Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Air 13'' 2013 - opinie/testy użytkowników

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
475 odpowiedzi w tym temacie

#276 Michi18

Michi18
  • 124 postów
  • SkądRuda Śląska, PL

Napisano 14 stycznia 2014 - 22:11

nigdy nie mów nigdy, lepiej teraz dołożyć te 400zł, które przy cenie 5 kafelków i tak jest bardzo małą kwotą, niż za jakiś czas (rok napisałem tak orientacyjnie, ale i tak wersje 8gb będziesz mieć dłużej) pluć sobie w twarz, że się tego nie zrobiło. A co do drukarki, tak obyło się bez żadnego instalowania sterowników, sama sobie ze wszystkim poradziła :)

#277 Rohas

Rohas
  • 26 postów
  • SkądKatowice

Napisano 14 stycznia 2014 - 22:35

Zwracam honor, właśnie zobaczyłem cenę wersji EDU i jest to równe 5000zł z jakimiś groszami tak więc naprawdę bym przesadził biorąc tańszą wersję :P Dzięki wielkie! Nie chcę zaśmiecać niepotrzebnie tematu, więc ode mnie to tyle, ale gdyby ktoś chciał się podzielić swoimi przygodami z podłączaniem urządzeń itp. (o to co pytałem) to będę wdzięczny :)

#278 steo

steo
  • 278 postów
  • SkądWrocław / Wałbrzych

Napisano 15 stycznia 2014 - 11:28

Mój MBA 2013 już zamówiony. W między czasie, chciałe się dowiedzieć czegoś o pielęgnacji dysku SSD. Czy TRIM w fabrycznie montowanych dyskach jest wlączony? Jaki jest żywotność takiego dysku, jak o niego dbać.

#279 skarab

skarab
  • 23 postów
  • Skądmnie znasz? :P

Napisano 15 stycznia 2014 - 13:47

Od dwóch dni jestem posiadaczem MBA: i5, 8 ram, 128 gb dysk. Pierwsze wrażenia bardzo miłe. Mam pytanie czy to normalne, że podczas prawie pełnego otwarcia klapy w momencie , kiedy MBA trzymany jest na kolanach i pochylony lekko do dołu, wyświetlacz sam otwiera się do pełnego rozwarcia?

Mam dokładnie ten sam problem. Poważnie zastanawiam się nad oddaniem go do serwisu. I Teraz pytanie naprawiają czy wymieniają? Sorry jeśli powieliłem już pytanie, ale jestem w pracy i nie mam chwili, żeby przeczytać wątek.

#280 konrad white

konrad white
  • 226 postów

Napisano 15 stycznia 2014 - 13:55

Mam dokładnie ten sam problem. Poważnie zastanawiam się nad oddaniem go do serwisu. I Teraz pytanie naprawiają czy wymieniają? Sorry jeśli powieliłem już pytanie, ale jestem w pracy i nie mam chwili, żeby przeczytać wątek.

Kupowałem w autoryzowanym serwisie, więc przysyłają nową matrycę i wymieniaja na miejscu, 2-3 dni robocze.

#281 konrad white

konrad white
  • 226 postów

Napisano 15 stycznia 2014 - 21:13

Odebrałem już z naprawy. Klapa zamyka się tylko przy prawie całkowitym domknięciu lub rozwarciu. Jak tłumaczył mi serwisant wynika to z zamontowanego na stałe etui Speck, które daje dodatkowe obciążenie.

#282 karlo1102

karlo1102
  • 1 postów

Napisano 15 stycznia 2014 - 21:16

Panowie posiadam MB Air, i doslownie teraz pracowalem odszedlem od monitora na jakies 5 min, po czym jak wrocilem klawiatura jest podswietlona natomiast ekran nie reaguje tzn jest wylaczany, i nie podwiestlony nie reaguje na ruchy myszka.. to juz nie pierwszy raz

Mam to samo… Nie tylko po odejściu. Zdarzało się, że podczas pracy (bez różnicy z jakim programem) ekran nagle gasł, klawiatura świeci i niezbędny reset. Co to może być? Ktoś coś? Mój MBA ma 2 miesiące. 256, 4GB RAM

#283 iLambert

iLambert
  • 118 postów
  • SkądPolska

Napisano 16 stycznia 2014 - 23:08

Mam to samo...

#284 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 stycznia 2014 - 10:21

w najbliższym czasie planuje sprzedać swojego poczciwego MB alu i kupić MB air i zastanawia mnie tylko i wyłącznie jedna kwestia.. czy w MB air jest tzw dioda uśpienia? wybaczcie za błahe pytanie, lecz nurtuje mnie to strasznie..

#285 janek220

janek220
  • 268 postów

Napisano 17 stycznia 2014 - 10:28

Nie ma.

#286 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 stycznia 2014 - 10:32

może to wyraz przyzwyczajenia, ale zawsze dobrze było wiedzieć, ze MB "oddycha" i prawidłowo wszedł w stan uśpienia.. gdyż jak wiadomo, czasami zdarzało się tak, ze różne procesy, czy błędy uniemożliwiały prawidłowy stan uśpienia, bądź opóźniały go.. Jak wygląda to w MB air czy uśpił się..? Może mnie nie rozumiecie, ale ta durna lampka LED mnie uspokaja, że zamykając pokrywę mam pewność, że wszystko jest ok..

#287 franz84

franz84
  • 238 postów

Napisano 18 stycznia 2014 - 19:57

może to wyraz przyzwyczajenia, ale zawsze dobrze było wiedzieć, ze MB "oddycha" i prawidłowo wszedł w stan uśpienia.. gdyż jak wiadomo, czasami zdarzało się tak, ze różne procesy, czy błędy uniemożliwiały prawidłowy stan uśpienia, bądź opóźniały go.. Jak wygląda to w MB air czy uśpił się..? Może mnie nie rozumiecie, ale ta durna lampka LED mnie uspokaja, że zamykając pokrywę mam pewność, że wszystko jest ok..

wskaźnika baterii włączanego przyciskiem z boku też nie ma

#288 Łukasz Skorupa

Łukasz Skorupa
  • 2 postów
  • SkądWola, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 20 stycznia 2014 - 12:11

Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem MBA 13''. Przesiadłem się oczywiście z laptopa z Windowsem. Dla kogoś, kto nigdy nie miał styczności z 'makiem', pierwsze kilka godzin użytkowania było straszne (dobrze, że jest google :P) Nawet teraz jak mam problemy z szybkim pisaniem, bo palec ucieka w miejsce dawnego altu :) Jestem komputerem zachwycony. Począwszy od designu, wagi, systemu, kończąc na żywotności baterii, która wytrzymuje nieprawdopodobnie długo (wczoraj 9h a na na wskaźniku baterii było jeszcze 30%). Jestem pewien, że jeśli nauczę się w pełni wykorzystywać możliwości tej maszyny to mój zachwyt wzrośnie. Reasumując dla zwykłych 'zjadaczy chleba' ten komputer jest idealny. Zaraz po zakupie wydawało mi się, że to fanaberia. Teraz jednak nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na ten model.

#289 fortuna

fortuna
  • 57 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 stycznia 2014 - 20:47

Łukasz Skorupa polecam stronę Mój pierwszy Mac | Mój pierwszy Mac to serwis dla przesiadkowiczów na komputery Apple. W serwisie nie znajdziesz newsów, a wyłącznie porady jak na co dzień używać swojego nowego Maka.
Pozdrawiam

#290 Łukasz Skorupa

Łukasz Skorupa
  • 2 postów
  • SkądWola, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 20 stycznia 2014 - 22:52

Dzięki. Zaraz zapoznam się z treścią :)

#291 kostek_ja

kostek_ja
  • 228 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 stycznia 2014 - 00:49

alt i cmd można zamienić miejscami. Ja osobiście wolę zamienione i nie jestem w tym odosobniony.

#292 lovtza

lovtza
  • 128 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 20:05

Mam do was pytanie. Jak ogolnie jest z awaryjnoscia Air-ow ? Sa jakies elementy podatne na uszkodzenia ?? Pozdrawiam

#293 konrad white

konrad white
  • 226 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 20:45

Zawiasy.

#294 lovtza

lovtza
  • 128 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 20:49

Ale cos z rzeczy drogiche, ktore cieszko albo kosztownie sie wymienia ? Bo rozumiem, ze takie zawiasy da sie wymienic "w miare" w rozsadnej cenie ?

#295 Michi18

Michi18
  • 124 postów
  • SkądRuda Śląska, PL

Napisano 29 stycznia 2014 - 21:11

no cała matryca jest do wymiany, ale i tak airy obok mini są najbardziej bezawaryjnymi komputerami apple :)

#296 lovtza

lovtza
  • 128 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 22:18

Tak sie wlasnie przymierzam ale nie wiem czy 11 czy 13 I chyba nie wiem czy bedzie to haswell ale zobaczy sie :)

#297 Michi18

Michi18
  • 124 postów
  • SkądRuda Śląska, PL

Napisano 29 stycznia 2014 - 22:35

no ekran to już tylko Twoje osobiste upodobania, a haswell jednak dużo więcej na baterii ciagnie :)

#298 strochu

strochu
  • 48 postów

Napisano 30 stycznia 2014 - 14:15

Ja tez kupilem pierwszego MacBooka i jest nim Air 13". Na pewno juz nigdy nie wroce do Windowsa, warto bylo wydac tyle kasy :) Do tego super wspolpraca MacBook <> iPad <> iPhone <> AppleTV

#299 911T

911T
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 stycznia 2014 - 00:06

Jestem również zadowolony posiadaczem Macbooka Air 2013. Natomiast, jedna rzecz mnie irytuje podczas pracy ekran potrafi się totalnie wyłączyć nie reagować na żadne komendy po prostu nie można go włączyć wtedy tylko klawiatura się świeci ekran totalnie wyłączany również podświetlenie nie działa wtedy jestem zmuszony do resetowania.. Jest to wada oprogramowania czy mam wadliwy sprzęt i bede zmuszony do wymiany w Ispot? Pozdrawiam TN

#300 kruku93

kruku93
  • 245 postów

Napisano 31 stycznia 2014 - 00:27

Witam, Stawiałbym na wadliwy sprzęt, na szczęście nie mam podobnych przygód. Może masz jakiś update ? pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych