Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Win] iPhone 1.1.1 (Aktywacja + Simlock) dla osób z odblokowanym 1.0.2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
112 odpowiedzi w tym temacie

#76 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 28 października 2007 - 12:14

Witam! Chcialem sie zapytac czy jest juz jakis sposob na 3rd party apps na odblokowanego iP i bez simlocka z firmware 1.1.1??

#77 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 28 października 2007 - 12:25

coz:( zatrzymalem sie na etapie strony jailbreak.toc2rta.com, po ktorej niestety touchfree wciaz mowi o potrzebie jej uruchomienia przed krokiem drugim.
Czy ktos sie juz spotkal z czyms takim? jakies sugestie?

W URL nie wpisuj jailbreak.toc2rta.com tylko jailbreak.kengz.com

#78 Cynamonowymisio

Cynamonowymisio
  • 14 postów

Napisano 28 października 2007 - 12:30

Mam prośbę.. Po zakończeniu ściągania aktualizacji z netu itunes wyświetla mi, że wystąpił nieznany błąd 48, żebym sprawdził sieć i spróbował później.. Czy Ktoś zna inne źródło z którego mogę ściągnąć 1.1.1 lub czy Ktoś wie o co biega i jak to ominąć.. (próbowałem już 4 razy i nie chce czekać kolejnych 21min)

#79 iMax

iMax
  • 1 postów

Napisano 28 października 2007 - 15:27

Działa! ale....

Witam wszystkich szczęśliwych użytkowników iPhone!

Na wstępię szczególne podziękowania dla:

iSzym
lutecki
macdesk

WIELKIE DZIĘKI!!!

Opis działa, ale z małymi wyjątkami...

1. Re-Virginize

Nie postępowałem według opisu i Szyma ale tego z linku poniżej:

[url]http://www.myapple.pl/showthread.php?t=46616&highlight=virginator[/url]

2. Unlock 1.1.1

Zamiast dottie poprawnym hasłem jest alpine (przynajmniej w moim przypadku)

Po wykonaniu kroku 2.u) niestety ale telefon ciągle nie pokazywała zasięgu sieci. Mimo tego wykonałem kolejny krok tj. 2.x) i 2.y) następnie wróciłem do kroku 2.u) i wykonałem go ponownie i następnie 2.x) i 2.y) i na ekranie pojawił się komunikat, że mój telefon jest odblokowany i zasięg sieci pojawił sie na wyświetlaczu razem z nazwa operatora :-)

3. YouTube Activation

Wykonałem do kroku 3.d) i iTube też śmiga

#80 sabrez

sabrez
  • 10 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 28 października 2007 - 16:47

Poradziłem sobie. Korzystałem z 2ch tutoriali osx/win (zmusiło mnie to do zainstalowania windy... Tylko ten tutorial do maczka - nie jest w/g mnie kompletny... Zmajstrowałem - 1.0.2 śmiga pięknie... tylko część zamiast z putty - to z terminala na iPhone - bo mi wifi nie chce działać. WildHogs!!! Jak ktoś potrzebuje helpa - to mogę udzielić parę wskazówek :) Teraz po pierwszym "udanym razie" już wiem co i jak w przypadku nieumyślnego upgrade do 1.1.1 z 1.0.1 albo 1.0.2 odblkowanego fonika :) Pozdr 4@ll :)

#81 pholod

pholod
  • 19 postów

Napisano 28 października 2007 - 23:15

COz... niestety czegos brakuje. Raz sie udalo aktywowac, ale juz kolejny (po restore) niestety nie. Wciaz jest ten sam komunikat w touchfree please visit URL given... Czy ktos ma jakis pomysl?

#82 tescik

tescik
  • 8 postów

Napisano 29 października 2007 - 03:11

Witam
Jestem tu nowy i pisalem kiedys posta ze mialem problem z dzwonkami w trybie uspienia .
Problem ten byl od samego poczatku od kupna juz odblokowanego iPhona.

Postanowilem potraktowac go virginatorem ( czy jak to sie tam nazywalo :)) )
Dalej robilem wszystko co bylo w tym opisie . Prawde mowiac mialem problem pod koniec gdyz nie chcial mi sie z aktywowac telefon i nie bylo zasiegu ale znalazlem rozwiazanie tez w tym temacie . Teraz wszystko smiga jak trzeba lacznie z YouTobe.

Najbardziej sie ciesze ze problem odnosnie nieslyszalnosci dzwonkow w trybie uspienia zostal rozwiazany :)))))) Raz ze mozna wkoncu zablowac ekran i nie wciska sie nic przy noszeniu go w kieszni .

Mam nadzieje ze nie pojawia sie inne problemy :)

Chcialem podziekowac wszystkim ktorzy przyczynili sie do napisania tego posta .

Mam jeszcze pytanie skoro juz tel jest odblokowany mozna w jakis sposob wywalic ikonke z ekranu anySim ?? Tzn tak ze by program zostal ale ze by nie bylo ikonki .

Czy jesli zrobie reset iPhona ten z Settings --> General --> Reset to czy znowu iPhone sie zablokuje ??

---- Dodano 29-10-2007 o godzinie 11:21 ----
Ahhh i sie pospieszylem z postem . Co prawda telefon jest odblokowany i wszystko dziala ale problem z dzwonkami w trybie uspienia jest nadal . Wczoraj juz myslalem ze jest wszystko ok , a dzisiaj rano to samo ;(((((

#83 pholod

pholod
  • 19 postów

Napisano 29 października 2007 - 12:18

Czy biorac pod uwage brak funkcjonalnosci telefonu w iP musze wkonac wszystkie roki od poczatku zaczynajac od restore wersji 1.1.1? poki co mam iPODa touch. powoli zaczynam zalowac update'u do 1.1.1

#84 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 29 października 2007 - 17:07

COz... niestety czegos brakuje. Raz sie udalo aktywowac, ale juz kolejny (po restore) niestety nie.

Wciaz jest ten sam komunikat w touchfree please visit URL given...

Czy ktos ma jakis pomysl?

Jesli robisz to 'kolejny raz' to Ci się nie uda.. musisz zrobić downgrade (wraz z baseband) do 1.0.2 a potem ponownie do 1.1.1 i touchFree nie wywali juz bledu..

Mozesz sprobowac CARNAVAL'a zamiast Touchfree - moze zadziala..

#85 shizz

shizz
  • 57 postów

Napisano 29 października 2007 - 20:47

Czy uzywal ktos programu CARNAVAL by brasuco ? I czy to prawda ze jak zrobie update z 1.0.2 do 1.1.1 i ten programik zrobi wszystko zamnie czyli aktywuje iphona i zdejmie simlocka?? Jezeli ktos moglby napisac krok po kroku co trzeba robic w tym programie bo sporo jest napisane i nie wszystko rozumiem a moze jest jakas pomoc po polsku do tego programika?

#86 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 29 października 2007 - 20:50

Tylko, że program pokazuje co masz zrobić. Chyba tylko pierwszy krok musisz zrobić własnoręcznie, a reszta leci sama.

#87 shizz

shizz
  • 57 postów

Napisano 29 października 2007 - 20:56

No ale slabo to rozumiem eh ten agielski:P To z 1.02 robic wpierw update do 1.1.1 przez itunsa tak? moglby ktos mi napisac co trzeba robic w tym programiku?

---- Dodano 29-10-2007 o godzinie 23:01 ----
moglby ktos 5 min poswiecic i napisac dokladnie co trzeba zrobic ? dzieki z gory:)

#88 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 29 października 2007 - 21:05

Masz na forum dokładne tutoriale (takie łopatologiczne "co i jak" na mac'u i windzie) wystarczy poszukać. Najłatwiejsze, zdalne metody nie muszą być wcale takie proste :)

#89 Konopis

Konopis
  • 1 postów

Napisano 29 października 2007 - 21:38

Problem z iPhone'm - nagle stracił dusze :( Hej Wam! Mam wielki problem z iPhonem :( kupilem go nowego ale juz z zdjętą blokada i byłem zachwycony!! Ale nagle mi sie zawiesił i chcialem go wyłaczyć i właczyc i nic zdech... udało mi sie go właczyc ale nic po za tym bo było napisane : " activate iPhone connect to itunes No sim card installed insert an unlocked and valid sim to activate iPhone " możecie mi pomóc? Bo nie wiem co z tym zrobic? Prosze... :( Pozdrawiam Konopis GG 7878673

#90 pholod

pholod
  • 19 postów

Napisano 30 października 2007 - 08:49

No i wszystko jest OK tzn. 1.1.1 z odblokowanym SIM i cala reszta. Wystarczylo zmienic uprawnienia anySIM na 0777 zamiast 0755. Tu podziekowania dla Luteckiego ;) Pojawil sie inny problem z podlaczeniem po USB. PC go nie widzi, tym samym nie ma ladowania, nie ma kontaktow, nie ma mp3, nie ma poczty. Sprawdzane na dwoch stacjach w roznych portach USB. A ladowanie pozostaje jedynie poprzez gniazdo :(

#91 Saint

Saint
  • 344 postów
  • Skądwiesz?

Napisano 30 października 2007 - 19:45

OK widze, ze ta droga zlamacia mojej cegielki jest calkiem, calkiem problem jest kiedy dochodze do wybrania adresu http://jailbreak.toc2rta.com/ wyskakuje "Safari can't the page because it can't find the server." dziwne bo formalnie jest polaczony do mojej sieci wi-fi (router) i wszystko powinno byc ok, a dlaczego nie jest to nie mam pojecia ... any idea?

#92 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 postów
  • SkądWarszawa, PL // USA

Napisano 30 października 2007 - 19:55

OK widze, ze ta droga zlamacia mojej cegielki jest calkiem, calkiem problem jest kiedy dochodze do wybrania adresu http://jailbreak.toc2rta.com/ wyskakuje "Safari can't the page because it can't find the server." dziwne bo formalnie jest polaczony do mojej sieci wi-fi (router) i wszystko powinno byc ok, a dlaczego nie jest to nie mam pojecia ... any idea?

http://myapple.pl/sh...80&postcount=77 - zaledwie 2 strony wcześniej...

#93 Saint

Saint
  • 344 postów
  • Skądwiesz?

Napisano 30 października 2007 - 20:07

http://myapple.pl/sh...80&postcount=77 - zaledwie 2 strony wcześniej...

hmm... to chyba problem innego rodzaju bo z niczym sie nie chce laczyc mimo tego ze do sieci przez wi-dfi widze, ze cegla jest podlaczona ...

#94 Vasqez

Vasqez
  • 8 postów
  • SkądJaworznopolis

Napisano 30 października 2007 - 21:13

dostrzegam straszne zamieszanie zwiazane z odblokowywaniem tych applowskich komorkowych cudakow, dorzuce jeszcze jedno odrobine lamerskie pytanie, mianowicie : Czy poloczenie wi-fi jest niezbedne do odblokowania telefonu seryjnie obdarzonego softem 1.1.1? Bo czytajac te wszystkie tutoriale nie mam pewnosci...

#95 Saint

Saint
  • 344 postów
  • Skądwiesz?

Napisano 30 października 2007 - 21:42

Nie jest ale ta opcja wyglada na prosta i szybka bez zblednych komplikacji.

#96 bart30

bart30
  • 8 postów

Napisano 30 października 2007 - 23:11

hmm... to chyba problem innego rodzaju bo z niczym sie nie chce laczyc mimo tego ze do sieci przez wi-dfi widze, ze cegla jest podlaczona ...

u mnie było tak samo ,pomogło włączenie Itunes (Iphon podpięty po USB),a potem uruchom program "touchFree"

#97 eJaY

eJaY
  • 99 postów
  • SkądSz-n

Napisano 31 października 2007 - 00:39

Witam, czy ktos wie jak mozna usunac ten problem z iloscia miejsca ?

#98 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 31 października 2007 - 03:19

Witam, czy ktos wie jak mozna usunac ten problem z iloscia miejsca ?

jakbym mial moda to chyba bys dostal WAR`a. ;) SZUKAJ!!!

http://independence....300MBKiller.dmg

#99 Ksatrya

Ksatrya
  • 33 postów

Napisano 31 października 2007 - 04:37

pomocy

no to mam problem : wszystko zrobiłem tak jak trzeba do tego punktui wychodziło bez problemów az przestało na tym?

[Win] iPhone 1.1.1 (Aktywacja + Simlock) dla osób z odblokowanym 1.0.2,
http://www.myapple.p...ead.php?t=46490

t) W Putty wpisz:
- killall lockdownd

u) Otwórz Uruchom > cmd i wpisz:
- cd C:\
- cd iasign
- iasign --automatic iPhoneActivation_private.pem

no ale ten cmd nie chce mi aktywowac tlelfonu??? dlaczego?? zrobiłem dokładnie tak jak
w opisie : [TUTORIAL] Przywracanie "dziewictwa" iPhone'owi http://www.myapple.p...ead.php?t=46616,

no i nie wiem co mam zrobic dalej pomocy! dlaczego nie chce sie aktywowac?, co to znaczy ? ze mam juz cegłe zamiast iphona??czy raczej jest to co innego?prosze o pomoc jak najszybciej,zrobiłem go dzewicą a on mnie zawiódł :sad: .

Ksatrya

---- Dodano 31-10-2007 o godzinie 19:33 ----
to znowu ja :-(( dokadnie to tak wyglada :

C:\>cd iasign

C:\iasign>iasign --automatic iPhoneActivation_private.pem
Waiting for iPhone...
Found iPhone Device: 1
Connection... Could not enable SSL
OK
DeviceID: c7d659fa70cbda8e6dd895fe83df5dcc3243d745
IMEI: wymazałem dla bezpieczenstwa o ile to cos da:-)
ICCID: 8948030212509777030
Deactivating...
Current State: Unactivated
New State: Unactivated
Activating...
New State: Unactivated

C:\iasign>

Czy ktos jest wstanie mi pomóż ja z tego wybrnąć, dlaczego tak sie dzieje SSL mam zainstalowane i właczone??

co zrobic aby zadzałało?
dam od razu "autorytet" jak ktoś naprawde to mi pomoże rozwiazac :-))))

#100 Saint

Saint
  • 344 postów
  • Skądwiesz?

Napisano 31 października 2007 - 21:46

Z tego co sie doczytalem iPhone ma problemy z routerami linksysa bede wlaczyl podlanczajac usp pluga wifi zobaczymy jaki to odniesie efekt ...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych