Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#601 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 20 września 2013 - 20:28

Czy ta ciemna klawiatura to tylko w Siri? Kto dodatkowo wie, jak zrobić konwersację w wiadomościach w kolorze niebieskim, tak jak na zdjęciu? Ja ma kolor zielony:
[ATTACH=CONFIG]17134[/ATTACH]

Ty tak na poważnie? Niebieskie są dla iMessage, a zielone dla smsow...

#602 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2013 - 20:32

Ty tak na poważnie? Niebieskie są dla iMessage, a zielone dla smsow...

Kurcze, nie wpadłem na to :) dzięki za informację...

#603 phatemanx

phatemanx
  • 47 postów

Napisano 20 września 2013 - 20:43

Potwierdzam ip 4 działa płynnie i nie laguje.

#604 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 20 września 2013 - 20:47

Potwierdzam ip 4 działa płynnie i nie laguje.

Potwierdzam, wygrałem wyścig spod świateł z Porsche swoim Oplem...
Ludzie, litości...po co się oszukiwać. Jeszcze ktoś wejdzie, przeczyta tą bzdurę i zainstaluje iOS 7 na poczciwym iPhone 4.

#605 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 września 2013 - 20:50

Potwierdzam, wygrałem wyścig spod świateł z Porsche swoim Oplem...
Ludzie, litości...po co się oszukiwać. Jeszcze ktoś wejdzie, przeczyta tą bzdurę i zainstaluje iOS 7 na poczciwym iPhone 4.

bonq07, również ciężko mi w to uwierzyć, że na iPhone 4 system działa płynnie. Na iPhone 4s, potrafi przycinać w pewnych momentach.
Tylko z drugiej jednak strony, może to zależy od egzemplarzu. Przykład: mój iPhone 5 na iOS7 przyspieszył względem iOS6, a u innych zdecydowanie zwolnił.
Więc???

#606 camel_74

camel_74
  • 29 postów

Napisano 20 września 2013 - 20:54

No niestety u mnie nie działa.

mart.plex ustawienia>centrum powiadomien>dzisiaj (podsumowanie) na zielono i powinno dzalac jak nie to jeszcze przy tych ustawieniach zmiana jezyka wylacz tel i powinno byc oki :D

#607 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 20 września 2013 - 20:56

bonq07, również ciężko mi w to uwierzyć, że na iPhone 4 system działa płynnie. Na iPhone 4s, potrafi przycinać w pewnych momentach.
Tylko z drugiej jednak strony, może to zależy od egzemplarzu. Przykład: mój iPhone 5 na iOS7 przyspieszył względem iOS6, a u innych zdecydowanie zwolnił.
Więc???

I Ty Effe wierzysz w różne egzemplarze? Szybsze i wolniejsze? Ja tłumaczę to w ten sposób, że Ci ludzie po prostu mają coś z połączeniem między narządem wzroku a mózgiem, stąd wydaje im się, że jest płynnie. :) Tobie również tak się wydaje. My wychwytujemy więcej szczegółów, wolniejszą animację, ścinki itd. itp.

#608 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 20 września 2013 - 20:58

i ludzie po prostu mają coś z połączeniem między narządem wzroku a mózgiem, stąd wydaje im się, że jest płynnie

:D Może nie ująłbym tego tak szorstko ale...faktycznie zdecydowanie bardziej przychylam się do różnic w percepcji aniżeli w różnic egzemplarzy :)

#609 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 września 2013 - 20:59

RBB, czy li ja też mam coś z połączeniem mózgu i wzrokiem? Akurat jeśli chodzi o mnie, to bardzo wyczulony na lekkie przycięcia, zresztą wiecie, po moich komentarzach na temat Andka :) A jednak iOS7 nie dość, że mam lepszy zasięg, bo w końcu w domu mogę się spokojnie dogadać z pracownikami, to jeszcze system jakoś szybciej reaguje na polecenie.

#610 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 20 września 2013 - 21:00

I Ty Effe wierzysz w różne egzemplarze? Szybsze i wolniejsze?

Ja wierze, bo bawiłem się 5tką, która lagowała jak android... a ludzie piszą, że mają super płynnie
I wg mnie to zależy nie tyle od egzemplarza, a ew jakie aplikacje nam siedzą w tle, czy gps coś tam sprawdza, mail pushuje czy jakaś gra sprawdza jakie notyfikacje wysłać właśnie...

tak samo jak każdy ma inny czas na baterii - niektórzy mają po 7 godz w użyciu i 3 dni w gotowości, a inni 4 godziny w użyciu, 1 w gotowości i 2%...

#611 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 20 września 2013 - 21:04

A ja obstawiam, że po prostu jednym się wgrał system jak trzeba, a innym z błędami. Dowód? Jedni mają plusik w kalendarzu, inni nie. Jedni mają jakąś opcję w menu, inni nie. Takie same urządzenia, a jakby dwa inne systemy. U mnie na czwórce całkiem ładnie chodzi iOS 7 i nie odczuwam różnicy wobec 6.0 (nie aktualizowałem do pośrednich wersji).

#612 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 20 września 2013 - 21:05

Ja wierze, bo bawiłem się 5tką, która lagowała jak android... a ludzie piszą, że mają super płynnie
I wg mnie to zależy nie tyle od egzemplarza, a ew jakie aplikacje nam siedzą w tle, czy gps coś tam sprawdza, mail pushuje czy jakaś gra sprawdza jakie notyfikacje wysłać właśnie...

tak samo jak każdy ma inny czas na baterii - niektórzy mają po 7 godz w użyciu i 3 dni w gotowości, a inni 4 godziny w użyciu, 1 w gotowości i 2%...

Niech bedzie, w sumie to dyskutowaliśmy wcześniej o bajkach z szybkim iPhone 4. A w nim choćby nie wiem co wyłączyć, mieć zupełnie "czysty" telefon płynnie nie będzie.

Edit:
Jeżeli plusik w kalendarzu to dowód na poprawne wgranie to u mnie jest ok.

#613 PtaQ1982

PtaQ1982
  • 6 postów
  • SkądWąsosz Górny

Napisano 20 września 2013 - 21:08

Zamieszczam filmik jak działa iOS7 na Iphone 4.
[url=http://www.youtube.com/watch?v=ymkRDHOc_Ok]Iphone 4 - iOS7.0 speed (official update) - YouTube[/url]

#614 martaa_ww

martaa_ww
  • 10 postów

Napisano 20 września 2013 - 21:11

Rowniez mam iPhona 4 32gb, system chodzi bez zarzutu, nic się nie tnie, różnicy pomiędzy 6 a 7 nie dostrzegam prócz wyglądu. Świeżo po instalacji nowy ios faktycznie raził w oczy, jednak po modyfikacjach typu czarne tło itp, jest bardzo przyzwoity i przede wszystkim nie mniej czytelny niz poczciwa 6.

#615 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 20 września 2013 - 21:14

Zamieszczam filmik jak działa iOS7 na Iphone 4.
Iphone 4 - iOS7.0 speed (official update) - YouTube

Super, tylko nie rozumiem co chcesz pokazać przez ten film. Aplikację telefon miałeś już wcześniej uruchomioną, gdyby była zamknięta wyskoczyłby dialer z lagiem 2.37 sekundy (0.67 sek. w iOS6). Jeśli appka telefon była już włączona to i u mnie uruchamia się błyskawicznie. Wiadomości 2.80 sek. vs. 1.57 sek. w iOS6. Poza tym oglądanie youtube nie daje rzeczywistego wglądu jak to działa. Na video to i android z nakładkami działa płynnie.

Rowniez mam iPhona 4 32gb, system chodzi bez zarzutu, nic się nie tnie, różnicy pomiędzy 6 a 7 nie dostrzegam prócz wyglądu.
Świeżo po instalacji nowy ios faktycznie raził w oczy, jednak po modyfikacjach typu czarne tło itp, jest bardzo przyzwoity i przede wszystkim nie mniej czytelny niz poczciwa 6.

Świetnie, polecam przejrzeć tabelkę z artykułu.
http://arstechnica.c...n-the-iphone-4/

#616 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 20 września 2013 - 21:17

Mi za to nie chodzi o nic innego jak animację otwierania/zamykania aplikacji. Przyspieszą, zmienią, cokolwiek zrobią z tym spadkiem klatek- biorę to w ciemno, ale nie teraz.

#617 wojtek_j

wojtek_j
  • 23 postów

Napisano 20 września 2013 - 21:20

To coś masz nie tak, bo mi akurat przyśpieszył :)

To czemu mi zaczął się mulić? No gdy klikam by odblowować ekran to pojawia się z opóżnieniem, gdy rozpoczynam rozmowę to odbiorca słyszy mnie z opóżnieniem.

#618 PtaQ1982

PtaQ1982
  • 6 postów
  • SkądWąsosz Górny

Napisano 20 września 2013 - 21:25

Dobra szkoda gadać na ten temat, ja jestem zadowolony z aktualizacji i na siłe nikogo nie zmuszam podałem tylko przykład jak ja się do niej zraziłem zaraz po aktualizacji ota, a jak system zaczął działać po restore, jeżeli zaś chodzi o dane w tabelkach to mnie nie interesują, ważne że dla mnie system chodzi ok, dane z tabelek to dane zimnego startu, ja nie uruchamiam telefonu co chwile i nie zabijam aplikacji w tle, jeżeli ktoś tak robi to jego sprawa. Ja się cieszę że system chodzi podobnie do 6.1.3 który miałem wcześniej, a jeżeli ktoś nie zdążł wrócić do 6.1.3 to tym sposobem może spróbować czy system zacznie szybciej działać, ja nie hajtuje tego systemu, bo nic z tego nie mam - opisałem tylko swoje wrażenia.

#619 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 20 września 2013 - 21:28

Dobra szkoda gadać na ten temat, ja jestem zadowolony z aktualizacji i na siłe nikogo nie zmuszam podałem tylko przykład jak ja się do niej zraziłem zaraz po aktualizacji ota, a jak system zaczął działać po restore, jeżeli zaś chodzi o dane w tabelkach to mnie nie interesują, ważne że dla mnie system chodzi ok, dane z tabelek to dane zimnego startu, ja nie uruchamiam telefonu co chwile i nie zabijam aplikacji w tle, jeżeli ktoś tak robi to jego sprawa. Ja się cieszę że system chodzi podobnie do 6.1.3 który miałem wcześniej, a jeżeli ktoś nie zdążł wrócić do 6.1.3 to tym sposobem może spróbować czy system zacznie szybciej działać, ja nie hajtuje tego systemu, bo nic z tego nie mam - opisałem tylko swoje wrażenia.

W takim razie polecam otworzyć kilka cięższych aplikacji i bez ich zamykania życzę miłego korzystania z telefonu :D Pozdrawiam. Moderator tu był więc i tak pewnie zaraz polecimy do kosza.

#620 martaa_ww

martaa_ww
  • 10 postów

Napisano 20 września 2013 - 21:31

Super, tylko nie rozumiem co chcesz pokazać przez ten film. Aplikację telefon miałeś już wcześniej uruchomioną, gdyby była zamknięta wyskoczyłby dialer z lagiem 2.37 sekundy (0.67 sek. w iOS6). Jeśli appka telefon była już włączona to i u mnie uruchamia się błyskawicznie. Wiadomości 2.80 sek. vs. 1.57 sek. w iOS6. Poza tym oglądanie youtube nie daje rzeczywistego wglądu jak to działa.

Świetnie, polecam przejrzeć tabelkę z artykułu.
[url=http://arstechnica.com/apple/2013/09/new-lease-on-life-or-death-sentence-ios-7-on-the-iphone-4/]New lease on life or death sentence? iOS 7 on the iPhone 4 | Ars Technica[/url]

No mi jakos te 0,5 sekundy strasznej różnicy nie robi, poza tym jest to roznica niedostrzegalna przynajmniej jak dla mnie..
Zreszta.. nie zamierzam namawiac nikogo do aktualizacji softu, tylko wyrazam swoja opinie i mowie, jak to wyglada u mnie.
Byc moze na innej czworce np. z mniejsza pamiecia, w dodatku zawalona aplikacjami itp, ios 7 bedzie chodzic znacznie wolniej, ja tej roznicy nie dostrzegam i cieszę się nowym systemem.

#621 Hexe

Hexe
  • 3 postów

Napisano 20 września 2013 - 21:34

To czemu mi zaczął się mulić? No gdy klikam by odblowować ekran to pojawia się z opóżnieniem, gdy rozpoczynam rozmowę to odbiorca słyszy mnie z opóżnieniem.

Jejku nie strasz :) ja na 4s jeszcze nie uaktualniałam ale na padzie też mi lekko zamula. Najbardziej na stronach portali sprzedażowych. Nie wiem czemu akurat na takich , może zwyczajnie one są przeładowane, ale dziś faktycznie mam z tym kłopot.
Ogólne wrażenia z 7 mam jednak bardzo pozytywne... Zwłaszcza w safari :)
Nareszcie fajnie zrobione " ulubione"

Witam Wszystkich serdecznie!
Podczytuję Was od jakiegoś czasu z doskoku, ale fajnie jest znaleźć się w Waszym zacnym gronie.
Pozdrawiam
:D

#622 martaa_ww

martaa_ww
  • 10 postów

Napisano 20 września 2013 - 21:35

No mi jakos te 0,5 sekundy strasznej różnicy nie robi, poza tym jest to roznica niedostrzegalna przynajmniej jak dla mnie..
Zreszta.. nie zamierzam namawiac nikogo do aktualizacji softu, tylko wyrazam swoja opinie i mowie, jak to wyglada u mnie.
Byc moze na innej czworce np. z mniejsza pamiecia, w dodatku zawalona aplikacjami itp, ios 7 bedzie chodzic znacznie wolniej, ja tej roznicy nie dostrzegam i cieszę się nowym systemem.

caly czas mam aplikacje dzialajace w tle a telefon mimo to chodzi jak trzeba..

#623 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 20 września 2013 - 21:35

Jeszcze raz ktoś powie że mam "gorszą" czwórkę i padne...
Uważasz, że nie robiliśmy wszystkiego, z instalacją na czystego, wyzerowanego, odtworzonego i w ogóle świeżego iPhone'a włącznie?
Kończę udzielanie się w tym temacie, bo po moim poście ktoś napisze " A u mnie nie laguje" i nie wytrzymam...
Pogadamy po załataniu tego systemu.

#624 wojtek_j

wojtek_j
  • 23 postów

Napisano 20 września 2013 - 21:39

Nie straszę :) mam iphona od jakiegoś miesiąca i widzę różnicę w prędkości działania. Jest delikatne opóżnienie. Ludzie piszą że 7 działa szybciej dlatego może ktoś też ma tak jak i ja i doszedł czemu

#625 Piron

Piron
  • 89 postów
  • Skądszczecin

Napisano 20 września 2013 - 21:40

Mam niezłego zonka z pogodą na iPadzie Mini. Po zainstalowaniu iOS7, informacja o pogodzie pojawiała się w formie tekstowej w centrum powiadomień. Nigdzie nie udało mi się znaleźć aplikacji pogody. Postanowiłem jeszcze raz wgrać system, ale tym razem przez iTunes. Teraz nie ma aplikacji ani informacji o pogodzie w centrum powiadomień :). W ustawieniach systemu także jej nie ma... Na 4s jest normalnie i w powiadomieniach i w systemie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych