Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki Apple - porównanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1260 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Słuchawki Apple - porównanie (0 użytkowników oddało głos)

1. Standardowe Apple (563 głosów [45.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 45.29%

2. Apple In Earphones (52 głosów [4.18%] - Zobacz)

Procent z głosów: 4.18%

3. Innych producentów (628 głosów [50.52%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.52%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#876 kabat kubol

kabat kubol
  • 24 postów

Napisano 01 marca 2008 - 15:56

Witam. Nie znam sie za bardzo na takim sprzecie, specyfikacje sluchawek sa mi obce, wiec trudno jest mi ocenic, ktore sluchawki sa lepsze, a ktore gorsze. Od ponad miesiaca mam ipod toucha, jestem bardzo z niego zadowolony, ale musze przyznac, ze sluchawki bardzo mnie rozczarowaly. Fakt, graja lepiej niz wszystkie oryginalne sluchawki dolaczane do odtwarzaczy, ktore mialem okazje wyprobowac, ale i tak sa strasznie slabe. Slabe basy, jak piosenka ma troche wiecej dzwiekow naraz, to sluchawki sobie nie radza. Dzwiek jest czysty, sluchawki sa ladne, ale wyglad to nie wszystko, a chcialbym miec dobry dzwiek. Zamierzam zainwestowac 200zl na sluchawki, ale nie wiem jakie kupic, ktore beda dla mnie najlepsze. Przeczytalem wiekszosc postow z tego tematu i tyle jest tych propozycji, ze kompletnie sie pogubilem i nie mam pojecia ktore wybrac, ktore sa lepsze. Dlatego prosze Was, zebyscie mi troszke wyjasnili czym sie roznia te lepsze sluchawki od podstawowych i czy faktycznie dzwiek bedzie w nich lepszy, bo jesli mam nie widziec roznicy to nie chce wydawac 200zl na sluchawki. Co mi doradzacie?

#877 Vorph

Vorph
  • 272 postów
  • SkądInąd

Napisano 01 marca 2008 - 17:18

Jeśli wygląd Cię nie zrazi to Koss Porta Pro - moim zdaniem najlepsze słuchawki do sprzętu przenośnego, za te pieniądze (allegro - 130 zł) nie dostaniesz nic lepszego, te słuchawki grają na poziomie słuchawek za 300 a nawet 500 zł ( na przykład jeżeli chodzi o bas). Jeżeli wygląd Ci nie odpowiada to bierz Sennheiser PX100 - również świetne słuchawki. Moim zdaniem te i tylko te :D pozdrawiam

#878 bone13

bone13
  • 20 postów
  • Skąddublin

Napisano 01 marca 2008 - 18:04

po powrocie z meandrów przebasowionych cx300 na standardowe z ipod'a 3g stwierdzam, ze oryginały są bardzo dobre. jestem po urlopie i stwierdzam, ze moje uszy tez sa po urlopie. i dzieki bogu, ze moje cx300 padly, bo zle poczulbym sie w swiadomosci dalszego przemeczania mojego ucha od lubudubu przy kazdym szybszym kawalku na senkach. chcialem sprobowac cx400, ale moje obawy doszly do tego stopnia, ze wlasnie czekam na koss ur-40. zobaczymy.

#879 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 marca 2008 - 18:04

za 200zl kupisz sobie px100/porta pro i do tego jeszcze jakies transze dokanalowe zeby miec cos z dobra izolacja. ale jezeli chcesz konkretnijszej rady to podaj swoje preferencje dotyczace izolacji (gdzie bedziesz sluchal muzyki) i typu sluchawek. @bone13 moze aurvany? te nie maja takiego basu. ps kazde sluchawki sa lepsze od tych orginalnych. fakt, obudowa i kabelek sa ladne i praktycznie niezniszczalne, ale dziwk jest do d*. a z dolaczanych do odtwarzaczy to iriver dodaje sennheisery. :)

#880 Vorph

Vorph
  • 272 postów
  • SkądInąd

Napisano 01 marca 2008 - 18:28

podaj też preferencje muzyczne - bo może bas i emocje to nie jest to co cenisz najbardziej w dźwięku :D

#881 Radam

Radam
  • 35 postów

Napisano 01 marca 2008 - 18:41

Ja używam Koss Porta Pro. Są to słuchwaki typu otwartego, tzn. nie tłumią dźwieków z zewnątrz. Zalety: mają zrównoważone basy, niezły środek, akceptowalna górą, są bardzo lekkie i poręczne, nie wypadają z uszu, tak jak słuchawki douszne, no i kosztowały niewiele ponad 100 zł. Wada: są czarne, więc kolorystycznie nie pasują do iPoda. I jeszcze jedno: nie warto inwestować w kosztowne słuchawki hi-fi, bo dźwiek z odtwarzacza takiego jak iPod ze względu na kompresję i tak nigdy nie dorówna sprzętowi stacjonarnemu dobrej klasy i płycie CD.

#882 bone13

bone13
  • 20 postów
  • Skąddublin

Napisano 01 marca 2008 - 18:52

radiohead, interpol, muse, pixies, placebo, dm, unkle, ale rowniez chemical br, bjork, kate bush itd., itp., co do preferencji. co do aurvan, postanowiłem sprobowac nauszne. 3 miesiace codziennego, intensywnego sluchania i naprawde moge powiedziec, ze cx300 moga zepsuc sluch i "sluch".

#883 Vorph

Vorph
  • 272 postów
  • SkądInąd

Napisano 01 marca 2008 - 19:02

czyli muzyka rockowa głównie - jeżeli nauszne to może grado sr-60? fajny (kultowy?) dźwięk, warto posłuchać. Może coś z sennheiserów może hd-555? Wszystko zależy ile chcesz wydać... choć jeżeli będziesz słuchał jedynie plików to imho za dużo nie warto.

#884 kabat kubol

kabat kubol
  • 24 postów

Napisano 01 marca 2008 - 22:52

hmm.. ja naprawde sie nie znam. Nie wiem czy do tego, co ja slucham, potrzeba jest dobra gora, srodek, itp. (w ogole co rozumiecie przez slowo gora, a co dol?). Slucham roznej muzyki. System of a Down, Muse, Limp Bizkit (do biegania swietne), ale tez duzo czasu spedzam przy Katie Melua, Maria Peszek, Ania Dabrowska, Nelly Furtado. Lubie tez muzyke taka jak soundtrack ze Step Up. Nie wiem czy cenie sobie bass. Moze nie. Po prostu chcialbym, zeby wszystko ladnie mi gralo, a czasami na tych ipodowkich sluchawkach czegos mi brakuje. Slucham najczesciej na ulicy, tramwaj, w szkole jak jest glosno, podczas biegania, gdzie powiew wiatru troche przeszkadza. Jesli chodzi o izolacje to co myslicie na temat tych sluchawek, ktore maja ten caly system tlumienia dzwieku z zewnatrz? Chodizlem troche po sklepach, gadalem z kilkoma kolesiami i ten system jest calkiem fajny. Myslicie, ze jest to przydatne? A co sadzicie o Philips SHL9600? Ktore sluchawki beda dobre dla wykonawcow, ktore podalem wyzej?

#885 Vorph

Vorph
  • 272 postów
  • SkądInąd

Napisano 02 marca 2008 - 07:17

Nie wiem czy cenie sobie bass. Moze nie. Po prostu chcialbym, zeby wszystko ladnie mi gralo, a czasami na tych ipodowkich sluchawkach czegos mi brakuje.

Ktore sluchawki beda dobre dla wykonawcow, ktore podalem wyzej?

brakuje Ci basu - spróbuj kossy - nie zawiedziesz się :D

#886 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 marca 2008 - 13:25

gora - soprany dol - basy srodek - no to chyba wiadomo i taki podzial wystarczy, chyba ze ktos aspiruje na audiofila. mnie nie przekonuja glodne gadki o aktywnym tlumieniu. jak sluchawki sa zamkniete to i tak nic z zewnatrz za wiele nie uslyszysz jak puscisz sobie muzyke. tak wiec skoro chcesz sluchawki z izolacja to nauszne akg albo jakies dokanalowe wspomniane wczesniej. w przypadku tych ostatnich, z uwagi na to, ze to jest dolna polka cenowa, bardziej licza sie wlasne preferencje niz rzeczywista jakosc sluchawek. ==================================== zeby dwoch postow nie robic - macie jakies rekomendacje dotyczace zamknietych duzych sluchawek nausznych (nie monitorowych) typu mdr-v500?

#887 kabat kubol

kabat kubol
  • 24 postów

Napisano 02 marca 2008 - 15:09

brakuje Ci basu - spróbuj kossy - nie zawiedziesz się :D

A jaki model polecasz? Mam na nie 200zl, a przynajmniej nie wiele wiecej.

#888 Vorph

Vorph
  • 272 postów
  • SkądInąd

Napisano 02 marca 2008 - 19:11

A jaki model polecasz? Mam na nie 200zl, a przynajmniej nie wiele wiecej.

Koss Porta Pro - na allegro można je kupić za 128 zł: np. KOSS PortaPro Porta Pro F-VAT, DoĹźywotnia GW (320269730) - Aukcje internetowe Allegro

#889 Matyx

Matyx
  • 36 postów

Napisano 05 marca 2008 - 16:21

Joł joł

Chciałbym, żebyście mi powiedzieli czy wybrałem dobre słuchawki :) Zastanawiam sie czy too nie podróby bo tanie :P :P zamówiłem 2 sztuki i czekam na listonosza :)

---- Dodano 05-03-2008 o godzinie 16:21 ----
A zapomniałem dać link aukcji : Proszę : SŁUCHAWKI DOUSZNE DO MP3,MP4+SMYCZ+TANIA WYSYŁKA (318520464) - Aukcje internetowe Allegro

#890 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 marca 2008 - 16:23

EEE... To musi być żart :P

---- Dodano 05-03-2008 o godzinie 16:44 ----

Bo kurcze troszkę się zastanawiam czy dopłacić i kupić jbl czy zostawić to 100zł i kupić te BOSE... gadałem z jakimś gostkiem i pisał, że BOSE to to samo co jbl i że różnią się tylko marką... :P Nie wiem czy mu wierzyć... ;P A coś jeszcze? Może zaproponujecie coś nowego. A czy te CREATIVE ZEN AURVANA to dobre słuchawki? Może jakaś mało znana firma? Mało osób zna jbl i BOSE więc to jest + tych słuchawek... Nie lubie jak ktoś szpanuje słuchawkami.. co prawda kto się zna to pomyśli że jak kupie te BOSE czy jbl to że ja szpanuje ;p

Twój stary post :lol:

#891 Matyx

Matyx
  • 36 postów

Napisano 05 marca 2008 - 17:13

No wiem ale tamte słuchawki już zamówiłem ;) Przetestuje z oryginalnymi apple i się zobaczy... może wystawie tu wyniki testu ;-)

#892 Matyx

Matyx
  • 36 postów

Napisano 09 marca 2008 - 11:00

Nikt nie jest ciekawy ? ;P

#893 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 09 marca 2008 - 11:20

od dwoch tygodni mam AKG K414P i jestem z nich bardzo zadowolony (nareszcie po ponad roku je kupilem), moze troche zbyt do glowy przlegaja co czasem poowduje bol malzowiny ucha ale da sie przyzwyczaic, swietnie sie sprawuja, szczegolnie cieszy mnie bas bo jest czysty i wyrazny, wg. niektrych pokrywa inne pasma ale ja tego nei zauwazylem. Bardzo dobrze izoluja dzwieki zewnetrzne. Polecam

#894 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 marca 2008 - 19:00

bo podobno ipody video maja cos skopane w konstrukcji i w efekcie basy sa przytlumione. w sumie to nie tak zle bo mi dobrze gra z ep630. :)

#895 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 marca 2008 - 19:18

Basowe, nawet wręcz przebasowione słuchawki uzupełniają się z iPodem ;) Epki były dobre, ale trochę przymulały - na początku tego nie czułem ale po połowie roku użytkowania zaczęło mi to doskwierać i opchnąłem je razem z nano. Muszę kupić coś nowego... Bo jadę na białasach apple i już nie mogę. Muzyka nie sprawia mi przyjemności, niektórzy wiedzą o czym mówię ;)

#896 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 marca 2008 - 19:32

px100/akgcostam w zaleznosci od wymagan co do izolacji. tanie i dobre. dokanalowych to jest teraz az za duzo w sklepach i nie wiadomo jakie brac. :)

#897 Matyx

Matyx
  • 36 postów

Napisano 11 marca 2008 - 21:51

Dlaczego?

#898 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 marca 2008 - 23:05

Myślę, że jutro zamówię she 9500 na allegro... Mam pewne obawy i małą niechęć (nie podchodzi mi design, słaba izolacja, przedłużka - razem 2 wtyczki, asymetryczny kabel) ale myślę że będą ok. Jeżeli dźwięk będzie dobry to mogę wszystko przeboleć ;)

#899 mosieq

mosieq
  • 10 postów
  • SkądRadom

Napisano 12 marca 2008 - 17:44

Witam! Kiedyś ktoś podawał stronkę z tym jak rozpoznać oryginalne Sennheiser CX300 od podróbek! Prosiłbym o link:). Pozdrawiam

#900 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 marca 2008 - 17:59

Wedle życzenia ;)
Home Gadgets - Solutions for Everyone: How to spot a fake Sennheiser CX300 White headphones? (fake packaging, logo or imitation cx300)
Tylko że od tamtego czasu zmieniły się niestety opakowania.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych