iOS7 - pierwsze wrażenia
Napisano 20 września 2013 - 08:50
Napisano 20 września 2013 - 09:05
Napisano 20 września 2013 - 09:12
Napisano 20 września 2013 - 09:18
Napisano 20 września 2013 - 09:20
Napisano 20 września 2013 - 09:21
To wróć do 6.1.3 i nie marudź -.-
Jednak stanowcza większość głosów jest na TAK w przypadku nowego iOS. Jednym muli, drugi nie a trzeci twierdzi że działa idealnie. Ja jestem z tych którym nowy system przypadł do gustu. Po czystym restore z kopią z Chmury 7 przyśpieszyła, jest różnica między 6 a 7 ale nie przeszkadza mi na tyle aby wrócić do 6. Mowa o iPhone 4.
Wyrażam tylko swoje zdanie, a nie marudzę. Też jestem po czystym restore i wgrana kopia na to.
Jakby miał pisać same ochy i achy to by nudno było i nie wiem po co by było te forum. A apple przydałoby się dostać w dupę ponownie jak odszedł Jobs, bo moim zdaniem trochę się zapomnieli jaka była idea firmy.
Napisano 20 września 2013 - 09:25
Napisano 20 września 2013 - 09:26
Wyrażam tylko swoje zdanie, a nie marudzę. Też jestem po czystym restore i wgrana kopia na to.
Zależy jak na to patrzeć

Napisano 20 września 2013 - 09:30
Napisano 20 września 2013 - 09:30
Napisano 20 września 2013 - 09:32
Zależy jak na to patrzeć
Od wydania GM wiadome było że system jest wolniejszy i mulasty w porwaniu do 6. Każdy mógł testować GM i wrócić do 6 zresztą chyba nadal jest ta opcja. Czytając ciągłe posty typu "Zamulony" ,"brzydki" czy "Paskudny" nie dowiadujemy się nic nowego. Są gusta i guściki. Jednemu podoba się matka innemu córka. Może zamiast narzekać nad szybkością i wyglądam (który wg, każdego usera jest inny), skupmy się na tym co jest do poprawy. Bo oczywiste jest to że nowy iOS wymaga poprawy szybkości.
Testowałem IOS 7 beta 5 i 6 , GM pominąłem. Wiem, że jest możliwość powrotu jednak świadomie zostaję z tym systemem póki co bo wierze w to, że niebawem to poprawią. Dziwi mnie jedynie fakt, że bugi które były w wersji 5 i 6 nadal były w wersji GM i w końcu w wersji finalnej. Jak myślicie długo trzeba będzie czekać na kolejne update?
Napisano 20 września 2013 - 09:43
Napisano 20 września 2013 - 09:43
Testowałem IOS 7 beta 5 i 6 , GM pominąłem. Wiem, że jest możliwość powrotu jednak świadomie zostaję z tym systemem póki co bo wierze w to, że niebawem to poprawią. Dziwi mnie jedynie fakt, że bugi które były w wersji 5 i 6 nadal były w wersji GM i w końcu w wersji finalnej. Jak myślicie długo trzeba będzie czekać na kolejne update?
Wg. mnie kwestia max miesiąca. Zwłaszcza że 5s i 5c dostają 7.0.1 w dniu premiery.
Napisano 20 września 2013 - 10:00
Zalety:
- telefon działa bardzo płynnie
- część nowych ustawień, jak np. ustawnienia sieci komórkowej są łatwo dostępne i podają szczegółowe dane wykorzystania sieci komórkowej (w końcu nie potrzebujemy do tego aplikacji z App Store)
- zamykanie otwartych aplikacji poprzez gest "odrzucenia"
- foldery mieszczą teoretycznie więcej aplikacji
- nie używany kiosk można wrzucić do folderu
- osobna ikonka aplikacji facetime
Wady:
- czytelność - a właściwie jej brak, biel i minimalizm - daje strasznie po oczach/szybko męczy wzrok
- widok&kolorystyka wiadmości sms/imessage - przypomina to bardziej na czat, niż wiadmości znane z poprzednich wersji
- animacje przechodzenia okienek
- tapety (na co mi ok. 20 nowych tapet) - nigdy z nich nie korzystałem; zajmują tylko miejsce w telefonie
- zmiany w safari - interfejsu i wydoku /przełącznia otwartych kart to tragednia
- foldery, które otwierają się jako nowe okienko, mieszcząc 9 aplikacji zmuszają do częstszego przewijania ekranów
- ustawnia aparatu
- internożerny

- totalna zmiana w game center :/
- prezentacja sieci za pomocą ilości kropek (zamiast dotychczasowych narastających kreseczek)
- odbieranie telefonu przez przesuń/slide (lubię opcję "odbierz" jako przycisk z iOS 6.1.4)
- prezentacja i domyślne opcja wysuwanego paska szybkiego dostępu
- dzwięki - bardziej podobają mi się te z poprzedniej wersji (6.1.4)
- przeźroczystość np. podczas otwierania powiadomień
- część nowych ustawień (np. powiadomienia: pomimo wyłączenia pogody i giełdy i tak pokazuje, że dane dostarcza yahoo; tak jak w iTunes 11 - domyślnie pokazuje: wszystkie zakupione utwory z iTunes Store (czyli także te których nie ma w telefonie - na szczęście można to wyłączyć)
= telefon został wyzerowany, podpięty do itunes w trybie dfu i po sprawdzeniu przez itunes najnowszej aktualizacji dla iPhone 5 jako 6.1.4, przywrócony z kopi zapasowej w iTunes do iOS 6.1.4

Z mojej strony proponuję wstrzymać się z aktualizacją. Jeśli mamy znajomego, który już używa iOS 7 - proszę rozważyć przetestowanie, aby racjonalnie ocenić czy nam się podoba czy nie.
Napisano 20 września 2013 - 10:05
Witam. Mam dwa pytania. Da się wgrać własne dzwonki? Nie mogę tego znaleźć. W iOS 6 było. I drugie - gdzie wyłącza się automatyczne pobieranie aktualizacji programów? Na początku było pytanie czy włączyć, ale nie znajduję gdzie wyłączyć.
Pozdrawiam
Wgranie dzwonków w iOS7 bezproblemowo poprzez iTUNES - sprawdziłem przed chwilą.
Napisano 20 września 2013 - 10:14

Napisano 20 września 2013 - 10:30
Może teraz ja dodam coś od siebie i wymienię listę bugów jakie zauważyłem (iPhone 5):
- źle dopasowana fraza “ICLOUD” w menu “użycie” w ustawieniach
- problem z pobieraniem danych pogody i wyszukiwaniem miast
- zacinający się efekt paralaksy (raz zdarzyło się że ikona App Store lekko wyszła poza ekran na kilkadziesiąt sekund)
- zacinający się dźwięk blokady i wywoływania zrzutu ekran
- znikające miniatury aplikacji w multitaskingu
- sporadycznie nie działające kontrolki odtwarzacza w centrum sterowania
Dołączam swoje screenshoty:

Jest to najbardziej zbugowany release ever.
Napisano 20 września 2013 - 10:34
Z baterią jest podobnie jak w ios 6 z tym że w 7 trzeba wejść w zakładkę prywatność i zrobić tam porządek według uznania, efekt jest zauważalny
Wczoraj jak sprawdzałem miałem 5 h użycia i czuwanie ponad 24 h , więc nie jest źle
- - - Połączono posty - - -
Może teraz ja dodam coś od siebie i wymienię listę bugów jakie zauważyłem (iPhone 5):
- problem z pobieraniem danych pogody i wyszukiwaniem miast
- zacinający się efekt paralaksy (raz zdarzyło się że ikona App Store lekko wyszła poza ekran na kilkadziesiąt sekund)
- zacinający się dźwięk blokady i wywoływania zrzutu ekran
- znikające miniatury aplikacji w multitaskingu
- sporadycznie nie działające kontrolki odtwarzacza w centrum sterowania
Dołączam swoje screenshoty:
Jest to najbardziej zbugowany release ever.
Nie zauważyłem takiego cudu jak u ciebie, jak wgrywałeś swój system?
Ja po kablu
Napisano 20 września 2013 - 10:35
Napisano 20 września 2013 - 10:38
Dziwne, u mnie nie ma takiego efektu
[ATTACH=CONFIG]17121[/ATTACH]
Napisano 20 września 2013 - 10:43
Napisano 20 września 2013 - 10:54
hehehe dobreNiektórzy mówią, że Apple skończyło się wraz z premierą iOs7 i pewnie niedługo upadnie. Otoż pozwolę się nie zgodzić.
kormo • Apple się kończy? Moim zdaniem dopiero się zaczyna.

- - - Połączono posty - - -
myślę, że nie tylko 7 latkowi z uwagi na to, że jest już na 37 % urządzeń na globieArgumenty nie do podważenia "bo spodobało się 7 latkowi"

Napisano 20 września 2013 - 10:57
Napisano 20 września 2013 - 11:00

Napisano 20 września 2013 - 11:01
myślę, że nie tylko 7 latkowi z uwagi na to, że jest już na 37 % urządzeń na globie
Bardzo ciekawe rozumowanie, jeśli jest zainstalowany na takiej liczbie urządzeń to wg. Ciebie automatycznie oznacza, że wszystkim użytkownikom, którzy zainstalowali podoba się iOS7. Nigdy nie odważyłbym się stawiać tak odważnych tez, tym bardziej, że jak widać choćby po tym forum, nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych