Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

OS X Mavericks - dyskusje przedpremierowe

• Zamknięty Temat jest zamknięty
325 odpowiedzi w tym temacie

#26 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 29 czerwca 2013 - 13:01

Robiłem jako aktualizację oraz na czysto :)

I którą bardziej polecasz ?:>

#27 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 29 czerwca 2013 - 13:02

I którą bardziej polecasz ?:>

Szczerze ? Nie mam pojęcia,chyba tak samo.

#28 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 29 czerwca 2013 - 13:54

Szczerze ? Nie mam pojęcia,chyba tak samo.

Ok , w takim razie ściągam bete i zobaczę co i jak. Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

Edit : Gratuluje toku myślenia pana moderatora. Dostać warna za to że dziękuje się za pomoc, komedia. Zajmijcie się spamerami i ludźmi którzy wyzywają innych. Wystarczy popatrzeć na dział "Wiadomości" tam zróbcie porządek.

#29 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 29 czerwca 2013 - 18:55

Czy ktoś z Developerów może mi powiedzieć w jakiej wersji jest zaimplementowane OpenGL ? 4.1 czy 4.3 ?

#30 pyrrus

pyrrus
  • 46 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 czerwca 2013 - 19:01

Witam, czy MS Office chodzi na Mavericks beta 2? pozdr.

#31 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 29 czerwca 2013 - 19:10

Jak się domyślam - wciąż nie ma opcji szybkiego przejścia do samego pulpitu?

#32 eyedropper

eyedropper
  • 940 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 lipca 2013 - 15:28

Warto podpiąć się pod DEVA i zmienić system na Mavericks'a zamiast ML ostatniego ?

Mavericks Beta 2 > ML ?

nie, zdecydowanie nie warto, zaczekaj, jeszcze buszują jakieś kołatki po systemie,
coś gdzieś mignie, coś nie zadziała, coś nie chce się otworzyć, w koncu to beta, lepiej zaczekać,
na 10.9.2 choćby... jak zawsze.

- - - Połączono posty - - -

Jak się domyślam - wciąż nie ma opcji szybkiego przejścia do samego pulpitu?

ustaw sobie gesty.. ja mam górny prawy róg, jest ok, ale i tak na pulpicie mało trzymam..
możesz sobie też dodać folder desktop w dock'u koło kosza, ale jak już pisałem podobnie jak w windowsie
lepiej jak najmniej trzymać na pulpitach, dziwnym trafem z czystym biurkem os szybciej działa

#33 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 02 lipca 2013 - 16:01

Witam,

czy MS Office chodzi na Mavericks beta 2?

pozdr.

Word nie, Exel tak

#34 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 02 lipca 2013 - 16:44

Word nie, Exel tak

Word tak, Excel tak, PowerPoint tak.

#35 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 02 lipca 2013 - 17:02

Word tak, Excel tak, PowerPoint tak.

W moim przypadku wysypuje się zaraz po starcie, mam wersje z językiem polskim.

#36 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 02 lipca 2013 - 17:04

W moim przypadku wysypuje się zaraz po starcie, mam wersje z językiem polskim.

U mnie też działa.Przeinstaluj.

#37 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 02 lipca 2013 - 17:08

ustaw sobie gesty.. ja mam górny prawy róg, jest ok, ale i tak na pulpicie mało trzymam..
możesz sobie też dodać folder desktop w dock'u koło kosza, ale jak już pisałem podobnie jak w windowsie
lepiej jak najmniej trzymać na pulpitach, dziwnym trafem z czystym biurkem os szybciej działa

mam bardzo mało, ale czasem trzeba mieć szybki dostęp do danego obrazka na pulpicie
żadne gesty nic nie dają - okna są po prostu przesuwane gdzieś na góre i na boki, bez sensu...
czyli nadal zostają płatne programy do tego w appstore jedynie... tyle rzeczy kopiują z jailbreaka, mogliby to skopiować z windowsa...

#38 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 02 lipca 2013 - 17:39

U mnie też działa.Przeinstaluj.

Reinstalacja nic nie pomogła, nadal wysypuje się przy uruchamianiu, wyskakuje taki błąd:
[ATTACH=CONFIG]15789[/ATTACH]

#39 eyedropper

eyedropper
  • 940 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 lipca 2013 - 11:35

mam bardzo mało, ale czasem trzeba mieć szybki dostęp do danego obrazka na pulpicie
żadne gesty nic nie dają - okna są po prostu przesuwane gdzieś na góre i na boki, bez sensu...
czyli nadal zostają płatne programy do tego w appstore jedynie... tyle rzeczy kopiują z jailbreaka, mogliby to skopiować z windowsa...

jak już pisałem "możesz sobie też dodać folder desktop w dock'u koło kosza"
to jest bardzo wygodne, możesz na tym ustawić opcje wyświetlania, najlepsza jest "grid" (kliknij prawym na przeciagniętej już ikonie)

#40 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 03 lipca 2013 - 11:39

Domyślam się, że nie jesteś przyzwyczajony do szybkiego korzystania z podręcznych rzeczy na pulpicie... ;) Co mi daje folder desktop przy koszu, jak jedyne co można z nim zrobić to gapić się i podziwiać...? Nie wywołam tam menu kontekstowego dla pliku, moge jedynie klikać pierdylion razy by w końcu wyświetlić to w finderze... Taka maga prosta funkcja do dodania w systemie i trzeba zapłacić parę euro by mieć jednym klikiem wszystko okna zminimalizowane do docka...

#41 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 03 lipca 2013 - 12:49

Domyślam się, że nie jesteś przyzwyczajony do szybkiego korzystania z podręcznych rzeczy na pulpicie... ;)

Co mi daje folder desktop przy koszu, jak jedyne co można z nim zrobić to gapić się i podziwiać...?
Nie wywołam tam menu kontekstowego dla pliku, moge jedynie klikać pierdylion razy by w końcu wyświetlić to w finderze... Taka maga prosta funkcja do dodania w systemie i trzeba zapłacić parę euro by mieć jednym klikiem wszystko okna zminimalizowane do docka...

A nie możesz ustawić biurka pustego? Szybko się przełączysz gestem ?

#42 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 03 lipca 2013 - 13:08

Że aż zacytuje sam siebie...

Domyślam się, że nie jesteś przyzwyczajony do szybkiego korzystania z podręcznych rzeczy na pulpicie... ;)

co mi da puste biurko? będą tam dwa obrazki, które sobie wcześniej zapisałem..? :)
Gdyby system oferował cokolwiek zbliżonego do tej funkcji, to ludzie nie robiliby pieniędzy na dokładnie tym:
https://itunes.apple...525971999?mt=12

#43 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 lipca 2013 - 14:38

dm76 fn+f5 nie działa? Dla mnie to też jest najważniejszy klawisz - wkurza mnie jego brak w MBA. Co do bzdur wypisywanych o iOS7, że można go używać na co dzień - bzdura. Ja mam niestety tylko jednego iPhona, więc muszę iOS7 trzymać na swoim prywatnym telefonie. DNO. Ten system się zawiesza, źle wyświetla i resetuje. Nie da się tego używać normalnie. Nawet wejście z pulpitu w aparat się zawiesza 1 na 10 odpaleń. Pytanie mam czy z 10.9 DP2 jest tak samo (bo z DP1 tak było) - jak stabilna jest praca na nim. Bo jeśli jest tak samo jak na iOS7 b2, to podziękuję, poczekam. Szkoda nerwów.

#44 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 03 lipca 2013 - 14:45

dm76 fn+f5 nie działa? .

A co ma niby zadziałać, skoro OSX nie ma domyślnie minimalizacji wszystkich okien do docku?
fn+f5 odświeża okno przeglądarki...

#45 maxjazz

maxjazz
  • 39 postów

Napisano 03 lipca 2013 - 15:00

A co ma niby zadziałać, skoro OSX nie ma domyślnie minimalizacji wszystkich okien do docku?

No dobra, nie narzekaj juz tak. W ustawieniach systemowych dla Mission Control jest opcja przypisania klawisza na klawiaturze lub myszy do akcji "Show Desktop". Co prawda niczego nie minimalizuje do docka, ale pokazuje pulpit (dokladnie tak jak na to wskazuje nazwa opcji).

#46 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 308 postów

Napisano 03 lipca 2013 - 15:19

Błogosławieni, co nie wiedzą, a gadają.

#47 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 03 lipca 2013 - 15:24

dm76 fn+f5 nie działa? Dla mnie to też jest najważniejszy klawisz - wkurza mnie jego brak w MBA.

Co do bzdur wypisywanych o iOS7, że można go używać na co dzień - bzdura. Ja mam niestety tylko jednego iPhona, więc muszę iOS7 trzymać na swoim prywatnym telefonie. DNO. Ten system się zawiesza, źle wyświetla i resetuje. Nie da się tego używać normalnie. Nawet wejście z pulpitu w aparat się zawiesza 1 na 10 odpaleń.

Pytanie mam czy z 10.9 DP2 jest tak samo (bo z DP1 tak było) - jak stabilna jest praca na nim. Bo jeśli jest tak samo jak na iOS7 b2, to podziękuję, poczekam. Szkoda nerwów.

Spokojnie możesz używać. Pytanie tylko czy programy,które masz must have będa działać. U mnie wszystko śmiga i jestem bardzo zadowolony.

#48 blazejchwiecko

blazejchwiecko
  • 45 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 03 lipca 2013 - 19:58

Co robi to fn+f5, bo u mnie nic... Jak chcę zobaczyć biurko to pięć palców, a każdy w innym kierunku i wszystko mi się pokazuje. ;)

#49 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 03 lipca 2013 - 20:08

Co robi to fn+f5, bo u mnie nic...
Jak chcę zobaczyć biurko to pięć palców, a każdy w innym kierunku i wszystko mi się pokazuje. ;)

to nie to samo... to taki ersatz.. :)

#50 TeToslaw

TeToslaw
  • 243 postów

Napisano 03 lipca 2013 - 20:23

Co robi to fn+f5, bo u mnie nic...
Jak chcę zobaczyć biurko to pięć palców, a każdy w innym kierunku i wszystko mi się pokazuje. ;)

U mnie wystarczą 4 palce ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych