Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
1490 replies to this topic

#851 cortez79

cortez79
  • 276 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 September 2013 - 17:52

Czy ktoś mi poradzi w jaki sposób uruchomić pogodę z paska powiadomień? Wy też macie takie czarne tło ? [ATTACH=CONFIG]17258[/ATTACH]

#852 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 25 September 2013 - 17:54

Nie, U mnie jest normalnie podana pogoda.

#853 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 September 2013 - 18:09

musisz włączyć lokalizację dla pogody, wtedy powinna się pokazać.

#854 cortez79

cortez79
  • 276 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 September 2013 - 18:13

A te czarne tło też takie macie?

#855 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 25 September 2013 - 18:19

Wyłącz kontrast w ustawieniach.

#856 MichaelR

MichaelR
  • 117 posts
  • SkądŁódź

Posted 25 September 2013 - 20:39

Czy ktoś mi poradzi w jaki sposób uruchomić pogodę z paska powiadomień? Wy też macie takie czarne tło ?
[ATTACH=CONFIG]17258[/ATTACH]

Tło czarne bo...
Ustawienia>ogólne>dostępność > zwiększ kontrast masz w pozycji włączonej

#857 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 25 September 2013 - 20:41

Probuja utrzymac wysoki procent urzadzen na najnowszym sofcie, to akurat jest pozytywne. Negatywne jest to, ze iP4 dziala tak biednie na iOS7.

#858 zerohunter

zerohunter
  • 248 posts

Posted 25 September 2013 - 23:32

I jak wrażenia z wydajności na 4s?

#859 shaper

shaper
  • 171 posts

Posted 26 September 2013 - 00:05

Przejrzałem większość stron tego wątku ale nie widziałem: czy na ios 7 też tak macie, że przy przeglądaniu zdjęć nie dopasowują się one rozmiarem do ekranu tylko są jakby lekko powiększone? Muszę każde zdjęcie "uszczypnąć" aby dopasowało się do ekranu.

#860 Dares

Dares
  • 407 posts
  • SkądKatowice

Posted 26 September 2013 - 07:59

I jak wrażenia z wydajności na 4s?

U mnie na 4s telefon chodzi płynnie choć na pewno jest wolniej niż na IOS 6.

#861 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 26 September 2013 - 08:22

U mnie na 4s telefon chodzi płynnie choć na pewno jest wolniej niż na IOS 6.

Chodzi płynnie tylko na włączonym zwiększonym kontraście , bez włączonej tej opcji przy każdym obrocie telefonu np w Safarii lub sms'ach jest ścinka , pojawiają się lagi itd . Nie można w pełni korzystać z tego systemu na iPhone 4S , co trochę boli . Muszę siedzieć na włączonym kontraście bo inaczej zaczyna mulić , jest mniej płynnie np w przeglądaniu kart w safarii i w tym w czym wcześniej wspominałem . Lipa moim zdaniem .

#862 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 26 September 2013 - 10:01

Moze jeszcze go doszlifują i bedzie sens go wgrywac. Pamietam jak wyszeld 4.0 na 3G, ta sama sytuacja a juz ostatni 4.2.1 dzialal duzo lepiej (co nie znaczy, ze dobrze).

#863 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1663 posts

Posted 26 September 2013 - 10:03

To popłacz się i idź do mamy na skargę. Bardzo ciekawi mnie co przyniosą pierwsze uaktualnienia systemu. Podoba mi się szczegółowa lista który program/usługa systemowa ile transferu gsm pochłonęła, w razie jakichś anomalii można się tym podeprzeć zawsze.

#864 SsneakersS

SsneakersS
  • 39 posts
  • SkądŻory, Poland

Posted 26 September 2013 - 10:48

Nie ma co plakac tylko trzeba sie uzbroic w cierpliwosc.6tka tez miala byc taka super hiper power i co???Malo miala poprawek?Z 7mka bedzie identycznie, wyjdzie jakie 7.2.8 i bedzie dopiero latac jak nalezy

#865 emilus100

emilus100
  • 180 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 26 September 2013 - 12:23

iOS7 zainstalowałem dzień po premierze mając jeszcze Iphone 4. Pomijając kwestię wizualną, która jest dość średnia imo, zbyt płaska i zbyt kolorowa, aczkolwiek nowa, odświeżona, telefon niestety nie chodził zbyt płynnie. Parę razy po wejsciu w ustawienia automatycznie wyrzucało mnie do głównego ekranu, w centrum powiadomień przy temperaturze wyświetlane były dwa kółeczka zamiast jednego (stopnie). Wczoraj "czwórka" trafiła do nowego właściciela i dzisiaj przesiadłem się na Iphone 5 16GB. Jest o wiele lepiej, nic się narazie nie tnie (mam ponad 8GB muzyki), wszystko chodzi płynnie aż miło.

#866 mikoko

mikoko
  • 496 posts

Posted 26 September 2013 - 14:19

Program OJS - YouTube hehe

#867 slaj

slaj
  • 254 posts

Posted 26 September 2013 - 14:34

Deweloper powinien mieć jako takie pojecie o tym. Ale to moje zdanie.

Może tak, może nie. Czasy hakowania Linuxa mam za sobą 15 lat temu. Teraz lubię wygodę, wyznaję zasadę anty-JB (a pozatym w umowie developerskiej pisze, że nie można robić JB). Już mi wystarczy śmiecia co widziałem w konsoli na Androidach... Niemniej jednak jak ktoś lubi się bawić OS to czemu nie. Mi się już dawno temu znudziło.

Edit: OJS - genialne :D

#868 shark6995

shark6995
  • 19 posts

Posted 26 September 2013 - 17:13

Moje obserwacje po tygodniu pracy z iOS7 na iPhone 5:

- szybkość działania - na pewno spadła, może nie jakoś bardzo ale jest to odczuwalne. Np. kiedy mamy otwarte okno multitaskingu, po wybraniu i przejściu np ekranu głównego, nie reaguje on od razu (np na przesunięcie palcem lub wybranie jakiejś app), dopiero po ok 1 sek. co jest bardzo irytujące. Zaraz po odblokowaniu ekranu jest taki sam efekt. Takich przypadków wolniejszego reagowania jest niestety więcej.
- jeśli mam zablokowany ekran i ktoś do mnie dzwoni, po zakończeniu rozmowy pozostaje on ciągle podświetlony, a na iOS6 automatycznie się blokował i wygaszał,
Pzdrw.

Sprawdzałem na swojej piątce i u mnie jak jest zablokowany i wygaszony ekran, to po odebraniu połączenia i rozłączeniu się, telefon przechodzi do zablokowanego ekranu, a 5 sekund później ekran gaśnie.
Też nie zauważyłem lagów po przejściu z multitaskingu do głównego ekranu, od razu mogę przesunąć lub wybrać jakąś aplikację.

#869 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 26 September 2013 - 18:03

Jest iOS 7.0.2 - Usuwa problem, który mógł powozwolić na ominięcie kodu blokady ekranu. - Przywraca możliwość podawania kodu za pomocą greckiej klawiatury.

#870 szeri

szeri
  • 4 posts

Posted 26 September 2013 - 18:34

Zrobiłam to" "Wymaż zawartość i ustawienia" i dalej mam ta paskudną iOs7 :x masakra jak można spierdzielić taką fajna grafikę jaka była poprzednio??? kto to wymyślił? kto to zaakceptował??dla mnie apple cofnelo się lata w stecz jestem wściekła na maxa, że mi się to automatycznie zainstalowało wyć mi się chce. Patrzę na męża samsunga galaxy i w tej chwili mu zazdroszczę...mam ochotę sprzedać "mój" iPhone 4 - strasznie się rozczarowałam. Dodam , że wcześniej z firmami nokia czy samsung byłam w pewnych sprawach obstukana , tyle się nasłuchałam ochów i achów na temat apple i byłam zachwycona niestety tylko 2 miesiące! Taka firma i naprawde nie ma możliwości aby przywrócić poprzedni system?? w głowie mi się to nie mieści!!!

#871 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 September 2013 - 18:38

szeri - oczywiście, że 'wymaż…' nie oznacza downgrade...

#872 szeri

szeri
  • 4 posts

Posted 26 September 2013 - 18:43

szeri - oczywiście, że 'wymaż…' nie oznacza downgrade...

oczywiście :) że tak, ale gdzie tego szukać krok po kroku dla takich laików jak ja nikt narazie nie napisał. Są tematy w których ja lata w stecz też raczkowałam i nie wiedziałam z "czym to się je" teraz sa dla mnie zrozumiałe. Niestety poruszanie się po iphone i rozbrojenie czegoś takiego narazie dla mnie to tabu, być moze gdybym go miała 2 lata a nie 2 miesiące też wiedzialabym wszystko co i jak , co znaczy np. downgrade gdzie dokładnie tego szukać i że trzeba robić kopie zapasową, a może się sama robi przez chmurkę? nie wiem ??!!

Różnica między np nokia, samsungiem a iphone dla mnie jest dość duża.

#873 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 26 September 2013 - 18:44

automatycznie zainstalowało wyć mi się chce.

Niestety -automatycznie się nic robi - musiałaś się sporo naklikać i potwierdzić zgodę na zainstalowanie nowego softu...

#874 winiuloko

winiuloko
  • 22 posts

Posted 26 September 2013 - 18:45

Ja po instalacji iOS 7 chciałem wrócić do 6.1.3 nie udało mi się i powiem szczerze, że kilka zabiegów (zmniejszenie czcionki smsów meli itp, zmiana tapety itd) i iOS7 strasznie przypadł mi do gustu. iPhone 5 na 7 wcale nie jest wolniejszy (może minimalnie). Ewidentnie lepiej nie aktualizować na ip4. Chociaż to wszystko było napisane. iOS 7 na Piątce jest świetny i bardzo mi się podoba..

#875 Gregory

Gregory

• 2735 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 26 September 2013 - 19:07

krok po kroku dla takich laików jak ja