iOS7 - pierwsze wrażenia
Posted 19 September 2013 - 11:31
Posted 19 September 2013 - 11:31
Posted 19 September 2013 - 11:34
... nie, nie tak samo ... chcę wejść na gatunek i w jego obszarze pomieszać utwory ... nie w listach ... zawsze tak było a teraz nie. AMEN !!! Już pisałem, w zakładkach: wykonawcy, albumy, gatunek ... tego nie ma !!!
No to mój 4s jest jakiś inny niż Twój, na "liście" masz słownie "pomieszaj", cała reszta - znaczek mieszania utworów...
Posted 19 September 2013 - 11:36
właśnie to teraz robie dfu i odtwórz i zobaczymy czy bedzie dzwiek. bo nawet nie ma dzwieku po podlaczeniu do kompa. komp daje dziwek podlaczenia ale ip5 tylko wibrujeWprowadź telefon w tryb DFU (na youtubie jest masa poradników jak to zrobić) i wtedy trzymając SHIHT naciskasz Restore (Odtwórz)
Posted 19 September 2013 - 11:40
Posted 19 September 2013 - 11:42

Posted 19 September 2013 - 11:43
Posted 19 September 2013 - 11:44
Generalnie jest całkiem nieźle, jest może troche bajkowo, ale wreszcie coś nowego. Jedyny problem jaki zauważyłem, przynajmniej u mnie, to krótkie wieszanie się iPada przy zmianie tapety. Bawiłem się wczoraj i przeglądałem je wszystkie, ale kilka razy zdarzyła się porządna zwiecha. Ktoś jeszcze tak ma?
Tak,na Ipadzie mini jedyne zwiechy są przy zmianie tapety. czasami nawet przez 5 sekund nic nie można zrobić.
Posted 19 September 2013 - 11:46
właśnie to teraz robie dfu i odtwórz i zobaczymy czy bedzie dzwiek. bo nawet nie ma dzwieku po podlaczeniu do kompa. komp daje dziwek podlaczenia ale ip5 tylko wibruje
A wiec tak po restore z dfu nadal brak dzwiekow. telefon tylko wibruje ale nie ma sygnalu dzwonienia. w opcji dziweki moge wybrac nowe i klasyczne dzwieki da sie je odsluchac ale nie ma ich gdy ktos dzwoni jest tylko wibracja. dzwieku podlaczenia do kompa takze nie ma jest wibracja. w youtube dzwiek jest a aaaa i app store nie moze sie pobrac i polaczyc. wczoraj robilem aktualizacje z ota i po jakim czasie zauwazyem ten problem. ale bylem glupi ze przeszedlam z 6.1.4 jest jakies wsparcie telefoniczne w polsce z iphonem?
Posted 19 September 2013 - 11:53

Posted 19 September 2013 - 11:54
Posted 19 September 2013 - 11:57
UWAGA wlasnie udalo mi sie zrobic downgrade do 6.1.3 na ipadzie 2.4 WIFI 16GB po wczorajszym oficjalnym update 7.0.
Odetchnolem z ulga... naprawde wrocil moj dobry ipad. IOS 7 - podobaja mi sie niektore rozwiazania natomiast co mnie draznilo : BIEL wszedzie nieczytelna biel od ktorej oczy bola, zwlaszcza w nocy na Safari...
INSTRUKCJA OBSLUGI :
Wprowadzamy ipada w DF
Nastepnie sciagamy starsza wersje oprogramowania IOS. w Moim przypadku byla to wersja 6.1.3/10B329
odpalamy itunes przyciskamy trzymajac option key na przywroc oprogramowanie, po czym wskazujemy plik ktory sciagnelismy.
Zaczyna sie instalacja.
Po instalacji nalezy zarejestrowac Ipada jako nowego ( mi sie automatycznie juz w itunes zapisala kopia zapasowa na IOS 7) - mala strata
Fakt musioalem kilka wersji sciagnac probowalem na 6.1.2 , 6.1.0 tylko to poszlo...
Tak wiec wyglada na to ze zejscie z 7 do 6.1.2 jest jak najbardziej mozliwe i nie trudne.
Nigdy wiecej ios 7...
Zdecyduj się. DO 6.1.2 czy 6.1.3...twoja instrukcja i tak wkrótce przestanie działać.
Posted 19 September 2013 - 11:57
Posted 19 September 2013 - 12:02
Posted 19 September 2013 - 12:03
nikt nie wie co moze sie dziac z tym dzwiekiem polaczen?
To może być rozwiązanie głupie i zbyt proste, ale sprawdź jak masz ustawione działanie tego pstryczka do blokowania obrotu i wyciszania telefonu. Jeżeli miałeś ustawiony na blokowanie obrotu i miałeś w tej pozycji ten 'pstryczek' to mogło Ci przestawić do wyciszania.
edit: chyba, że tylko dzwięki połączeń Ci nie działają, to wtedy juz nie wiem

Posted 19 September 2013 - 12:03
Czy wyłączenie "Redukuj ruch" i włączenie "Zwiększ kontrast" ma u was jakiś wpływ na lepsze działanie systemu? Mówię tu o starszym sprzęcie jak iPhone 4 czy iPad 2?
A co na to wcześniejsze posty w tym wątku?
Posted 19 September 2013 - 12:04
A wiec tak po restore z dfu nadal brak dzwiekow. telefon tylko wibruje ale nie ma sygnalu dzwonienia. w opcji dziweki moge wybrac nowe i klasyczne dzwieki da sie je odsluchac ale nie ma ich gdy ktos dzwoni jest tylko wibracja. dzwieku podlaczenia do kompa takze nie ma jest wibracja. w youtube dzwiek jest a aaaa i app store nie moze sie pobrac i polaczyc. wczoraj robilem aktualizacje z ota i po jakim czasie zauwazyem ten problem. ale bylem glupi ze przeszedlam z 6.1.4 jest jakies wsparcie telefoniczne w polsce z iphonem?
A nie przełączyłeś przypadkiem na tryb cichy? Bo właśnie w tym trybie można odsłuchiwać dzwonki w ustawieniach ale przy połączeniu telefon tylko wibruje.
Posted 19 September 2013 - 12:05
Sprawdź przełącznik do wyciszania telefonu.nikt nie wie co moze sie dziac z tym dzwiekiem polaczen?
Posted 19 September 2013 - 12:07
Posted 19 September 2013 - 12:07
Posted 19 September 2013 - 12:10
u mnie w iP4 przy włączeniu "zwiększ kontrast" lepiej - szybciej się zachowuje. ja z kolei nie mam takiej opcji "redukuj ruch" w ustawieniachCzy wyłączenie "Redukuj ruch" i włączenie "Zwiększ kontrast" ma u was jakiś wpływ na lepsze działanie systemu? Mówię tu o starszym sprzęcie jak iPhone 4 czy iPad 2?

zapytam jeszcze, czy masz tapety dynamiczne ?
Posted 19 September 2013 - 12:10
A co na to wcześniejsze posty w tym wątku?
Ok po Twojej wypowiedzi domyślam się że to gdzieś było. Sprawdzę to zatem czytając kilkanaście stron do tyłu. Dobrze że teraz, a nie jak wątek będzie miał +100 stron.
Posted 19 September 2013 - 12:12
Posted 19 September 2013 - 12:12
u mnie w iP4 przy włączeniu "zwiększ kontrast" lepiej - szybciej się zachowuje. ja z kolei nie mam takiej opcji "redukuj ruch" w ustawieniach
jakieś czary ?
zapytam jeszcze, czy masz tapety dynamiczne ?
"Redukuj ruch" jest dokładnie pod "Zwiększ kontrast" w ustawieniach Dostepności
Posted 19 September 2013 - 12:13
Czy wyłączenie "Redukuj ruch" i włączenie "Zwiększ kontrast" ma u was jakiś wpływ na lepsze działanie systemu? Mówię tu o starszym sprzęcie jak iPhone 4 czy iPad 2?
Na iPadzie Mini przy włączonej opcji zwiększ kontrast znikają niektóre efekty, np. przeźroczystosc paska narzędzi i powiadomień, dock staje się jednolity, w wiadomościach tez nie ma efektu " prześwitywania ". Wydajność wtedy rzeczywiscie wzrasta, szczególnie podczas używania gestów. Cos za cos, ładniejszy wygląd, albo lepsze działanie. Przy włączonej opcji redukuj ruch nie zauważyłem żadnej różnicy.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users