Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#526 MC_

MC_
  • 6 942 postów

Napisano 20 września 2013 - 11:02

Bo akurat jakiekolwiek forum jest reprezentatywną grupą osób...

#527 krzemo

krzemo
  • 127 postów

Napisano 20 września 2013 - 11:04

:) jak wyżej

#528 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 20 września 2013 - 11:06

Bo akurat jakiekolwiek forum jest reprezentatywną grupą osób...

Oczywiście, dla zaślepionych nic prócz wyników podanych przez Apple nie będzie reprezentatywne. To nic, że iOS7 wygląda jak kupa, to nic, że jest wyjątkowo niestabilne, to nic że laguje nawet na najnowszych obecnie sprzętach. To Apple, módlmy się :D
Na tym forum są nawet i tacy, którzy są święcie przekonani, że stary trupek iPhone 4 z iOS 7 przyspieszył w stosunku do iOS 6.1.3. Jak to inaczej nazwać jak nie zaślepienie?

#529 MC_

MC_
  • 6 942 postów

Napisano 20 września 2013 - 11:07

Mam wrażenie, że albo cierpisz na nadmiar wolnego czasu albo masz jakąś dziwną "misję" do wykonania. Mam głęboko w pewnym miejscu statystyki. Mi się iOS 7 podoba i nie żałuję wgrania nowego softu.

#530 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 20 września 2013 - 11:08

Wątek o powrotach do iOS6 ma już 4 strony więc tak cudownie chyba jednak nie jest Statystyka i badanie jest jednak integralną częscią każdej strategii rynkowej- czy ci się to podoba czy nie Jeżeli firma - obojętnie jaka- nie bierze pod uwagę w/w badań to marnie jej to wróży na przyszłość. Patrz Nokia Jej przykład dowodzi jak szybko można w dzisiejszych czasach spaść ze szczytu, na samo dno. A pamiętajmy - Jobs has gone...

#531 MC_

MC_
  • 6 942 postów

Napisano 20 września 2013 - 11:08

A kto twierdzi, że jest cudownie?

#532 krzemo

krzemo
  • 127 postów

Napisano 20 września 2013 - 11:10

napisałem, że przecież mogą wrócić :) nie gotuj się :) to, że coś Tobie i komuś się nie podoba nie oznacza, że innym ma nie pasować. i nie modlą się do nikogo choć mieszkam w Polskim Ciemnogrodzie :)

#533 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 września 2013 - 11:11

Oczywiście, dla zaślepionych nic prócz wyników podanych przez Apple nie będzie reprezentatywne. To nic, że iOS7 wygląda jak kupa, to nic, że jest wyjątkowo niestabilne, to nic że laguje nawet na najnowszych obecnie sprzętach. To Apple, módlmy się :D

To nic, że TOBIE się nie podoba.
To nic, że TOBIE laguje.
To nic, że TOBIE działa niestabilnie.

Mi się podoba, nie laguje oraz działa stabilnie. Każdy iOS, którego używałem (od 2 w górę) na początku miał bugi, mulił na starszych urządzeniach i nie był w 100% dopracowany. Design jest rzeczą bardzo subiektywną. Moim zdaniem Apple poszło w dobrą stronę i nawet przez sekundę nie rozważałem downgrade do 6.1.4. Pewnie zaraz zostanę nazwany fanbojem ale mam to gdzieś.

#534 MC_

MC_
  • 6 942 postów

Napisano 20 września 2013 - 11:12

Pewnie zaraz zostanę nazwany fanbojem ale mam to gdzieś.

Fanbojem, gejem i przedszkolakiem. Może dodatkowo pedofilem, ale co do tego nie mam pewności.

#535 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 20 września 2013 - 11:13

Mam wrażenie, że albo cierpisz na nadmiar wolnego czasu albo masz jakąś dziwną "misję" do wykonania.

Mam głęboko w pewnym miejscu statystyki. Mi się iOS 7 podoba i nie żałuję wgrania nowego softu.

Nie wnikaj w mój czas ani moje misje do wykonania, zajmij się sobą. Pisz o sofcie i urządzeniach z nim współpracujących a nie zaczynasz personalne podjazdy przyjacielu. Jeszcze chwila i będziesz nakreślał mój profil psychologiczny. EOT

#536 MC_

MC_
  • 6 942 postów

Napisano 20 września 2013 - 11:13

Nie bój się, nie pójdę w Twoje ślady. EOT.

#537 krzemo

krzemo
  • 127 postów

Napisano 20 września 2013 - 11:14

Na tym forum są nawet i tacy, którzy są święcie przekonani, że stary trupek iPhone 4 z iOS 7 przyspieszył w stosunku do iOS 6.1.3. Jak to inaczej nazwać jak nie zaślepienie?

napisałem, że przecież mogą wrócić :) nie gotuj się :) to, że coś Tobie i komuś się nie podoba nie oznacza, że innym ma nie pasować. i nie modlę się do nikogo choć mieszkam w Polskim Ciemnogrodzie :)

#538 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 września 2013 - 11:15

Ludzie nie przesadzajcie, może za chwile się pobijecie, że ktoś ma IOS 7 a ktoś IOS 6? Jak ktoś chce to ma IOS 6 a jak nie to ma IOS 7 i tyle wtym temacie, nie róbcie już offtopa bo ten temat za chwilę będzie miał setki stron, a nic sensownego do życia nie wnosi.

#539 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 20 września 2013 - 11:23

Powiem tak Moim zdaniem iOS7 powinien być - mimo wszystko - wersją przejściową. Powinno być w menu uwzgledniona opcja dla osób przywiązanych do starszej wersji. Swoisty pzełacznik pomiędzy Modern UI a Classic UI. W ten sposób każdy miałby czas na spokojne zapoznanie się z nowym interfejsem i jego akceptację Największą wadą iOS7 jest kompletny brak personalizacji wyglądu systemu - pomijając tapety i drobne niewiele znaczące opcje liftujące tylko pewne zasadnicze (wg mnie) niedogodności. System okrutnie wali po oczach jasnymi tłami i jaskrawymi kolorami. A do tego nieustannie trzeba wytężać wzrok bo napisy są bardzo słabo widoczne (źle dobrane schematy kolorystyczne i czcionki)

#540 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 września 2013 - 11:44

mart.plax odnośnie braku pogody, ja miałem podobnie. Dopiero postawienie na nowo IOS 7 i wgranie kopii załatwiło problem z brakiem pogody a ustawienia miałem dokładnie takie same.

#541 bieluk

bieluk
  • 4 postów
  • SkądWysokie Mazowieckie, Poland

Napisano 20 września 2013 - 11:48

Też się spotkałem z tego typu opinią, że jest szybciej na IP4. Kurcze to się ociera o fanatyzm. Ktoś, kto nie powrócił do 6.1.3 po przeczytaniu tych komentarzy może faktycznie odnieść wrażenie, że jest szybko i stabilnie. Kłamstwo powtarzane tysiąc razy staję się prawdą. Przypomniała mi się pewna scena w kontekście tego co piszę, a tak na rozluźnienie ;) [url][/url]

#542 HosemariaN

HosemariaN
  • 40 postów

Napisano 20 września 2013 - 12:01

Moje pierwsze wrażenia: Sprawniej działa sychronizacja e-mail (u mnie z 5 kont). Baterii na szczęście nie zauważyłem, żeby szybciej zżerało. Fajne są te ukryte czasy wysłania wiadomości i settings bar. Natomiast nie podoba mi się jedna rzecz. Przy kasowaniu np wiadomości (przesunięcie w lewo) pojawia się ikonka usuń, która wygląda jak żywcem wyjęta z windows 8. Nie cierpię tego systemu więc i ta ikonka mnie gryzie ;) Aha no i po otwarciu listy uruchomionych w tle (które trwa dłużej niż w 6.1.3.) jest więcej roboty ze znalezieniem poszukiwanej appki (subiektywne wrażenie).

#543 BigMadOwl

BigMadOwl
  • 12 postów

Napisano 20 września 2013 - 12:05

Niestety, iPad 3 stał się kompletnie nieużyteczny na iOS7 - wracam do 6.1.3. Koszmar po prostu - wczoraj było przywracanie na czysto, dziś wiesza się jak szalony, aktualizacji oprogramowania nie może zrobić, lag za lagiem, mnóstwo niedorzecznych komunikatów - nie zamierzam bawić się w dywagacje, czy może mam pecha, albo nie umiem instalki przeprowadzić - jakoś do tej pory przeprowadzałem i było ok. Koniec, nie zamierzam więcej marnować mojego czasu i nerwów.

#544 domin74

domin74
  • 50 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 20 września 2013 - 12:07

Natomiast nie podoba mi się jedna rzecz. Przy kasowaniu np wiadomości (przesunięcie w lewo) pojawia się ikonka usuń, która wygląda jak żywcem wyjęta z windows 8. Nie cierpię tego systemu więc i ta ikonka mnie gryzie ;)

Tak? To co powiesz na ikonki odbierz i te inne w momencie jak ktoś dzwoni (przy odblokowanym iPhonie)?

#545 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 20 września 2013 - 12:28

Te ikonki wyglądają jak te chore nieczytelne kafelki rodem z Lumii

#546 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 20 września 2013 - 12:48

komuś może się nie podobać Windows Phone i jego Modern UI ale jest niesamowicie konsekwentny i wszystko do siebie idealnie pasuje. Czy jest nieczytelny? No cóż...bardziej niż lekko szare napisy ultralight na białym trudno by był. Windows Phone opiera się na zaprojektowanej specjalnie do tego systemu foncie Segoe UI. OsX opiera się na jednym z najcieńszych widzianych przeze mnie kroju Helvetica Neue UltraLight. Trudno o cieńszy i bardziej nieczytelny font w systemie. Aby nie było, Helvetica Neue w wersjach Light i Ultralight to bardzo ładne fonty ale muszą posiadać swoje miejsce i wielkość. Mam wrażenie, że ktoś posiadał obsesję na punkcie tego fonta i w uniesieniu wciskał ją wszędzie nie uwzględniając, że nie pasuje. Stefan miał obsesję na punkcie dobrego typo. Szkoda że już go zabrakło.

#547 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 września 2013 - 12:52

Mnie denerwuje tylko, że deweloperzy chyba zaspali i część aplikacji opiera się na starych, a część na nowych elementach iOS. Np. facebook czy fb messenger mają ciągle starą klawiaturę i np stary aparat kiedy się robi zdjęcie... Jak przechodzimy to przechodzimy, chyba po to apple udostępnia betę deweloperom, żeby pozmieniali wszystko w wyglądzie.. ;)

#548 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 września 2013 - 13:20

Mnie denerwuje tylko, że deweloperzy chyba zaspali i część aplikacji opiera się na starych, a część na nowych elementach iOS. Np. facebook czy fb messenger mają ciągle starą klawiaturę i np stary aparat kiedy się robi zdjęcie... Jak przechodzimy to przechodzimy, chyba po to apple udostępnia betę deweloperom, żeby pozmieniali wszystko w wyglądzie.. ;)

Programiści to też ludzie więc dajcie im trochę czasu :)

#549 MC_

MC_
  • 6 942 postów

Napisano 20 września 2013 - 13:21

Tak samo z Tapatalk. A czasu jednak było sporo.

#550 mermi

mermi
  • 56 postów

Napisano 20 września 2013 - 13:22

Akurat najnowsza wersja Facebooka korzysta już z nowej klawiatury. FB Messenger nie był jeszcze zaktualizowany i stąd stara klawiatura.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych