Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#2151 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 01 września 2013 - 07:54

Ja także uważam, że poziom chamstwa na tym forum osiągnął wysoki level.

Tak samo jak głupota i lenistwo użytkowników. Co jest większym problemem tego forum.

Co do tematu z którego zeszliście. W iPhone 4 zauważyłem że aplikacje po pewnym czasie przestają działać np. gra PvZ2 działa przez około 48h po restarcie telefonu. Po tych 2 dniach znów trzeba restartować telefon aby można było ją uruchomić.

#2152 omyczek123

omyczek123
  • 145 postów
  • SkądWodzisław Śląski

Napisano 01 września 2013 - 10:57

Mi się 4S wyłącza średnio raz na 2 dni najczęściej na zdjęciach.

#2153 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 02 września 2013 - 06:56

Ostatnio jeszcze zauważyłem że gdy w ustawieniach prubuje się zmienić swój numer telefonu po naciśnieciu przycisku zatwierdzania menu dziwnie się zamyka. Wczoraj wróciłem do 6.1.3 i powiem szczerze że w porównaniu IOS7 -IOS6 na Iphone 4S to starsza wersja jest demonem szybkości a IOS 7 zamula. Poczułem się trochę na nim jakbym wrócił na androida. Może normalnie nie jest to aż tak zauważalne, ale wystarczy otworzyć np safari, zacząć przeglądać internet, pootwierać różne zakładki, inne aplikacje itp i zaczynają się lagi. A o przeglądaniu albumów w poziomie w Muzyce nie wspomnę. No nic, teraz czekam na oficjalną 7 i zobaczymy jak to będzie z optymalizacją. Dla mnie osobiście IOS i telefony appla górowały nam innymi telefonami tylko z tego powodu że chodziły bardzo płynnie i telefonom z androidem zawsze tego brakowało. A np wrzucanie muzyki przez iTunes strasznie mnie wkur.. o zdjęciach też nie wspomnę. Powiedzmy, że wgrywam muzykę na telefon, usuwam sobie zbędne mp3 z telefonu (te które np mi się nie podobają), a potem sobie podłączam któregoś dnia telefon do lapa i dupa. Na nowo mi wrzuca te usunięte utwory na telefon. Tak wiem, że da się wyłączyć to synchronizację. Ale jak dla mnie to niektóre rzeczy tak chcą uprościć że Inżynier oraz technik Informatyki łapie się za głowę i myśli sobie co z tego , że mam taki prosty telefon ręce, gdzie wszystko niby da się zrobić bez problemu, a jednak z każdym byle gównem jest problem. Choćby podzielenie się zjdęciem z przyjaciółmi przez BT. :(

#2154 cHaBeOn

cHaBeOn
  • 167 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 września 2013 - 10:12

Zauważył ktoś w ogóle że dźwięk blokady (bo odblokowania teraz brak) jest znacznie wyciszony? Porównujcie sobie dźwięk blokady ten w Ustawienia/Dźwięki z rzeczywistym zablokowaniem. Od Bety 3 bodajże tak jest.

#2155 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 września 2013 - 14:28

Poczułem się trochę na nim jakbym wrócił na androida.

No to się źle poczułeś, bo 4.3 działa szybciej od iOS7.

#2156 cezeter

cezeter
  • 19 postów

Napisano 02 września 2013 - 14:54

Do narzekajacych na "chamstwo" - chamstwem jest to, że 2/3 zadajacych pytania nie jest łaskawa poczytać tematu te 5-10 stron wstecz, gdzie znajduje się zwykle większość odpowiedzi bo te same pytania wracają jak pieprzone bumerangi co 2-3 strony. Trudno sie dziwić, że tym którzy śledzą temat dłużej nie chce sie pisać 15ty raz tego samego. Wam sie nie chce czytać - nam sie nie chce pisać.

Przepraszam za OT ale aż coś mi się robi jak czytam po raz 15 post tego typu.
Problem polaga na tym, że te 5-10 stron wcześniej jest napisane dokladnie to samo "cofnij sie 5-10 stron wcześniej" aktualnie topic ma ponad 200 stron oraz ponad 2100 wpisów, wiec bardzo ładnie proszę, jesli niechcesz odpowiedzieć na pytanie na które jedyna odpowiedź w tym temacie jest na 26 stronie, nie pisz nic może komuś innemu się zechce. Po co masz siebie i innych denerwować.

Pozdrawiam czr :)

#2157 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 września 2013 - 16:24

To naucz się używać wyszukiwania. Jeśli to Cię przerasta, to cały ten temat tym bardziej.

#2158 cezeter

cezeter
  • 19 postów

Napisano 02 września 2013 - 16:49

Grochem o ściane. W tym topicu zadałem JEDNO pytanie, na które można było odpowiedzieć tak lub nie, ale zamiast tego dostałem odpowiedź od pana Homera ze śledziowa, że poszukać sobie przecież sam mogę, a wystarczyło napisać 3 litery. Wydaje się mi, że Wy bardzo lubicie dopiec komuś przy każdej możliwej okazji. Smutne to to. Pozdrawiam czr :)

#2159 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 września 2013 - 17:17

Jesli moja porada byla zbyt skomplikowana to przepraszam. Zawsze staram sie pomoc w taki sposob by nie odwalac za kogos roboty tylko dac wskazowke gdzie szukac odpowiedzi. W koncu jakims cudem ja sam szukam i znajduje.

#2160 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 02 września 2013 - 20:16

Jako, że mi magazyn gitarzysta nie działał na ios 7 postanowiłem wrócić na szóstkę. Miałem siódemkę odkąd została przedstawiona na WWDC. Dzisiaj zainstalowałem starszą wersję i powiem mam, że powiew świeżości czuć było przy upgradzie, tak przy downgradzie również czuć mocno ten powiew. Szybkość, szybkość i jeszcze raz szybkość. To na co musiałem czekać w iOS7, tutaj mam błyskawicznie. Sam jestem zdziwiony, że mam tak szybki telefon, bo przecież nie narzekałem na nowszy soft. Po prostu nie widziałem tej różnicy. Tak czy siak mam nadzieję, ze te wszystkie przejścia, motywy i animacje pójdą w odstawkę w finalnej wersji. BTW. jedyna rzecz oprócz szybkości strasznie mnie irytująca w siódemce to odświeżanie ostatnich połączeń. Chcę szybko zadzwonić, mam jako pierwszy kontakt załóżmy Tadzika, naciskam na niego a się okazuję, że to jednak nie Tadzika wybrałem a jakąś inną osobę, bo telefon robił jakieś długie przejście z animacją. Chore!

#2161 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 września 2013 - 20:20

Sendil, to beta, więc nie do normalnego użytkowania dla zwykłych użytkowników, więc takie błędy mają prawo występować. Ja również wróciłem do iOS6, ale tylko dlatego, że na iOS7 nie działała prawidłowo aplikacja "nc+ GO". Niestety ubolewam obecnie na słabiutki zasięg, który na iOS7 był o 3 kreski lepszy. Mieszkam akurat w takim miejscu, gdzie zasięg jest słaby i aby się dogadać z kimś to trzeba szczęścia, na iOS7 było dużo lepiej. Z niecierpliwością czekam na finalną wersje.

#2162 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 02 września 2013 - 20:22

Grochem o ściane. W tym topicu zadałem JEDNO pytanie, na które można było odpowiedzieć tak lub nie, ale zamiast tego dostałem odpowiedź od pana Homera ze śledziowa, że poszukać sobie przecież sam mogę, a wystarczyło napisać 3 litery. Wydaje się mi, że Wy bardzo lubicie dopiec komuś przy każdej możliwej okazji. Smutne to to.

Pozdrawiam czr :)

No tak bo takim jak ty ciężko użyć wyszukiwarki lepiej wylewać żale i płakać jacy wszyscy są źli bo nie napiszą 3 liter, zamiast ruszyć swoje 4 poszukać samemu i nie jęczeć. I to jest właśnie smutne, lenistwo, głupota i dysmózgowie na tym forum. Nie wiem czemu ale ludzie myślą że jak kupują sprzęt z jabłkiem to już nie muszą myśleć….

Co do tematu na Fp edvardsów widziałem dziś godziny premiery iOS7 na świecie ile w tym prawdy nie wiem :P

#2163 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 02 września 2013 - 20:42

effe- to fakt. Zasięg na siódemce był o niebo lepszy. Ciekawe w jaki sposób to zrobili, że tyle updatów szóstki i w zasadzie nic się nie zmieniło jeśli o to chodzi, a tu w betach już jest bajka. Tak czy siak wydaje mi się, że już blisko do wersji ostatecznej i boję się o to, że może sporo zostać z tego co jest dotychczas. Włącznie z tymi irytującymi przejściami, które w zasadzie nie wiadomo po co są. Tak czy siak czekam z niecierpliwością na nowy soft. Potem będę pewnie czekał z niecierpliwością na aktualizację programów. Jeśli się doczekam.

#2164 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 września 2013 - 22:51

Pewnie nie wszystkich, ale te najpopularniejsze zaczna sie pojawiac pewnie juz pare h po premierze iOS7. W koncu dev otrzymujac GM maja jeszcze ponad tydzien na ostateczne poprawki swoich aplikacji. Wiekszosci tych obecnych brakuje juz w sumie tylko nowej klawiatury.

#2165 robertjunior

robertjunior
  • 31 postów

Napisano 03 września 2013 - 12:07

Ok to ja napisze o pozytywnych zmianach w API. UIKit dynamics. Został dodany prosty w użyciu silnik fizyczny, dzięki któremu bardzo łatwo można animować kolizje, grawitacje, efekt sprężyny etc. Lock screen posiada animacje grawitacji ze zderzeniem z dolną krawędzią na ekranie, kiedy przechodzimy do aparatu. Wszystko dzięki UIDynamicAnimator do którego dodajemy obiekty UIDynamicBehaviour (subklasy UICollisionBehaviour, UIGravityBehaviour ...) które z kolei łączymy z obiektami UIView. Bardzo ciekawe efekty były prezentowane na jednej z sesji przy użyciu UICollectionView. Pokazano również implementacje nowego iMessage, jak zrobiony jest efekt przy przewijaniu chmurek. UIViewController custom transitions. Przejścia zmiany pomiędzy controller-ami, standardowych container-ów są teraz bardzo łatwe to podmienienia. Na przykład nie trzeba już tworzyć swojego UITabBarController-a aby po prostu zmienić animacje. Wszystko opisane jest w . Wspierane są animacje interaktywne. Oraz animacja równoległa do animacji przejścia. Przykładem tego jest UINavigationController I tytuł na pasku który pojawia się i przesuwa. To samo tyczy się "modal" prezentacji controller-a nie jesteśmy już skazani na 4 style stworzone przez Apple. iBeacons. Technologia oparta o BT4.0. Mamy "emiter" informacji, do którego podłączają się inne urządzenia. Na przykład wchodzisz do sklepu, podchodzisz do stoiska, a iPhone pokazuje wszystkie produkty które tam można znaleźć.Z tego co wiem ma to być otwarty standard więc nie tylko urządzenia z iOS będą mogły z tego korzystać. Implementacja znajduje się w CoreLocation. Jest na ten temat sesja WWDC i chyba nawet sample code na stronie Apple. Silent Notifications. Nareszcie notyfikacje mogą zostać wysłane w taki sposób który nie powoduje dzwonienia telefonu. Ma to za zadanie powiadomienie aplikacji o wydarzeniach które są istotne z punktu widzenia tego jak działa usługa ale już nie koniecznie dla użytkownika. Nowy multitasking + NSURLSession. Tyle w temacie :P Dla mnie UIViewController custom transitions wraz z UIKit dynamics powinno sprawić iż będzie miał miejsce powiew świeżości jeżeli chodzi o UI na iOS7 jak i nawet ogólnie, na platformy mobilne.

#2166 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 września 2013 - 12:37

No i to jest wartościowy post w tym temacie, a nie "chłopaki, słuchajcie telefon mi się nie aktywuje" :) Ze swojej strony dodam, że efekt zderzenia się aparatu na lockscreen już był na iOS6, tyle że mniej sprężysty. Teraz jak mocniej "ciśniemy" aparatem w dół to odbije się on na tyle, że pokaże się "wizjer".

#2167 robertjunior

robertjunior
  • 31 postów

Napisano 03 września 2013 - 13:13

Różnica polega na tym iż wcześniej aby uzyskać podobny efekt trzeba było albo manualnie bawić się animacją i ustawić to tak aby osiągnąć coś co wygląda w miarę wiarygodnie, co było czasochłonne, i nie za bardzo uniwersalne. Teraz to UIKit dynamics oblicza i animuje wszystko za ciebie, gdzie zajmuje ci to raptem pare linijek kodu, jest o wiele bardziej wiarygodne oraz uniwersalne. Do dyspozycji developerów jest sesja WWDC i sample code aby zapoznać się z tą technologią. Dodam jeszcze że jest to świetna zabawa pisanie czegoś w oparciu o tą bibliotekę :P

#2168 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 03 września 2013 - 17:01

Ja wróciłem kilka dni temu do użytkowania iPhone 5 z betą iOS. I spotkał mnie dziwny problem, szybko rozladowujacej się baterii. Przed chwilą miałem 49% i nagle wskoczyło 6%. Spotkał sie ktoś z Was z takim problemem?

#2169 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 03 września 2013 - 17:38

Wróć do oficjalnej wersji,jeśli chcesz mieć dobrze.Jeśli nie, siedz dalej na becie ze słabą baterią. Bety zawierają różne błędy.

#2170 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 03 września 2013 - 17:44

Po pierwsze nie siedzę na becie bo mam taki kaprys. Po drugie Twoja wypowiedz nic nie wnosi, wiec po co piszesz?

#2171 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 03 września 2013 - 17:49

Nie wnosi to twoja wypowiedz.Piszesz o problemie z bateria na becie,a póżniej piszesz ze nie siedzisz na becie? o matko te dzisiejsze developery

#2172 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 03 września 2013 - 18:00

Nie wnosi to twoja wypowiedz.Piszesz o problemie z bateria na becie,a póżniej piszesz ze nie siedzisz na becie?
o matko te dzisiejsze developery

Umiesz czytać ze zrozumieniem?? Przeczytaj pierwsze moje zdanie jeszcze raz. Do kropki.

"Po pierwsze nie siedzę na becie bo mam taki kaprys."

Tu nie pisze ze nie mam bety! Bety używam zawodowo.

#2173 jachraniak

jachraniak
  • 168 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 września 2013 - 18:05

Niebawem koniec testów iOS7 beta

Apple iPhone event on September 10th is official, we'll be there live | The Verge

#2174 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 04 września 2013 - 08:24

Ja wróciłem kilka dni temu do użytkowania iPhone 5 z betą iOS. I spotkał mnie dziwny problem, szybko rozladowujacej się baterii. Przed chwilą miałem 49% i nagle wskoczyło 6%. Spotkał sie ktoś z Was z takim problemem?

To na pewno kwestia baterii czy jej zużycia? Może to tylko odświeżanie ekranu. Używałeś ten telefon od ładowania? Czy odblokowałeś po długim czasie i jeszcze dłuższym od ładowania?

#2175 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 04 września 2013 - 12:54

Telefon, przez ok. 2 miesiące leżał wyłączony naładowany do pełna w szufladzie. Po 2 miesiącach włączyłem rozładowałem baterie i naładowałem do pełna. I stało się to po 3-4 ładowaniu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych