Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta na iPad

• Zamknięty Temat jest zamknięty
144 odpowiedzi w tym temacie

#51 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 czerwca 2013 - 16:52

U mnie na Ipad 2 działa lepiej niż dobrze. Oczywiście czasami sa lekkie lagi. Zauważyłem, że od ilości aplikacji w tle to zależy. Ale ogólnie działa całkiem całkiem. Na razie nie wracam do 6.

#52 waldeku

waldeku
  • 30 postów
  • SkądŁomianki,PL

Napisano 27 czerwca 2013 - 20:22

IOS 7 zainstalowałem na wszystkich swoich sprzętach tj. iP5, iPad 2, iPad mini. Biorąc pod uwagę że to wersje beta jestem bardzo zadowolony z ich działania ,nic się nie zacina po prostu działa. Trochę problemów było z iPad-em2 ,po zainstalowaniu 7 przy wejściu w Ustawienia zrobił sobie restart i potem było ok i Safari raz mi się wywaliło ,animację trochę się zacinają takie klatkowanie i brak funkcji AirDrop. Na Gruponie krzaczy polskie znaki. Na iPadzie Mini wszystko ok tylko jedna ikona czarna animacja płynna. iP 5 na becie 2 bez zastrzeżeń. Tyle mam uwag po 2 dniach pobieżnych testów ,w weekend więcej testów zwłaszcza że dorwą do łapek to wszystko dzieciaki to i gierki pójdą w testy. W wydajności baterii nie zauważyłem zmian Kolory ikonek hm... nie wiem rzecz gustu i jeszcze jedno rok temu miałem Galaxy S3 z najnowszym (w tamtym czasie Andkiem-nawet nie pamiętam jakim) i już po paru dniach miałem go dosyć niby ładne ikonki i co z tego ciągłe zwiechy ,wyjmowanie bateri samoistne zmiany ustawień,nie dla mnie Na tę chwilę nie wyobrażam sobie powrotu do IOS6

#53 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 28 czerwca 2013 - 12:17

@iLolek
Dzięki wielkie. Możesz obfocić więcej ustawień i muzykę?

Dodałem trochę zdjęć z ustawień
https://www.icloud.c.../#A35oqs3qY3XCN

#54 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 czerwca 2013 - 21:16

Ja już wróciłem do 6.1.3, restarty mnie irytowały. Zobaczymy czy Beta 2 coś zmieni, może wtedy iOS7 zostanie na dłużej. ;)

#55 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 29 czerwca 2013 - 21:36

Ja już wróciłem do 6.1.3, restarty mnie irytowały. Zobaczymy czy Beta 2 coś zmieni, może wtedy iOS7 zostanie na dłużej. ;)

Raczej beta3. Obecny build to beta2.

#56 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 29 czerwca 2013 - 21:44

Animacje klatkuja bo iPad 3 ma za slabe GPU do swojej rozdzialki. Jeszcze to poprawią, ale to już pierwsze oznaki, że iPad 3 na swoim ostatnim sofcie bedzie dzialać jak iPad 1. Taka przypadłość nieparzystych iPad'ów i iPhone bez "S".

Czyli 4 generacja też jest za słaba bo tnie tak samo jak Mini.
Starsze wersje bez ''s'' może były mniej przyszłościowe ale iPhone'a 5 nie będzie łatwo spowolnić :)

#57 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 czerwca 2013 - 22:58

Raczej beta3. Obecny build to beta2.

Dla iPada jest to pierwsza beta więc traktuje ją jak nr 1. :)

#58 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 29 czerwca 2013 - 23:04

Dla iPada jest to pierwsza beta więc traktuje ją jak nr 1. :)

Bez sensu. No ale jak chcesz.

#59 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 13:45

Bez sensu. No ale jak chcesz.

No to porównaj działanie bety 1 z drugą na iPadzie

#60 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 30 czerwca 2013 - 13:53

No to porównaj działanie bety 1 z drugą na iPadzie

A jak ktoś na iPhonie zainstalował odrazu b2 to dla niego to też będzie b1?

Wg nr wersji jest to b2.

Eot z mojej strony.

#61 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 czerwca 2013 - 23:30

Pierwsza beta iOS 7 była dostępna 24.06, może się nazywać beta 10000 co nie zmienia faktu, że jest to pierwsza udostępniona publicznie beta dla iPada, a nie jak w przypadku iPhone gdzie 24.06 ukazała się kolejna publiczna beta iOS 7 która była druga z kolei. ;)

#62 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 30 czerwca 2013 - 23:35

Jeżu. Chodzi o to, że build ten sam, i jak będą zmiany, to będą dotyczyły tego samego build'u. Po co sobie utrudniać życie?

#63 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 lipca 2013 - 07:51

Nikt nie utrudnia, oby zmiany w kolejnej becie dotyczyły stabilności i płynności to system będzie nadawał się do użytkowania. 1 dzień z 6.1.3 i widać jaki to archaiczny system.

#64 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 01 lipca 2013 - 15:25

beta2 iOS 7 jako ogolnie systemu, a jest to pierwsza wersja (beta) ktora smiga rowniez na IPadach.....to te same buildy tylko inne kompilacje

#65 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 01 lipca 2013 - 16:41

@Molimo - nie mieszaj, Beta 2 to Beta 2. Analogicznie mógłbyś nazywać iOS 6.1 na iPadzie iOSem 3.1 (albo i np. 2.9) bo historia iPada zaczyna się od iOS 3.2. Jednakże, aby uprościć i ujednolicić nazewnictwo, posługujemy się tym nadamym przez Apple.

#66 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 lipca 2013 - 16:54

Przecież mogę ją nazywać jak mi się tylko podoba prawda? Beta 2 to Beta 2 co nie zmienia faktu, że to pierwsza Beta iOS 7 dla iPada.

#67 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 01 lipca 2013 - 22:24

Prawda, prawda... tylko jaki w tym sens...? Na volvo też mówisz - ford? a na nissana - renault - bo możesz?

#68 DnL

DnL

• 370 postów

Napisano 09 lipca 2013 - 10:08

Ma ktoś już Bete 3? Jak się ona sprawuje, jakieś poprawki widoczne mocno?

#69 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 lipca 2013 - 10:38

Prawda, prawda... tylko jaki w tym sens...?
Na volvo też mówisz - ford? a na nissana - renault - bo możesz?

Jak widzę Skode Octavię I, II, III to zawsze mówię Octavia, a nie Octavia I, II, III.
Teraz już chyba jasne? ;)

Ja za kilka godzin napiszę co się zmieniło w porównaniu do bety 2.

Na szybkiego:
-iA Writer działa
-Allegro działa
-centrum sterowania: nie ma już problemu z wywołaniem go po powrocie do ekranu głównego.
gdy zmienimy w ustawieniach aby suwak mechaniczny był odpowiedzialny np. za wyciszenie wtedy w CS mamy ikonę blokady ekranu i w 2 stronę to samo.
-animacje MT płynniej działają ale jeszcze są do poprawki
-zmiana trzcionki i inne mniejsze poprawki jak w becie dla iPhone
-instalacja programów trwa wieczność, czy to przez wifi czy usb

Ogólnie wszystko idzie w dobrym kierunku, beta 2 na iPada była niesamowicie niestabilna, tutaj póki co nie ma tego problemu ale zobaczymy po dłuższym użytkowaniu.

#70 DnL

DnL

• 370 postów

Napisano 10 lipca 2013 - 12:47

Troszkę obracanie po zmianie poziom - pion jest do poprawki, nie zawsze to działa płynie oraz nie zawsze dobrze 'odczytuje' to...

#71 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 lipca 2013 - 13:54

U mnie już system zaliczył jeden restart. MT w połowie przypadków nie wyświetla zawartości programów systemowych. Sklep kilka razy się wywalił przy próbie wyszukania aplikacji. W ustawieniach opis niektórych funkcji nakłada się na przyciski do ich zmiany. CN kalendarz nie zawsze pokazuje godziny, są same linie. Po 1 dniu użytkowania postęp w porównaniu do bety 2 jest bardzo duży, myślę, że wraz z kolejną betą będzie już tylko dopracowywanie niektórych elementów i eliminacja mniejszych błędów + płynność i szybkość animacji.

#72 DnL

DnL

• 370 postów

Napisano 10 lipca 2013 - 16:24

Siri nie ma czy mi się tylko wydaje?

#73 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lipca 2013 - 08:33

Mam pytanie. Czy ktoś wie, czy można naprawić błąd w wyświetlaniu polskich czcionek w mailach. Niektóre są poprawne, inne nie. Pewnie to chodzi o jakieś ustawienia u nadawcy, które pełna wersja systemu koryguje samodzielnie. Jeśli jednak ktoś wie, będę wdzięczny za info.

#74 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 lipca 2013 - 12:41

Siri nie ma czy mi się tylko wydaje?

Siri działa i znacznie przyspieszyła ta funkcja, teraz informacje pojawiają się błyskawicznie.

#75 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 30 lipca 2013 - 07:12

Mój iPad 2 na czwartej będzie zdecydowanie przyśpieszył, animacje są płynniejsze. Niestety, nadal po edytowaniu obrazka w systemowej galerii, aplikacje firm trzecich pobierając go dostają wersję oryginalną. Jest też bug wizualny w Safari (zakładki Ulubione / Lista read-later / Linki społecznościowe nachodzą na zawartość poniżej). Ikonki aplikacji firm trzecich nadal też są źle przycinane (np. Google Maps, Diet Coda czy Netbot). Nie rozumiem w czym problem, skoro w App Store już wszystkie wyglądają elegancko, a tu promień zaokrąglenia też zdaje się został zmienione. No i najgorsze, czyli foldery nadal mają siatkę 3x3 :/ Tego już chyba nie zmienią do wersji finalnej, szkoda.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych