Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

OS X Mavericks - dyskusje przedpremierowe

• Zamknięty Temat jest zamknięty
325 odpowiedzi w tym temacie

#301 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 22 października 2013 - 22:30

gprs xD

#302 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 października 2013 - 22:36

U mnie nie działa word :/ czy tylko u mnie?

#303 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 22 października 2013 - 22:37

U mnie nie działa word :/ czy tylko u mnie?

Nie tylko u Ciebie, przejrzyj temat, a znajdziesz odpowiedź.

#304 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 października 2013 - 22:39

ciekawe czy szybko wyjdzie łatka...

#305 tomit

tomit
  • 140 postów
  • SkądCzęstochowa / Kraków

Napisano 22 października 2013 - 23:03

A skoro OS X Mavericks już istnieje, coraz więcej użytkowników go ma, pojawiają się pierwsze problemy, to czy forum myapple.pl mogłoby się wzbogacić o podforum na temat tego systemu? Czy ciągle odpowiednim miejscem jest forum OS X (10.8) Mountain Lion OS X Mavericks - dyskusje przedpremierowe ? Moderatorzy są, administrator pewnie też, w czym problem?

#306 kostner

kostner
  • 302 postów

Napisano 22 października 2013 - 23:08

Zainstalowane. Już się cieszyłem z okazji darmowego Pages a tu 17,99€… Darmowy tylko dla komputerów aktywowanych po 1 października 2013.

#307 sluchambolubie

sluchambolubie
  • 30 postów

Napisano 22 października 2013 - 23:22

Mam spory problem z Safari, mianowicie jak cokolwiek zacznę wpisywać w pasek adresu/wyszukiwania, od razu mi wywala i chce raportować błąd. Po jednym znaku problem. Ktoś się z tym spotkał?

#308 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 22 października 2013 - 23:33

Pierwsze wrażenie pozytywne. W końcu mogę normalnie wykorzystywać dwa ekrany w trybie pełnoekranowym... Wielki plus za darmową aktualizację. Na moim MBP 13 09' z 4GB ramu mam wrażenie, że system działa nawet ciut szybciej i lżej niż ML. Np. przy geście "cztery palce w górę" (nie wiem jak to się fachowo nazywa) animacja się nie tnie, jak to było wcześniej :) Jestem zadowolony, mam nadzieję, że nie napotkam problemów uniemożliwiających mi korzystanie z potrzebnych mi funkcji.

#309 Meridius

Meridius
  • 111 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 października 2013 - 23:53

Nie włącza się Wam w ogóle, crashuje? U mnie Office 2011 działa, tzn. PowerPoint bez problemu otworzył jakąś starą prezentację, a Word dokument. Więcej nie testowałem, bo jak wnioskuję jest ok.

#310 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 23 października 2013 - 00:11

Czy Microsoft Word działa poprawnie pod nowym systemem?

U mnie z Całego Office 2011 właśnie tylko Word sie crashuje przy wczytywaniu....dziwne.

Ogólne wrażenia pozytywne - ale albo mi sie wydaje albo przewijanie w magic mouse działa wolniej.

#311 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 316 postów

Napisano 23 października 2013 - 01:06

A skoro OS X Mavericks już istnieje, coraz więcej użytkowników go ma, pojawiają się pierwsze problemy, to czy forum myapple.pl mogłoby się wzbogacić o podforum na temat tego systemu? Czy ciągle odpowiednim miejscem jest forum OS X (10.8) Mountain Lion OS X Mavericks - dyskusje przedpremierowe ? Moderatorzy są, administrator pewnie też, w czym problem?

W czasie ;-) Ja dopiero teraz mam chwilę, żeby siąść do forum, a i tak nie mam potrzebnych uprawnień. Poprosiłem już Tomka o stworzenie działu, mam nadzieję, że stanie się to szybko.

Do czasu utworzenia go, proszę, piszcie tutaj, żeby nie zrobił się burdel. Z góry dzięki ;-)

#312 Kuba P

Kuba P
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 października 2013 - 01:58

Nie bijcie, jestem jeszcze świeży w świecie MAC OS-a. Nie instaluję póki co Mavericsa. Nie mam czasu na zmiany, boję się tych wszystkich problemów z kompatybilnością Worda i innych programów. Mam na bieżąco robione kopie przez Time Machine, ale rozumiem, że niewiele to da, jeśli zrobi się jakaś większa awaria (dwa razy już tak miałem) i trzeba się będzie ratować przez recovery, pobierając system z sieci. A tam już na pewno będzie Maverics. I teraz pytanie - jak zabezpieczyć się na wypadek tej awarii, czy da radę jeszcze wykonać bootowalny USB z ML? Z AppStore oczywiście zniknął i go nie pobiorę (chyba, że się mylę). Będę wdzięczny za odpowiedź, bardzo mi zależy na zrobieniu kopii całego dysku wraz z systemem ML, a nie samego TimeMachine itd.

#313 tomekkos

tomekkos
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 października 2013 - 02:40

Zaryzykowałem i zainstalowałem. Ani z Final Cut Studio 2, Logic Express 9, Adobe CS 4 Standard, Office 2008 ani z niczym innym nie ma problemu. Wszystko działa tylko Aperture 3 musiałem updateować- to wszystko. Jestem zadowolony- w ostatnim czasie iOS 7 i Mavericks- super

#314 Dognier

Dognier
  • 45 postów

Napisano 23 października 2013 - 03:10

Jedyne co nie działa to Word z pakietu Office 2011 - strasznie to irytujące, szczególnie że to jeden z najważniejszych dla mnie programów. Czy ktoś wie jak to naprawić? Zmiana języka systemowego nic nie daje.

#315 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 23 października 2013 - 07:06

Nie bijcie, jestem jeszcze świeży w świecie MAC OS-a.

Nie instaluję póki co Mavericsa. Nie mam czasu na zmiany, boję się tych wszystkich problemów z kompatybilnością Worda i innych programów.

Mam na bieżąco robione kopie przez Time Machine, ale rozumiem, że niewiele to da, jeśli zrobi się jakaś większa awaria (dwa razy już tak miałem) i trzeba się będzie ratować przez recovery, pobierając system z sieci. A tam już na pewno będzie Maverics.

I teraz pytanie - jak zabezpieczyć się na wypadek tej awarii, czy da radę jeszcze wykonać bootowalny USB z ML? Z AppStore oczywiście zniknął i go nie pobiorę (chyba, że się mylę).

Będę wdzięczny za odpowiedź, bardzo mi zależy na zrobieniu kopii całego dysku wraz z systemem ML, a nie samego TimeMachine itd.

Recovery z sieci pobierze ci system z jakim kupiles komputer. Jak masz plik instalacyjny to możesz zrobić pendriva z ML...

#316 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 października 2013 - 07:52

Jedyne co nie działa to Word z pakietu Office 2011 - strasznie to irytujące, szczególnie że to jeden z najważniejszych dla mnie programów.

Czy ktoś wie jak to naprawić? Zmiana języka systemowego nic nie daje.

Też nie działa. Lipa. Przecież były bety, żeby to wykryć!

#317 Kuba P

Kuba P
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 października 2013 - 08:01

Recovery z sieci pobierze ci system z jakim kupiles komputer. Jak masz plik instalacyjny to możesz zrobić pendriva z ML...

Dziękuję za odpowiedź, jestem naprawdę zdziwiony. Pliku instalacyjnego nie mam. Byłem przekonany ze MAV będzie płatny i sobie ML pobiorę na spokojnie z Appstore, a tu "niespodzianka".

Jesteś pewien, że komputer pobierze mi z sieci M. Liona jako nowy system na pusty dysk? W końcu MAV jest darmowy. Jeśli masz rację, jestem w domu :)

#318 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 23 października 2013 - 08:01

Też nie działa. Lipa. Przecież były bety, żeby to wykryć!

Tak. Dla MS. Aby przygotować update. Najwidoczniej olali.

#319 leon_g5

leon_g5
  • 101 postów

Napisano 23 października 2013 - 08:02

Jak pobrać wersję darmową Pages? Mam komputer aktywowany po 1.10, a też widzę cenę.

#320 groszek_jar

groszek_jar
  • 80 postów

Napisano 23 października 2013 - 08:04

MB Air aktywowany 1 Października i iWork w cenie 17,9 Euro… coś się nie postarali

#321 Misiekk

Misiekk
  • 284 postów

Napisano 23 października 2013 - 08:40

Ktos jeszcze ma problemy z Wordem 2011? Bo nie wiem czy instalowac Mavericks...

#322 DanielF

DanielF
  • 5 760 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 23 października 2013 - 08:49

U mnie też występują problemy z Wordem 2011 i systemem ustawionym na PL.

#323 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 23 października 2013 - 09:06

Widac kazdy ma problem z Wordem....pewno za kilka dni MS pusci poprawke

#324 prometeush

prometeush
  • 33 postów
  • SkądOranmore Irlandia

Napisano 23 października 2013 - 09:12

Ja mam inny problem , pobrałem aktualizację ... następnie ją uruchamiam .... wybór dysku , wybieram dysk z macbooka i wyskakuje info ,na tym dysku przechowywane są kopie plików TimeMachine ... no i nie mogę dokończyć konfiguracji :/

#325 simonp1992

simonp1992
  • 108 postów

Napisano 23 października 2013 - 09:13

czy też macie wrażenie, że komputer na mavericku dużo bardziej się grzeje? (Macbook Pro 13, 2011)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych