Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Win] iPhone 1.1.1 (Aktywacja + Simlock) dla osób z odblokowanym 1.0.2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
112 odpowiedzi w tym temacie

#51 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 24 października 2007 - 23:05

Ok, doszedlem do momentu jak trzeba sie polaczyc z siecia wifi. Czy moge sie polaczyc z siecia na laptopie ktory udostepnia internet poprzez wifi? Na iphonie wybieram tylko siec i to wszystko?

kolego haller! po twich wypowiedziach zakladam ze nawet nie zagladnales do dzialu FAQ. przestudiuj FAQ i watki jak odblokowywac iphone, a nastepnie w razie jakich kolwiek watpliwosci zadawaj pytania...

#52 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 października 2007 - 23:12

a jest ktos z poznania w stanie zrobic działającą wersje 1.1.1 zapłace

#53 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 25 października 2007 - 01:02

Może jest ktoś także z Bydgoszczy.

#54 ipodfan

ipodfan
  • 344 postów

Napisano 25 października 2007 - 11:29

Panowie może wyjdzie jeszcze jakaś prostrza metoda, jak myślicie? jest sens się tak spieszyć.

#55 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 25 października 2007 - 11:35

to juz jest tak prosto zrobione ze prosciej to juz chyba nie bedzie. panowie troche poczytac i zrobicie...

#56 ipodfan

ipodfan
  • 344 postów

Napisano 25 października 2007 - 11:55

dev team chyba pracował nad własnym dziewiczym programem do oddziewiczania? hehehe

#57 rafmac

rafmac
  • 4 postów

Napisano 25 października 2007 - 12:13

Witam. To moj pierwszy post i od razu z pytaniami co i jak itp. Chodzi o to ze mam iphona 1.1.1. i probuje go odblokowac.Daleko nie zaszedłem w tym gdyz nie moge połaczyc sie przez winscp lub putty z iphonem. wpisuje ip jakie jest podane w iphonie 192.168.xx.xx podaje user "root" lub "user" hasło dottie lub alpine i pojawia sie access denied. Czy cos jeszcze mam zrobic(zmienic w ustawianiach sieciowych iphona? Dodam ze skoro mam 1.1.1 to pominalem krok 1 a moze wnim jest jakas wazna rzecz do zrobienia? Zastanawiam sie jakie jeszcze podac informacje pomocne ale nic nie przychodzi mi do glowy. Moze w winscp cos przestawic? port 22 ustawiony jest protokol sftp Od okolo tygodnia siedze i czytam jak sie zabrac za ten telefon, obczytalem sie wszystkich watkow i utknalem na starcie :) Gdyby ktos wiedzial o co chodzi prosze o informacje. Pozdrawiam dodam ze zainstalowalem BSDSubsystems i OpenSSH Wkleiłem ten post tutaj tez bo zaczalem robic ta metoda wiec moze ktos cos doradzi

#58 misiek_mati

misiek_mati
  • 21 postów
  • SkądRadom/Bishop's Stortford

Napisano 25 października 2007 - 18:52

WItam sluchajcie dzieki temu forum i dzieki pomocy wszystkich aktywnych uzytkownikow udalo mi sie zrobic dzieczyczy soft na fonie a nastepnie aktywowac go nastepnie teraz mam problem poniewaz gdy dochodze do kroku gdy trzeba wpisac :
killall lockdownd wyskakuje mi blad

# killall lockdown
zsh: permission denied: killall

to mam zrobic poradzcie i dziekuje za turiale.

---- Dodano 25-10-2007 o godzinie 21:09 ----
I po problemie glupia sprawa bo we wlasciwosciach tego pliku mianowicie "killall" zamiast 655 bylo 644 ale teraz mam nastepny problem bo jak wchodze w chmod wpisuje ta komende to pokazuje ze jest polaczony z telefonem ale caly czas wyskakuje

Waiting for iPhone...
Found Iphone Device : 1
Connection... Could not enable SSL
OK
DeviceID:'Tutaj jest jakis dlugi ciag liter i liczb"
IMEI : "tu jest moj imei"
ICID: "tu znow jest jakis dlugi numer"
Deactivating...
Current State: Unactivated
New State: Unactivated
Activating...
New State: Unacvated

i tyle i zasieg sie nie pojawia, co mam robic??

#59 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 25 października 2007 - 19:32

I po problemie glupia sprawa bo we wlasciwosciach tego pliku mianowicie "killall" zamiast 655 bylo 644 ale teraz mam nastepny problem bo jak wchodze w chmod wpisuje ta komende to pokazuje ze jest polaczony z telefonem ale caly czas wyskakuje

Waiting for iPhone...
Found Iphone Device : 1
Connection... Could not enable SSL
OK
DeviceID:'Tutaj jest jakis dlugi ciag liter i liczb"
IMEI : "tu jest moj imei"
ICID: "tu znow jest jakis dlugi numer"
Deactivating...
Current State: Unactivated
New State: Unactivated
Activating...
New State: Unacvated

i tyle i zasieg sie nie pojawia, co mam robic??

Wykonaj kolejny punkt (ten z plikami lockdownd), a następnie jeszcze raz odpal polecenie w CMD

#60 misiek_mati

misiek_mati
  • 21 postów
  • SkądRadom/Bishop's Stortford

Napisano 25 października 2007 - 20:50

Zrobilem tak jak mowisz i byla ruznica po tym jak pozmienialem nazwy tych plikow i odpalilem znow cmd teraz zamiast wiadomosci "Unacvated" mam "FactoryActivadet" ale gdy lece dalej i w putty wpisuje opcje "killall lockdownd" polocenie przechodzi ale uruchamiam tel znowu i wola ina karte i nic. co dalej??

#61 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 postów
  • SkądWarszawa, PL // USA

Napisano 26 października 2007 - 09:29

Prosty sposób aktywacji i jailbreak 1.1.1 na Windows - CARNAVAL (następca PACAY).

#62 haller

haller
  • 47 postów

Napisano 26 października 2007 - 19:29

Rowniez mam problem z polaczeniem sie poprzez winscp, znajduje hosta, ale pokazuje acces denied, haslo dottie nie pasuje, co w tym wypadku mozna zrobic?

#63 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 26 października 2007 - 22:19

Wpisz alpine zamiast dottie

#64 dronio

dronio
  • 6 postów

Napisano 27 października 2007 - 09:36

czy jest juz metoda pod maca ?

#65 haller

haller
  • 47 postów

Napisano 27 października 2007 - 13:32

Ok, udalo mi sie odblokowac Iphone:) Dzieki chlopaki. Powiedzcie mi jeszcz tylko od jakiego momentu musze zaczac jesli chcialbym aktywowac inna karte na tym urzadzeniu?

#66 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 27 października 2007 - 17:22

Od żadnego - takie odblokowanie działa z każdą kartą SIM

#67 pholod

pholod
  • 19 postów

Napisano 27 października 2007 - 21:50

a co w sytuacji, kiedy po wpisaniu *#307# jest komunikat Error performing request SIM PIN required? jedyna opcja Dismiss i wraca do pkt wyjscia czyli aktywacji?

#68 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 27 października 2007 - 22:33

a co w sytuacji, kiedy po wpisaniu *#307# jest komunikat Error performing request SIM PIN required? jedyna opcja Dismiss i wraca do pkt wyjscia czyli aktywacji?

Włoż kartę SIM bez blokady PIN, albo wyjmij ją całkiem..

#69 pholod

pholod
  • 19 postów

Napisano 27 października 2007 - 22:48

no tak:) a co z adresem toc2rta? jest jakis mirror? juz jasne, upgrade

#70 sabrez

sabrez
  • 10 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 28 października 2007 - 00:27

Sorrka, że się ak wcinam... ale gryzie mnie coś w tym temacie 1.0.2, 1.1.1...\ Może dokładniej nakreślę... W moim przypadku - zakupiłem iPhone z softem 1.0.1... używałem (całe 6 dni cholera)... iTunes przypominalo o update 1.1.1 - fantastyczny... rewelacyjny... olałem - kazałem zassać - nie instalować... Niefart... klikłem sobie kilka dni póżniej aktualizuj... i bach 1.1.1... telefon po aktualizacji prawie zima - załancza się - chce aktywacji... ehh... poczytałem... pomajstrowałem... z 1.1.1 zrobiłem 1.0.2... mam prawie iPhone, ale dla mnie w tym wypadku to prawie - to stanowi wielką różnice - bo to telefon służbowy... urządzenie przypomina iCegłe... albo raczej iPoda... i na koniec pytanie do zgromadzonych... Czy jeżeli soft mam 1.0.2, a modem firmware 04.01.13_G to czy mogę to jeszcze przywrócić do życia? (sorrka za takie pi55d@ style pytanie... ale dłubie już z tym 2gi dzień - i albo mam stompor mózgu - albo tego nie da się zrobić domowymi metodami)

#71 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 postów
  • SkądWarszawa, PL // USA

Napisano 28 października 2007 - 03:48

ciach
Czy jeżeli soft mam 1.0.2, a modem firmware 04.01.13_G to czy mogę to jeszcze przywrócić do życia?
ciach

Podobny temat był tutaj http://myapple.pl/sh...ead.php?t=46793. Musisz najpierw użyć revirginatora (http://myapple.pl/sh...ad.php?t=46616), a potem zrobić update/aktywację/jailbreak 1.1.1 i użyć anySIM 1.1 do zdjęcia simlocka.

#72 pholod

pholod
  • 19 postów

Napisano 28 października 2007 - 10:36

coz:( zatrzymalem sie na etapie strony jailbreak.toc2rta.com, po ktorej niestety touchfree wciaz mowi o potrzebie jej uruchomienia przed krokiem drugim. Czy ktos sie juz spotkal z czyms takim? jakies sugestie?

#73 sabrez

sabrez
  • 10 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 28 października 2007 - 11:41

Wszystko by było fajnie tylko...
Może coś spier...łem wcześniej...
ale tak..
ssh na iphone minie dziala...
ssh zainstalowane, haslo dobre... tylko tak jakby mi sie rozlanczalo wifi...
po restarcie telefonika odpowiadan a 5-6 pingów - potem już nie...

konfiguracja:
- miniMac - udostepnia neta po wifi
- macbok pro - klient siecki (na nim siec dziala caly czas) na nim staram sie dobrac do iphone
- iphone tez jako klient wifi

jak odpale safari (na foniku) i zaladuje jakas stronke (np: [url]http://10.0.2.1[/url] - stonka na mini) i klikam non top refresh...
to udaje mi się zalogowac po ssh na iphone.. (paradoks - tak jakby usypial wlana jak nie jest uzywany)
po scp skopiowalem na iPhone virginizer_pack - udalo mi sie to - ale palec mnie bolal od kilkania refresh :)
skopiowalem tez terminal i myslalem, ze dokoncze procedure z Terminala na foniku... ale...
po wstukaniu 3ch znakow rozlancza mi terminal piszac [Proces completed] - nieważne co wpisze :(
brakuje mi już nerwów i pomysłów...
nie wiem, czy ma to znaczenie, ale telefon kupiłem w Kraku - w białym pudełku - gdzieś na sieci wyczytałem, że białe pudełko oznacza, iż ten iPhone był kiedyś naprawiany - ale nie wiem, czy to plotki, czy nie...
Jakiś pomysł ktoś ma? Co jezcze mogę zrobić? znowu 1.1.1 i potem jeszcze raz do 1.0.2? ale co dalej?

#74 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 28 października 2007 - 11:50

Sorrka, że się ak wcinam... ale gryzie mnie coś w tym temacie 1.0.2, 1.1.1...\
Może dokładniej nakreślę...

W moim przypadku - zakupiłem iPhone z softem 1.0.1... używałem (całe 6 dni cholera)...
iTunes przypominalo o update 1.1.1 - fantastyczny... rewelacyjny... olałem - kazałem zassać - nie instalować...
Niefart... klikłem sobie kilka dni póżniej aktualizuj... i bach 1.1.1...
telefon po aktualizacji prawie zima - załancza się - chce aktywacji... ehh...
poczytałem... pomajstrowałem... z 1.1.1 zrobiłem 1.0.2...
mam prawie iPhone, ale dla mnie w tym wypadku to prawie - to stanowi wielką różnice - bo to telefon służbowy...
urządzenie przypomina iCegłe... albo raczej iPoda...

i na koniec pytanie do zgromadzonych...

Czy jeżeli soft mam 1.0.2, a modem firmware 04.01.13_G to czy mogę to jeszcze przywrócić do życia?

(sorrka za takie pi55d@ style pytanie... ale dłubie już z tym 2gi dzień - i albo mam stompor mózgu - albo tego nie da się zrobić domowymi metodami)

http://myapple.pl/sh...ead.php?t=46616

#75 sabrez

sabrez
  • 10 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 28 października 2007 - 11:58

tukan dzięki za chęci - ale w/g tego tutoriala już postępwałem - nie śmiga... no chyba, że to miała być aluzja do wyłączonego mózgu ? :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych