Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#451 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 13 czerwca 2013 - 21:04

W ustawieniach wylaczylem uzycie sieci komorkowj dla aplikacji Muzyka i teraz co ja wlacze to wyskakuje mi taki komunikat: [ATTACH=CONFIG]15528[/ATTACH]

#452 MSeq

MSeq
  • 9 postów

Napisano 13 czerwca 2013 - 21:06

Hej, Mam problem z aplikacja Endomondo na ios beta 7, czy u Was jest tak samo - telefon iphone 5 - objawy: na początku wszytsko dział fajnie wszystko zapamiętyje do momenty zatyrzymania treningu - w tym momencie zapamietuje tylko kalorie i czas treningu - znika pokonany dystans i trasa, niby trasa w telefonie jest zapamietana ale na koncie internetowym nie ma jej tak jak by nie bylo dobrej sunchronizacji pomiedzy aplkacja a kontem internetowym - gdzie gubi dane. Pozdr PS. czy ktoś się orientuje czy bedą to porawiac dla bety czy czekac do jesieni - jak bylo w przypadku np ios 6 betowych. dzieki

#453 keniutek

keniutek
  • 414 postów
  • Skąd3m

Napisano 13 czerwca 2013 - 21:09

Aero Glass + Metro i mamy iOS7:cool:

#454 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 13 czerwca 2013 - 21:50

PS. czy ktoś się orientuje czy bedą to porawiac dla bety czy czekac do jesieni - jak bylo w przypadku np ios 6 betowych. dzieki

Deweloperzy NIE MAJĄ możliwości wrzucenia aplikacji skompilowanych dla iOS7. Coś takiego Apple umożliwi dopiero po wejściu GM, przy czym te aplikacje zostaną udostępnione dopiero po oficjalnej premierze nowego systemu.
Dlatego apel do wszystkich bożych owieczek i baranków, nie zawracajcie głowy deweloperom zgłoszeniami dotyczącymi iOS7.

#455 show111

show111
  • 35 postów

Napisano 13 czerwca 2013 - 21:54

Teraz wszyscy porównują z Windows Phone... do oficjalnej wersji iOS 7 wygląd się pewnie zmieni. Nawet gdyby miał wyglądać jak Windows Phone za nic w świecie nie zamienię iPhone'a na inny telefon :) i myślę, że wiele osób tak ma :D

#456 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 13 czerwca 2013 - 21:58

No żesz, kurza twarz, szału dostanę. Z niewiadomych przyczyn nie mogę wysunąć Control Center. Znajomi na tym samym telefonie wysuwają za pierwszym podejściem, ja za dziesiątym. Notification Center wyłazi bez problemu, a to dolne świństwo ni diabła. Chyba mam jakieś dziwne paluchy...

#457 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 13 czerwca 2013 - 22:15

Ja mam dziwne przeczucie ze prezentacja iOS 7 miala na celu tylko pokazanie funkcji systemu a bety aby system usprawnic i pozbawic bledow a we wrzesniu iOS 7 GM bedzie wygladal calkowicie inaczej bo podmienia pliki odpowiedzialne za wyglad systemu bo w becie brakuje tego czegos co ma kazdy produkt Apple czy to iPhone czy Mac czy OS X. Mac OS X 10.0 W wersji beta tez nie zachwycal (mam na mysli dock) i pewnie tym razem robia to samo z iOS bo przygotowuja cos extra

#458 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 czerwca 2013 - 22:19

Ja po 2 dniach z iOS7 nie wyobrażam sobie powrotu do iOS6.

#459 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 13 czerwca 2013 - 22:30

wygląda, że największymi hamulcami w rozwoju iOSa byli Jobs i Forstall

A co takiego ruszyło do przodu, że Jobs był hamulcowym? Zmiana kolorków i kilka innych "oczopląsowych" fajerwerków to te przycisnięcie gazu? W takim razie wszystkie Androidy ze swoimi zmianami "theme" to non stop na pełnym gazie mkną do przodu, niczym Enterprisez napędem Warp ze Star Treka.

Chciałbym zaznaczyć, że nowe modele iPhone'a zawierające iOS 7 powinny bys sprzedawane ze specjalną adnotacją dla osób chorych na epilepsję (to nie żart!).

#460 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 13 czerwca 2013 - 22:30

W jaki sposób można przejść z 7 na 6.1.3

Jakie trzeba spełnić warunki ?

RSplus no trochę tych warunków jest, m.in. konto w alior bank, ważne szczepienia przeciw tężcowi i kilka innych ale podstawowym warunkiem jest cofnięcie się w tym temacie i znalezienie odpowiedzi na to pytanie bo padała już mnóstwo razy ;-)

EDIT: No i w Twoim wypadku to raczej 6.1.4 bo to najnowszy soft dla iPhone 5

#461 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 13 czerwca 2013 - 23:04

Jak czytam niektore wypowiedzi osob o plynnosci i responsywnosci iOS 7 to rzygac sie chce. Skad tacy ludzie sie biora? Pozwole sobie zacytowac: "wersja beta – kiedy program ma już pierwszych użytkowników, zwanych często beta testerami, wyłapywane są błędy związane z różnymi środowiskami i warunkami pracy programu" Ludzie mysla ze beta jest niczym wersja finalna. To bedzie sie cielo, mulilo, lagowalo bo jest to wersja BETA, a niektorzy instaluja OS myslac ze beta zastapi im obecna wersje i bedzie to system codziennego uzytku. Co do iOS. Podoba sie, tylko ta ikona Safari;) Ale tak czy owak, czekalem na te funkcje ktore znajda sie w iOS 7.

#462 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 czerwca 2013 - 23:25

W takim razie wszystkie Androidy ze swoimi zmianami "theme" to non stop na pełnym gazie mkną do przodu, niczym Enterprisez napędem Warp ze Star Treka.

Android od 4.0 (listopad 2011) ma w 99% ten sam theme ;) Ludzie mysla, ze Android sie zmienia a wiekszosc nawet nie wie jak wyglada Android pod warstwa nakladek w ich telefonach. No, ale juz bez OT.

#463 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 czerwca 2013 - 01:24

Co do błędu z ruchomą tapetą panoramiczną to działa tylko jesli się wybierze ową panorame z ustawień. jeżeli użyjemy jej z rolki to zamiast panoramy ruchomej bedzie zwykle tło.

#464 langus

langus
  • 8 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 05:47

Ja od 2 dni testuje IOS 7, moja przygoda zaczela sie od upgrade z wersji 6.2 do IOS 7 . Upgrade wykonalem z reki i za pierwszym razem sukces , bez utraty danych od reki, nawet aplikacje ktore chodzily w tle po upgrade nadal byly w tle.

#465 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 14 czerwca 2013 - 06:39

Czytam to forum kilka lat i z mojego czytelniczego doświadczenia wynika że nawet jak cały iOS 7 będzie różowy na ekranie początkowym zobaczymy chmurki z waty cukrowej to i tak 95% osób (które nie mają jakiś simlock'ów nakładek) i tak będzie korzystało z najnowszej wersji nie dla wyglądu a nowych opcji ;)

#466 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 czerwca 2013 - 06:53

Bateria w iOS7

Dołączona grafika

#467 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 czerwca 2013 - 06:58

Mi przez noc na iOS7 zeszło 15% (iPhone 5) Włączone WIFI, 3G. Tragedii nie ma :)

#468 niou_ns

niou_ns
  • 60 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 czerwca 2013 - 07:00

Pozwolę sobie zacytować:

Ludzie mysla ze beta jest niczym wersja finalna. To bedzie sie cielo, mulilo, lagowalo bo jest to wersja BETA, a niektorzy instaluja OS myslac ze beta zastapi im obecna wersje i bedzie to system codziennego uzytku.

Nie wiem co wiesz na temat prowadzenia i zarządzania projektem informatycznym, ale we wszelakich przyjętych standardach wersja beta powinna być wersją zbliżoną do wersji finalnej - mam na myśli wygląd, funkcjonowanie, stabilność - krótko mówiąc - jest to wersja niemalże finalna, z 'pewnymi' błędami, wyłapywanymi w określonych okolicznościach przy testowaniu (a tutaj przykładów jest pełno). Dlatego jak na mój gust Apple troszeczkę się pospieszyli z wypuszczeniem tego systemu pod oznaczeniem 'beta', bo puścili za dużo widocznych błędów, tzn. rozumiem, że soft powinien być tylko dla devów, żeby się przystosowali do nowego api, ale tak czy inaczej nawet w ręce devów nie powinien trafić taki system, no chyba, że oznaczony jako alpha, bo przejście z bety do rc powinno być szybkie i płynne, a wg mnie tutaj jeszcze długa droga do przebycia.

Dlatego ja w sumie bym się nie łudził, że dużo zmienią w UI :D takie są trendy webowe w tym momencie, większość nowych serwisów również jest tworzonych w stylu minimalistycznym, płaskim - narzekanie 'brzydkie ikony' niczego tutaj nie zmieni. Był trend na przeźroczystości, zaokrąglenia, efekty świetlne i inne 'bajery' - moda przeszła, teraz się trzeba przyzwyczaić do nowego :)

#469 JaN008

JaN008
  • 284 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 07:07

Bateria w iOS7

Bardzo przyzwoity wynik, u mnie w czuaniu 7-8 godzin poszło jakieś 4 %

#470 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 14 czerwca 2013 - 07:17

iOS 7 zapowiada sie bardzo ciekawie, wygląd moze jeszcze lekko zmienią (poprawią) ale funkcjonalność idzie w dobra strone!

#471 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 czerwca 2013 - 07:40

No to wziąłem się za instalowanie. Pewnie pod wieczór zdam relacje z użytkowania.

#472 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 14 czerwca 2013 - 08:26

HOMER: Dlaczego tak późno instalujesz ios7?Ty jako maniak pierwszych aktualizacji systemowych;)

#473 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 08:38

Podobno iOS 7 Beta 1 wygasa 23 czerwca

#474 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 14 czerwca 2013 - 08:42

Podobno iOS 7 Beta 1 wygasa 1 czerwca

Którego roku? :) czy może wygasła zanim wypuścili?

B1 wygasa 24 lipca.

#475 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 08:44

Sorry. Pomyłka. Błąd. Przepraszam. Takie info znalazłem w necie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych