Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#201 MC_

MC_
  • 6 941 postów

Napisano 19 września 2013 - 09:16

Paf, ja kontrast - po lekturze forum - od razu zwiększyłem.

Moje zdanie jest takie - idealnej płynności nie ma i nie będzie. Tragedii też nie ma, przynajmniej u mnie. Ja osobiście jestem zadowolony.

#202 maucinek

maucinek
  • 52 postów

Napisano 19 września 2013 - 09:18

iPad 2 - iOS 7 używam od kilku godzin i w sumie jeszcze na świeżo mogę powiedzieć że jest kilka plusów i kilka minusów. Wygląd rzecz gustu, mnie się osobiście nie podoba (nowy wygląd notatek - TRAGEDIA), ale nie lamentuję z tego powodu bo pewnie za jakiś czas się przyzwyczaję. Animacje nie są już tak płynne jak na iOS 6, i generalnie da się zauważyć małe przycięcia, pod tym względem bliżej jest teraz do wyśmiewanego androida z TouchWiz. Można sobie to chyba tłumaczyć tym że iPad 2 to nie jest już najnowszy sprzęt, ale co maja powiedzieć posiadacze iPad mini?? Centrum powiadomień zostało pozbawione skrótów do Facebooka i Twittera co jest raczej na minus. W Control Center nie można wyłączyć danych sieci kom. lub chociażby samego 3g, przez to jak dla mnie CC jest nie przydatne. Liczę że pojawi się możliwość ustawiania własnych skrótów, jeśli nie to funkcjonalność CC będzie kiepska. Z nowości na plus jest dla mnie możliwość powrotu do poprzedniej strony w safari poprzez przeciągnięcie palcem w prawo. Podoba mi się też nowe segregowanie zdjęć. Nie wiem czy to moje subiektywne odczucie, ale wydaje mi się że wymagające gry chodzą płynniej. Podobno tez system sam rozpoznaje z których aplikacji korzystamy najczęściej i uaktualnia je sobie w tle. Ja nie zauważyłem tego na przykładzie np. FB bo po otworzeniu aplikacji dopiero wtedy robi się uaktualnienie. Generalnie dla mnie szału nie ma. Wiem że system wprowadza sporo nowości ale dla mnie nie są ona zauważalne na tyle żeby je bardzo docenić. Mam nadzieję że w kolejnych wersjach poprawia płynność animacji, bo jak na razie to najbardziej rzuca się w oczy. iPhone 4 - nie zdecydowałem się na przejście do iOS 7 po przeczytaniu w tym wątku komentarzy osób które to zrobiły i są bardzo niezadowolone, tym bardziej że jak pisałem wyżej w nowym systemie nie ma dużo rzeczy które by mi się bardzo podobały i których brakowało by mi w iOS 6.

#203 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 19 września 2013 - 09:19

U mnie też dobrze chodzi...wiadomo na iphone 4 cudów nie można oczekiwać...może i mogliby sie bardziej postarać ale wtedy nie zachęcałoby to do kupna najnowszych modeli ;)

#204 Marcin Gajowiak

Marcin Gajowiak
  • 5 postów

Napisano 19 września 2013 - 09:19

Witam. Nie mogłem się doszukać tematu. Ale czy ktoś ogarnia jak wyłączyć aplikacje pracujące w tle ??

#205 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 19 września 2013 - 09:20

A co daje zwiększenie kontrastu dla iPhone5 ? W iOS6 musiałem na sztywno ustawić sieć Play (PLUS) i w użyciu miałem 8-9 godzin, bo jak sieć była 'automatyczna' to wciągało baterie. Tutaj w iOS7 jest odwrotnie, na sztywno wciąga baterie, na automatycznym jest minimalnie lepiej i zasięg tez jakby lepszy. Jednak w użyciu obstawiam że bede mieć maks 6 godzin.

#206 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Na iPhone 5 i iPad 4 iOS7 działa bez zarzutów. Nic nie przycina, ładnie system chodzi płynnie. Dzisiaj prawdopodobnie zaktualizuje w iPhone 4s, ale jeszcze się zastanawiam, bo z tego co czytam jesteście średnio zadowoleni.

#207 krzemo

krzemo
  • 127 postów

No, mówiłem że poprawia się płynność :)

u mnie też przyspieszył :) dzięki za poradę. mam pytanie - czy w iP4 nie ma dynamicznych tapet czy coś oślepłem i nie mogę znaleźć ?

#208 adst

adst
  • 109 postów

Napisano 19 września 2013 - 09:22

Witam. Nie mogłem się doszukać tematu. Ale czy ktoś ogarnia jak wyłączyć aplikacje pracujące w tle ??

Dwa razy naciskasz HB a potem "wysuwasz" je do góry i się zamykają ;)

#209 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 19 września 2013 - 09:22

2xhome button i robisz gest aplikacji jakbyś je wyrzucał do góry :)

#210 jancelo

jancelo
  • 25 postów

Napisano 19 września 2013 - 09:23

UWAGA wlasnie udalo mi sie zrobic downgrade do 6.1.3 na ipadzie 2.4 WIFI 16GB po wczorajszym oficjalnym update 7.0. Odetchnolem z ulga... naprawde wrocil moj dobry ipad. IOS 7 - podobaja mi sie niektore rozwiazania natomiast co mnie draznilo : BIEL wszedzie nieczytelna biel od ktorej oczy bola, zwlaszcza w nocy na Safari... INSTRUKCJA OBSLUGI : Wprowadzamy ipada w DF Nastepnie sciagamy starsza wersje oprogramowania IOS. w Moim przypadku byla to wersja 6.1.3/10B329 odpalamy itunes przyciskamy trzymajac option key na przywroc oprogramowanie, po czym wskazujemy plik ktory sciagnelismy. Zaczyna sie instalacja. Po instalacji nalezy zarejestrowac Ipada jako nowego ( mi sie automatycznie juz w itunes zapisala kopia zapasowa na IOS 7) - mala strata Fakt musioalem kilka wersji sciagnac probowalem na 6.1.2 , 6.1.0 tylko to poszlo... Tak wiec wyglada na to ze zejscie z 7 do 6.1.2 jest jak najbardziej mozliwe i nie trudne. Nigdy wiecej ios 7...:(

#211 bar72

bar72
  • 13 postów

Napisano 19 września 2013 - 09:24

Witam trzy pytania dla obeznanych w ios7: 1.działa wam wi-fi po 5ghz mi tylko 2,4ghz wcześniej ip5 widział obie 2.na ip5 app store updates i tam sa ikonki do apki które dziś się aktualizowały na ios6 po pobraniu znikały teraz sobie tam siedzą jest info updated 19 wrzesień 2013 i jest cała lista nie znikają jak wcześniej 3.skrzynka pobiera cała zawartość serwera wcześniej można było wyświetlać np 50 ostatnich dzięki za porady !

#212 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 19 września 2013 - 09:25

Na ipad2 dziala dosc fajnie, poza tym dziwny milisekundowym lagiem klawiatury, zauwazylem ze przy zmianie trybu klawiatury tez potrafi myslec z 1 sec ( przlacznie na znaki specjalne ) , tak ogolnie jakos nie widze zeby wolniej chodził . Gry chodzą jak chodziły, prgramy tez jakos specjalnie nie zamulają.

#213 daro1337

daro1337
  • 65 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 19 września 2013 - 09:30

Ja dla mnie sredni jak mozna taka niedorobke poscic fota pinizej; ipad mini (minutnik) Na ip o dziwo jest ok [ATTACH=CONFIG]17076[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17076[/ATTACH] Smiech na sali

#214 Seraf

Seraf
  • 80 postów

Napisano 19 września 2013 - 09:35

Mam natomiast pytania o rzeczy z którymi nie mogę sobie poradzić.

1. Gdzie się ustawia zegar do diaska? Od aktualki pokazuje mi non stop czas w Cupertino :/
2. Gdzie mogę edytować "Ulubione" z Safari? Dodawać, usuwać itp.

Powtórzę się i proszę Was o odpowiedź.

#215 ketrabt88

ketrabt88
  • 23 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 września 2013 - 09:36

Cześć,mam pytanie w związku z pakietem iWork na iOS 7. Wg. informacji od Apple urządzenia aktywowane po 01.09.2013 po zainstalowaniu iOS 7 miały otrzymać darmowy iWork. Ja kupiłem ip5 pod koniec sierpnia, aktywowałem go 11.09.2013 jednak w appstore wszystkie programy z pakietu iwork mam nadal płatne. Jak to wygląda u was?

#216 Dariusz Śliwiński

Dariusz Śliwiński
  • 5 postów
  • SkądPolice, Poland, Poland

Napisano 19 września 2013 - 09:36

Nie powiedziałbym, że po instalacji 7.0 iphone 4 specjalnie zwolnił i stał się "mułem" jak to niektórzy określają. Jedyne dwa minimalne przycięcia zauważyłem przy gdy z klawiatury literowej chcemy przejść do tej z cyframi i znakami interpunkcyjnymi. Drugie to w ustawieniach przy wchodzeniu do ustawień iTunes i App Store. Generalnie nie narzekam. Aha... na ip 4 nie ma efektu paralaksy.

#217 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 września 2013 - 09:37

Jak dla mnie ten cały IOS 7 powinien się nazywać dalej wersja BETA. Więc ja na razie zostaje na IOS 6 bo nie poto zmieniałem telefon na apple żeby mieć teraz system podobny do androida tyle że bez możliwości personalizacji.

#218 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 19 września 2013 - 09:39

Powtórzę się i proszę Was o odpowiedź.

1.w aplikacji zegar
robisz edytuj i potem na + i dodajesz odpowiednie strefy

#219 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 września 2013 - 09:40

Aktualizacja z kobiecego punktu widzenia ;) Ogólnie mi się podoba. iPhone 4s działa płynnie, nic nie zamula. [Ciekawe jak będzie z baterią.] Jestem fanką układania wszystkiego w folderach i w takim układzie iPhone wygląda naprawdę super, nie ma takiego szalonego miksu wzorów i kolorów ;) to, co mi się bardzo spodobało to to, że w zależności od tego jaka jest tapeta - tak zmienia się kolorystyka tła w folderach - dla mnie bomba. Bardzo na plus też, że w folderze można mieć więcej niż 12 rzeczy [dotychczas miałam 4 foldery z grami i 3 foldery o nazwie "bla" :P gdzie trzymałam wszystko i nic ;) a teraz można to sobie elegancko zredukować i mieć wszystkie gry razem :) ] Cieszy mnie funkcja blokowania połączeń i wiadomości z niechcianych numerów. Podoba mi się nowy wygląd safari i wiadomości. Centrum dowodzenia wszechświatem ;) też mi się bardzo podoba, bo od kiedy zrezygnowałam z JB bardzo mi tego brakowało. Animacje też mi się podobają - a co ;) Na plus też zdjęcia - mam wrażenie, że aparat działa szybciej [?], a do tego fajne to segregowanie zdjęć, że same się robią takie albumy w zależności od daty i miejsca zrobienia zdjęcia. Niektóre ikonki mi się nie podobają, no ale życie - przywyknę [jak w iOS 4 zmienili ikonę wiadomości i telefonu, do których przywykłam od iPhone'a 2g to też mi się nie podobały początkowo, a potem się oswoiłam z faktem]. Dziwi mnie, że 99% narzekania w tym wątku jest na wygląd ikonek itp - kiedy to przecież było wiadome od samego początku, od kiedy tylko pokazali zapowiedź iOS7, a także milion screenów z bety.. Więc jak się komuś nie podobał wygląd i dla niego to główna wada tego systemu, to serio nie wiem po co to instalować? ;) Jakoś na dniach zaktualizuję iPada mini, mam nadzieję, że na nim też będzie tak śmigać wszystko. Dla mnie - pierwsze wrażenia po aktualizacji bardzo na plus. Od mojego pierwszego iPhone'a, czyli od początku 2008 roku, zmiany w wyglądzie były tylko kosmetyczne, teraz wielki przeskok. Jak nie było zmian - wiele osób narzekało na ich brak. Jak zmienili wygląd - znów marudzenie ;)

#220 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 19 września 2013 - 09:41

Ja dla mnie sredni jak mozna taka niedorobke poscic fota pinizej; ipad mini (minutnik)
Na ip o dziwo jest ok [ATTACH=CONFIG]17076[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17076[/ATTACH]
Smiech na sali

dokladnie, ten przycisk jak zobaczylem u siebie, tylko mnie potwerdzil w tym ze ten ios to lipa.

#221 4motion

4motion
  • 337 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 19 września 2013 - 09:43

U mnie w ip5 wydaje mi sie że w niektórych miejscach telefon przyspieszyl.

#222 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 19 września 2013 - 09:44

Monis, w zupełności się z Tobą zgadzam. Ale Polacy są znani ze swojego malkontenctwa.

#223 Junio

Junio
  • 5 postów

Napisano 19 września 2013 - 09:45

Ponawiam pytanko - czy ktos ma problem z ustawieniem tapety na ipad 3? Nie jestem w stanie tego wykadrowac...

#224 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 19 września 2013 - 09:50

czy w iphone 4 mozna ustawic tapete panoramiczna?

#225 martens1980

martens1980
  • 10 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 września 2013 - 09:52

Na problem z lagami podczas korzystania z klawiatury pomaga reset ustawień: Ogólne>Wyzeruj>Wszystkie ustawienia. Na IP4 ios7 działa teraz elegancko.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych