Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#2101 wiktor96

wiktor96
  • 420 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 00:16

Po cholerę te pytania co działa, a co nie! Wiadomo, że coś przy becie nie będzie działać i nic tego nie zmieni.

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy :roll:

#2102 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 02:11

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy :roll:

Zgadza się dlatego piszę od paru stron, że ten temat nie ma sensu bo problemy z betą będą zawsze i nie powinno być pisania o problemach podczas gdy iOS 7 jeszcze nie wyszedł. Z resztą większość osób nawet nie powinno jej wgrywać gdyż sami narażają się na problemy bo te wersje beta nie są przeznaczone do codziennego użytku dlatego sami zgadzają się na to, że coś nie będzie działać/źle chodzić, a potem piszą na forum, że to nie działa, tamto nie działa jakby tak conajmniej nie powinno być. Jeden wielki śmietnik...

#2103 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 29 sierpnia 2013 - 06:26

Chrzanisz. Zaprawdę. Akurat co działa, co nie działa dla regularnych czytelników bywa ważną informacją. Marudzisz, że ludzie śmiecą a sam piszesz kolejny taki sam post. Zacznij od siebie.

#2104 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 sierpnia 2013 - 06:32

Powiem tak, skoro temat jest ogólnie dostępny i każdy może w nim pisać ( a nie tylko developerzy) to oznacza, że beta jest dla wszystkich i skoro każdy może ją zainstalować, to nie rozumiem, tu tych krytycznych komentarzy, typu "Ty nie powinieneś instalować" itp. Nie chcecie śmietnika, to zakodujcie tego typu tematy do jakiegoś zamkniętego działu tylko dla developerów, lub zablokujcie pisanie zwykłych użytkowników. Proste.

#2105 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 07:20

@effe, to nie tak. Jestem testerem aplikacji, mam dopisany telefon do konta deweloperskiego, ale nie jestem deweloperem. Mam betę zainstalowaną i jeśli na przykład budzik mi zacznie szwankować, to o tym napiszę. Nie tylko po to, żeby szukać pomocy, ale również, żeby ostrzec innych użytkowników przed tym, że mogą mieć rano problem, bo zaspali. Podobnie, jeśli znajdę jakieś inne błędy i problemy. Pisanie o tym, że jakiś program nie działa w tej wersji iOS... no cóż, chyba tylko jako przestroga dla innych testerów, żeby zdawali sobie sprawę, że na czas trwania tej bety rozstają się z danym programem. Nie ma sensu zamykanie wątku tylko dla deweloperów. Userzy bez plakietki też mają prawo się wypowiadać. Inna sprawa, jeśli nieświadomy dzieciak zainstalował sobie iOS7, bo taki fajny i kolorowy, a potem płacze, że mu czat z kumplem z sąsiedniej ławki nie działa i tapeta z bakuganem się rozjeżdża.

#2106 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 sierpnia 2013 - 07:51

No właśnie o tym pisze. Jeśli ktoś napisze tu w wątku, że coś mu nie działa, to od razu odzywają się osoby z tekstem "to po co instalowałeś, nie jesteś devem itp. Ja też nie jestem developerem, a mam tylko telefon dopisany do konta. Jeśli wątek jest otwarty i nazwa jego brzmi "Wrażenia, pytania i problemy" to uważam, że zwykli użytkownicy mogą zadawać różnego rodzaju pytania, a inni albo pomagają albo nic nie piszą.

#2107 peja101

peja101
  • 270 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 09:14

Zgadza się dlatego piszę od paru stron, że ten temat nie ma sensu bo problemy z betą będą zawsze i nie powinno być pisania o problemach podczas gdy iOS 7 jeszcze nie wyszedł. Z resztą większość osób nawet nie powinno jej wgrywać gdyż sami narażają się na problemy bo te wersje beta nie są przeznaczone do codziennego użytku dlatego sami zgadzają się na to, że coś nie będzie działać/źle chodzić, a potem piszą na forum, że to nie działa, tamto nie działa jakby tak conajmniej nie powinno być. Jeden wielki śmietnik...

Denerwuje Cię to ? Nie wchodź tu. Proste..

#2108 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 29 sierpnia 2013 - 10:43

Apple podobno zaczęło blokować urządzenia które posiadają iOS7, a nie są dodane do konta developerskiego.

#2109 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 29 sierpnia 2013 - 11:06

Skąd taka informacja?

#2110 PatrykDot

PatrykDot
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 sierpnia 2013 - 11:28

Nawet jeśli to prawda to czy apple zdoła zablokować taką liczbę urządzeń? I skąd ta informacja?

#2111 mrc120

mrc120
  • 186 postów
  • SkądPłock, Poland, Poland

Napisano 29 sierpnia 2013 - 11:43

"Podobno" - ludzie, już macie w majtach, że ktoś z was sobie jaja robi. Gdyby to było takie pewne wstawiłby jakiś odnośnik lub link do newsa.

#2112 YABBA235

YABBA235
  • 476 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 11:51

Już drugi raz czytam o blokowaniu ios 7 dla "niedeweloperów", więc plotka jakoby od któreś wersji bety 7 można ją było instalować nie posiadając konta dev jest prawdziwa, bo w innym wypadku skąd ten pomysł blokowania ? Chyba,że jak napisał mrc120 to jedna wielka ściema.

#2113 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 12:02

więc plotka jakoby od któreś wersji bety 7 można ją było instalować nie posiadając konta dev jest prawdziwa,

Od którejś? Plotka? Dokładnie to od pierwszej i to nie jest żadna plotka.

#2114 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 29 sierpnia 2013 - 12:12

Apple inizia a disattivare iOS 7 beta sui dispositivi non registrati - iPhone Italia Blog

#2115 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 29 sierpnia 2013 - 12:39

I majtki pełne. Taka lipa tuż przed początkiem roku szkolnego... I będzie, że złe Apple, niedobre...

#2116 krauze55

krauze55
  • 6 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 14:10

To prawda . Mam na iphone ios7 i w dniu dzisiejszym przestał działać Wyskakuje komunikat : Błąd aktywacji To urządzenie nie zostało zarejestrowane w progranie iphone developer program. Jeśli uczestniczysz w programie zarejestruj urządzenie w witrynie (...) Chyba jedyną opcją jest downgrade , czyż nie ?

#2117 Ileev

Ileev
  • 137 postów
  • SkądŻory, PL

Napisano 29 sierpnia 2013 - 14:37

Jeśli to prawda to zastanawia mnie dlaczego robią niedługo przed udostępnieniem iOS dla wszystkich... przecież jakby nie chcieli by ludzie bez konta dev instalowali bety to mieli na to sporo czasu wcześniej.

#2118 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 29 sierpnia 2013 - 14:49

To prawda . Mam na iphone ios7 i w dniu dzisiejszym przestał działać

Wyskakuje komunikat :

Błąd aktywacji

To urządzenie nie zostało zarejestrowane w progranie iphone developer program. Jeśli uczestniczysz w programie zarejestruj urządzenie w witrynie (...)

Chyba jedyną opcją jest downgrade , czyż nie ?

Na jakim iphonie Ci to wyskoczyło i w jakim momecie,tak po prostu w menu wyskoczyło?

#2119 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 29 sierpnia 2013 - 15:30

Może masz starą bete? Zrestartowałem przed chwilą telefon i dalej działa. Mam taką teorię, że może to zależy jaka była pierwsza zainstalowana beta. Miałem 6.1.3 i zarzuciłem na niego beta5. Może to determinuje problem, może data wygaśnięcia "nie przesuwa się"? Dziś powinna padać beta 3. Mam nadzieje że w GM prędkość animacji będzie większa, bo czas dostępu do czegokolwiek jest denerwujący. Mam też nadzieje że kolor iPhone będzie miał wpływ na wygląd systemu. Nie podobało mi się jak 6 prezentowała się na białym iPhonie, wymieniłem się na czarny dzień przed prezentacją 7, która lepiej wygląda na białym. Niżej zrzucam screen z baterii z 5tki na beta 6. Telefon, sms internet 3G/WiFi, bez gier w 3D. 2h więcej było by lepiej. [ATTACH=CONFIG]16730[/ATTACH] wybaczcie za jpeg ale png nie chciało się wgrać

#2120 krauze55

krauze55
  • 6 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 17:24

Ok powróciłem do poprzedniego tzn 6.1.3 niestety przywrócić danych sie nie dało ze względu na to iż tamten soft był nowszy. Pozostaje czekać magiczne 11 dni na oficjalną wersję softu :)) Używałem go od czerwca i dzisiejszy powrót do poprzednika tzn 6.1.3 - TRAGEDIA Spodoba się wam 7ka ;)

#2121 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 17:29

Ok powróciłem do poprzedniego tzn 6.1.3 niestety przywrócić danych sie nie dało ze względu na to iż tamten soft był nowszy. Pozostaje czekać magiczne 11 dni na oficjalną wersję softu :)) Używałem go od czerwca i dzisiejszy powrót do poprzednika tzn 6.1.3 - TRAGEDIA
Spodoba się wam 7ka ;)

I kogo to obchodzi ? Nie napisałeś nic nowego na temat "strat" po downgrade z wyższego softu.
Może łaskawie odpowiesz na pytanie kolegi pawelnrg, bo na tą informację pewnie czeka masa "developerów z MA".

#2122 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 29 sierpnia 2013 - 17:39

Ok powróciłem do poprzedniego tzn 6.1.3 niestety przywrócić danych sie nie dało ze względu na to iż tamten soft był nowszy. Pozostaje czekać magiczne 11 dni na oficjalną wersję softu :)) Używałem go od czerwca i dzisiejszy powrót do poprzednika tzn 6.1.3 - TRAGEDIA
Spodoba się wam 7ka ;)

Odpowiadaj na pytania.

#2123 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 23:30

Kilka dni sie bawię iOS7 na 4s i powiem wam, że jestem zachwycony. Pierwszy raz nie brakuje mi absolutnie jailbreaka, co jest dla mnie mega zaskoczeniem, bo nie wyobrażałem sobie iPhone bez tego. Za bardzo polubiłem dodatki w stylu NCSettings, Zephyr itd itd. A tu proszę, wychodzi iOS7 i kompletnie zmienia wszystko. Apple docisnęło, naprawdę. To jest bardzo nowoczeny, bardzo wygodny, przemyślany system. Nic tylko czekać aż przeniosą swoje pomysły z iOS na Mac OS. Windows będzie w dupie. Nie mogę się też doczekać aż deweloperzy zaczną przerabiać aplikacje pod iOS7. PS. Wszystko okej poza baterią :D Na 4s jest niestety czasami tragedia pod tym względem, ale mimo wszystko na razie nie rozstaję się z iOS7. Za bardzo mi się podoba.

#2124 Marcin Pawlicki

Marcin Pawlicki
  • 4 postów
  • SkądSheffield, United Kingdom

Napisano 30 sierpnia 2013 - 11:16

Witam. Przepraszam za powtarzanie się jednakże jestem tutaj świeży. Posiadam od dłuższego czasu iOS7 na mojej Piątce. wczoraj rano pokazał się komunikat ... mówiący mi o błędzie Aktywacji ... z powodu nie zarejestrowania go w programie iPhone Developer System ...

#2125 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 30 sierpnia 2013 - 11:27

Witam. Przepraszam za powtarzanie się jednakże jestem tutaj świeży. Posiadam od dłuższego czasu iOS7 na mojej Piątce. wczoraj rano pokazał się komunikat ... mówiący mi o błędzie Aktywacji ... z powodu nie zarejestrowania go w programie iPhone Developer System ...

Marcin ale Ty o coś konkretnego pytasz czy tylko chciałeś nas poinformować? W tej sprawie nikt tu nic do końca sprawdzonego nie napisał. Wracaj do 6.1.4 . Przeczytaj jeszcze co napisał kolega Modlin stronę wcześniej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych