Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#776 paw.bor

paw.bor
  • 9 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 września 2013 - 18:02

Ja nawet dostrzegłem jeden plus ... Zawsze chciałem mieć iWork ale odpychała mnie cena a udało mi się go pobrać za darmo na IP 4 a potem na Ipada 3 z 6.1.3 więc tyle co mnie pocieszyło ... W kwestii lagowania o którym pisałem wcześniej - instalowałem jeszcze raz system na czysto wczoraj i hmmm.... Albo trochę szybciej albo sobie to wmawiam ale płynności IOS 6.1.3 nie ma na pewno i telefon stał się średnio użyteczny :(

#777 woojtekn

woojtekn
  • 96 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 23 września 2013 - 18:45

Odniosłem podobne wrażenie. Z tym że ja mam 4S, o 4-kach wole nie myśleć nawet co tam się dzieje... Pomijając już nawet całą wydajność, nowy IOS7 na tyle mi nie podszedł, że czekam do wypłaty i kończę 3 letnią zabawę z apple na rzecz Nexusa 4 ew. Lumii 920 ( bawiłem się budżetówką 520 i jak ten systemik fajnie śmiga :) ... mogę sobie pomarzyć o czymś takim na obecnym 4S z IOS7 z poprawą kontrastu i redukcją ruchu ) Ehh :roll:

#778 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 23 września 2013 - 19:46

woojtekn - proponuje przed zakupem lumii odwiedzic jeszcze na tej 520 Marketplace i zobaczyc co oferuje :) Podpowiem Ci - absolutnie nic :) Jesli ktos narzeka na dzialanie iOS 7 na piatce to chyba naprawde juz na sile wymysla sobie problemy...

#779 marcinps

marcinps
  • 86 postów

Napisano 23 września 2013 - 20:03

Jesli ktos narzeka na dzialanie iOS 7 na piatce to chyba naprawde juz na sile wymysla sobie problemy...

na 5 śmiga jak rakieta na iPadzie 4 ma czasem dziwne przycinki

#780 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 23 września 2013 - 20:20

Mam wrazenie ze niektórzy nie robią nic innego tylko przesuwają pulpity i zmieniają orientację ekranu... Nic poza tym.

#781 piwko2006

piwko2006
  • 126 postów

Napisano 23 września 2013 - 21:21

Ja od kilku dni mam i4S i generalnie wszystkiego uczę się na nowo. Wcześniej użytkowałem androida, więc jest sporo różnic. Niestety możliwości personalizacji leżą, ale widziały gały co brały. Nawet ponoć zamulony iOS7 chodzi szybciej niż mój 4XHD, więc pod tym kątem jestem bardziej niż zadowolony. Nie mam niestety porównania z wcześniejszymi wersjami os, jednak da się zauważyć długo trwające animacje, które pozornie spowalniają działanie telefonu. Jest kilka bugów, które wyczaiłem po kilku dniach użytkowania iphone z najnowszym systemem. Podczas zmiany tapety telefon długo się namyśla. Podobna sytuacja jest jak wejdzie się w ustawieniach w zakładkę iTunes Store. Trzecia rzecz, która najbardziej mnie drażni to bateria. Trzyma dość krótko jak dla mnie. Obecnie mam 23 godz. 49 min i 3 godz. 38 min w użyciu, a zostało 25% baterii. Oczywiście powyłączana lokalizacja, dane w tle i ograniczony ruch. Czy ta bateria zawsze tak będzie krótko trzymała?

#782 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 23 września 2013 - 21:26

zrob screena tej baterii bo az mi sie nie chce wierzyc zeby tak trzymało

#783 Luckylucas

Luckylucas
  • 20 postów

Napisano 23 września 2013 - 21:34

Od środy mam ios7 na ipadzie mini a dziś zainstalowałem na iP5 z poziomu telefonu i nie wiem skąd niektórzy mają zawiechy czy lagi na ww urządzeniach. Ja nie zauważyłem żadnych róznic w szybkości w stos do ios6. Działa tak samo sprawnie.

#784 kruku93

kruku93
  • 245 postów

Napisano 23 września 2013 - 22:03

W iphone 4s jest słaba bateria... Lokalizacja, wifi, 3g - on i wynik rzędu: W użyciu - 3h 30min W gotowości 18h 16min 15% baterii pozdrawiam.

#785 piwko2006

piwko2006
  • 126 postów

Napisano 23 września 2013 - 22:11

[ATTACH=CONFIG]17223[/ATTACH] Oto zrzut ekranu z baterii. Dzisiaj rozładuje go aż do wyłączenia i zostawię na noc na kablu. Jeśli to nie pomoże to zrobię backup i przywrócę jako nowego iphone'a. Może wtedy będzie lepiej, ponieważ sprzedający wgrał GM kilka dni przed sprzedażą i może coś "skopał". Wynik powyżej podobny, jednak ja wyłączyłem 3G i lokalizację. Nie wiem czy ma to znaczenie ale jestem w Play. Nie używam Gevey - oryginalnie bez sim.

#786 woojtekn

woojtekn
  • 96 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 24 września 2013 - 06:28

Jeśli chodzi o PLAY to obowiązkowo należy ręcznie ustawić operatora. Ja używam nadajników Plusa - poprawa jest widoczna. Na automatycznym wyszukiwaniu operatora ledwo w użyciu udawało mi się wyciągać ok 5h. W przypadku ręcznego ustawienia osiągnięcie 7h to żaden wyczyn przy takim samym korzystaniu z iPhona i identycznej konfiguracji pozostałych opcji.

#787 kostek_ja

kostek_ja
  • 228 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 września 2013 - 07:13

iOS 6.1.3 na iPhone 3GS jak i na 4 chodzi TAK SAMO PŁYNNIE, w iPhone 4 mija jedynie mniej czasu od kliknięcia do możliwości obsługi aplikacji, ale płynność interfejsu była na tym samym poziomie - zmieniłem na czwórkę jedynie dla Retiny i świetnego dizajnu.
I jeszcze nie zdażyło mi się, żeby mi szóstce zacinał, a nie mam w zwyczaju ubijać aplikacji, więc nie wiem o czym mówisz.

Faktycznie, mój błąd. Dawno nie miałem 3GS'a w ręce. iOS 6.1.3 na 3GSie działa płynnie jako sam system. Nie mniej jednak dalej przynajmniej moje egzemplarze tną się przy niezbyt skomplikowanych gierkach. 3GS co by nie zrobić raz na jakiś czas się przytnie. 4 ciął się jak były włączone inne programy, ale było to raz na jakiś czas. Po wyłączeniu innych apek działał poprawnie. Na iOS7 niestety nie działa do końca płynnie. I ogólnie trzeba całkiem sporo czekać. Nie mniej jednak jak już porównujemy 3GS'a do 4 to zauważmy że jego moc obliczeniowa nie jest dużo większa a ma jednak 4 razy więcej pikseli do wyświetlenia.

Na 4Sie mimo że ogólnie wszystko działa płynnie nawet jak mam włączone najczęściej używane aplikacje to jednak czasami czas oczekiwania aż coś się zrobi/uruchomi jest odczuwalny a co za tym idzie trochę irytujący. Nie mniej jednak nie jest to najnowszy model więc nie wymagam od niego perfekcji. Na razie nie widzę wielkiego sensu zmiany na nowszy model, ale możliwość wymiany mam raz na 2 lata wiec może się skusze na 5S'a w topowej specyfikacji. Gdyby tylko miał 128GB...

PS
Taka ciekawostka: w 4S iOS7 zajmuje prawie 100MB RAMu więcej niż iOS6.

#788 bibsen

bibsen
  • 2 postów

Napisano 24 września 2013 - 08:17

a sprawdzcie to: jak odrzucic polaczenie przy zablokowanym ekranie? ;) jest tylko opcja odbierz... przy aktywnym pojawiaja sie dwie: odrzuc i odbierz...lol? ;)

#789 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 24 września 2013 - 08:22

a sprawdzcie to:
jak odrzucic polaczenie przy zablokowanym ekranie? ;) jest tylko opcja odbierz... przy aktywnym pojawiaja sie dwie: odrzuc i odbierz...lol? ;)

Dwa razy przycisk u góry i odrzucasz.

#790 piwko2006

piwko2006
  • 126 postów

Napisano 24 września 2013 - 09:20

Zmieniłem właśnie na sztywno zasięg Play i jak na razie ubyło 1% na 4godz więc jest zdecydowanie lepiej. Włączone sztywne 2G oraz wyłączone wszelkie dane w tle oraz lokalizacja itp. Generalnie chcę uzyskać dwa dni przy normalnym użytkowaniu, czyli mniej więcej tyle co miałem w LG O4X. Mam nadzieję, że teraz bateryjka wytrzyma normalnie, bo telefon jest świetny.

#791 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 24 września 2013 - 09:31

Zmieniłem właśnie na sztywno zasięg Play i jak na razie ubyło 1% na 4godz więc jest zdecydowanie lepiej. Włączone sztywne 2G oraz wyłączone wszelkie dane w tle oraz lokalizacja itp.
Generalnie chcę uzyskać dwa dni przy normalnym użytkowaniu, czyli mniej więcej tyle co miałem w LG O4X.
Mam nadzieję, że teraz bateryjka wytrzyma normalnie, bo telefon jest świetny.

Tylko co to ma teraz wspólnego ze smartphonem?

#792 piwko2006

piwko2006
  • 126 postów

Napisano 24 września 2013 - 09:39

Pewnie niewiele ale chcę sprawdzić czy problem leży po stronie ciągłego przełączania się pomiędzy stacjami bazowymi poszczególnych operatorów. W moim O4X uzyskiwałem dwa dni przy włączonym automatycznym 3G i co jakiś czas sprawdzałem mail i pogodę. Wieczorkiem nieraz chwila youtube itp. Oczywiście ostre używanie kończyło się zawsze codziennym ładowaniem.

#793 waterman

waterman
  • 33 postów

Napisano 24 września 2013 - 10:16

Witajcie jednak troszeczke na 4esie sie zacina. Wlaczony Navigon, muzyczka i odebrane połączenie i ...... nawigacja sie wyłacza a dzwiek przycicha na stałe. Brakuje mi też licznika odebranych i wyslanych danych ( w starswzej wersji był) albo nie umiem znaleść. Ostatnia rzecz to audiobooki gdzie ja umieszczać?

#794 domin74

domin74
  • 50 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 24 września 2013 - 12:21

Brakuje mi też licznika odebranych i wyslanych danych ( w starswzej wersji był) albo nie umiem znaleść.

Przecież licznik jest w ustawieniach - sieć komórkowa, na dole. Teraz jest bardzo rozbudowany. Pokazuje jaka aplikacja ile zużyła transferu. Można wyłączyć poszczególne aplikacje. Ogólnie na plus.

#795 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 24 września 2013 - 13:06

Ciekawe kiedy naprawią pojawianie sie aktualizacji w AppStore. Oprocz tego - znow trzeba podawać hasło żeby zaktualizować program, irytujące.

#796 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 24 września 2013 - 13:16

Jak myślicie, czy kiedykolwiek wprowadzą 'podpięcie' dwóch Apple ID do jednego iP? Chodzi mi o to, żeby nie trzeba było się przelogowywać pomiędzy AppStore polskim i amerykańskim :-//

#797 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 września 2013 - 13:28

tak, na pewno ułatwią oszukiwanie...

#798 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 września 2013 - 13:30

Ja jakoś nie musiałem jeszcze na iOS7 podawać hasła jak aktualizowałem.

#799 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 września 2013 - 13:39

No i mnie dopadło - miałam pierwszą dziwną zawiechę w 4s - rozmawiam z kimś przez telefon, próbuję zakończyć rozmowę, klikam "KONIEC", a iPhone nic. Po wciśnięciu Home - rozmowa się zminimalizowała do górnego paska, ale "dotknij aby powrócić do rozmowy" też nie działa i tak sobie zawisło wszystko, dopóki druga osoba się nie rozłączyła. [gorzej jakby 2 osoby z iPhone miały tego samego buga nagle to chyba gadaliby do końca baterii ;) ]

#800 mtomi

mtomi
  • 74 postów

Napisano 24 września 2013 - 14:05

Póki co nie mam powodów do narzekań w iP5. A nawet jest lepiej niż na iOS 6! Z baterią. Dziś telefon pobił rekord. Włączone WiFi, 3G, lokalizacja i odświeżanie w tle (oczywiście rozsądnie, tylko dla wybranych programów), zero słuchania muzyki i 7h na baterii! Poniżej zrzut.

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych