Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#151 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 19 września 2013 - 06:27

Zabawa telefonem w nocy - ból oczu murowany. Telefon działa jak latarka która świeci w oczy - cokolwiek byśmy nie robili (dzwonienie, ksiazka adresowa, sms) Jedyna rada to ustawienie inwersji kolorów...ale ta opcja to raczej dowcip niż użyteczna funkcja

#152 jarekpater

jarekpater
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 września 2013 - 06:36

Powinno dać się wrócić do ios6 jeszcze przez jakiś czas. Przepis tutaj: [url=http://www.makoweabc.pl/2013/06/powrot-z-ios-7-beta-na-ios-6-1-x/]Powrót z iOS 7 beta na iOS 6.1.x | Makowe ABC[/url] . A jeszcze ktoś pisał o kolorze docka. Kolor ustala się w zależności od tapety.

#153 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 19 września 2013 - 06:41

Ten przepis już nie działa - sprawdzałem

#154 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 19 września 2013 - 06:52

Trochę problemów z aktualizacją było. Na szczęście odtworzenie iPhone'a oraz aktywacja dzisiaj rano poszła bardzo sprawnie i oto jest już na moim iPhone'ie 5 iOS 7. Według mnie całkiem przejrzysty i przyjemnie działający system. Zobaczy jak będzie dalej. Pewnie i tak niedługo wyjdą poprawki :D

#155 MC_

MC_
  • 6 941 postów

Napisano 19 września 2013 - 06:53

Wczoraj udało mi się tylko pobrać, ale instalacja - jak u wielu innych osób - się wywalała. Dzisiaj rano poszło, choć trwało masakrycznie długo. Pierwsze wrażenia - do nowych ikon trzeba się przyzwyczaić. Nie będę pisał czy są ładne czy nie, bo to kwestia gustu, ale prywatnie nie mam wątpliwości, że mój proces przyzwyczajania nie będzie długi. Nowe funkcjonalności (CC) są bardzo przydatne i mi osobiście się podobają. Ekran blokady zdecydowanie na plus - upodobnili do WP8, co mi osobiście bardzo się podoba - choćby dlatego, że widać wreszcie całą tapetę a nie jej fragment. Co do płynności działania na iP4 16GB. Cóż, nie jest idealnie, ale z tym się liczyłem. Animacje minimalnie klatkują, ale jak na razie nic się nie wiesza. W chwili obecnej wcale mnie powrót do 6.1.3 nie ciągnie.

#156 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 19 września 2013 - 06:54

można jeszcze dziś wrócić do 6.1.4 ? Wszystko działa super ale bateria to porażka, wciąga jak szalona a wszystko mam wyłączone. Robiłem 'Odtwórz'.

#157 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 19 września 2013 - 06:57

nie ma powrotu chyba ze sprzedasz telefon i migiem kupisz nowy

#158 slaweksie

slaweksie
  • 24 postów

Napisano 19 września 2013 - 07:13

Biegusiem! To może jeszcze zdążysz zanim Apple przestanie podpisywać 6.1.3.

co to znaczy ?? można jakoś wrócić do 6

#159 plejaz

plejaz
  • 38 postów

Napisano 19 września 2013 - 07:20

Zainstalowałem na IP4 - fakt na początku zmulił, ale tak jakby tylko jeden raz przy pierwszym uruchomieniu danej aplikacji. Teraz wszystko śmiga - ja jestem zadowolony. Tylko mam pytanie czy można z centrum powiadomień wywalić te nagłówki: Dzisiaj, Wszystkie, Nieodebrane i zostawić tylko np. datę i informację na dzisiaj?

#160 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 19 września 2013 - 07:20

wpis usunięto

#161 Mirdaroh

Mirdaroh
  • 20 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 19 września 2013 - 07:25

Wie ktoś może jak dodać pogodę do centrum powiadomień?

#162 Eldorado99

Eldorado99
  • 86 postów

Napisano 19 września 2013 - 07:28

Wie ktoś może jak dodać pogodę do centrum powiadomień?

jest w standardzie tylko w postaci tekstu a nie graficznej.

#163 Mirdaroh

Mirdaroh
  • 20 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 19 września 2013 - 07:32

To wiem że jest w postaci tekstu, ale u mnie nic się nie wyświetla. Przy pierwszym włączeniu centrum powiadomień, pozwoliłem pogodzie korzystać z informacji o moim położeniu, ale tekstu nie mam..

#164 Eldorado99

Eldorado99
  • 86 postów

Napisano 19 września 2013 - 07:34

To wiem że jest w postaci tekstu, ale u mnie nic się nie wyświetla. Przy pierwszym włączeniu centrum powiadomień, pozwoliłem pogodzie korzystać z informacji o moim położeniu, ale tekstu nie mam..

tak, podobnie miałem, zmieniłem na "ręczne miasto" wskoczyła pogoda, a później również pojawiła się dla moja lokalizacja... może tak spróbuj...

#165 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2013 - 07:36

Ogólnie mi się podoba, ale: - czemu w folderze widać tylko 9 aplikacji ? Tak się cieszyłem z iP5 i tego że widzę 12... plus że jest przewijanie lewo/prawo - aplikacja telefon zdecydowanie do poprawki - ikona Safari zupełnie nie pasuje, reszta jest ok Mam wrażenie że system był robiony na szybko. P.S. Liczyłem że w końcu dodadzą opcję robienia zdjęć 16:9, znacie może jakąś fajną aplikację która to potrafi ?

#166 Mirdaroh

Mirdaroh
  • 20 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 19 września 2013 - 07:39

tak, podobnie miałem, zmieniłem na "ręczne miasto" wskoczyła pogoda, a później również pojawiła się dla moja lokalizacja... może tak spróbuj...

OK dzięki. Miałem wyłączone 'Dzisiaj (podsumowanie)'. Teraz działa.

#167 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 19 września 2013 - 07:40

Aplikacja mail błędnie pokazuje powiadomienia. Ponad 12 tysięcy powiadomień, których się nie da wyłączyć. Jednak aktualizacja z powodu strachu przed arabskimi wiadomościami była złym rozwiązaniem.

#168 jancelo

jancelo
  • 25 postów

Napisano 19 września 2013 - 07:57

niewiem.... ja mam ipada 2 Wifi i zaluje teraz aktualizacji do IOS 7. Niby wszystko ladne, do doka nie mam pretensji ale safari zbyt mnie meczy ta biala kolorystyka... i ta biala klawiatura. Szkoda ze nie mozna wybrac trybu ciemnego wtedy jak jeden uzytkownik zauwazyl nie bylo by to tak meczace w nocy... szukam sposobu do powrotu na 6.1.3

#169 Buldi

Buldi
  • 66 postów

Napisano 19 września 2013 - 08:04

W centrum powiadomień nie widzę informacji o pogodzie w iPhonie, w iPadzie jest informacja tekstowa. Hmmm, jakaś pomoc?

#170 Junio

Junio
  • 5 postów

Napisano 19 września 2013 - 08:10

Iphone 4 - widać pewne zamulenie, ale generalnie nie ma dramatu :) Ipad 3 - wszystko pięknie ładnie, jest tylko jedno ale - ustawienie tapety, które jest praktycznie niemożliwe (przynajmniej dla mnie). Każdy z obrazków jest przy ustawianiu mega przybliżony, nie ma możliwość ustawienia obrazka w całości, a jedynie jego fragment. Próbowałem z różnymi wielkościami tapet, ale za każdym razem jest dokładnie to samo. Spotkaliście sie z takim problemem?

#171 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Jancelo dokładnie, lipa straszna, co mnie się nie podoba to ten font ultra light, napisy i ikony wyglądające na anorektyczne, w ogóle to styl jakby zerzniety z androida, ikony folderów szare jak nie dorobione, zegarek: to już totalnie zrypany, minutnik beznadziejny, alarmy: trzeba się doszukiwać przycisku + bo jest taki malutki ze trudno go zauważyć, po pół godzinnej zabawie stwierdzam ze wyglądem się nie popisali, chcą wprowadzić coś co średnio wyglada ale dla nich jest amazing, Czekam na jakiś soft do zmiany wyglądu bo to jest po prostu brzydkie i mało ergonomicznie Będę musiał z tym żyć, w telefonie zostaje z 6, iPad niestety już musi zostać z tym brzydactwem, jak tam ktoś wyżej pisał przed aktualizacja lepiej iść do iSpot i na własne oczy sprawdzić ten wynalazek Wydajnosciowo jakoś nie zauważyłem zamulania, czasami jakby przy zmianie klawiatury na numeryczna leciutki lag był. Taki gejowo- hipsterowski ten iOS :(

#172 wędkarz

wędkarz
  • 21 postów
  • SkądZielona Góra

Pogoda mi się pojawiła w centrum powiadomień po uruchomieniu "Usług lokalizacji" gdy wyłączę to od razu informacja o pogodzie znika ;/

#173 Mitzusu

Mitzusu
  • 2 postów

Napisano 19 września 2013 - 08:39

ip5 Orange - gubi sieć Witam wszystkich...po aktualizacji mieszane uczucia. Taka kompilacja android + windows phone. Jak na apple to sam nie wiem. Gubi sieć (orange) jak wyłącze wi-fi to wszystko jest ok. Jak ktoś dzwoni to po odczuwalnej sekundzie załącza sie głos. Płynność działania chyba jest gorsza przy blokadzie ekranu.:sad:

#174 Seraf

Seraf
  • 80 postów

Napisano 19 września 2013 - 08:41

Póki co na iPadzie 2 nie ma tragedii. Kwestia przyzwyczajenia do wyglądu. Z muleniem też nie ma problemu - chodzi raczej płynnie (mam 5gb wolnego). Nie podoba mi sie wypalająca oczy jasność klawiatury i paskudny dock. Mam natomiast pytania o rzeczy z którymi nie mogę sobie poradzić. 1. Gdzie się ustawia zegar do diaska? Od aktualki pokazuje mi non stop czas w Cupertino :/ 2. Gdzie mogę edytować "Ulubione" z Safari? Dodawać, usuwać itp.

#175 martens1980

martens1980
  • 10 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 września 2013 - 08:44

Kupa ten IOS 7 przynajmniej na IP4. Klawiatura w każdej aplikacji ma 4-5 sek laga, pisząc krótki wyraz można wyjść "zapalić" i po powrocie dopiero się wczyta. Co dziwnie sam system i np. safari działa płynnie ale klawiatura wypacza sens instalacji na IP4. Nie polecam aktualizować posiadaczom IP4 chyba, że lubią się wkur.... (denerwować).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych