Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Flash Player na iPhone

• Zamknięty Temat jest zamknięty
56 odpowiedzi w tym temacie

#26 karol57

karol57
  • 14 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 08:31

To tak ciężko napisać flash playera na iPhona :/

#27 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 13 sierpnia 2009 - 09:57

Tu nie chodzi o to czy łatwo czy trudno bo pewnie już dawno zrobili;p

#28 Gość_adi343_*

Gość_adi343_*

Napisano 10 września 2009 - 21:00

Ja słyszałem że adobe już ma wersję na iPhone, tylko teraz zależy to od firmy Apple

#29 gawli1

gawli1
  • 226 postów

Napisano 01 grudnia 2009 - 17:21

To skoro żalaży to od apple to jak apple nie pozwoli to niech adobe wsadzi to bez pytania apple no bo po co się pytać co nie. Kto chce flasha to sobie pobierze a jak nie to w ostateczności do cydii i koniec kropka.

#30 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 01 grudnia 2009 - 17:34

ja to ujmę tak - wiadomo że flash na OSX to g......jednym słowem,potrafi go konkretnie zamulić,wystarczy że oglądanie YT to katorga,może to i lepiej że na iPhoneOS jeszcze go nie....

#31 GGrzebyk

GGrzebyk
  • 87 postów
  • SkądZielona Góra, PL

Napisano 07 grudnia 2009 - 21:11

Pierwszy post więc witam wszystkich. :) A co do tematu to szkoda że się nie postarają o tego flasha, bardzo by mi na nim zależało.

#32 Krzema

Krzema
  • 190 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 07 grudnia 2009 - 21:26

Słyszałem, że już jakiś czas temu powstała iPhone'owa wersja Flasha, ale Apple ją odrzuciło bo była za wolna. Tak po prostu przeportowali to co było na OS X, ale za bardzo muliło... Więc teraz pewnie grzecznie siedzą i optymalizują to pod iP i jego ARMową architekturę :)

#33 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 07 grudnia 2009 - 21:29

ja to ujmę tak - wiadomo że flash na OSX to g......jednym słowem,potrafi go konkretnie zamulić,wystarczy że oglądanie YT to katorga,może to i lepiej że na iPhoneOS jeszcze go nie....

Dokładnie, na maszynkach bez dwurdzeniowego procesora flash to już zupełnie bezużyteczna rzecz...

#34 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 07 grudnia 2009 - 21:36

IE mobile w smartfonach z WM ma Flash ,więc kwestią czasu jest przeportowanie go na Safari Mobile

#35 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 07 grudnia 2009 - 21:46

Ale nie jest kwestią czasu zaakceptowanie Flasha przez Apple :P

#36 GGrzebyk

GGrzebyk
  • 87 postów
  • SkądZielona Góra, PL

Napisano 08 grudnia 2009 - 19:02

W sumie Apple sam sobie szkodzi przez to. :P Przecież to nie powinien być żaden problem z ich strony. To chyba lepiej, że ich urządzenie ma dodatkową (w sumie bardzo istotną) funkcję?

#37 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 08 grudnia 2009 - 19:13

Właśnie, że sobie zaszkodzą, np. gry flash, oni raczej wolą mieć wszystko pod kontrolą, czyli tylko w AppStore ;]. Ja tam nawet nie chce flash'a, reklamy i inne badziewia, dziękuje, wolę bez ;D. pozdrawiam, ed00c

#38 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 08 grudnia 2009 - 19:29

Właśnie, że sobie zaszkodzą, np. gry flash, oni raczej wolą mieć wszystko pod kontrolą, czyli tylko w AppStore ;]. Ja tam nawet nie chce flash'a, reklamy i inne badziewia, dziękuje, wolę bez ;D.
pozdrawiam, ed00c

Takie samo mam zdanie - ale przydała by się Opera na iP do zakładek itp.

#39 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 19:33

Ja tam nawet nie chce flash'a, reklamy i inne badziewia, dziękuje, wolę bez ;D.

A jaki problem żeby dodali go z możliwością wyłączenia? :) Mnie by się od czasu do czasu przydał bo korzystam z jednej strony gdzie bez flasha nie mogę wykonać pewnych operacji.

#40 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 08 grudnia 2009 - 19:39

A jaki problem żeby dodali go z możliwością wyłączenia? :) Mnie by się od czasu do czasu przydał bo korzystam z jednej strony gdzie bez flasha nie mogę wykonać pewnych operacji.

Właśnie, że sobie zaszkodzą, np. gry flash, oni raczej wolą mieć wszystko pod kontrolą, czyli tylko w AppStore ;]. Ja tam nawet nie chce flash'a, reklamy i inne badziewia, dziękuje, wolę bez ;D.
pozdrawiam, ed00c

#41 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 grudnia 2009 - 19:41

problemów jest parę po pierwsze - flash to raczej marna technologia (niepotrzebnie zasobożerna z coraz to nowszymi wersjami). Adobe nie potrafi zrobić porządnego flasha dla OS X'a, co dopiero jeżeli chodzi o jego okrojoną wersję? po drugie - faktycznie: brak kontroli pewnie by bolał apple, ale... po trzecie - te wszystkie flashowe gierki i tak byłyby bezużyteczne na iPhonie - multitouch? akcelerometr? jeżeli jeszcze kliknięcia myszki, czy strzałki można by jakoś podpiąć (pacnięcie, akcelerometr) to co z resztą klawiszy? flash na iPhone miałby IMO zastosowanie jako 'odtwarzacz' video/muzyki. ale nadal pozostaje pierwszy problem. i fakt, że przynajmniej ja osobiście nie widzę zbytnio sensu - Safari (nawet ta na iPhone) wspiera html5 (który jest w powijakach) czyli między innymi tag

#42 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 19:58

DudusCSE. Ale się rozpisałeś :) Jako stały użytkownik tego forum doskonale zdaję sobie sprawę czemu do tej pory nie mamy flasha. Odniosłem się jedynie do ewentualnego zamulania systemu, któremu zaradziłoby zwykłe dodanie przełącznika.

#43 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 08 grudnia 2009 - 20:03

adrianopel - jak odpowiedź padła - po co pisać 2 razy to samo ?
:D

#44 stolik

stolik
  • 396 postów
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Napisano 09 grudnia 2009 - 11:15

problemów jest parę
po pierwsze - flash to raczej marna technologia (niepotrzebnie zasobożerna z coraz to nowszymi wersjami). Adobe nie potrafi zrobić porządnego flasha dla OS X'a, co dopiero jeżeli chodzi o jego okrojoną wersję?
po drugie - faktycznie: brak kontroli pewnie by bolał apple, ale...
po trzecie - te wszystkie flashowe gierki i tak byłyby bezużyteczne na iPhonie - multitouch? akcelerometr? jeżeli jeszcze kliknięcia myszki, czy strzałki można by jakoś podpiąć (pacnięcie, akcelerometr) to co z resztą klawiszy?

flash na iPhone miałby IMO zastosowanie jako 'odtwarzacz' video/muzyki. ale nadal pozostaje pierwszy problem. i fakt, że przynajmniej ja osobiście nie widzę zbytnio sensu - Safari (nawet ta na iPhone) wspiera html5 (który jest w powijakach) czyli między innymi tag

W zasadzie zgadzam się z Twoją wypowiedzią...
i tak "gierki" flash w wiekszości są beznadziejne...

a co jeżeli strona www jest wykonana w technologii flash ?
z pomocą przyszłoby - skyfire !

...

poczekamy zobaczymy

#45 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 grudnia 2009 - 11:39

oj przepraszam, znajdzie się parę perełek ;) co prawda te perełki potrafią normalnie się pojawić w AppStore ;) w stylu Shift albo Canabalt :D ogólnie jeżeli ktoś robi kluczowe elementy strony www jak menu we flashu to sam sobie szkodzi i tyle jak się robi coś takiego, to powinno się dawać alternatywę dla tych którzy flasha nie mają/mieć nie mogą (nie tylko iPhone, ale np. Opera Mini? bądź cała masa osób blokująca flasha)

#46 Jacked7456

Jacked7456
  • 16 postów

Napisano 29 grudnia 2009 - 09:20

taki, flash to przydatna rzecz...

#47 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 grudnia 2009 - 09:34

Co ten post wogole wnosi do tematu?

#48 eZie