Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#926 pejter

pejter
  • 10 postów
  • SkądKonin, PL

Napisano 29 września 2013 - 12:19

Jaki wynik w użyciu a jaki w gotowości?

No właśnie to mnie zastanawia, bo czas w uzyciu i gotowości są równe, np. 20 godzin gotowości i 20 w użyciu...
Nigdy tak nie było, dopiero po aktualizacji 7.0.2

#927 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 postów
  • SkądWarszawa/Berlin

Napisano 29 września 2013 - 12:47

Pejter, jak robiłeś aktualizację ? Ja bym spróbował wszystko wyczyścić i zrobić ja ponownie poprzez iTunes (oczywiście on tez powinien byc najnowszy) Czasy wskazują ze dzieje sie coś niepokojącego, nie powinny byc takie same. Nic Cie to nie kosztuje i nie masz nic do stracenia, iP4 moze nie będzie trzymała 3 dni ale mi trzyma 2 dni 14 godzi w gotowości i 3 godz 30 min w użyciu stan 49 %.

#928 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 września 2013 - 12:57

No właśnie to mnie zastanawia, bo czas w uzyciu i gotowości są równe, np. 20 godzin gotowości i 20 w użyciu...
Nigdy tak nie było, dopiero po aktualizacji 7.0.2

Musisz wyzerować iP i wgrać kopię od nowa.

#929 pejter

pejter
  • 10 postów
  • SkądKonin, PL

Napisano 29 września 2013 - 13:01

Pejter, jak robiłeś aktualizację ? Ja bym spróbował wszystko wyczyścić i zrobić ja ponownie poprzez iTunes (oczywiście on tez powinien byc najnowszy)
Czasy wskazują ze dzieje sie coś niepokojącego, nie powinny byc takie same.
Nic Cie to nie kosztuje i nie masz nic do stracenia, iP4 moze nie będzie trzymała 3 dni ale mi trzyma 2 dni 14 godzi w gotowości i 3 godz 30 min w użyciu stan 49 %.

Robiłem jak zawsze z pozycji telefonu Ogólne --> Uaktualnienia. U mnie 3 dni to był taki standard a teraz 24 godziny... I nic nie trzeba robić, tylko leży w czuwaniu a procenty znikają....

#930 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 postów
  • SkądWarszawa/Berlin

Napisano 29 września 2013 - 13:05

W takim razie nie zastanawiaj sie, wszystko wyczyścić i postaw system na nowo poprzez aktualnego iTunesa, powinno byc Ok.

#931 pejter

pejter
  • 10 postów
  • SkądKonin, PL

Napisano 29 września 2013 - 13:11

W takim razie nie zastanawiaj sie, wszystko wyczyścić i postaw system na nowo poprzez aktualnego iTunesa, powinno byc Ok.

Mogę prosić jakieś dokładniejsze instrukcje jak to zrobić, z itunesa prawie nie korzystam. Rozumiem że zdjęcia z rolki aparatu wylecą?

#932 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 postów
  • SkądWarszawa/Berlin

Napisano 29 września 2013 - 13:41

Nie nic Ci nie wyleci :) Jeżeli masz komputer Apple to po włączeniu "jabluszka" na górnej belce wchodzi w uaktualnienia i powinien Ci sie ściągnąć najnowszy iTunes teraz to nr 11.1, jeżeli jedziesz na windowsach to poszukać na Google najnowsza wersje dostępna na Windows i obsługująca iOS7. Uruchamiasz iTunes i po podłączeniu sprzętu robisz synchronizacje i ewentualnie na pierwszej stronie iTunesa bodajże zakłada podsumowanie, masz opcje zrobienia kopii zapasowej na komputerze (lub iCloud) . Ta czynność zapisuje wszystkie dane ze sprzętu na komputerze, zdjecia z rolki rownież ( w Apple zdjecia zapisywane są w iPhoto). Czyscisz wszystkie ustawienia w telefonie i/lub iPadzie i robisz odtworz iPhonea. Pisze z pamięci, jeżeli bedziesz miał z czymś problem to pisz, nie zapomnij tez używać opcji "szukaj" na forum. Pozdrawiam :)

#933 rudi40

rudi40
  • 247 postów

Napisano 29 września 2013 - 23:22

Przełamałem się. Ios7 zawitał na moi ip4 i chodzi idelanie, tak samo jak ios6. Nie wiem dlaczego co niektórzy mówią, że laguje, a nawet że nie da się używać.

#934 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 30 września 2013 - 06:15

Przełamałem się. Ios7 zawitał na moi ip4 i chodzi idelanie, tak samo jak ios6. Nie wiem dlaczego co niektórzy mówią, że laguje, a nawet że nie da się używać.

Na moim 4S'e przy włączonym 'zwiększonym kontraście' system łapie lagi i ścinki na każdym momencie , nie wiem co się dzisje na iPhone 4... :D

#935 adst

adst
  • 109 postów

Napisano 30 września 2013 - 06:36

Mam pytanie i może mnie ktoś oświeci ;) 1. Jaka jest różnica w NC między zakładką "wszystkie" a "nieodebrane"? Powiadomienia pokazują się w obu i po skasowaniu np. powiadomienia o nieprzeczytanej wiadomości w zakładce wszystkie, znika ono również z nieodebranych. 2. Czy da się w kalendarzu ustawić tak, aby pierwszy widok po wejściu w aplikację był widokiem miesiąca a nie tygodnia? A jeśli nie, to jakie kalendarze firm trzecich są godne polecenia? Dzięki ;)

#936 rudi40

rudi40
  • 247 postów

Napisano 30 września 2013 - 07:25

Na moim 4S'e przy włączonym 'zwiększonym kontraście' system łapie lagi i ścinki na każdym momencie , nie wiem co się dzisje na iPhone 4... :D

Mi chodzi na 90% szybkości ios6.

#937 oli44

oli44
  • 197 postów

Napisano 30 września 2013 - 07:58

Utworzyłeś nowego iphona, czy odtwarzałeś z kopii?

Ja już się przyzwyczaiłem do ios7, jakoś działa, na pewno ładnie wygląda i jest bardziej funkcjonalny, natomiast nie mów, że nie wdzisz różnicy, chociażby przy przewijaniu ekranów. Działa jakby miał o 20 fpsów mniej, jeżeli takie stwierdzenie jest poprawne.

#938 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 września 2013 - 08:01

1. Jaka jest różnica w NC między zakładką "wszystkie" a "nieodebrane"? Powiadomienia pokazują się w obu i po skasowaniu np. powiadomienia o nieprzeczytanej wiadomości w zakładce wszystkie, znika ono również z nieodebranych.

Wszystkie to wszystkie, a nieodebrane to te, które były na lockscreenie kiedy odblokowałeś telefon.
http://imagazine.pl/2013/09/29/jak-dziala-centrum-powiadomien-w-ios-7/

#939 adst

adst
  • 109 postów

Napisano 30 września 2013 - 08:42

Dzięki

#940 Marcin Federowicz

Marcin Federowicz
  • 1 postów

Napisano 30 września 2013 - 09:50

Witam. Mam problem z wygaszeniem ekranu podczas rozmowy. Ogólnie to wygaszenie u mnie nie funkcjonuje. Już z 5 razy chciał mi się łączyć jako face time, kilka razy włączył się głośnik. Miał ktoś podobnie? Jakieś rady co zrobić?

#941 rudi40

rudi40
  • 247 postów

Napisano 30 września 2013 - 10:49

Utworzyłeś nowego iphona, czy odtwarzałeś z kopii?

Ja już się przyzwyczaiłem do ios7, jakoś działa, na pewno ładnie wygląda i jest bardziej funkcjonalny, natomiast nie mów, że nie wdzisz różnicy, chociażby przy przewijaniu ekranów. Działa jakby miał o 20 fpsów mniej, jeżeli takie stwierdzenie jest poprawne.

Odtworzyłem, bez żadnej kopii bez niczego. Jako nowy iphone. Chodzi fajnie, i wygląd też ciekawy. Coś nowego bo już zaczynał i się nudzić stary ios.
ps. O jakichkolwiek spowolnieniach przy przewijaniu ekranów u mnie nie ma mowy. Identyko jak na ios6
Może schowaj zegarek głęboko do folderu, bo jest animowany i może spowalniać ekrany.
Nie wiem jak na ip5 może lagowac klawiatura w sms podczas obracania telefonu, jak u mnie na ip4 jest tak samo jak na ios6. Obraca się wlłaściwie razem z telefonem.
Też macie takie "głębokie", przytłumione dźwięki na ios7 np wysłania smsa?

#942 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 30 września 2013 - 13:00

Mi chodzi na 90% szybkości ios6.

To dziwne Ci powiem :D a masz ścinki albo laga przy przeglądaniu otwartych kart w safari (ta animacja idzie idealnie płynnie czy nie ?) bo na wlaczonym kontrascie chodzi płynnie jak po maśle , a na wyłączonym są ścinki . Tak samo w oborcie iPhone'a na wlaczonej klawiaturze w sms'ach czy safari (nie idzie to płynnie) . Więc gdzie to 90% jak w iOS 6 ? Chyba na włączonym zwiększonym kontraście , wtedy daje radę .

#943 BIGER

BIGER
  • 60 postów

Napisano 30 września 2013 - 13:13

Wczoraj się przełamałem i zaktualizowałem w końcu. Zaktualizowałem na czysto, przez restore. Nie żałuje kompletnie. Chodzi płynnie, ustawienia otwierają się kilka milisekund później no ale w ustawienia rzadko wchodzę, więc spoko. Orietnacje pionową mam zawsze wyłączoną więc nie lamentuje. Wygląd pasował mi od początku, lubie jasne, pastelowe, wesołe kolory. Oczywiście kontrastu zwiększonego nie włączałem.

#944 ozz

ozz
  • 1 129 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 30 września 2013 - 14:10

mam ios7 na ip4s i iPad mini - strasznie mnie wkurza obsługa - przestała być intuicyjna. - odtwarzanie muzyki - aby włączyć trzeba trafić w rozsunięcie menu dolnego nie zawsze chce wyjść łatwo - piosenki przełączają się z opóźnieniem ok 2-3s - wiele miejsc w systemie przestało być czytelne - zmniejszono dużo ważnych ikon w kontaktach przez co trzeba się nacelować czasem aby trafić odpowiednią - dojście do napisania wiadomości też trwa dłużej bo na 1 miejscu jest facetime zanim dojdzie się do wyślij wiadomość ... chore - mniejsze ikony trudniej trafić - o baterii na iphone nie wspomnę żal nic nie robię i 30% znika a dużo powyłączałem opcji - kalendarz przestał być użyteczny słaby bardzo widok !!! jak w jakiejś aplikacji jest odnośnik do www to przełączenie się pomiędzy aplikacją a safari trwa kilka-kilkanaście sekund WTF??? a najgorsze jest to że w takiej sytuacji ipad przestaje reagować zanim tego nie odpali ... o wyglądzie i kolorach nie wspominam to już indywidualna kwestia

#945 _iPatryk_

_iPatryk_
  • 205 postów
  • SkądCzęstochowa, Poland

Napisano 30 września 2013 - 14:38

Panowie stało się coś dziwnego,bardzo dziwnego :0. Mianowicie pare minut temu system z6.1.4 SAMOCZYNNIE zaktualizował mi sie do 7.0.2. Nic z tego nie rozumiem. Rozmawialem przez iPhone 'a po czym sie rozlaczylem i odłożyłem na stół. Po 2minutach podszedłem do tel patrzę a telefon sie zrestartował i pokazało sie czarne jabłko i białe tło z paskiem postępu :( .nic nie przyciskane było i nikt tel nie dotykał. Jak to możliwe?! Dodam ze tel wczoraj zassał aktualizacje ale nie została zainstalowana ,było tez włączane 3G. Wie ktoś jak to możliwe??!! Czyżbym miał jakiegoś buga ?czy też sprawka Apple ???

#946 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 30 września 2013 - 15:49

Od 7.0.2 animacja w sms działa płynnie na wyłączonym kontraście :) Przynajmniej mam tak na swoim 4s

#947 JaN008

JaN008
  • 284 postów

Napisano 30 września 2013 - 16:07

Na piątce wciąż jest wolniej bez tej opcji.

#948 SsneakersS

SsneakersS
  • 39 postów
  • SkądŻory, Poland

Napisano 30 września 2013 - 16:11

Czy w 7.0.2 dziala juz opcja automatycznego wygaszenia ekranu po zakonczeniu przychodzacej rozmowy tak jak to bylo do tej pory w ios 6?

#949 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 30 września 2013 - 16:52

SsneakersS - nie działa, po zakończonej rozmowie ekran zostaje jeszcze przez jakiś czas podświetlony

#950 SsneakersS

SsneakersS
  • 39 postów
  • SkądŻory, Poland

Napisano 30 września 2013 - 16:56

Dzieki, na tym strasznie mi zalezy a nie wiem czy tak po prostu chcial autor ios7 czy sie po prostu "zagapil"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych