Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta na iPad

• Zamknięty Temat jest zamknięty
144 odpowiedzi w tym temacie

#101 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 sierpnia 2013 - 21:34

U mnie na razie nie widzę mian. Choć czy usunęli notoryczne zawieszanie się systemu wypowiedzieć się będę mógł dopiero po kilku dniach. Ale innych błędów jakie miałem (przekazywanie oryginału obrazu zamiast zmodyfikowanej wersji do aplikacji firm trzecich i braku pasku statusu w aplikacjach z iPhone'a) nie naprawili.

#102 raffalsky@gmail.com

raffalsky@gmail.com
  • 140 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 sierpnia 2013 - 08:13

A wróciły rozmazania kolorów tła w safari i Control center?

#103 raffalsky@gmail.com

raffalsky@gmail.com
  • 140 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 sierpnia 2013 - 08:16

Ech, większość efektów rozmazania poszła w las. Nadal restarty nawiedzają, przy włączonych gestach - średnio 2 na 5minut. Nie chce mi się znów wracać do 4tej beta, ktora wygladała i chodziła najlepiej (na iP 2)

#104 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 sierpnia 2013 - 09:33

Hmm, ja póki co na iPadzie 2 nie miałem ani jednego restartu czy zawieszenia w becie 6 (gesty multitaskingu mam włączone i korzystam z nich).

#105 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 sierpnia 2013 - 10:17

Ja od bety 4 żadnego restartu czy zawieszenia nie miałem, wciąż animacje nie są płynne i tylko one są niedopracowane, pozostała część systemu wygląda jak wersja GM iOS6, czyli gotowa do publikacji.

#106 raffalsky@gmail.com

raffalsky@gmail.com
  • 140 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 sierpnia 2013 - 15:49

Ja na iphonie 5 tez nie miałem żadnego zwisu... Soft na najsłabszych ipadach jest daleki od gold master...

#107 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 sierpnia 2013 - 08:13

Ja wiem czy daleki? Beta 5 owszem była daleko bo nagle zaczęły się notoryczne zwisy i restarty, ale w becie 6 póki co problemu z tym nie ma. Płynność działania u mnie całkiem spoko, może poza częstym urywaniem końcówki animacji powrotu do Springboarda. Teraz są tak naprawdę dwa bugi, o których wspomniałem, z czego o jednym (status bar) dobrze wiedzą. Jak je naprawią, to mogą robić GM dla mnie. Bo na zrobienie czegoś z tymi durnymi folderami marnującymi masę miejsca już nie liczę.

#108 porter_1983

porter_1983
  • 364 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 21 sierpnia 2013 - 06:20

Mi na ipad 3 :D się zawiesza przy geście zamknięcia safari :-/// nie za każdym razem ale lubi się przywiesić, animacja zamykania aplikacji gestem tez lekko tnie :-/ trzeba czekać na kolejna bete.

#109 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 21 sierpnia 2013 - 07:34

trzeba czekać na kolejna bete.

W temacie iOS 7 Beta dla iPhone i iPod ludzie pisali, że kolejnej bety nie będzie.

#110 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 sierpnia 2013 - 07:35

Chyba iPad 2/3 chcą szybko "uśmiercić" bo z tego co czytam to tylko na iPad 4 jest zero problemów...

#111 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 21 sierpnia 2013 - 07:37

@Molimo Na iPad 4 na beta 6 jest problem. Spróbuj zamknąć aplikację lub wyjść np. z ustawień gestem. Spójrz czy aby na pewno animacja nie szarpie. Wątpię żeby tylko u mnie tak było. Przy wyjściu przyciskiem home jest za to płynnie.

#112 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 sierpnia 2013 - 08:26

Zgadzam się, pisałem wcześniej, że tylko animacje jeszcze są do poprawki ale system jest stabilny i szybki jak iOS 6 czego nie można powiedzieć jeśli jest na iPad 2/3

#113 porter_1983

porter_1983
  • 364 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 21 sierpnia 2013 - 18:00

Jak finalna wersja systemu będzie tak ciąć na ipad3 :-/ przy zamykaniu aplikacji gestem to nie będzie zbyt ciekawie.

#114 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 postów
  • SkądOpole/Lubliniec

Napisano 21 sierpnia 2013 - 18:37

Jedynie do czego moge sie uczepic to drenaz baterii w ipadzie 3. Mam nadzieje ze to poprawia.

#115 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 24 sierpnia 2013 - 12:19

Mógłby ktoś pokazać zrzuty ekranu z iPada mini jak wygląda control center, safari z włączoną jakąś stroną i panel powiadomień?

#116 merbb

merbb
  • 20 postów

Napisano 02 września 2013 - 23:02

Czy jak wrzuce na ipada mini z ios 6.1.3 - nowy ios 7 to bd mogl pozniej wrocic gdy zrobia jailbreak 6.1.3?

#117 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 września 2013 - 23:48

Po udostępnieniu finalnej wersji siódemki i zaprzestaniu podpisywania 6.1.3 nie będzie to takie proste (jeśli w ogóle możliwe).

#118 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 11 września 2013 - 10:50

Na iPad 4 animacja ikon po zamknięciu aplikacji gestem lub wyjściu z ustawień w iOS 7 GM nadal szarpie. Przy zamykaniu przyciskiem home płynnie, tak jak było. Porażka.

#119 porter_1983

porter_1983
  • 364 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 11 września 2013 - 11:01

Czy jak wrzuce na ipada mini z ios 6.1.3 - nowy ios 7 to bd mogl pozniej wrocic gdy zrobia jailbreak 6.1.3?

hmm a to nie maja darowac sobie JB na 6.1.3 i bedzie dopiero na iOS 7 ;-) ???

#120 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 września 2013 - 13:04

Na iPad 4 animacja ikon po zamknięciu aplikacji gestem lub wyjściu z ustawień w iOS 7 GM nadal szarpie. Przy zamykaniu przyciskiem home płynnie, tak jak było. Porażka.

"Moje" błędy też nadal są w GM, czyli SkyDrive, Dropbox, itd. otrzymują zawsze oryginał obrazka nawet jeśli był zmodyfikowany w systemowej galerii (np. przycięty), a w aplikacjach z iPhone'a nie widać paska statusu. Nie postarali się.

#121 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 11 września 2013 - 13:46

Revanmj ja tam się nie znam ale według mnie to musisz czekać na aktualizację tych appek, chyba apple nie miało w tej kwestii nic do roboty. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi. Edit: jakby kogoś interesowało GM na iPadzie 4 to wklejam to co napisałem w temacie o becie na iPhone: To całe GM powinno się nazywać beta 7 i może przy 10 becie z kolei coś by z tego było. Testowane na iPhone 4 (wiadomo, staroć) i iPad 4. iPhone 5 nie posiadam ale jeśli chodzi to podobnie jak na iPad 4 to delikatnie mówiąc szału nie ma. Safari zdążyło już zawisnąć, animacja ikon przy zamykaniu aplikacji i wyjściu z ustawień gestem szarpie, płynność w wielu miejscach pozostawia wiele do życzenia. Używałem safari, iPad był uśpiony w smart case, otwieram okładkę a tu na ułamek sekundy wskakuje tapeta i po chwili dopiero to co było otwarte czyli safari. W ogóle jakieś to wszystko takie, ciężko to określić, rozlazłe, sprawia wrażenie jakby się miało za chwilę rozpaść . Zmiana orientacji ekranu, o nie, to nie wygląda jak w sprzęcie apple. Masa niedoróbek, ja rozumiem, że może być słabo na iPhone 4 ale, na jakby nie było ostatnio wydanym tablecie, jest nie do przyjęcia. Edit: wejście w ustawieniach w iTunes Store i app store to bez przesady jakieś 4 sekundy. Kpina. Czasem coś się wydarzy i wskoczy w 2-3 sek. A ustawienie tapety to chyba każdorazowo czeka na potwierdzenie z cupertino, czy można ją zmienić. Trwa to tyle, że można śmiało pójść zrobić kawę

#122 maucinek

maucinek
  • 52 postów

Napisano 11 września 2013 - 14:10

Jeśli nie poprawią tego typu niedoróbek, to teraz dla odmiany właściciele sprzętu z czystym Androidem będą się naśmiewać z płynności nowego iOS.

#123 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 września 2013 - 16:40

Na ipad 3 7gm ta zmiana tapety to faktycznie masakra, przez 10sekund myślałem że się zawiesił bo kompletnie nic się nie działo. Do tego już ze dwa razy wywaliło mi się imessage i safari parę razy. O cięciu wszystkich możliwych animacji nawet niewspominam, może Apple daje dyskretnie sygnał to zbierania kaski na zakup nowego sprzętu zaraz po premierze. Na pokazie pokażą, że jedynie najnowszy model ipada w 64bitach zapewni płynne działanie systemu 7.0.

#124 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 września 2013 - 19:28

Revanmj ja tam się nie znam ale według mnie to musisz czekać na aktualizację tych appek, chyba apple nie miało w tej kwestii nic do roboty. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

Ale na iOS 6 nie było z tym problemu, więc to Apple musiało coś w siódemce popsuć. Owszem, widzę że da się to obejść, bo np. Skitch pobiera prawidłowy (czyli zmodyfikowany) obrazek. Ale brak paska statusu, to już ewidentnie wina Apple - na iOS 6 był, na iPodzie czy iPhonie w tych aplikacjach też jest. Tylko na iPadzie znika, więc to ich wina i raczej oni muszą naprawić. Poza tym, oba błędy w bug trackerze są ciągle otwarte. Nie zamknęli ich jako "by design".

#125 lovehatehero

lovehatehero
  • 76 postów

Napisano 12 września 2013 - 08:25

Mój iPad 2 działa dobrze. Zmiana tapety, co prawda zajmuje mu ok 1,5 sekundy. Nie wiem jak to możliwe, ze nowsze ipady potrzebują więcej czasu na nowa tapetę :/ ? Nie mam żadnych przycięci, Safari chodzi jak na 6.1.3. Ja jestem na TAK :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych