Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#301 domingo744

domingo744
  • 6 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:14

popatrz na prawy dolny narożnik

[ATTACH=CONFIG]17092[/ATTACH]

Nic nie kumasz ... wszystko to co mi próbujesz pokazać jest i u mnie ale zrozum, dla porównania ... wejdź w zakładkę albumy bądź wykonawcy i od tazu na liście powinieneś mieć pod polem 'szukaj' opcję 'pomieszaj' ... tak było we wszystkich poprzednich iOSach ! Wystarczy że wejdziesz w zakładkę 'utwory' by zrozumieć o co mi chodzi ... :) Mi osobiście zależy na tym bym w każdym z posiadanych gatunków mógł odtwarzać losowo utwory wszytstkich wykonawców z danego gatunku a nie tylko jednego wykonawcy tak jak Ty mi próbujesz przedstawić ... Koniec kropka. Prościej nie umiem.

#302 krzemo

krzemo
  • 127 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:15

"Redukuj ruch" jest dokładnie pod "Zwiększ kontrast" w ustawieniach Dostepności

wiem, że tam być powinien ... ale nie ma :) to na pewno czary :) pod zwiększ kontrast jest etykiety wł/wył.

#303 MichalKielce

MichalKielce
  • 70 postów
  • SkądKielce

Napisano 19 września 2013 - 12:15

kuzwa alem tepak zapomnialem o tym przelaczniku masakra ale mi wstyddddd :cry:

#304 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 19 września 2013 - 12:16

:D :D :D

#305 lukaszen

lukaszen
  • 12 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:18

Ciesz sie, że wyszło na forum, a nie w serwisie :)

#306 MichalKielce

MichalKielce
  • 70 postów
  • SkądKielce

Napisano 19 września 2013 - 12:19

wracam na ios7 lol a ja dzwonilem do play i na serwis sie umawialem. katastrofa jak czlowiek jest w stresie to nie mysli :D

#307 NoRk

NoRk
  • 155 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:19

U mnie zauważyłem, że dźwięki dla sms są cichsze od dźwięku dla dzwonków. Też tak macie:confused: przez co czasem nie wiem, że dostałem sms`a.

#308 MichalKielce

MichalKielce
  • 70 postów
  • SkądKielce

Napisano 19 września 2013 - 12:20

no bez kitu smiac mi sie chce :D dobrze ze moja zona tego nie widzi :D

#309 skarekrow

skarekrow
  • 33 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:22

iOS 7 na i5 - wszystko super, podoba mi sie, ładnie jest. Z minusów: gdzie ja sie pytam jest oglądanie zdjęć w trybie pełnoekranowym? Musze wchodzić w pokaz slajdów? bullshit :/

#310 domingo744

domingo744
  • 6 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:25

iOS 7 na i5 - wszystko super, podoba mi sie, ładnie jest.

Z minusów: gdzie ja sie pytam jest oglądanie zdjęć w trybie pełnoekranowym? Musze wchodzić w pokaz slajdów? bullshit :/

Dotknij zdjęcia a ramki znikną ... będzie pełen ekran.

#311 skarekrow

skarekrow
  • 33 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:27

Dotknij zdjęcia a ramki znikną ... będzie pełen ekran.

haha.. boże :D
dzięki!

chociaż i tak mam wrazenie ze wczesniej zdjęcie bylo 100% pełnym ekranie, a teraz nadal są czarne paski po bokach

#312 MichalKielce

MichalKielce
  • 70 postów
  • SkądKielce

Napisano 19 września 2013 - 12:27

a czy da sie juz 7 wysylac pliki przez bluetooth na androida i odwrotnie?

#313 rapa

rapa
  • 42 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:28

opiszcie wrażenia na ipadzie mini ...naprawdę nikt nie ma?

#314 Luckylucas

Luckylucas
  • 20 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:31

Ipad mini działa na iso 7 tak samo jak na ios 6 przynajmniej u mnie, nie widzę żadnej róznicy pomijając wygląd do którego trzeba przywyknąć.

#315 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 września 2013 - 12:34

wracam na ios7 lol a ja dzwonilem do play i na serwis sie umawialem. katastrofa jak czlowiek jest w stresie to nie mysli :D

no bez kitu smiac mi sie chce :D dobrze ze moja zona tego nie widzi :D

:D :D
czasami najprostsze rozwiązania są najmniej oczywiste ;)

opiszcie wrażenia na ipadzie mini ...naprawdę nikt nie ma?

kilka osób już tu opisywało, poszukaj :)

#316 mooleda

mooleda
  • 6 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:37

ktoś pytał i pakiet iWork na urzadzeniu aktywowanym we wrześniu... u mnie na iPadzie Mini musiałem uruchomić ipada od nowa, później wchodzimy w appstore, w zakładkę kupiony i klikamy na "nie na tym ipadzie" no i tam jest cały pakiet iWork za friko do pobrania...

#317 hapy

hapy
  • 69 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:40

Osobiście uważam że iOS wygląda strasznie brzydko, jestem fanem minimalizmu ale ładnego minimalizmu. iOS 7 i ikony są po prostu brzydkie, dolna belka na której są ikony wygląda ochydnie... niestety nowy wygląd iOS odstrasza mnie, a przywiązuje do estetyki bardzo dużą wagę, zresztą uważam że można było pójść zdecydowanie lepszą drogą i zrobić z tego śliczny, minimalistyczny design jak np: iOS 7 Redesign Concept on Behance , albo tutaj iOS 7 icons Redesign | Flat Design on Behance

#318 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 19 września 2013 - 12:40

Właczylem opcję Zwieksz kontrast na iPhone5 i wygląda to wszystko lepiej moim zdaniem. Czarne tło na pasku powiadomień, mniej 'przezroczystości'. Ciekawe czy baterie nadal będzie wcinać czy teraz mniej.

#319 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:43

a czy da sie juz 7 wysylac pliki przez bluetooth na androida i odwrotnie?

Nie. Nigdy nie będzie takiej możliwości.

#320 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 19 września 2013 - 12:45

Osobiście uważam że iOS wygląda strasznie brzydko, jestem fanem minimalizmu ale ładnego minimalizmu. iOS 7 i ikony są po prostu brzydkie, dolna belka na której są ikony wygląda ochydnie... niestety nowy wygląd iOS odstrasza mnie, a przywiązuje do estetyki bardzo dużą wagę, zresztą uważam że można było pójść zdecydowanie lepszą drogą i zrobić z tego śliczny, minimalistyczny design jak np: iOS 7 Redesign Concept on Behance , albo tutaj iOS 7 icons Redesign | Flat Design on Behance

Kwestia gutsu i tyle, mnie np. to co wyżej zaproponowałeś kompletnie się nie podoba, żeby nie użyć słowa paskudne.

#321 tomit

tomit
  • 140 postów
  • SkądCzęstochowa / Kraków

Napisano 19 września 2013 - 12:45

Mi się nowy system podoba. Może już nie jest taki elegancki jak poprzednie wersje, jest bardziej prostacki i skierowany do młodszych, to jednak coraz bardziej się do niego przekonuje. Jedną z rzeczy które nie do końca mi odpowiadają są nowe, wszechobecne animacje. Wyglądają one może fajne ale opóźniają pracę. Chce coś szybko zrobić ale tracę na każdej czynności pół sekundy bo ikonki się muszą pozbierać, albo program musi wrócić do swojej ikonki. Niby to mała różnica, ale jednak przy ciągłym używaniu komfort pracy spada. Co sądzicie o automatycznej aktualizacji aplikacji, czy dużo baterii będzie ta czynność 'zjadała'? Aktualnie ją wyłączyłem.

#322 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:58

Wiesz co to jest kwestia gustu to co napisałeś. Wzór przesłany przez Ciebie jako świetny design zupełnie do mnie nie trafia i jest w moim odczuciu po prostu paskudny :) Nie trafia do mnie bynajmniej również iOS7. Designersko dużo lepiej mi się podobało w iOS6.

Pozdrawiam,
Łukasz

#323 kejol

kejol
  • 25 postów

Napisano 19 września 2013 - 13:02

czarne centrum powiadomień Gdzie zmienić z czarnego centrum powiadomień na takie przezroczyste??

#324 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 19 września 2013 - 13:02

Ja po zainstalowaniu GM sie dziwilem dlaczego nie mam dzwieku jak dostaje nowego maila tylko sama wibracja, i tez chcialem juz was meczyc czy macie dzwiek przy nowym mailu ale przypomnialem sobie ze mialem podlaczone sluchawki stereo przez bluetootha i dzwiek szedl na nie. Tak jak wspominalem potrzeba kilku dni i da sie przyzwyczaic do nowego interfejsu. Niestety Apple przyzwyczailo nas przez lata do elegancji, efektu szkla, szczotkowanego metalu, imitacji skory itp. pierw w Mac OS X nastepnie iPhone OS/iOS. Teraz przyszla pora na minimalizm. Widac ze iOS 7 pod wzgledem designu byl robiony pod iPhone 5c a szczegolnie ikony na home screenie. Wystaczy zeby zrobili troche ciemniejsze odcienie tych ikon i byloby idealnie.

#325 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 września 2013 - 13:06

Dla tych co mają simlocka a używają kartę Gevey. U mnie oficjalne wydanie IOS 7 działa bez problemu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych