Kumam. Dzięki za pomoc!

iPhone a neostrada livebox
Rozpoczęty przez
MATRIX123
, 02 paź 2007 08:03
80 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 sierpnia 2009 - 14:23
Napisano 05 stycznia 2010 - 22:18
Hah też miałam ten sam problem z liveboxem : p Tylko to wpisywanie klucza WEP jest strasznie męczące, bo co druga to litera albo cyfra i tak muszę ciągle przeskakiwać
Nie da się tego zmienić ? : P

Napisano 23 stycznia 2010 - 22:28
Też mam liveboxa i nie wiem tyko jakiego hasła czy klucza wymaga iPhone, mógłby mi ktoś podsunąć odpowiedź? 
---- Dodano 24-01-2010 o godzinie 13:02 ----
Przeczytałam dokłądniej wcześniejsze posty i już się połączyłam

---- Dodano 24-01-2010 o godzinie 13:02 ----
Też mam liveboxa i nie wiem tyko jakiego hasła czy klucza wymaga iPhone, mógłby mi ktoś podsunąć odpowiedź?
Przeczytałam dokłądniej wcześniejsze posty i już się połączyłam

Napisano 31 stycznia 2011 - 13:28
witam, przeczytałam cały wątek, postępowałam wg powyższych instrukcji i.. nie działa. wyskakuje komunikat że brak połączenia internetowego. wpisuję klucz WEP , wciskam REG i tylko przez moment jest ta ikonka połaczenia takie 1/4 okregów ( noo taki sonar
) w lewym górnym rogu obok sieci. kiedy próbuje sie połączyć przez safari wyskakuje info ze brak połaczenia internetowego. co jest grane? proszę pomóżcie. aaaa wszystko było ok do czasu kiedy ( po raz 7 w tym miesiacu) tp miało problem z neostradą.

Napisano 01 sierpnia 2011 - 15:20
Opiszę jak połączyć IPod z nowym modelem Livebox 2.0. Model ten już nie posiada przycisku REG, a wsparcie techniczne tym razem zawiodło zarówno po stronie Apple jak i Neostrady.
Krok po kroku.
1. W przeglądarce internetowej w pasku adresu wpisujemy następujacy adres: 192.168.1.1
Klikamy Enter i trafiamy na stonkę swojego urządzenia Livebox 2.0.
2. W Menu po lewej stronie wybieramy opcję zaawansowane.
3. W zaawansowanych klikamy na Wi-Fi.
4. W tabeli z danymi posrodku ekranu na samym dole znajdujemy opcje filtrowanie adresów MAC i zaznaczamy tak. Po czym obok pojawia się napis włączone.
5. Udajemy się do urządzenia Livebox 2.0.
6. Na panelu przednim urządzenia Livebox 2.0 wciskamy duży biały przycisk Wi-Fi. W tym czasie lampka Wi-Fi zaczyna migać.
7. Po tym w IPodzie wchowdimy w Ustawienia – Wi-Fi – Wybierz sieć … i wybieramy Inna.
8. Tu wpisujemy Nazwę Livebox-XXXX (w miejscu XXXX - wpisujemy symbole swojego urządzienia)
9. stukamy Zabezpieczenia i wybieramy WPA
10. Wracamy do Inna sieć i wpisujemy klucz WPA.
I to na tyle.
Mam nadzieje, że się uda.
Krok po kroku.
1. W przeglądarce internetowej w pasku adresu wpisujemy następujacy adres: 192.168.1.1
Klikamy Enter i trafiamy na stonkę swojego urządzenia Livebox 2.0.
2. W Menu po lewej stronie wybieramy opcję zaawansowane.
3. W zaawansowanych klikamy na Wi-Fi.
4. W tabeli z danymi posrodku ekranu na samym dole znajdujemy opcje filtrowanie adresów MAC i zaznaczamy tak. Po czym obok pojawia się napis włączone.
5. Udajemy się do urządzenia Livebox 2.0.
6. Na panelu przednim urządzenia Livebox 2.0 wciskamy duży biały przycisk Wi-Fi. W tym czasie lampka Wi-Fi zaczyna migać.
7. Po tym w IPodzie wchowdimy w Ustawienia – Wi-Fi – Wybierz sieć … i wybieramy Inna.
8. Tu wpisujemy Nazwę Livebox-XXXX (w miejscu XXXX - wpisujemy symbole swojego urządzienia)
9. stukamy Zabezpieczenia i wybieramy WPA
10. Wracamy do Inna sieć i wpisujemy klucz WPA.
I to na tyle.
Mam nadzieje, że się uda.
Napisano 01 sierpnia 2011 - 16:42
nie prawda jak juz raz byla akceptacja wiecej nie trzeba nawet jak 10000 razy bedziesz wpisywal haslo jedynie jezeli przywrocisz ustawienia fabryczne liveboxa ,a tak na marginesie wylaczcie kontrole macadresow w livebox i polacz iphona pozniej mozesz ponownie wlaczyc kontrole mac adresow PROSTE CO ??????Nie. Tylko ZA KAŻDYM RAZEM po wpisaniu do niego od nowa hasła do Neostrady.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych