Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone a neostrada livebox

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

#51 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 kwietnia 2008 - 15:10

To już raczej wina routera. Działa ci na np. (laptopie, innym kompie) z Wi-Fi?

#52 marcinnek123

marcinnek123
  • 54 postów

Napisano 12 kwietnia 2008 - 15:29

neostrada jest do du.p... niewiem czy wiecie ale od tego powstało "dziecko neostrady"
Ja osobiscie wole netie albo aster :D

---- Dodano 12-04-2008 o godzinie 14:30 ----
ooo no własnie bo ja mialem beznadziejny router ale wymienilem na lepszy i wszystko dziala (i to nawet szybko :P )

#53 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 kwietnia 2008 - 15:36

niewiem czy wiecie ale od tego powstało "dziecko neostrady"

No co ty, a ja myślałem że chodziło o dziecko założyciela sieci UPC. :lol: W Routerze Neostrady jest taki przycisk (podobny do Resetu, ale jest bardziej wystający) - naciśnijcie go i dopiero wtedy Join w iPhonie. :)

#54 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 kwietnia 2008 - 15:48

W Routerze Neostrady jest taki przycisk (podobny do Resetu, ale jest bardziej wystający) - naciśnijcie go i dopiero wtedy Join w iPhonie. :)

Napisał już że wciskał przycisk REG.

#55 BLAZEJ77

BLAZEJ77
  • 8 postów

Napisano 05 maja 2008 - 14:56

KTO MI POMOZE Z POLACZENIEM WI FI Z IPHONEM WPISUJE HASLO I NIC ZA KAZDYM RAZEM WYSKAKUJE NIE MOZNA PRZYLACZYC SIE DO NEOSTRADY CC_2D CO MAM ZROBIC PORADZCIE MI CO DALEJ

#56 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 11 czerwca 2008 - 10:58

Mam pytanie... Otóż czy można używać iPhone'a na Livebox'ie, ale przy włączonym zabezpieczeniu sieci? Bardzo proszę o pomoc.

#57 pjanet

pjanet
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 czerwca 2008 - 11:10

Mam pytanie... Otóż czy można używać iPhone'a na Livebox'ie, ale przy włączonym zabezpieczeniu sieci?
Bardzo proszę o pomoc.

Pewnie ze mozna ale oprocz tego ze ty polaczysz sie iPhone'm musisz wiedziec iz inne osoby tez beda mogly polaczyc sie z twoim kosztem bez ograniczen.
Napisze inaczej, inni beda mogli kozystac z twojego lacza za free bo Ty bedziesz placic rachunki :) Decyzja nalezy do Ciebie.

#58 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 11 czerwca 2008 - 11:12

Pewnie ze mozna ale oprocz tego ze ty polaczysz sie iPhone'm musisz wiedziec iz inne osoby tez beda mogly polaczyc sie z twoim kosztem bez ograniczen.
Napisze inaczej, inni beda mogli kozystac z twojego lacza za free bo Ty bedziesz placic rachunki :) Decyzja nalezy do Ciebie.

Jak to rozumieć?
Przecież będę miał hasło, tak?

#59 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 12 czerwca 2008 - 13:15

Jako, że nie otrzymałem odpowiedzi pomęczyłem się trochę i doszedłem do tego jak zrobić konfigurację iPhone'a pod Neostradę (Livebox).

Oto ona:
1)W iPhone'ie - USTAWIENIA >> WI-FI >> INNE...
2)W iPhone'ie - Nazwa sieci: twoja nazwa neostrady (np. neostrada_2679)
3)W iPhone'ie - Zabezpieczenia: WEP
4)W iPhone'ie - Wpisujemy kod WEP z nalepki pod Livebox'em
5)Na Livebox'ie - Wduszamy przycisk REG

Powinno działać ;)
Przynajmniej u mnie śmiga, aż miło ;)

#60 matt_davis

matt_davis
  • 18 postów

Napisano 19 października 2008 - 11:21

[url=http://forums.techarena.in/tips-tweaks/1031053.htm]Connecting iPhone / iPod touch to the WiFi Livebox - Tips & Tweaks[/url]

no wlasnie tu jest idealnie napisane co i jak... u mnie dziala bez zarzutu... tak do 50 metrow bez zaklocen :)

#61 stablo

stablo
  • 12 postów

Napisano 29 listopada 2008 - 19:32

Kochani moze prozaiczna sprawa ale bardzo prosze o jakis tutorial jak skonfigurować połączenie Iphona 3g z pierdzielonym liveboxem czytałem posty i nic ni diabła a moze poprostu znajdzie sie ktos kto juz wie jak to zrobic a sam borykał sie z takim probloemem jak ja i mi pomoze nwet napw ,moj mail stablo@wp.pl
wielkie dzieki all

Jako, że nie otrzymałem odpowiedzi pomęczyłem się trochę i doszedłem do tego jak zrobić konfigurację iPhone'a pod Neostradę (Livebox).

