Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#276 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 19 września 2013 - 11:31

Działa wam AirDrop? U mnie mimo włączenia w dwóch ip5 nie widzą się, maca też nie wykrywa.

#277 lukaszen

lukaszen
  • 12 postów

Napisano 19 września 2013 - 11:31

Generalnie jest całkiem nieźle, jest może troche bajkowo, ale wreszcie coś nowego. Jedyny problem jaki zauważyłem, przynajmniej u mnie, to krótkie wieszanie się iPada przy zmianie tapety. Bawiłem się wczoraj i przeglądałem je wszystkie, ale kilka razy zdarzyła się porządna zwiecha. Ktoś jeszcze tak ma?

#278 maniakse

maniakse
  • 135 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 września 2013 - 11:34

... nie, nie tak samo ... chcę wejść na gatunek i w jego obszarze pomieszać utwory ... nie w listach ... zawsze tak było a teraz nie. AMEN !!! Już pisałem, w zakładkach: wykonawcy, albumy, gatunek ... tego nie ma !!!

No to mój 4s jest jakiś inny niż Twój, na "liście" masz słownie "pomieszaj", cała reszta - znaczek mieszania utworów...

#279 MichalKielce

MichalKielce
  • 70 postów
  • SkądKielce

Napisano 19 września 2013 - 11:36

Wprowadź telefon w tryb DFU (na youtubie jest masa poradników jak to zrobić) i wtedy trzymając SHIHT naciskasz Restore (Odtwórz)

właśnie to teraz robie dfu i odtwórz i zobaczymy czy bedzie dzwiek. bo nawet nie ma dzwieku po podlaczeniu do kompa. komp daje dziwek podlaczenia ale ip5 tylko wibruje

#280 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2013 - 11:40

Ogólne wrażenie iOS 7 ok - do wyglądu trzeba się przyzwyczaić Rozumiem, że zablokowali opcję wgrywania własnych dźwięków, z tego co szukałem w necie to w becie trzeba było odznaczyć wszystkie i wybrać ręcznie (ale działało) w tej chwili na iPhone 5 z iOS7 nie mogę wgrać własnych - też tak macie?

#281 domingo744

domingo744
  • 6 postów

Napisano 19 września 2013 - 11:42

Nie chodzi mi o to byś mieszał utwory w zakresie jednego wykonawcy bądź jednego albumu ... zawsze było tak, że wchodziłeś na wykonawców, albumy lub gatunet i mogłeś mieszać utwory pomiędzy sobą np ... wchodziłeś w gatunek 'thrash metal' i mieszałeś wszystkie utwory, wszystkich wykonawców z tegoż gatunku ... Poniał ?? :)

#282 jachraniak

jachraniak
  • 168 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2013 - 11:43

popatrz na prawy dolny narożnik [ATTACH=CONFIG]17092[/ATTACH] system działa płynnie, nie tnie się, ale nie ma dwóch zdań - jest wolniejszy od 6

#283 Warcomx

Warcomx
  • 93 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 września 2013 - 11:44

Generalnie jest całkiem nieźle, jest może troche bajkowo, ale wreszcie coś nowego. Jedyny problem jaki zauważyłem, przynajmniej u mnie, to krótkie wieszanie się iPada przy zmianie tapety. Bawiłem się wczoraj i przeglądałem je wszystkie, ale kilka razy zdarzyła się porządna zwiecha. Ktoś jeszcze tak ma?

Tak,na Ipadzie mini jedyne zwiechy są przy zmianie tapety. czasami nawet przez 5 sekund nic nie można zrobić.

#284 MichalKielce

MichalKielce
  • 70 postów
  • SkądKielce

Napisano 19 września 2013 - 11:46

właśnie to teraz robie dfu i odtwórz i zobaczymy czy bedzie dzwiek. bo nawet nie ma dzwieku po podlaczeniu do kompa. komp daje dziwek podlaczenia ale ip5 tylko wibruje

A wiec tak po restore z dfu nadal brak dzwiekow. telefon tylko wibruje ale nie ma sygnalu dzwonienia. w opcji dziweki moge wybrac nowe i klasyczne dzwieki da sie je odsluchac ale nie ma ich gdy ktos dzwoni jest tylko wibracja. dzwieku podlaczenia do kompa takze nie ma jest wibracja. w youtube dzwiek jest a aaaa i app store nie moze sie pobrac i polaczyc. wczoraj robilem aktualizacje z ota i po jakim czasie zauwazyem ten problem. ale bylem glupi ze przeszedlam z 6.1.4 jest jakies wsparcie telefoniczne w polsce z iphonem?

#285 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 19 września 2013 - 11:53

Na 4S mam filtry na żywo w aparacie, a tego miało nie być :D Jak usuną je w przyszłej aktualizacji, to się strasznie wkurzę. Działają bardzo dobrze bez żadnych lagów itp. więc argumenty, że sprzęt za stary nie wchodzą w grę. EDIT: Teraz widzę, że na stronie apple 4S też dostał tę funkcję. Miło z ich strony.

#286 Mitzusu

Mitzusu
  • 2 postów

Napisano 19 września 2013 - 11:54

iP4 kolekcja domowa Działa wam kolekcja domowa na iP4? U mnie piosenki po prostu się zmieniają aż do ostatniej z albumu i cisza...na iP5 działa bez zarzutu...

#287 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 19 września 2013 - 11:57

UWAGA wlasnie udalo mi sie zrobic downgrade do 6.1.3 na ipadzie 2.4 WIFI 16GB po wczorajszym oficjalnym update 7.0.
Odetchnolem z ulga... naprawde wrocil moj dobry ipad. IOS 7 - podobaja mi sie niektore rozwiazania natomiast co mnie draznilo : BIEL wszedzie nieczytelna biel od ktorej oczy bola, zwlaszcza w nocy na Safari...

INSTRUKCJA OBSLUGI :

Wprowadzamy ipada w DF
Nastepnie sciagamy starsza wersje oprogramowania IOS. w Moim przypadku byla to wersja 6.1.3/10B329
odpalamy itunes przyciskamy trzymajac option key na przywroc oprogramowanie, po czym wskazujemy plik ktory sciagnelismy.
Zaczyna sie instalacja.
Po instalacji nalezy zarejestrowac Ipada jako nowego ( mi sie automatycznie juz w itunes zapisala kopia zapasowa na IOS 7) - mala strata

Fakt musioalem kilka wersji sciagnac probowalem na 6.1.2 , 6.1.0 tylko to poszlo...
Tak wiec wyglada na to ze zejscie z 7 do 6.1.2 jest jak najbardziej mozliwe i nie trudne.

Nigdy wiecej ios 7...:(

Zdecyduj się. DO 6.1.2 czy 6.1.3...twoja instrukcja i tak wkrótce przestanie działać.

#288 MichalKielce

MichalKielce
  • 70 postów
  • SkądKielce

Napisano 19 września 2013 - 11:57

nikt nie wie co moze sie dziac z tym dzwiekiem polaczen?

#289 maucinek

maucinek
  • 52 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:02

Czy wyłączenie "Redukuj ruch" i włączenie "Zwiększ kontrast" ma u was jakiś wpływ na lepsze działanie systemu? Mówię tu o starszym sprzęcie jak iPhone 4 czy iPad 2?

#290 lukaszen

lukaszen
  • 12 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:03

To może być rozwiązanie głupie i zbyt proste, ale sprawdź jak masz ustawione działanie tego pstryczka do blokowania obrotu i wyciszania telefonu. Jeżeli miałeś ustawiony na blokowanie obrotu i miałeś w tej pozycji ten 'pstryczek' to mogło Ci przestawić do wyciszania.

edit: chyba, że tylko dzwięki połączeń Ci nie działają, to wtedy juz nie wiem ;)

#291 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:03

Czy wyłączenie "Redukuj ruch" i włączenie "Zwiększ kontrast" ma u was jakiś wpływ na lepsze działanie systemu? Mówię tu o starszym sprzęcie jak iPhone 4 czy iPad 2?

A co na to wcześniejsze posty w tym wątku?

#292 mermi

mermi
  • 56 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:04

A wiec tak po restore z dfu nadal brak dzwiekow. telefon tylko wibruje ale nie ma sygnalu dzwonienia. w opcji dziweki moge wybrac nowe i klasyczne dzwieki da sie je odsluchac ale nie ma ich gdy ktos dzwoni jest tylko wibracja. dzwieku podlaczenia do kompa takze nie ma jest wibracja. w youtube dzwiek jest a aaaa i app store nie moze sie pobrac i polaczyc. wczoraj robilem aktualizacje z ota i po jakim czasie zauwazyem ten problem. ale bylem glupi ze przeszedlam z 6.1.4 jest jakies wsparcie telefoniczne w polsce z iphonem?

A nie przełączyłeś przypadkiem na tryb cichy? Bo właśnie w tym trybie można odsłuchiwać dzwonki w ustawieniach ale przy połączeniu telefon tylko wibruje.

#293 yasec

yasec
  • 183 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 września 2013 - 12:05

Sprawdź przełącznik do wyciszania telefonu.

#294 matgru

matgru
  • 99 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:07

Na iPadzie Mini przy włączonej opcji zwiększ kontrast znikają niektóre efekty, np. przeźroczystosc paska narzędzi i powiadomień, dock staje się jednolity, w wiadomościach tez nie ma efektu " prześwitywania ". Wydajność wtedy rzeczywiscie wzrasta, szczególnie podczas używania gestów. Cos za cos, ładniejszy wygląd, albo lepsze działanie. Przy włączonej opcji redukuj ruch nie zauważyłem żadnej różnicy.

#295 lawcu

lawcu
  • 10 postów
  • SkądKomorów

Napisano 19 września 2013 - 12:07

iPad 4 - system działa płynnie, można powiedzieć ze szybciej, iPhone 4 - płynność zadowalajaca, w moim przypadku poprawa zasięgu sieci

#296 krzemo

krzemo
  • 127 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:10

u mnie w iP4 przy włączeniu "zwiększ kontrast" lepiej - szybciej się zachowuje. ja z kolei nie mam takiej opcji "redukuj ruch" w ustawieniach :) jakieś czary ?
zapytam jeszcze, czy masz tapety dynamiczne ?

#297 maucinek

maucinek
  • 52 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:10

A co na to wcześniejsze posty w tym wątku?

Ok po Twojej wypowiedzi domyślam się że to gdzieś było. Sprawdzę to zatem czytając kilkanaście stron do tyłu. Dobrze że teraz, a nie jak wątek będzie miał +100 stron.

#298 MichalKielce

MichalKielce
  • 70 postów
  • SkądKielce

Napisano 19 września 2013 - 12:12

ale mi znowu dziwek nie dziala musze chyba do playa jechac oddac do serwisu

#299 maucinek

maucinek
  • 52 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:12

u mnie w iP4 przy włączeniu "zwiększ kontrast" lepiej - szybciej się zachowuje. ja z kolei nie mam takiej opcji "redukuj ruch" w ustawieniach :) jakieś czary ?
zapytam jeszcze, czy masz tapety dynamiczne ?

"Redukuj ruch" jest dokładnie pod "Zwiększ kontrast" w ustawieniach Dostepności

#300 matgru

matgru
  • 99 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:13

Na iPadzie Mini przy włączonej opcji zwiększ kontrast znikają niektóre efekty, np. przeźroczystosc paska narzędzi i powiadomień, dock staje się jednolity, w wiadomościach tez nie ma efektu " prześwitywania ". Wydajność wtedy rzeczywiscie wzrasta, szczególnie podczas używania gestów. Cos za cos, ładniejszy wygląd, albo lepsze działanie. Przy włączonej opcji redukuj ruch nie zauważyłem żadnej różnicy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych