Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#476 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 czerwca 2013 - 08:53

Którego roku? :) czy może wygasła zanim wypuścili?

B1 wygasa 24 lipca.

Czyli do tego czasu już będzie zapewne beta 2.

#477 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 czerwca 2013 - 08:54

Wydaje mi się, że kolejna beta pojawi się w poniedziałek + beta dla iPada.

#478 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 14 czerwca 2013 - 09:08

A co takiego ruszyło do przodu, że Jobs był hamulcowym? Zmiana kolorków i kilka innych "oczopląsowych" fajerwerków to te przycisnięcie gazu? W takim razie wszystkie Androidy ze swoimi zmianami "theme" to non stop na pełnym gazie mkną do przodu, niczym Enterprisez napędem Warp ze Star Treka.

Chciałbym zaznaczyć, że nowe modele iPhone'a zawierające iOS 7 powinny bys sprzedawane ze specjalną adnotacją dla osób chorych na epilepsję (to nie żart!).

Co do tych nowych funkcji poszczególnych systemów, to jest z nimi trochę tak, że każdy ocenia je według własnych potrzeb. Osobiście nie jest mi niezbędna opcja obsługi smartfona, gdy właśnie mam pomalowane tipsy, natomiast bardzo się przyda funkcja przechodzenia pomiędzy otwartymi sieciami wifi bez zrywania połączenia, szczególnie podczas podróży zagranicznych (iOS 7 - hot spot 2.0). Nie mam wątpliwości, że każda now wersja Androida wprowadza wiele ciekawych, innowacyjnych rozwiązań, co z tego jednak, skoro cieszyć się nimi nawet rok po premierze może tylko ok. 30-40% użytkowników. Nawet jeśli wersja 5.0 wprowadzi tak oczekiwaną optymalizację dla mid i low endowych smartfonów z Androidem, to zapewne znajdą się producenci, którzy poprzez swoje nakładki skutecznie obciążą cały system, Samsung udowodnił, że Touch Wizem jest w stanie zamulić nawet najbardziej wydajny mobilny procesor na rynku. Rozwarstwienie Androida odbija się również negatywnie na deweloperach. Druzgocący jest tutaj chociaż przypadek BBC, stacji, która bedąc medialnym gigantem nie jest w stanie wydać dobrej aplikacji na system Android, koszty testowania jej na odpowiedniej ilości urządzeń powodują, że cała operacja staje się nieopłacalna. Oprócz nowych funkcji, które użytkownicy dostaną wraz z premiera iOSa 7, bardzo cieszy mnie zapowiedź 1500 nowych API dla programistów. Korzystając z iPhone'a, który w dniu premiery nowego systemu Apple'a będzie miał rok czasu mam 100% pewności, że każda aplikacja, która trafi do sklepu wykorzystująca nowe API będzie idealnie zoptymalizowana pod mój sprzęt. Nie wydaje mi się, że kiedykolwiek użytkownicy smartfonów z Androidem będą mieli porównywalny komfort i możliwości wykorzystania swoich sprzętów.

#479 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 14 czerwca 2013 - 09:11

Wydaje mi się, że kolejna beta pojawi się w poniedziałek + beta dla iPada.

W następny poniedziałek, sądzę że bety będą pojawiać się co dwa tygodnie.

#480 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 czerwca 2013 - 09:13

HOMER: Dlaczego tak późno instalujesz ios7?Ty jako maniak pierwszych aktualizacji systemowych;)

Racja, ale nie bylo mnie w domu pare dni i nie mialem dostepu do komputera.

#481 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 14 czerwca 2013 - 09:18

Podobno iOS 7 Beta 1 wygasa 23 czerwca

Sorry. Pomyłka. Błąd. Przepraszam. Takie info znalazłem w necie

Tak. Poprawiłeś. Z bzdur na bzdury.

http://www.evasi0n.b...on-date-is.html

#482 dominikkk1

dominikkk1
  • 43 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 09:30

Siema, mam pare bledow po wroceniu na 6.1.3 wrocilem po przez instalacje w taki sam sposob jak instalowalem 7mke, bledy, - nie dziala imasage (pisze ,ze nie wlaczony a jes wlaczony-.-) - nie ma instagramu a w appstore jest tylko opcja open po kliknieciu nic sie nie dzije, - safari sie wylacza , - nie wyswietla tytulow muzyki , jak to naprawic i w jaki sposob to zrobic

#483 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 09:42

Siema,

mam pare bledow po wroceniu na 6.1.3 wrocilem po przez instalacje w taki sam sposob jak instalowalem 7mke,
bledy,
- nie dziala imasage (pisze ,ze nie wlaczony a jes wlaczony-.-)
- nie ma instagramu a w appstore jest tylko opcja open po kliknieciu nic sie nie dzije,
- safari sie wylacza ,
- nie wyswietla tytulow muzyki , jak to naprawic i w jaki sposob to zrobic

Zacytuję pewnego moderatora "Bety są dla devów , a oni potrafią rozwiązywać te problemy".
Nie jesteś devem po co instalowałeś ?
Zresztą wystarczy pomyśleć logicznie aby naprawić 2 pierwsze błędy.
1. Ponowna aktywacja iMessage
2. Usunięcie z poziomu telefonu i ponowna instalacja. Ustawienia -> Ogólne -> Użycie i tam jest lista zainstalowanych programów.
3. Tego akurat nie wiem, ponowne restore i przywrócenie kopi zapasowej ? Może to pomoże.
4. Jak wyżej.

#484 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 14 czerwca 2013 - 09:43

Wgraj na czysto 6.1.3 bez przywracania kopii.pamiętaj ze stracisz dane i save z gier.Skoro ios 7 instaluje sie przez opcje uaktualnij a nie otworz to Ty pewnie zrobiłes aktualnij 6.1.3 z sziftem i wgraleś starszy soft ,a teraz masz takie problemy.

#485 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 14 czerwca 2013 - 10:41

u mnie tez byly problemu z imessage przy ubgradzie, ale zrobilem czysta instalke z przywroceniem danych i jest ok :) znalazlem nowe bledy: - nie dziala dropbox - imesage jak mamy duzo lini tekstu potrafi nowe zostawiac pod klawiatura, nie widac wtedy co ktos napisal, trzeba zamknac widomosci i otworzyc jeszcze raz i znowu jakis czas jest ok :) - bateria troche szybciej leci niz w 6 ale bez przesady, nie jest tak zle :) na plus mam wrazenei ze poprawili cos w aparacie, mniej szumi i ogolnie lepsze fotki sa.

#486 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 14 czerwca 2013 - 10:55

Pozwolę sobie zacytować:

Nie wiem co wiesz na temat prowadzenia i zarządzania projektem informatycznym, ale we wszelakich przyjętych standardach wersja beta powinna być wersją zbliżoną do wersji finalnej - mam na myśli wygląd, funkcjonowanie, stabilność - krótko mówiąc - jest to wersja niemalże finalna, z 'pewnymi' błędami, wyłapywanymi w określonych okolicznościach przy testowaniu (a tutaj przykładów jest pełno). Dlatego jak na mój gust Apple troszeczkę się pospieszyli z wypuszczeniem tego systemu pod oznaczeniem 'beta', bo puścili za dużo widocznych błędów, tzn. rozumiem, że soft powinien być tylko dla devów, żeby się przystosowali do nowego api, ale tak czy inaczej nawet w ręce devów nie powinien trafić taki system, no chyba, że oznaczony jako alpha, bo przejście z bety do rc powinno być szybkie i płynne, a wg mnie tutaj jeszcze długa droga do przebycia.

Dlatego ja w sumie bym się nie łudził, że dużo zmienią w UI :D takie są trendy webowe w tym momencie, większość nowych serwisów również jest tworzonych w stylu minimalistycznym, płaskim - narzekanie 'brzydkie ikony' niczego tutaj nie zmieni. Był trend na przeźroczystości, zaokrąglenia, efekty świetlne i inne 'bajery' - moda przeszła, teraz się trzeba przyzwyczaić do nowego :)

Zbizona nie znaczy stabilna. Alfe testuje sie wewnatrz firmy, bete oddaje w rece devow. Beta to nie RC i zawsze sa jakies bugi, lagi itd. Pozwole sobie zacytowac:

"Każdy poważny program, zanim wejdzie do sprzedaży, jest testowany przez wielu opłacanych (a często po prostu zgłaszających się na ochotnika) użytkowników z zewnątrz. Taka wersja aplikacji nosi nazwę wersji beta. Test beta jest drugim kluczowym etapem przygotowania produktu do sprzedaży. Instalowanie wersji beta przez zwykłych użytkowników nie jest wskazane - programy takie mają tendencję do zawieszania się, są także kłopoty z ich odinstalowaniem. Por. patch, bug, Service Pack"

#487 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 14 czerwca 2013 - 12:38

Z ciekawszych odkryc, ktore nie zostaly jeszcze wymienionew. Tym temacie to. Mozliwosc zoomowania w trakcie filmowania i mozliwosc okreslenia wielkosci obszaru w ktory wejdziemy badz opuscimy w przypomnieniach. Jednak same przypomnienia narazie nie dzialaja.

#488 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 czerwca 2013 - 13:22

dlaczego Itunes nie widzi mojego telefonu z ios7 po wiifi tylko po kablu ???

Ponieważ jest to beta.

#489 9452130

9452130
  • 28 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 14 czerwca 2013 - 15:01

System ładny ale niestety dużo wolniejszy. Cały czas ciągnie baterię fona nie używam tylko leży a czas w użyciu i w gotowości różni się o parę min. a wszystko w tle zamknięte. Bateria starcza na 5 godz spoczynku przy iphonie 4s który się ostro przy tym grzeje. Dla porównania na ios 6.1.3 na 25 godz nieużywania fona schodziło 20% czyli 5 dni wytrzymywał leżąc w gotowości. Edit A najgorsze jest to że facebook teraz chodzi dużo gorzej niż na galaxy s3... a na iOS 6.1.3 było dużo lepiej niż na s3

#490 gRECHI

gRECHI
  • 3 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 15:07

Nie wymagajmy od wersji beta żeby chodziła jak wersja finalna. W końcu po coś jest oznaczona jako beta ;)

#491 9452130

9452130
  • 28 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 15:13

Nie wymagajmy od wersji beta żeby chodziła jak wersja finalna. W końcu po coś jest oznaczona jako beta ;)

Alpha by taka mogła być ale nie beta. a ta beta jest do dup* nie podobna .... i to się zapewne nie zmieni ;)
Zawsze apple spowalniało specjalnie swoje urządzenia żeby kupić nowsze modele. ale ta sztuczka z baterią to przegięcie że bateria w 4 i 4s trzyma nawet nie połowę tego co iphone 5. system czysty ma lagi a aplikacja facebook ładuje się ok 6 sek a jest podłączony do wifi której jest pod lanem 60mb/s

#492 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 czerwca 2013 - 15:22

Alpha by taka mogła być ale nie beta. a ta beta jest do dup* nie podobna .... i to się zapewne nie zmieni ;)
Zawsze apple spowalniało specjalnie swoje urządzenia żeby kupić nowsze modele. ale ta sztuczka z baterią to przegięcie że bateria w 4 i 4s trzyma nawet nie połowę tego co iphone 5. system czysty ma lagi a aplikacja facebook ładuje się ok 6 sek a jest podłączony do wifi której jest pod lanem 60mb/s

Zdecydowanie coś musisz mieć nie tak. Nie zauważyłem, aby inni mieli aż tak zły wynik jak Ty.

#493 9452130

9452130
  • 28 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 15:50

Co może być nie tak... telefon w 100% sprawny dziś na 6.1.3 wszystko śmigało tak pięknie że szkoda było się pożegnać

#494 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 16:01

Normalnie strasznie mamy dużo nowych developerów:)))) I większość zarejestrowała się w maju lub czerwcu. Można powiedzieć że nadchodzą piękne czasy na polskim rynku apple :))))

#495 artur100

artur100
  • 3 postów
  • SkądBemowo, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 14 czerwca 2013 - 16:10

Bardzo dobrze działa tylko niestety nie działają ruchome pulpity ponieważ wyskakuję mi zamiast mojej panoramy czarne pola. :) Mam nadzieję że poprawią.

#496 9452130

9452130
  • 28 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 16:16

Dużo do popraw im zostało. Na jakimś blogu patrzyłem to iphone 5 jadł 5% baterii na godzinę a 4s 15% na godzinę oczywiście w spoczynku... to raczej tragiczny wynik. poł godz sg: deadzone i z 70% baterii zostało 30%na iphonie 4s. optymalizacja jest do niczego więc sporo roboty. ale w sumie to beta 1 a nie prawdziwa beta tylko jakaś pre alpha pewnie i tych bet wyjdzie jeszcze- kilka do wyjścia systemu. no cóż oby był chociaż tak dobry jak 6.1.3 bo póki co tylko ładniejszy.

#497 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 14 czerwca 2013 - 17:45

Potwierdzam co do facebooka, sama aplikacja odpala sie 5 sekund.

#498 Q-bak

Q-bak
  • 14 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 18:09

Ktoś już pytał, ale z tego co wyczytałem (a właściwie nie wyczytałem) to nie było odpowiedzi: Co się stało z aplikacją Dyktafon ? Dodatkowo, czy mogę na lock screena wrzucić jakieś zdjęcie nie będące panoramą zrobioną iPhonem, tak żebym dalej mógł używać żyroskopu do przesuwania tła ?

#499 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 18:19

ze zdjęciem działa nawet aktualnie nie ma chyba możliwości wyłączenia tego efektu :D natomiast dyktafonu faktycznie nie ma ale to wersja beta poza tym osobiście użyłem go raz w życiu :D

#500 Q-bak

Q-bak
  • 14 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 18:23

Tak, ale zdjęcie możesz przesunąć o 2-3mm a panoramę możesz sobie obejrzeć całą przy zablokowanym ekranie - dlatego pytam czy można tak zrobić ze zdjęciem np. z internetu. Czyli jednak dyktafonu nie ma... a akurat dzisiaj na zajęciach by mi się przydał

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych