Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone a neostrada livebox

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

#76 jk_34

jk_34
  • 31 postów
  • SkądLake Arrowhead, CA

Napisano 25 sierpnia 2009 - 14:23

Kumam. Dzięki za pomoc!

#77 DooDoo

DooDoo
  • 10 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 22:18

Hah też miałam ten sam problem z liveboxem : p Tylko to wpisywanie klucza WEP jest strasznie męczące, bo co druga to litera albo cyfra i tak muszę ciągle przeskakiwać :P Nie da się tego zmienić ? : P

#78 mynew

mynew
  • 11 postów

Napisano 23 stycznia 2010 - 22:28

Też mam liveboxa i nie wiem tyko jakiego hasła czy klucza wymaga iPhone, mógłby mi ktoś podsunąć odpowiedź? ;)

---- Dodano 24-01-2010 o godzinie 13:02 ----

Też mam liveboxa i nie wiem tyko jakiego hasła czy klucza wymaga iPhone, mógłby mi ktoś podsunąć odpowiedź? ;)

Przeczytałam dokłądniej wcześniejsze posty i już się połączyłam :)

#79 QuQu

QuQu
  • 1 postów

Napisano 31 stycznia 2011 - 13:28

witam, przeczytałam cały wątek, postępowałam wg powyższych instrukcji i.. nie działa. wyskakuje komunikat że brak połączenia internetowego. wpisuję klucz WEP , wciskam REG i tylko przez moment jest ta ikonka połaczenia takie 1/4 okregów ( noo taki sonar ;)) w lewym górnym rogu obok sieci. kiedy próbuje sie połączyć przez safari wyskakuje info ze brak połaczenia internetowego. co jest grane? proszę pomóżcie. aaaa wszystko było ok do czasu kiedy ( po raz 7 w tym miesiacu) tp miało problem z neostradą.

#80 Varvara

Varvara
  • 1 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 15:20

Opiszę jak połączyć IPod z nowym modelem Livebox 2.0. Model ten już nie posiada przycisku REG, a wsparcie techniczne tym razem zawiodło zarówno po stronie Apple jak i Neostrady.
Krok po kroku.
1. W przeglądarce internetowej w pasku adresu wpisujemy następujacy adres: 192.168.1.1
Klikamy Enter i trafiamy na stonkę swojego urządzenia Livebox 2.0.
2. W Menu po lewej stronie wybieramy opcję zaawansowane.
3. W zaawansowanych klikamy na Wi-Fi.
4. W tabeli z danymi posrodku ekranu na samym dole znajdujemy opcje filtrowanie adresów MAC i zaznaczamy tak. Po czym obok pojawia się napis włączone.
5. Udajemy się do urządzenia Livebox 2.0.
6. Na panelu przednim urządzenia Livebox 2.0 wciskamy duży biały przycisk Wi-Fi. W tym czasie lampka Wi-Fi zaczyna migać.
7. Po tym w IPodzie wchowdimy w UstawieniaWi-FiWybierz sieć … i wybieramy Inna.
8. Tu wpisujemy Nazwę Livebox-XXXX (w miejscu XXXX - wpisujemy symbole swojego urządzienia)
9. stukamy Zabezpieczenia i wybieramy WPA
10. Wracamy do Inna sieć i wpisujemy klucz WPA.

I to na tyle.
Mam nadzieje, że się uda.

#81 robroyy

robroyy
  • 411 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 sierpnia 2011 - 16:42

Nie. Tylko ZA KAŻDYM RAZEM po wpisaniu do niego od nowa hasła do Neostrady.

nie prawda jak juz raz byla akceptacja wiecej nie trzeba nawet jak 10000 razy bedziesz wpisywal haslo jedynie jezeli przywrocisz ustawienia fabryczne liveboxa ,a tak na marginesie wylaczcie kontrole macadresow w livebox i polacz iphona pozniej mozesz ponownie wlaczyc kontrole mac adresow PROSTE CO ??????

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych