii, rano nagle 85% iOS 7.0.3 - przed spaniem 100% baterii, rano 97%. Polecam, Piotr Fronczewski.

#1312 Klimaa

Klimaa
  • 8 postów

Napisano 24 października 2013 - 18:47

Wygląda więc na to że ios 7 wreszcie jest taki jak być powinien od początku!

#1313 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 24 października 2013 - 19:00

1) kopia iCloud
2) dfu -> restore -> kopia iCloud
3) redukuj ruch

Faktem jest ze to nie przystoi Apple zeby pisac takie poradniki.

Kolego :) Zrobiłem dokładnie tak jak to opisujesz, inaczej nawet bym nie mruknął, że mi coś nie pasi.
Chodzi mi o to, że z opcją redukuj ruch odblokowywanie nie ma tego efektu Fade in jak reszta, a przy wyłączonej tej opcji ikony ładnie siadają przy odblokowywaniu natomiast reszta szarpie, tak źle a tak niedobrze.
Niech się biorą do roboty.

#1314 bbodex

bbodex
  • 92 postów
  • SkądSkarżysko-Kamienna, PL

Napisano 24 października 2013 - 19:20

A wg mnie o wiele bardziej pasują przejścia z włączonym "Redukuj ruch" do nowego pseudo bajkowego wyglądu IOS'a, jakoś wg mnie o wiele lepiej się komponuje i o wiele przyspiesza telefon, przyjemne z pożytecznym ;) Można ? Można.

#1315 minicomp

minicomp
  • 69 postów

Napisano 24 października 2013 - 21:53

Kolego :) Zrobiłem dokładnie tak jak to opisujesz, inaczej nawet bym nie mruknął, że mi coś nie pasi.
Chodzi mi o to, że z opcją redukuj ruch odblokowywanie nie ma tego efektu Fade in jak reszta, a przy wyłączonej tej opcji ikony ładnie siadają przy odblokowywaniu natomiast reszta szarpie, tak źle a tak niedobrze.
Niech się biorą do roboty.

Animacja odblokowania jest z efektem rozmycia ale na iPhonie 5 na 4 niestety nie ładuje mi dokładnie tej animacji. Oczywiście z włączona opcja redukuj ruch.

#1316 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 24 października 2013 - 22:20

Animacja odblokowania jest z efektem rozmycia ale na iPhonie 5 na 4 niestety nie ładuje mi dokładnie tej animacji.

Czyli wszystko jasne. Dzięki.
Jest to ostatni spadek klatek jaki mi przeszkadza na codzień i po wyeliminowaniu tego resztę zniosę :)

#1317 davidose

davidose
  • 134 postów

Napisano 24 października 2013 - 22:40

Zainstalowałem dziś 7. Niestety na IP4 nie chodzi to jeszcze do końca tak jak powinno. Jest troszkę lepiej ale lagi i przycinki są wciąż widoczne. Wróciłem do iOS 6 i odetchnąłem z ulgą. Myślę że do naprawdę komfortowej pracy na 7 to niestety minimum IP 5.

#1318 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 24 października 2013 - 22:45

Myślę że do naprawdę komfortowej pracy na 7 to niestety minimum IP 5.

To źle myślisz. Na moim iP 4s chodzi perfekcyjnie.

#1319 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 24 października 2013 - 22:54

Moge tylko potwierdzic

#1320 davidose

davidose
  • 134 postów

Napisano 24 października 2013 - 22:59

Jasne, jak powyłączacie wodotryski. A to przecież nie o to chodzi.

#1321 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 24 października 2013 - 23:17

Redukuje tylko ruch. Po co mi ruszajaca sie w tle tapeta? Dobrze to ujales "wodotrysk"

#1322 k.rozicki

k.rozicki
  • 16 postów

Napisano 24 października 2013 - 23:49

Czy osoba wykorzystująca iphone do pracy w ciągu dnia za każdym wysyłanym mailem lub wykonując połączenie ekscytuje się i skupia na tych animacjach? Takiej osobie zalezy na miarę sprawnym użytkowaniu, a ios7.0.3 na 4S taki jest. Fajnie, że można to właczyć lub wyłączyć te "wodotryski". Bez nich wcale nie uważam, że iPhone traci na użyteczności.

#1323 davidose

davidose
  • 134 postów

Napisano 25 października 2013 - 05:54

Jeśli aktualizuję oprogramowanie wymagam by chodziło ono płynnie na moim sprzęcie w każdej konfiguracji. Nie po to przecież przechodzę na inny soft by przestać cieszyć się z nowości jakie oferuje. W 6 niczego nie muszę wyłączać i mam pełnowartościowy telefon z właściwym dla niego oprogramowaniem. Nie rozumiem po co wciskać ludziom na siłę coś co na ich sprzęcie będzie kasłać i działać na słowo honoru. A do tego jeszcze wyłączyć możliwość powrotu do starego oprogramowania (poza IP4. oczywiście). Soft jest wciąż poprawiany ,zobaczymy co będzie dalej. Jak narazie jest wciąż nie tak jak być powinno.

#1324 tadziur88

tadziur88
  • 51 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 października 2013 - 07:34

Pytanie o płynność na iPhone 5: 1) Jak teraz sytuacja wygląda jeżeli chodzi o płynność systemu z WŁĄCZONYMI animacjami ? 2) Jak wygląd sytuacja jeżeli chodzi o 'lagowanie' podczas pisania na klawiaturze? Wyczuwalny jest lag? Jak w porównaniu z iOS 6? (najwazniejsza dla mnie sprawa)

#1325 sebastian.4s

sebastian.4s
  • 101 postów

Napisano 25 października 2013 - 07:48

Zainstalowałem dziś 7. Niestety na IP4 nie chodzi to jeszcze do końca tak jak powinno. Jest troszkę lepiej ale lagi i przycinki są wciąż widoczne. Wróciłem do iOS 6 i odetchnąłem z ulgą. Myślę że do naprawdę komfortowej pracy na 7 to niestety minimum IP 5.

Kolego szybko zmieniasz zdanie, kilka godzin wcześniej w innym wątku napisałeś (najważniejsze zaznaczone na czerwono):

Ciekawość zwyciężyła. Zrobiłem kopie swojego SHSH na iOS 6 i do dzieła. iOS 7 zainstalowany na moim IP4. Chodzi całkiem ok. Delikatnie wolniej niż na iOS 6 ale różnica jest prawie nie zauważalna. Tym co się wahają a są skłonni przekonać się do nowego wyglądu, mogę polecić aktualizację.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych