Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki Apple - porównanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1260 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Słuchawki Apple - porównanie (0 użytkowników oddało głos)

1. Standardowe Apple (563 głosów [45.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 45.29%

2. Apple In Earphones (52 głosów [4.18%] - Zobacz)

Procent z głosów: 4.18%

3. Innych producentów (628 głosów [50.52%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.52%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#926 pirat-ust

pirat-ust
  • 345 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 21 marca 2008 - 20:06

co douszne z membrankami nie reduktory czy jakoś tak ja gdzieś słyszałem że ty słyszysz głośniej a wytwarzają tyle samo jakiś minusowych elektronów co normalne o tej samej mocy tylko że w normalnych słabiej słyszysz.;) wiem namieszałem próbowałem tak

#927 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 marca 2008 - 11:09

minusowych elektronow... hehe, a sa jakies inne? :lol: cos pomieszales z cisnieniem akustycznym czy czyms takim. ale sa tez sluchawki z innym typem przetwornika - z armatura. to juz znacznie wyzsza polka, a najtansze to aurvany.

#928 pirat-ust

pirat-ust
  • 345 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 22 marca 2008 - 11:23

no dokładnie tylko niewiedziałem dokładnie jak to się nazywa więc walnąłem;)

#929 ddnngg

ddnngg
  • 6 postów

Napisano 24 marca 2008 - 11:24

Witam :)

to moj pierwszy poscik :) dopiero niedawno kupilem sobie iPoda Nano 3g wersja 8 GB. Mam sluchawki Panasonica DJ 100, ale chce sobie sprawic jakies douszne czy mozecie mi cos doradzic bo czytajac ten temat juz sie pogubilem XD Moj wybor aktualnie padl na
[url=http://www.allegro.pl/item324564458_oryginalne_rewelacyjne_sluchawki_creative_ep_630_.html]CREATIVE EP-630![/url]
ale nie wiem czy jest dobry. Glownie slucham muzyki klubowej i lubie jej glosno sluchac. Dlatego na co dzien uzywam tych Panasonic'ow, ale nie oklamujmy sie na wykladach to nie przejdzie :D Prosze o rade i z gory dziekuje :)

pozdrawiam :)

#930 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 24 marca 2008 - 12:13

no dokładnie tylko niewiedziałem dokładnie jak to się nazywa więc walnąłem

No to mała powtórka z chemii: Elektrony - ładunek ujemny, Protony - ładunek dodatni, Neutrony - ładunek obojętny :D

#931 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 marca 2008 - 17:54

sluchawki jak sluchawki. tanie i calkiem dobre. jest pare alternatyw w podobnej cenie - przejrzyj kilka ostatnich stron tego tematu. tylko uwazaj na podrobki. jezeli masz taka mozliwosc lepiej kupic je w sklepie, zawet pare zlotych drozej, bo sa tez pozniej mniejsze kombinacje z gwarancja. znowu inne opakowanie do tych sluchawek dali? :-?

#932 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 marca 2008 - 18:40

znowu zmienili pudelko? :?

Tak, nie wiem po co, nudzi im się czy coś. Ja nie patrzę czy słuchawki mają ładne pudełko :) Może niektórzy tak mają.

:razz:

#933 bublik

bublik
  • 64 postów
  • SkądOpole

Napisano 26 marca 2008 - 20:21

minusowych elektronow... hehe, a sa jakies inne?

No to mała powtórka z chemii: Elektrony - ładunek ujemny, Protony - ładunek dodatni, Neutrony - ładunek obojętny :D

Dla ścisłości — przeciwieństwem (antycząstką) elektronu (czyli negatonu) nie jest proton, lecz pozyton. Pozyton nazywany jest antyelektronem lub czasami elektronem dodatnim. Tak więc są jeszcze inne elektrony :)

#934 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 26 marca 2008 - 21:20

Tak wiem, ale jak ktoś mówi o ujemnych elektronach, to tak, jakby powiedział cofać sie do tyłu.

#935 hubi84

hubi84
  • 217 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 26 marca 2008 - 22:06

może ktoś wrzucić linka do strony na której jest porównanie pomiędzy orginałami i podróbami jbl 220. pamiętam że gdzieś widziałem tego linka do stronki na tym forum, ale nie chce mi się ponownie sprawdzać jego 94 stron. a może ktoś sam się trochę orientuje czy to podróby JBL Reference 220 - NOWE i ORYGINALNE ! (335608021) - Aukcje internetowe Allegro
a może ktoś już robił jakiś deal z tym panem

#936 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 26 marca 2008 - 22:58

[ciach]
pomyliles profil serwisu, takie rzeczy to na pw

Pozdrawiam

#937 hubi84

hubi84
  • 217 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 26 marca 2008 - 23:50

dla mnie pozytywne komentarze nie oznaczają że słuchawki są oryginalne. gwarancja na minimum 12 miesięcy to dla mnie oznaka orginalności!! tak więc jeśli dostanę taką gwarancję to odłóż mi te słuchawki, jeśli są brane z oryginalnego źródła, to podobnie jak ipody chyba powinny mieć międzynarodową gwarancję, no nie? a i jeszcze jedno, jeśli pochodzą z legalnego źródła to powinien Pan posiadać jakiś paragon zakupu. ooo.to dla mnie dowód oryginalności

#938 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 27 marca 2008 - 06:55

dla mnie pozytywne komentarze nie oznaczają że słuchawki są oryginalne. gwarancja na minimum 12 miesięcy to dla mnie oznaka orginalności!! tak więc jeśli dostanę taką gwarancję to odłóż mi te słuchawki, jeśli są brane z oryginalnego źródła, to podobnie jak ipody chyba powinny mieć międzynarodową gwarancję, no nie? a i jeszcze jedno, jeśli pochodzą z legalnego źródła to powinien Pan posiadać jakiś paragon zakupu. ooo.to dla mnie dowód oryginalności

No widzisz...jak bys dobrze czytal,to w aukcji bylo jak byk napisane,ze sluchawki posiadaja miedzynarodowa gwarancje i rowniez w samej aukcji pokazane byly zdjecia paragonu od zakupu!!! Tak wiec stwierdzilem,ze nie bede odkladal Ci tych sluchawek,ale jak bede mial aukcje wystawiona to dam znac a wtedy sam zadecydujesz czy je chcesz czy nie!!!

Pozdrawiam

#939 hubi84

hubi84
  • 217 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 27 marca 2008 - 15:09

na aukcji napisane jest tylko w tytule, że GWARANCJA USA. nic o gwarancji miedzynarodowej na określony okres czasu nie jest napisane, chyba że źle czytam.
JBL REFERENCE 220 BIAŁE ORYGINALNE GWARANCJA USA! (330035783) - Aukcje internetowe Allegro
aaa zdjęcie kartki z złożeniem zamówienia na amazonie, to nie paragon. nie to że się czepiam, ale nie chcę kupić podróbek, przez jakie zalewane jest allegro. chociaż jestem skłonny powiedzieć że to oryginały.

Pozdrawiam

#940 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 marca 2008 - 21:10

Pozyton nazywany jest czasami elektronem dodatnim.

blednie nazywanym. chyba ze sie nomenklatura zmienila od kiedy sie o tym uczylem?

@hubi84 na amazonie kosztuja 30$ ;)

#941 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 27 marca 2008 - 21:21

Pisalem dzis do takiej instytucji jak JBL Polska i oni napisali,ze gwarancja bedzie uznana tylko w przypadku kiedy sluchawki sa kupione od nich!Dla mnie to nonsens,ale niestety to bardzo czesta polityka w Polsce.Moj kolega tez ostatnio wysylal aparat Fuji do Chin,bo gwarancja miedzynarodowa (aparat kupiony w UK) nie jest respektowana w Polsce :-/
A tak na marginesie ja nie chce sie narzucac ani na wszelkie sposoby udowadniac jak to jest ze sluchawkami.Sa ORYGINALNE i tyle!
Pozdrawiam

---- Dodano 27-03-2008 o godzinie 23:22 ----

blednie nazywanym. chyba ze sie nomenklatura zmienila od kiedy sie o tym uczylem?

@hubi84 na amazonie kosztuja 30$ ;)

A na niemieckim amazon.de 62 euro! ;-)

#942 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 marca 2008 - 21:30

to problem niemcow, nie nasz. ;)

#943 hubi84

hubi84
  • 217 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 27 marca 2008 - 21:44

no właśnie o to mi chodzi Amazon.com: JBL Reference 220 Headphone (White): Electronics
tak więc wasil16 robi niezły deal na tych słuchawkach, mimo to skoro bierze on je z amazona
to chyba muszą to być oryginały:)

#944 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 28 marca 2008 - 08:36

Jesli Amazon sprzedawalby rzeczy nie oryginalne to bylaby to tragedia!!! Ale przeciez wszyscy wiemy,ze jest to niemozliwe.Co jak co,ale takie rzeczy nie przechodza!!! Interes to interes ;-) Pozdro!!!

#945 ddnngg

ddnngg
  • 6 postów

Napisano 28 marca 2008 - 19:51

[url=http://boardstore.pl/product-pol-1155128415-Sluchawki-SKULLCANDY-Smokin-Bud-rasta.html]Słuchawki SKULLCANDY Smokin' Bud rasta - SKULLCANDY - boardSTORE.pl SNOWBOARD | STREETWEAR | MOTOCROSS | ROWERY | SKATEBOARD[/url]

ktos cos o tym slyszal moze :) ?

#946 hubi84

hubi84
  • 217 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 28 marca 2008 - 23:00

interes to interes, no ale jaki. jakie przebicie. jeśli wasil sprzedaż mi te słuchawki za 150zł to je biorę.zanim odmówisz pamiętaj że i tak masz na tym spory zysk:) no i dla kolegi z tego fora też powinna być jakaś zniżka.

#947 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 marca 2008 - 12:39

a przepraszam masz zarejestrowana dzialalnosc gospodarcza? placisz clo i podatek? no wiec... do tego amazon nie jest zadna wyroczna w sprawach orginalnosci. nie sadze zeby specjalnie sprzedawali podrobki ale to nie znaczy, ze to sie nie zdarza. @ddnngg takie troche... emo... echem, no ale ze moge tylko po wygladzie ocenic to po co oni tam wytloczyli znaczek na gumkach? :)

#948 Bartch

Bartch
  • 438 postów
  • SkądWarsaw, PL

Napisano 31 marca 2008 - 19:18

ostatnio moja uwage w iSpocie (zlote tarasy) przykuly sluchawki JBL Reference 420:
JBL Home Audio
Ktos umie cos na ich temat powiedziec?
Na allegro kosztuja ok 299zl. Warto?

#949 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 kwietnia 2008 - 00:39

kiedyś ich słuchałem, fajnie grają chociaż szału nie ma

#950 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 kwietnia 2008 - 19:05

moge powiedziec ze wygladaja cudacznie. wiem, wiem za duzo nie wnioslem, ale w takiej cenie jest duzo modeli sluchawek.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych