Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
1490 replies to this topic

#326 lczk

lczk
  • 16 posts
  • SkądStettin, Poland

Posted 19 September 2013 - 13:06

Na 5 śmiga i jak to z nowym trzeba się po prostu przyzwyczaić. Trochę jestem rozczarowany, spodziewałem się czegoś rzucającego na kolana :) może następny IOS będzie bardziej high !

#327 daro1337

daro1337
  • 65 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 19 September 2013 - 13:11

Hahaha odkrylem emejzing fjiczer jak przejedzievie palcem po wiadomosci od prawej do lewej to sa dokladne godziny wiadomosci:D chyba jestem Columbem apple

#328 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 19 September 2013 - 13:11

Dla tych co mają simlocka a używają kartę Gevey. U mnie oficjalne wydanie IOS 7 działa bez problemu.

Napisz na jakim telefonie. Bo dam sobie rękę uciąć że na 4 nie będzie działać.

#329 Dares

Dares
  • 407 posts
  • SkądKatowice

Posted 19 September 2013 - 13:31

- - - Połączono posty - - -

Napisz na jakim telefonie. Bo dam sobie rękę uciąć że na 4 nie będzie działać.

Iphone 4S

#330 Gregoria

Gregoria
  • 45 posts

Posted 19 September 2013 - 13:32

Zainstalowałam wczoraj w nocy na ipad3. w sumie zeszło mi 2 h ale wrażenie końcowe dość miłe. najbardziej cieszy mnie biel w aplikacjach i na klawiaturze. Gorzej wypadaja ikony, ale za to moim dzieciom (8 i 5) sie mega podobaja i dzis rano krzyczały z radośc -mamo jaki ten tablet jest teraz śliczny. tym bardziej mnie to utwierdza w przekonaniu, ze swojego 4S nie bede updateowac póki co. zostawie jak jest, a planuje zakup 5S wiec i tak mnie to czeka. Funkcjonalnosc na IPadzie3 jest OK, pierwsze pol godziny mi dosc zwalnialo wszystko, ale tak jakby sie system rozgrzał i teraz naprawde śmiga. Jedno co moge polecic wszystkim, przed aktualizacja ios7 zaktualizujcie aplikacje, po uruchomieniu systemu z dostosowanym apkami jest naprawde super. tapeta i jej niezmiennosc mnie wpienia - trudno, ale da sie zyc. Te foldery scisnięte o 9 ikon to porazka jak dla mnie. po to mialam foldery zeby wlasnie nie przewijac wrrrr a teraz mam 2x wiecej folderow, bo w kazdym musze miec max 9 apek zeby mi sie podobalo. no i te animacje przechodzenia troche niepotrzebne, no ale czym bylby ios bez jakis zbednych wodotrysków. ogolnie oceniam na +, ale jak mowie na 4S nei zainstaluje.

#331 hapy

hapy
  • 69 posts

Posted 19 September 2013 - 13:33

Kwestia gutsu i tyle, mnie np. to co wyżej zaproponowałeś kompletnie się nie podoba, żeby nie użyć słowa paskudne.

Jasne że to kwestia gustu, większość takich rzeczy to kwestia gustu, jednakże w środowisku że tak ujmę designerskim, czyli osób które zawodowo zajmują się projektowaniem, nowy iOS został odebrany bardzo źle, jako raz że często niespójny, dwa że po prostu brzydki, zupełnie inaczej rozumiem "flat design", moim zdaniem właśnie ta dolna belka, spotlight, czy grupy ikon, odzwierciedlają jak moim zdaniem jest źle, często to wygląda jak wireframe a nie ostateczny design. Mnie właśnie zupełnie to nie przekonuje, a uwielbiam minimalizm. Do mnie na tą chwilę zdecydowanie bardziej dociera design w który idzie google (głównie w aplikacjach online). Zresztą google ma świetnych designerów, jak np. Andy Gugel...

#332 BigMadOwl

BigMadOwl
  • 12 posts

Posted 19 September 2013 - 13:38

Na iPadzie 3 klapa - wg mnie.. Nie ma AirDrop, muli, nie chce się połączyć z iTunes w niektórych aplikacjach (iMessage, FaceTime), wali bezsensownymi komunikatami o "włączeniu powiadomień push przez połączenie z AppStore" - ogólnie lipa. Na iP5 chodzi mi całkiem dobrze, szybko i bez większych problemów, ale kolorystyka jest ohydna. No i - jak już ktoś wcześniej wspomniał - Apple zaczyna zachowywać się jak RIM z BlackBerry - wypuścili soft, który na dobrą sprawę powinien jeszcze być BETĄ - vide - klawiatura np. w znakomitej ilości aplikacji ma stary layout - np. w Instagramie (mnie to cieszy, bo ta nowa jest też koszmarna i małoczytelna) Oczywiście wszystko to są MOJE WŁASNE odczucia i spostrzeżenia..

#333 mls

mls

• 1313 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 September 2013 - 13:39

W mojej opinii jest źle. Może nie tragicznie, ale źle. Apple przez sześć lat przyzwyczaiło nas do takiego a nie innego wyglądu systemu i dzięki temu iPhone i iPody touch zostały pokochane przez tak wielu użytkowników. Teraz Apple zrobiło niewielki krok naprzód i spory skok wstecz - i to tylko i wyłącznie samym wyglądem systemu. Cała reszta nowości (przełączniki, lockscreen, przełączanie aktywnych aplikacji, etc) jest jak najbardziej na plus i idealnie byłoby wrócić do poprzedniego wyglądu ikon czy czytelniejszych fontów zachowując "nowe" funkcjonalności...
Na chwilę obecną coraz mniej trzyma mnie przy iPhone. Zresztą, ogólnie przy Apple. Bo to, co kiedyś było wyznacznikiem nowości, świeżości, dziś jest tylko kopią istniejących rozwiązań podaną w coraz gorszej formie. Nie ma już "wow" przy prezentacjach, przy nowym oprogramowaniu, przy nowym sprzęcie. To już nie to samo Apple co wtedy, gdy zaczynałem przygodę ze sprzętem tej firmy ponad 7 lat temu...

#334 BigMadOwl

BigMadOwl
  • 12 posts

Posted 19 September 2013 - 13:43

No niestety - brak Steve'a już można zauważyć dość wyraźnie... Aż się boję prezentacji nowego iPada. Ale to offtop. Chciałem się zgodzić w 100% z przedmówcą mls odnośnie wrażeń.

#335 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 19 September 2013 - 13:51

Była możliwość testowania GM dla każdego i powrotu do 6.1.3 lub 4. Nie skorzystaliście to teraz macie.

#336 NoRk

NoRk
  • 155 posts

Posted 19 September 2013 - 13:51

Mi się najbardziej nie podoba w iOS 7: - gdy podczas wybierania numeru chcemy skasować jakąś cyfrę musimy sięgać do strzałki która znajduje się teraz u góry ekranu (ciężko 1 ręką się operuje) - nowy ekran podczas rozmowy (z tymi okrągłymi guzikami) stary był dużo lepszy - w muzyce zamienili ikonki na bzdetne napisy (powtarzaj, pomieszaj) bez sensu - przeglądanie kontaktów mniej czytelne niż było + paskudne niebieski literki po boku - ten niebieski dock na ikonki - zmiana w kolorystyce sms`ów

#337 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 19 September 2013 - 13:52

Ja korzystam z systemu od czerwca, jednak teraz jest dopiero to co chciałem :) System chodzi bardzo ładnie i do tego jest o wiele bardziej funkcjonalny niż ios6

#338 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 19 September 2013 - 13:58

Była możliwość testowania GM dla każdego i powrotu do 6.1.3 lub 4. Nie skorzystaliście to teraz macie.

Piszesz o spamowaniu, a już któryś raz to samo. Poza tym ciągle mogą wrócić, więc nie wprowadzaj w błąd.

#339 kadilak

kadilak
  • 33 posts

Posted 19 September 2013 - 13:58

Jasne że to kwestia gustu, większość takich rzeczy to kwestia gustu, jednakże w środowisku że tak ujmę designerskim, czyli osób które zawodowo zajmują się projektowaniem, nowy iOS został odebrany bardzo źle, jako raz że często niespójny, dwa że po prostu brzydki, zupełnie inaczej rozumiem "flat design", moim zdaniem właśnie ta dolna belka, spotlight, czy grupy ikon, odzwierciedlają jak moim zdaniem jest źle, często to wygląda jak wireframe a nie ostateczny design. Mnie właśnie zupełnie to nie przekonuje, a uwielbiam minimalizm. Do mnie na tą chwilę zdecydowanie bardziej dociera design w który idzie google (głównie w aplikacjach online). Zresztą google ma świetnych designerów, jak np. Andy Gugel...

W pełni się z Tobą zgadzam i od siebie mogę dodać, że osoby którym podoba się ios7, w szczególności ikony... mają bardzo spaczony gust i poczucie estetyki. To już nie tyle kwestia gustu, co właśnie kwestia jego skrzywienia lub nie. W sieci możemy obejrzeć mnóstwo płaskich interfejsów, ikon, które zasługują na miano sztuki. To co zrobił Ive w przypadku ios7 jest tego zaprzeczeniem. Spójrzcie jak wygląda kalendarz, notatnik, przypomnienia. Po prostu badziew z MS Paint. Pozostałe ikonki z gradientami wcale nie lepsze, a przede wszystkim są niespójne. Gdyby tylko Apple pozwoliło mi wykonać ikony i wygląd systemu ios7, zrobiłbym to z przyjemnością za darmo i jestem przekonany, że nie byłyby tak skrytykowane jak te zrobione przez Johna Ive'a. Jednym słowem - zje**ł na całej linii.

#340 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 19 September 2013 - 14:00

Piszesz o spamowaniu, a już któryś raz to samo. Poza tym ciągle mogą wrócić, więc nie wprowadzaj w błąd.

Piszę to 2 raz. Pierwszy był w innym temacie. Jak ktoś pyta o metodę zdjęcia simlocka i napisze że w przypadku 3gs to iPada BB + Ultrasnow w 10 tematach to też spam ? Gratuluje.
Co to tego czy mogą wrócić czy nie, nie wiem. Apple może przestać podpisywać 6 w każdej chwili.

#341 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 September 2013 - 14:01

I jak jest z tymi dźwiękami wgrywanymi przez iTunes udało sie komuś wgrać? Czy zablokowali ta opcje?? Mimo ze w ustawieniach wyłączyłem 3G zeby nie zjadalo mi baterii (zostawiłem tylko edge) to na pasku cały czas pokazuje mi 3G :/

#342 TheOktik

TheOktik
  • 405 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 19 September 2013 - 14:01

Poza tym, że ogólnie jest mdło (wiele pomogła zmiana tapety na takie brązowe dachówki) jest także kompletnie nieczytelnie. Nowe Safari jest poprostu tragiczne. Zlewa się obszar, który dotyczy pasków zadań od obszaru strony internetowej. Do tego ta klawiatura.. Bleee

#343 simon77

simon77
  • 100 posts

Posted 19 September 2013 - 14:03

Próbował ktoś ładować już fona na full ? Pojawia się Wam ikonka naładowania baterii ? Ja od godziny mam 100% i pioruna obok baterii - w iOS 6 po kompletnym naładowaniu piorun zamieniał się we wtyczkę.

#344 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 19 September 2013 - 14:05

Jest ta jakoś adnroidowo ?

#345 zerohunter

zerohunter
  • 248 posts

Posted 19 September 2013 - 14:13

Na iPhonie 4 system chodzi całkiem przyzwoicie. Weź pod uwagę, że w świecie Andoroida telefon 3 letni już nie miałby dawno upgradów, że nie wspomnę o jego żywotności na rynku. Oczywiście wyłączam z tego Nexusy.

Desire HD się kłania, i pewnie nie tylko on;]

#346 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 19 September 2013 - 14:24

jak narazie mozna wrocic ... popieram koliberka1 nie wprowadzaj ludzi w blad...

Zobaczymy jak długo ;]
Tak btw. jakbyś czytał to forum od rana nie tylko ja tak myślałem, no ale cóż ;]

#347 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 19 September 2013 - 14:27

Wrzucilem 7 na ipada mini na próbę, po kilku h zabawy powiem tyle, obym nigdy nie musiał tego wrzucać na iphona.

#348 bieluk

bieluk
  • 4 posts
  • SkądWysokie Mazowieckie, Poland

Posted 19 September 2013 - 14:30

Zgadzam się. Pomimo, że jestem tutaj nowy uważam, że takie wprowadzanie ludzi w błąd nie jest w porządku. Iphone 4 na ios 7 muli jak diabli i póki co można sobie jeszcze wrócić do 6.1.3 bez najmniejszego problemu i poczuć jak telefon odżywa i łapie drugi oddech.

#349 krzemo

krzemo
  • 127 posts

Posted 19 September 2013 - 14:34

mam iP4 i wielu tutaj piszących i nie zauważyłem żadnego mulenia

#350 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 19 September 2013 - 14:36

mam iP4 i wielu tutaj piszących i nie zauważyłem żadnego mulenia

Dokładnie. Po czystym restore i włączeniu kontrastu, nie widzę aż tak wielkiej przepaści miedzy iOS7 i 6 jak wszyscy piszą.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users