Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
1490 replies to this topic

#276 kusiek

kusiek
  • 832 posts

Posted 19 September 2013 - 11:31

Działa wam AirDrop? U mnie mimo włączenia w dwóch ip5 nie widzą się, maca też nie wykrywa.

#277 lukaszen

lukaszen
  • 12 posts

Posted 19 September 2013 - 11:31

Generalnie jest całkiem nieźle, jest może troche bajkowo, ale wreszcie coś nowego. Jedyny problem jaki zauważyłem, przynajmniej u mnie, to krótkie wieszanie się iPada przy zmianie tapety. Bawiłem się wczoraj i przeglądałem je wszystkie, ale kilka razy zdarzyła się porządna zwiecha. Ktoś jeszcze tak ma?

#278 maniakse

maniakse
  • 135 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 September 2013 - 11:34

... nie, nie tak samo ... chcę wejść na gatunek i w jego obszarze pomieszać utwory ... nie w listach ... zawsze tak było a teraz nie. AMEN !!! Już pisałem, w zakładkach: wykonawcy, albumy, gatunek ... tego nie ma !!!

No to mój 4s jest jakiś inny niż Twój, na "liście" masz słownie "pomieszaj", cała reszta - znaczek mieszania utworów...

#279 MichalKielce

MichalKielce
  • 70 posts
  • SkądKielce

Posted 19 September 2013 - 11:36

Wprowadź telefon w tryb DFU (na youtubie jest masa poradników jak to zrobić) i wtedy trzymając SHIHT naciskasz Restore (Odtwórz)

właśnie to teraz robie dfu i odtwórz i zobaczymy czy bedzie dzwiek. bo nawet nie ma dzwieku po podlaczeniu do kompa. komp daje dziwek podlaczenia ale ip5 tylko wibruje

#280 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 September 2013 - 11:40

Ogólne wrażenie iOS 7 ok - do wyglądu trzeba się przyzwyczaić Rozumiem, że zablokowali opcję wgrywania własnych dźwięków, z tego co szukałem w necie to w becie trzeba było odznaczyć wszystkie i wybrać ręcznie (ale działało) w tej chwili na iPhone 5 z iOS7 nie mogę wgrać własnych - też tak macie?

#281 domingo744

domingo744
  • 6 posts

Posted 19 September 2013 - 11:42

Nie chodzi mi o to byś mieszał utwory w zakresie jednego wykonawcy bądź jednego albumu ... zawsze było tak, że wchodziłeś na wykonawców, albumy lub gatunet i mogłeś mieszać utwory pomiędzy sobą np ... wchodziłeś w gatunek 'thrash metal' i mieszałeś wszystkie utwory, wszystkich wykonawców z tegoż gatunku ... Poniał ?? :)

#282 jachraniak

jachraniak
  • 168 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 September 2013 - 11:43

popatrz na prawy dolny narożnik [ATTACH=CONFIG]17092[/ATTACH] system działa płynnie, nie tnie się, ale nie ma dwóch zdań - jest wolniejszy od 6

#283 Warcomx

Warcomx
  • 93 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 September 2013 - 11:44

Generalnie jest całkiem nieźle, jest może troche bajkowo, ale wreszcie coś nowego. Jedyny problem jaki zauważyłem, przynajmniej u mnie, to krótkie wieszanie się iPada przy zmianie tapety. Bawiłem się wczoraj i przeglądałem je wszystkie, ale kilka razy zdarzyła się porządna zwiecha. Ktoś jeszcze tak ma?

Tak,na Ipadzie mini jedyne zwiechy są przy zmianie tapety. czasami nawet przez 5 sekund nic nie można zrobić.

#284 MichalKielce

MichalKielce
  • 70 posts
  • SkądKielce

Posted 19 September 2013 - 11:46

właśnie to teraz robie dfu i odtwórz i zobaczymy czy bedzie dzwiek. bo nawet nie ma dzwieku po podlaczeniu do kompa. komp daje dziwek podlaczenia ale ip5 tylko wibruje

A wiec tak po restore z dfu nadal brak dzwiekow. telefon tylko wibruje ale nie ma sygnalu dzwonienia. w opcji dziweki moge wybrac nowe i klasyczne dzwieki da sie je odsluchac ale nie ma ich gdy ktos dzwoni jest tylko wibracja. dzwieku podlaczenia do kompa takze nie ma jest wibracja. w youtube dzwiek jest a aaaa i app store nie moze sie pobrac i polaczyc. wczoraj robilem aktualizacje z ota i po jakim czasie zauwazyem ten problem. ale bylem glupi ze przeszedlam z 6.1.4 jest jakies wsparcie telefoniczne w polsce z iphonem?

#285 Koyot

Koyot
  • 947 posts

Posted 19 September 2013 - 11:53

Na 4S mam filtry na żywo w aparacie, a tego miało nie być :D Jak usuną je w przyszłej aktualizacji, to się strasznie wkurzę. Działają bardzo dobrze bez żadnych lagów itp. więc argumenty, że sprzęt za stary nie wchodzą w grę. EDIT: Teraz widzę, że na stronie apple 4S też dostał tę funkcję. Miło z ich strony.

#286 Mitzusu

Mitzusu
  • 2 posts

Posted 19 September 2013 - 11:54

iP4 kolekcja domowa Działa wam kolekcja domowa na iP4? U mnie piosenki po prostu się zmieniają aż do ostatniej z albumu i cisza...na iP5 działa bez zarzutu...

#287 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 19 September 2013 - 11:57

UWAGA wlasnie udalo mi sie zrobic downgrade do 6.1.3 na ipadzie 2.4 WIFI 16GB po wczorajszym oficjalnym update 7.0.
Odetchnolem z ulga... naprawde wrocil moj dobry ipad. IOS 7 - podobaja mi sie niektore rozwiazania natomiast co mnie draznilo : BIEL wszedzie nieczytelna biel od ktorej oczy bola, zwlaszcza w nocy na Safari...

INSTRUKCJA OBSLUGI :

Wprowadzamy ipada w DF
Nastepnie sciagamy starsza wersje oprogramowania IOS. w Moim przypadku byla to wersja 6.1.3/10B329
odpalamy itunes przyciskamy trzymajac option key na przywroc oprogramowanie, po czym wskazujemy plik ktory sciagnelismy.
Zaczyna sie instalacja.
Po instalacji nalezy zarejestrowac Ipada jako nowego ( mi sie automatycznie juz w itunes zapisala kopia zapasowa na IOS 7) - mala strata

Fakt musioalem kilka wersji sciagnac probowalem na 6.1.2 , 6.1.0 tylko to poszlo...
Tak wiec wyglada na to ze zejscie z 7 do 6.1.2 jest jak najbardziej mozliwe i nie trudne.

Nigdy wiecej ios 7...:(

Zdecyduj się. DO 6.1.2 czy 6.1.3...twoja instrukcja i tak wkrótce przestanie działać.

#288 MichalKielce

MichalKielce
  • 70 posts
  • SkądKielce

Posted 19 September 2013 - 11:57

nikt nie wie co moze sie dziac z tym dzwiekiem polaczen?

#289 maucinek

maucinek
  • 52 posts

Posted 19 September 2013 - 12:02

Czy wyłączenie "Redukuj ruch" i włączenie "Zwiększ kontrast" ma u was jakiś wpływ na lepsze działanie systemu? Mówię tu o starszym sprzęcie jak iPhone 4 czy iPad 2?

#290 lukaszen

lukaszen
  • 12 posts

Posted 19 September 2013 - 12:03

To może być rozwiązanie głupie i zbyt proste, ale sprawdź jak masz ustawione działanie tego pstryczka do blokowania obrotu i wyciszania telefonu. Jeżeli miałeś ustawiony na blokowanie obrotu i miałeś w tej pozycji ten 'pstryczek' to mogło Ci przestawić do wyciszania.

edit: chyba, że tylko dzwięki połączeń Ci nie działają, to wtedy juz nie wiem ;)

#291 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 19 September 2013 - 12:03

Czy wyłączenie "Redukuj ruch" i włączenie "Zwiększ kontrast" ma u was jakiś wpływ na lepsze działanie systemu? Mówię tu o starszym sprzęcie jak iPhone 4 czy iPad 2?

A co na to wcześniejsze posty w tym wątku?

#292 mermi

mermi
  • 56 posts

Posted 19 September 2013 - 12:04

A wiec tak po restore z dfu nadal brak dzwiekow. telefon tylko wibruje ale nie ma sygnalu dzwonienia. w opcji dziweki moge wybrac nowe i klasyczne dzwieki da sie je odsluchac ale nie ma ich gdy ktos dzwoni jest tylko wibracja. dzwieku podlaczenia do kompa takze nie ma jest wibracja. w youtube dzwiek jest a aaaa i app store nie moze sie pobrac i polaczyc. wczoraj robilem aktualizacje z ota i po jakim czasie zauwazyem ten problem. ale bylem glupi ze przeszedlam z 6.1.4 jest jakies wsparcie telefoniczne w polsce z iphonem?

A nie przełączyłeś przypadkiem na tryb cichy? Bo właśnie w tym trybie można odsłuchiwać dzwonki w ustawieniach ale przy połączeniu telefon tylko wibruje.

#293 yasec

yasec
  • 183 posts
  • SkądGdynia

Posted 19 September 2013 - 12:05

Sprawdź przełącznik do wyciszania telefonu.

#294 matgru

matgru
  • 99 posts

Posted 19 September 2013 - 12:07

Na iPadzie Mini przy włączonej opcji zwiększ kontrast znikają niektóre efekty, np. przeźroczystosc paska narzędzi i powiadomień, dock staje się jednolity, w wiadomościach tez nie ma efektu " prześwitywania ". Wydajność wtedy rzeczywiscie wzrasta, szczególnie podczas używania gestów. Cos za cos, ładniejszy wygląd, albo lepsze działanie. Przy włączonej opcji redukuj ruch nie zauważyłem żadnej różnicy.

#295 lawcu

lawcu
  • 10 posts
  • SkądKomorów

Posted 19 September 2013 - 12:07

iPad 4 - system działa płynnie, można powiedzieć ze szybciej, iPhone 4 - płynność zadowalajaca, w moim przypadku poprawa zasięgu sieci

#296 krzemo

krzemo
  • 127 posts

Posted 19 September 2013 - 12:10

u mnie w iP4 przy włączeniu "zwiększ kontrast" lepiej - szybciej się zachowuje. ja z kolei nie mam takiej opcji "redukuj ruch" w ustawieniach :) jakieś czary ?
zapytam jeszcze, czy masz tapety dynamiczne ?

#297 maucinek

maucinek
  • 52 posts

Posted 19 September 2013 - 12:10

A co na to wcześniejsze posty w tym wątku?

Ok po Twojej wypowiedzi domyślam się że to gdzieś było. Sprawdzę to zatem czytając kilkanaście stron do tyłu. Dobrze że teraz, a nie jak wątek będzie miał +100 stron.

#298 MichalKielce

MichalKielce
  • 70 posts
  • SkądKielce

Posted 19 September 2013 - 12:12

ale mi znowu dziwek nie dziala musze chyba do playa jechac oddac do serwisu

#299 maucinek

maucinek
  • 52 posts

Posted 19 September 2013 - 12:12

u mnie w iP4 przy włączeniu "zwiększ kontrast" lepiej - szybciej się zachowuje. ja z kolei nie mam takiej opcji "redukuj ruch" w ustawieniach :) jakieś czary ?
zapytam jeszcze, czy masz tapety dynamiczne ?

"Redukuj ruch" jest dokładnie pod "Zwiększ kontrast" w ustawieniach Dostepności

#300 matgru

matgru
  • 99 posts

Posted 19 September 2013 - 12:13

Na iPadzie Mini przy włączonej opcji zwiększ kontrast znikają niektóre efekty, np. przeźroczystosc paska narzędzi i powiadomień, dock staje się jednolity, w wiadomościach tez nie ma efektu " prześwitywania ". Wydajność wtedy rzeczywiscie wzrasta, szczególnie podczas używania gestów. Cos za cos, ładniejszy wygląd, albo lepsze działanie. Przy włączonej opcji redukuj ruch nie zauważyłem żadnej różnicy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users