Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Win] iPhone 1.1.1 (Aktywacja + Simlock) dla osób z odblokowanym 1.0.2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
112 odpowiedzi w tym temacie

#26 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 22 października 2007 - 19:28

Przy którym poleceniu? Pozwól sobie pomóc - opisuj to jaśniej :)

#27 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 22 października 2007 - 19:42

walkoman: Po Twoich wypowiedziach w tym wątku proponuję Ci nie robić tego update'a. Zwalisz telefon jak nic.

#28 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 22 października 2007 - 19:44

walkoman: Po Twoich wypowiedziach w tym wątku proponuję Ci nie robić tego update'a. Zwalisz telefon jak nic.

On jeszcze nie zaczął robić update - nawet nie robił żadnych operacji na plikach systemowych ;)

#29 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 22 października 2007 - 20:40

On jeszcze nie zaczął robić update - nawet nie robił żadnych operacji na plikach systemowych ;)

No i całe szczęście.

#30 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 22 października 2007 - 21:42

No i całe szczęście.

nie bardzo rozumiem co masz na mysli ;)

Opis dziala bo sam z niego korzystalem..

Niektorzy z forum hackint0sh mieli ten sam problem co kolega wakoman - da sie to naprawic, ale kolega woli poczekac na jakis "one touch" i ja to rozumiem ;)

Nikogo przeciez nie zmuszam do update - mi sie udalo i postanowilem opisac to dla innych ;)

#31 loopez

loopez
  • 250 postów

Napisano 22 października 2007 - 23:38

wszystko ok do momentu kiedy IPSF pokazuje ze "service is not avaliable for your phone" - poki co odpuszczam sobie i zaczynam szperanie po sieci

---- Dodano 23-10-2007 o godzinie 01:29 ----
stary serwer lezy i kwiczy - jest juz nowy:

wymagana zmiana:
dns - 195.68.135.54
pozniej ispf,
blik BIN jest pod adresem : http://195.68.135.54.../numer_imei.bin

reszta bez zmian...

#32 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 23 października 2007 - 10:41

Ten opis jest lipny. iSzym: Sam go pisałeś czy skądś skopiowałeś? W pierwszym kroku piszesz o przydzieleniu plikom praw wykonywalnych (chmod +x), ale już nie piszesz, że trzeba pierw wejść w /Aplications/iSimFree/ czy jen program się zwie. I, że te prawa należy właśnie tym plikom przydzielić. Napisałeś tylko, że po zalogowaniu do SSH należy wykonać polecenie chmod. Trefne. Dalej jest jeszcze gorzej. Ja spasowałem bo widzę, że można niezłego burdelu sobie narobić.

#33 misiek_mati

misiek_mati
  • 21 postów
  • SkądRadom/Bishop's Stortford

Napisano 23 października 2007 - 11:44

Witam sluchajcie to jak ko jest z tym turialem?? jest sens i czy to napewno dziala dobrze i nie uszkodzi fona?? A tak przy okazji zapyam jak uzywac tej puttyjezeli po wpisaniu ip iphona pojawia sie blad "connection time out" albo jakis inny komunikat z hostem. Jak skonfigurowac putty bo tego nigdzie nie ma. Pozdrawiam

#34 lookman23

lookman23
  • 108 postów
  • Skądzabrze

Napisano 23 października 2007 - 12:30

podzielam opinie o lipnosci ... jest bez ladu i skladu ... wg niego nie wiem jak mogna w ogole cokolwiek zrobic ja posilkowalem sie amerykanskim forum ale i tak pleglem i wrocilem do 1.0.2 czekam na sposob macowy.

#35 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 23 października 2007 - 12:37

Może autor - iSzym - da radę poprawić opis skoro są jakieś problemy. Jak narazie czekam na to aż przyleci mój iphone, także nie mogłem sprawdzić metody. Jeżeli mogę coś zasugerować tutorial mógłby mieć bardziej łopatologiczny i dogłębny charakter - tak, aby każdy mógł odblokować 1.1.1. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Jeżeli dostanę 1.1.1 to i tak nie mogę użyć tej metody, bo nie będę miał jak zainstalować AppTapp'a, tak?

#36 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 23 października 2007 - 13:46

Opis pisałem sam, na podstawie danych z amerykańskich for i własnego doświadczenia.. Opis robiłem po odblokowaniu mojego telefonu i faktycznie - zapomniałem dodać m.in o konieczności wejścia do katalogu, zanim ustawimy mu CHMOD.. Dziś wieczorkiem postaram się napisać to jaśniej..

#37 lagartixa

lagartixa
  • 3 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 października 2007 - 14:39

Wybaczcie,ze banalne pytanie, ale skoro tutorial nie jest kompletny i mogą być pewne niejasności, to jednak zaryzykuję i zadam pytanie:) Mam do kupienia odblokowanego IPhona(1.0.2) za dobre pieniądze,ale nie ma w nim karty AT&T. Czy jest mi ona potrzeba do wykonania czynności związanych z upgreadem? Z góry dzięki za odpowiedź !

#38 mani2

mani2
  • 9 postów

Napisano 23 października 2007 - 15:18

Ja po odblokowaniu mam problem z tym że itunes widzi zamiast 8Gb, 300Mb. Co zrobić jakieś sugestie

#39 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 23 października 2007 - 15:29

Ja po odblokowaniu mam problem z tym że itunes widzi zamiast 8Gb, 300Mb. Co zrobić jakieś sugestie

Wpisz w Putty:

rm /var/root/Media
mv /var/root/Media.old /var/root/Media

#40 haller

haller
  • 47 postów

Napisano 24 października 2007 - 18:25

Witam kolegow na forum! Ja mam chyb najbardziej lamerskie pytanie, dostalem przed chwila iphona, nie wiem nawet jaka mam wersje w srodku, czy mozecie mi cos na ten temat powiedziec, czy tez podac jakiegos linka. Dzieki za wyrozumialosc.

#41 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 24 października 2007 - 18:27

Witam kolegow na forum!

Ja mam chyb najbardziej lamerskie pytanie, dostalem przed chwila iphona, nie wiem nawet jaka mam wersje w srodku, czy mozecie mi cos na ten temat powiedziec, czy tez podac jakiegos linka.

Dzieki za wyrozumialosc.

P: Jak sprawdzić wersję firmware?
O: Jeżeli telefon jest już aktywowany - Settings->General->About->Version.

Jeżeli jest prosto z pudełka - idź do Emergency Call, wpisz *3001#12345#* i naciśnij Call. Pod Versions powinno się pokazać:
03.12.06_G - firmware jest 1.0.0
03.14.08_G - firmware 1.0.1 lub 1.02
04.01.13_G - 1.1.1.

#42 haller

haller
  • 47 postów

Napisano 24 października 2007 - 18:30

Telefon swierzo z pudelka, po wpisaniu kody wyswietlilo mi :04.01.13_G - 1.1.1. Czy da sie go aktywowac i usunac blokade simlock?

#43 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 24 października 2007 - 18:32

Telefon swierzo z pudelka, po wpisaniu kody wyswietlilo mi :04.01.13_G - 1.1.1.

Czy da sie go aktywowac i usunac blokade simlock?

Oczywiście, że tak..

Do wyboru do koloru:

dla Windows - w tym temacie kroki 2 i 3
dla Mac - http://myapple.pl/sh...ead.php?t=46259

A następnym razem mógłbyś użyć wyszukiwarki..

#44 haller

haller
  • 47 postów

Napisano 24 października 2007 - 18:53

A jak mam zaktualizowac iphona do 1.1.1, skoro on juz w standardzie ma taka wersje? I czy do calej tej operacji potrzebuje zeby iphone polaczyl sie z internetem?

#45 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 24 października 2007 - 19:14

A jak mam zaktualizowac iphona do 1.1.1, skoro on juz w standardzie ma taka wersje? I czy do calej tej operacji potrzebuje zeby iphone polaczyl sie z internetem?

Myślałem, że to logiczne.. ;) Po prostu omiń krok z aktualizacją..

Tak - potrzeba połączenia z internetem (Wi-Fi)

#46 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 24 października 2007 - 19:24

Dlaczego iPhone nie widzi anysim, skopiowalem folder anysim.app do applications zrestartowalem iphone'a i nic ikony na pulicie nie widze

#47 haller

haller
  • 47 postów

Napisano 24 października 2007 - 19:28

A wiec mam juz na poczatku problem, wpisuje *#307# - call potem kasuje i wpisuje jeden, ale nie pojawia sie accdept ani decline, a iphone nadal wydaje dzwiek polacznia, nawet jak nacisne cancl to ciagle wibruje i dzwoni.

#48 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 24 października 2007 - 19:30

Dlaczego iPhone nie widzi anysim, skopiowalem folder anysim.app do applications zrestartowalem iphone'a i nic ikony na pulicie nie widze

Spróbuj usunąć i wgrać jeszcze raz (ustawiając CHMOD na 0755)

A wiec mam juz na poczatku problem, wpisuje *#307# - call potem kasuje i wpisuje jeden, ale nie pojawia sie accdept ani decline, a iphone nadal wydaje dzwiek polacznia, nawet jak nacisne cancl to ciagle wibruje i dzwoni.

Skoro dzwoni - naciśnij 'x' (obok numeru) i skasuj go - po czym naciśnij 1 - pojawi się Answer i Decline.. Dalej postępuj wg. opisu

#49 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 24 października 2007 - 19:31

Nacisnij Call po wprowadzeniu "1"

---- Dodano 24-10-2007 o godzinie 20:34 ----

Spróbuj usunąć i wgrać jeszcze raz (ustawiając CHMOD na 0755)

CHMOD tzn prawy przycisk na folder anysim-> Properties-> i Octal ustawic na 0755 ??

#50 haller

haller
  • 47 postów

Napisano 24 października 2007 - 19:45

Ok, doszedlem do momentu jak trzeba sie polaczyc z siecia wifi. Czy moge sie polaczyc z siecia na laptopie ktory udostepnia internet poprzez wifi? Na iphonie wybieram tylko siec i to wszystko?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych