Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki Apple - porównanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1260 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Słuchawki Apple - porównanie (0 użytkowników oddało głos)

1. Standardowe Apple (563 głosów [45.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 45.29%

2. Apple In Earphones (52 głosów [4.18%] - Zobacz)

Procent z głosów: 4.18%

3. Innych producentów (628 głosów [50.52%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.52%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1251 IP'Xyhu'3G

IP'Xyhu'3G
  • 2 postów

Napisano 21 września 2010 - 15:43

Witam.
Zakupiłem dziś iPoda Classic 160GB (black) i oczywiście chcę zmienić słuchawki z tych standardowych na jakieś inne lepsze. Przeraża mnie ogrom tego tematu wiec (troszkę leniwie) proszę o pomoc w wyborze - jakie macie propozycje. Cena - max: 250zł (w przypadku mega oferty naciągnąć mogę) - oczywiscie tansze mile widziane. Muzyka - przedewszystkim ciężkie brzmienia gitary ale również inne gatunki lubię posłuchać. Wolę raczej soczyste brzmienie - nie takie sterylne i że tak powiem audiofilskie. :P

P.S.

A co myślicie o słuchawkach MONSTER BEATS BY DR. DRE TOUR

[url]http://beatsbydre.com/products/Products.aspx?pid=B4608[/url]

Czy to są orginały: [url]http://allegro.pl/sluchawki-monster-beats-by-dr-dre-nowe-z-us-i1238720962.html[/url]

...jakoś tanio?

#1252 tomaszek71

tomaszek71
  • 1 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 11:26

Witam. Posiadam Ipod 5.5G i do niego AKG 420. Jako ze zaczęła sie zima i trzeba (mam 40-tke na karku) nosic czapke to niestety tandem czapka + te AKG nie wchodzą w gre. Szukam dokanałówek do swoich klimatów muzycznych - szeroko pojęty jazz (od Keith Jarrett do Poluzjantów), muzyka klasyczna ( ze wskazaniem na barok ) ale rokiem progresywnym tez nie pogardze. Górny pułap cenowy to 350 PLN. Szukałem po forum ale w większosci jako młodzi ludzie słuchacie troche innej muzyki. Posiadam - posiadałem bo syn mi hmmm podpierdzielił Shure SE102 ale nie odpowiadał mi bas ( Marcus Miller brzmiał bez tego wykopu) ale średnice znowu mają genialną. Na mp3store piszą ze Ipod potrzebuje "cipełych" słuchawek więc cos moze zaproponujecie?

#1253 Perass

Perass
  • 46 postów

Napisano 03 marca 2011 - 22:07

Ja używam do toucha słuchawek Sennheiser HD380 pro i dźwięk jest kosmiczny :)

#1254 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 16 marca 2011 - 12:59

Moglby mi ktos doradzic gdzie znajde kabel minjack-2xRCA, ale taki gdzie koncowka minijack jest z bardzo cieniutka obudową ? Mam futeralik na iphone'ie 4, ktory powoduje, ze otwor od sluchawek jest mocno zaglebiony i wszystkie standardowe mini jack'i nie wchodzą.

#1255 iMakowiec

iMakowiec
  • 23 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 maja 2011 - 17:13

Wszystkie słuchawki tu opisywane prezentują niską lub średnią jakość dźwięku za przystępną cenę, choć w kilku przypadkach cena nie jest przystępna. Zestawy słuchawkowy firmy Apple nie nadają się do jakiegokolwiek porównania, są po prostu badziewne.

Ja osobiście od wielu lat używam słuchawki dedykowane do iPhone produkowane przez firmę MacAlly od wielu lat specjalizującej się w akcesoriach dla użytkowników komputerów macintosh oraz innego (audio) sprzętu Apple.

Macally Stereo Hands Free Headset and Audio Splitter for iPhone and iPod -> Macally Stereo Hands Free Headset and Audio Splitter: Amazon.co.uk: Electronics

Słuchawki te charakteryzują się czystymi tonami wysokimi, wyrazistymi średnimi i mocnymi, soczystymi tonami niskimi. Są to słuchawki dokanałowe z pilotem na kablu pozwalającym na start, pauzę, skok do przodu o 1 utwór, skok do tyłu o 1 utwór, przewijanie utworu do przodu, odbieranie rozmów. Bardzo ważną cechą jest bardzo wysoka dynamika, przy użyciu tego sprzętu nie przekracza się głośności w urządzeniu m.w. 30% (bardzo głośno z moim iPhone). Dodatkowo w zestawie jest komplet silikonowych wkładek w 3 rozmiarach + wkładki na słuchawkach (średni rozmiar), rozgałęziacz/przedłużacz. Cena za komplet to 6.99 funta szterlinga, obecnie jest przecena (poprzednia cena to 14.99 funta). Gwoli ciekawości te same słuchawki oferowane są przez markety elektroniczne w naszym kraju (Media Markt, Saturn) w cenie 149 zł gołe słuchawki i 249 zł w jako zestaw.

P.S.
Oczywiście esteci oraz ta grupa która słyszy inaczej niż cała reszta populacji świata może sobie zakupić mega wypasiony zestaw też produkcji MacAlly poniżej link do tego zestawu.

http://www.amazon.co...4525760&sr=1-23

#1256 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 19 maja 2011 - 16:12

V-Jays kontra Koss Porta Pro

Zapraszam do oglądnięcia materiału w którym zobaczycie porównanie słuchawek V-Jays i Koss Porta Pro.
Uznałem że praca Łukasza który dołączył do zespołu AppleMatters zasługuje na ten temat i reklame.
YouTube - ‪V-Jays kontra Koss Porta Pro - AppleMatters‬‏
Zapraszam do oglądania

#1257 blackdynamite

blackdynamite
  • 2 postów

Napisano 25 sierpnia 2011 - 21:51

Witam, mam pewien problem. Słuchawki z zakupionego przeze mnie egzemplarza iPoda shuffle 4g grają bardzo płasko i zimno, miałem okazję testować takie same słuchawki u znajomego, który ma takiego samego iPoda i grają one o wiele lepiej. Wiem, że nie mogę oczekiwać za dużo od stockowych słuchawek, no ale brzmią dla mnie jak słuchawki z kiosku. Ktoś z forumowiczów miał podobny problem? Nie wiecie czy gwarancja jest w takich przypadkach respektowana? Nie jestem pewien czy to dobre miejsce na tego posta, jeśli nie to przepraszam moderatorów za dodatkową pracę związaną z tym postem.

#1258 HEJTERRR

HEJTERRR
  • 124 postów

Napisano 25 sierpnia 2011 - 22:49

a gdzei kupywales tego ipoda? jezeli na allegro i jeszcze uzywanego to mozesz miec jakies podrobki

#1259 blackdynamite

blackdynamite
  • 2 postów

Napisano 25 sierpnia 2011 - 23:23

Jestem pewny, że są oryginalne.

#1260 Gecko

Gecko
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 września 2011 - 15:40

Jakie polecacie słuchawki dokanałowe za 100-200 zł? Normalnie używam Bose Around-Ear, jednak potrzebuję czegoś mobilniejszego. Głównie rock, metal (Pink Floyd, Iron Maiden, Metallica i podobne).

#1261 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 25 września 2011 - 20:14

Tutaj masz wątek do takich pytań http://myapple.pl/ja...ore-wybrac.html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych