Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[Win] iPhone 1.1.1 (Aktywacja + Simlock) dla osób z odblokowanym 1.0.2

• Please log in to reply
112 replies to this topic

#101 Ksatrya

Ksatrya
  • 33 posts

Posted 01 November 2007 - 00:32

1.1.1 Witam mam pytanie: Chciałem coś powgrywać do iPhone i chyba coś namieszałem. Jak przywrócić ustawienia fabryczne? ale chodzi o to że : miałem 1.02 unlocked wszystko dzałało, zrobiłem "dzewictwo" i upgradowalem do 1.1.1 ale cos sie namieszało po drodze gdyż nie moge za nic na swiecie sie połączyc z programem iasign i aktywowac iphona, plus nie wyswietla mi juz maili kotre tam miałem?, chciałbym, zainstalowac wszystko na swierzo , co musze zrobic? czy musze zejsc do 1.02? czy jest inna metoda ?bo mam obecnie juz 1.1.1, bez simlocka anysim zrobił swoja robote , także wiem ze nie moge teraz ponownie przeinstalowac 1.1.1 gdyz zablokuje mi iphona, co zrobic aby nie schodzic do 1.02 , a przeinstalowac na 1.1.1 i ponownie wszytko zrobic prawidłowo?

#102 tukan

tukan
  • 772 posts

Posted 01 November 2007 - 01:05

Witam mam pytanie: Chciałem coś powgrywać do iPhone i chyba coś namieszałem. Jak przywrócić ustawienia fabryczne?

ale chodzi o to że : miałem 1.02 unlocked wszystko dzałało, zrobiłem "dzewictwo" i upgradowalem do 1.1.1
ale cos sie namieszało po drodze gdyż nie moge za nic na swiecie sie połączyc z programem iasign i aktywowac iphona, plus nie wyswietla mi juz maili kotre tam miałem?, chciałbym, zainstalowac wszystko na swierzo , co musze zrobic?
czy musze zejsc do 1.02? czy jest inna metoda ?bo mam obecnie juz 1.1.1, bez simlocka anysim zrobił swoja robote , także wiem ze nie moge teraz ponownie przeinstalowac 1.1.1 gdyz zablokuje mi iphona, co zrobic aby nie schodzic do 1.02 , a przeinstalowac na 1.1.1 i ponownie wszytko zrobic prawidłowo?

zobacz ile tematow jest przyklejonych i przejzyj je wszystkie, a zaloze sie ze znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie. bardzo bym prosil aby nie zakladac takich tematow skoro nawet nie zagladneliscie do FAQ oraz podpietych tematow. nie mysl sobie ze pisze to zlosliwie, ale milion nowych tematow, a odpowiedzi sa w podpietych tematach. zajrzyj, przeczytaj, a jak nie znajdziesz odpowiedzi to zadaj pytanie w tym watku ktory dotyczy ciebie. pozdrawiam...

#103 Ksatrya

Ksatrya
  • 33 posts

Posted 01 November 2007 - 01:26

zobacz ile tematow jest przyklejonych i przejzyj je wszystkie, a zaloze sie ze znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie. bardzo bym prosil aby nie zakladac takich tematow skoro nawet nie zagladneliscie do FAQ oraz podpietych tematow. nie mysl sobie ze pisze to zlosliwie, ale milion nowych tematow, a odpowiedzi sa w podpietych tematach. zajrzyj, przeczytaj, a jak nie znajdziesz odpowiedzi to zadaj pytanie w tym watku ktory dotyczy ciebie. pozdrawiam...

rozumiem i dzeki za uwage, problem w tym że nie moge znaleść tego o co pytam,wszedzie jest upgrade z 1.02 lub downdgrade z 1.1.1 do 1.02, a narazie nikt nie napisał co zrobic jak masz 1.1.1 z tego co słyszalem to trzeba przeinstalowac firmware ale nie jestem pewien? a jesli chodzi o watek wydawało mi sie że jest kontynuacją tego że nie wyszło mi upgrade do wersi 1.1.1 którą iSzym zaczoł gdyż program iasign nie dzała prawidłowo tak jak to opisał iSzym i nie wiem jaka jest przyczyna tego,dlatego chce wyczyscic wszytko i wgrac od nowa,pozdrawiam

#104 tukan

tukan
  • 772 posts

Posted 01 November 2007 - 02:27

rozumiem i dzeki za uwage, problem w tym że nie moge znaleść tego o co pytam,wszedzie jest upgrade z 1.02 lub downdgrade z 1.1.1 do 1.02, a narazie nikt nie napisał co zrobic jak masz 1.1.1 z tego co słyszalem to trzeba przeinstalowac firmware ale nie jestem pewien? a jesli chodzi o watek wydawało mi sie że jest kontynuacją tego że nie wyszło mi upgrade do wersi 1.1.1 którą iSzym zaczoł gdyż program iasign nie dzała prawidłowo tak jak to opisał iSzym i nie wiem jaka jest przyczyna tego,dlatego chce wyczyscic wszytko i wgrac od nowa,pozdrawiam

zwracam honor. myslalem ze to nowy watek bo widzialem twoj post jako pierwszy z gory i sie troche zamotalem ;) zrob normalnie downgrade do 1.0.2 nastepnie virginizer, udpate przez itunes do 1.1.1 i appsnap. prosta metoda bez uzycia pc czy mac`a. wszystko z poziomu iphona

#105 shizz

shizz
  • 57 posts

Posted 01 November 2007 - 11:39

TO jezeli mam teraz 1.0.2 to mam zrobic restore i zainstalowac 1.1.1 i pozniej tylko appsnapem zdjac aktywacje?

#106 Scroller

Scroller
  • 322 posts
  • Skądxxxxxx

Posted 01 November 2007 - 18:19

Nie jest ale ta opcja wyglada na prosta i szybka bez zblednych komplikacji.

Jak to nie jest?!? W każdym z przepisów musisz mieć możliwość komunikacji z telefonem przez WiFi. Ja mam problem, bo mój telefon przestał widzieć jakiekolwiek sieci i nie mam jak zrobić upgrade do 1.1.1.

#107 AxelVax

AxelVax
  • 354 posts

Posted 01 November 2007 - 18:26

po ugrade mam sporo danych ktore wyswietlaja sie jako other (ipod ich nie widzi).. to po prostu stara muzyka i filmy.. kiedys ktos mial taki problem, ale znaleźć nie moge jak to naprawic -- a updateowalem tak: ja zrobilem update sposobem kobinowanym.. troche tak, jak tutaj, ale potem zamiast TOUCH uzylem CARNIVAL i zostalo mi tylko odpalenie anysim i wszystko dziala, wlacznie z international keypad.. sporo roboty mniej aha.. carnival wrzucil mi jakiegos starego installera ale wtedy odpalilem jeszcze AppSnap (czy jak mu tam ;) i wszystko juz ok bylo w moment :P

#108 DmX1970

DmX1970
  • 33 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 02 November 2007 - 02:29

brak zasiegu Witam mam problem 1.0.2>1.1.1 aktywowany zdjety simlock metoda iszym i przy killall lockdownd :Unactivated a po ponownym uruchomieniu wyskakuje info: "waiting for activation" nieda sie zmienic nazw plików bo zmieniajac lockdownd na lockdown.1.0.2 błąd ponów próbę, prosze o jakies wyjasnienie (bo jak mogłbym zmienic nazwe na juz istniejacy taki plik? nawet jak go usune i zmienie atrybuty to i tak błąd Prosze o pomoc od momentu zjecia simlocka i wpisaniu: - cd C:\ - cd iasign - iasign --automatic iPhoneActivation_private.pem ***wyskakuje Unactivated, dalsze operacje ze zmiana nazwy plików tez niemozliwe albo inna metode bez cofania sie do 1,0,2 i znowu do 1.1.1

#109 AxelVax

AxelVax
  • 354 posts

Posted 02 November 2007 - 03:03

mozesz zrobic moim sposobem i pojechac carnivalem.. a potem appsnap'em i na koniec pozostaje tylko dodac anysim... pozostale kroku sa z glowy youtube dziala od razu + international keyboard

#110 dominof

dominof
  • 1 posts

Posted 02 November 2007 - 04:23

iphone jak sie polaczyz z iphonem? probowalem przez winscp ale wciaz wyskakuje CONNECTION TIME OUT

#111 shizz

shizz
  • 57 posts

Posted 02 November 2007 - 08:46

w ip to rozumiem zeby wpisac swoje ip ale co w host i passwrod?

#112 AxelVax

AxelVax
  • 354 posts

Posted 02 November 2007 - 14:42

Czy wam po update również zmieniła się ikona kalkulatora? Wrzuciłby mi ktoś tę aplikacje? bo mnie denerwuje inny wygląd ;)

#113 Gi-Zi

Gi-Zi
  • 151 posts
  • Skądwarszawa

Posted 04 November 2007 - 14:18

Moze ktos wie(i umie) czy jest mozliwosc wgrania polskich basebandow do iphona, i czy po ewentualnym wejsciu do polski bedzie mozna w koncu normalnie aktualizowac?

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users