Oto ona:

Powinno działać ;)
Przynajmniej u mnie śmiga, aż miło ;)

#62 Rohas

Rohas
  • 26 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 grudnia 2008 - 20:51

No i jest problem. Wszystko ładni, pięknie. Znajduje mi neo (livebox) i prosi o hasło. No więc wpisuję kod WEP
i... "Nie można połączyć się z neostrada~"
Próbowałem zrobić tym sposobem:

Oto ona:

i nic :/

Ale może ten WEP coś źle wpisywałem. Z tego co pamiętam to próbowałem:
- duże litery same
- z myślnikami (co 4 cyfry/litery)
- bez myślników
- z małymi literami wszystkimi

Może jednak coś wpisuję nie tak. No na serio nie wiem :/

Jeszcze jedno pytanie, a właściwie kilka:
- Za sprawdzenie pogody, GPS, , Giełdy, YouTube, Safari - płacę? Dolicza mi się do rachunku? Dużo? (Mam ERA)
- Wyświetla mi się ciągle takie małe 'E' w lewym, górnym rogu (EDGE? - a propo, co to jest ;d). Raz niebieski, raz białe - płace coś za to? xD
- Może ktoś ma Iphona w Erze (abonament), to wiecie jak sprawdzić ile mi zostało pakietu? (Wiem, że nie na temat, ale może ktoś wie :P

Z góry dzięki za info :)
-

#63 maksym92

maksym92
  • 21 postów

Napisano 03 grudnia 2008 - 23:17

Wiec w moim przypadku bylo to tak: wchodzimy w konfiguracja (routera - ikonka na pulpicie powinna byc) i sprawdzamy zabezpieczenie i haslo. Wciskamy REG na livbox (od dolu) i probujemy sie polaczyc. Wpisujemy haslo. Powinno smigac. Ale ja mialem taki problem, ze dzialalo i nagle przestalo, wiec w konfiguracji po prostu ustawilem rozruch od nowa. Gdy siec zalaczyla w komputerze, wcisnelem REG i normalnie sie polaczylem. Pozdrawiam :)

#64 daro_devil

daro_devil
  • 4 postów

Napisano 10 grudnia 2008 - 16:09

Nie jestem pewien czy tu powinienem opisywac mój problem ale siedze już nad tym dobrych kilka godz i nic nie moge znalzezc. Wiec mam neostrade laptopa hp pavilion z Vista.. oraz router edimax Ar7084gA oraz Iphona 3g. laptop jest podlaczony kablem do routera i w taki sposob korzystamz internetu oczywiscie moge jescze bezprzewodowo ale zbyt czesto mnie rozlacza w taki sposob ale to nie wazne;>po poszukiwaniach udalo mi sie jakos ustanowic siec ad hoc pomiedzy lapkiem a iphonem obydwoje siebie widza i jest wporzo u góry w iphonie jest znaczek wifi. Ip,maska itp so wpisane w iP takie jakie w lapku jednakze nie chce mi sie iP polaczyc z internetem. Przy połączeniu z iP w lapku napisane jest połączenie ogranioczone. Nie wiem co mam zrobic abym mogl korzxystac z internetu na iP. Jak by byl kto s tak uprzejmy aby mi to wyjasnic od początku labo co dalej mam zrobic bym byl zobowiazny;)W ostatecznosci moze byc tez jakis inny sposob tylko byle by dzialalo. Pozdrawiam i przepraszam jeżeli temat byl juz poruszany jednakze nigdzie nie znalazlem satysfakcjonujacej mnie odpowidzi

#65 ujemny

ujemny
  • 45 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 13 grudnia 2008 - 15:36

Problem jest prosty jak budowa cepa. Livebox ma domyślnie włączoną filtracje maców - nie mylić z komputerami - chodzi o adres fizyczny karty sieciowej. Wystarczy dopisać MACa iPhona lub wyłączyć filtracje. Dziękuję. Pozdrawiam

#66 66butch

66butch
  • 5 postów

Napisano 13 grudnia 2008 - 18:43

brawo ujemny!!! jest dokładnie tak jak napisałeś pozdrawiam forumowiczów

#67 horrid

horrid
  • 31 postów

Napisano 26 grudnia 2008 - 01:14

lub wyjmij sim-a z iphonka.

#68 bartu6

bartu6
  • 34 postów

Napisano 26 grudnia 2008 - 11:14

U mnie działa ten sposób tylko przed tym musiałem przywrócić ustawienia domyślne sieci w Iphonie :P

Oto ona:

Tylko szkoda, że tak późno to zrobiłem bo zjadło mi połowe pakietu danych ;/

#69 Karol18

Karol18
  • 5 postów

Napisano 02 marca 2009 - 19:59

A mi nadal nie dziala probowalem juz wszystkich wczesniej opisanych metod w kazdym przypadku iP laczy mi sie z siecia co pokazuje ikonka ale jak chce odpalic w safari stronke albo uzyc czegokolwiek innego to mowi ze nie jest polaczony btw mam wylaczone filtrowanie maci probowalem juz z wlaczonym i wylaczonym wepem.

---- Dodano 02-03-2009 o godzinie 20:05 ----
A mi nadal nie dziala probowalem juz wszystkich wczesniej opisanych metod w kazdym przypadku iP laczy mi sie z siecia co pokazuje ikonka ale jak chce odpalic w safari stronke albo uzyc czegokolwiek innego to mowi ze nie jest polaczony btw mam wylaczone filtrowanie maci probowalem juz z wlaczonym i wylaczonym wepem.

---- Dodano 02-03-2009 o godzinie 20:23 ----

---- Dodano 02-03-2009 o godzinie 21:24 ----

#70 gregfon

gregfon
  • 7 postów

Napisano 26 kwietnia 2009 - 21:01

Ludzie mam rozwiązanie na liveboxa. Wczoraj mordowałem się ze 4 godziny żeby cieszyć się internetem z liveboxa na moim iphonie. I wiecie co pomogło. Wywaliłem zabezpieczenie Wep na liveboxie, jest włączona tylko filtracja po adresach MAC i.... kurde internet przez wi-fi działa że hej. pozdrawiam wszystkich. A teraz krok po kroku instrukcja jak to zrobić: 1- dodaj adres karty wi-fi iphona na listę adresów MAC w liveboxie (sieć bezprzewodowa>edytuj listę filtrów MAC) 2- w konfiguracji sieci bezprzewodowej - zabezpieczenia - zaznacz "brak" - po tym najprawdopodobniej stracisz net, trzeba we właściwościach połączenia twojej sieci też zaznaczyć w zabezpieczeniach "brak" - wtedy wróci ci net 3- wchodzisz do iphone/ustawienia/wi-fi - jak znajdzie ci twoją sieć to jesteś w domu tzn powinieneś mieć net w iphonie, jak nie to na liście dostępnych sieci w iphonie wybierz inna -> wpisz nazwę swojej sieci (np. neostrada_???), zabezpieczenia - brak - nic nie zaznaczaj. 4- po zrobieniu tego powinieneś mieć neta, tzn korzystasz z safari, skypa itd. powodzenia

#71 Baku

Baku
  • 5 postów

Napisano 07 czerwca 2009 - 19:03

Witam, mam problem z wi-fi, tzn wszytsko jest niby w porzadku, iphone widzi siec - laczy sie ale po paru sekundach znikaja u gory w lewym rogu te "fale", a pojawia sie 3G. Czy to normalne? Czy Wifi jest polaczone?

#72 jk_34

jk_34
  • 31 postów
  • SkądLake Arrowhead, CA

Napisano 25 sierpnia 2009 - 10:20

Spokojnie. Naciśnij na liveboxie czarny przycisk (spód liveboxa) "REG", ale uważaj bo obok jest przycisk "RESET" - tego nie dotykaj. Więc jak wciśniesz REG to następnie włącz WiFi w iPhonie. Gdy już iPhone będzie widział twoją sieć, po prostu wybierz ją i jeśli jest zabezpieczona kluczem WEP, to wpisz ten klucz. Klucz jest na spodzie liveboxa. I to wszystko. Póki co firewall możesz sobie odpuścić.

Zrobiłem wszystko tak jak trzeba- tak jak jest napisane... Z tym problemów nie było. Mam LB już 2 lata. Ale teraz jak kupiłem iPhone, wszystko fajnie, tylko nie potrafie skumać 1 rzeczy... Dlaczego na komputerze klucz WEP jak przepisze z pudełka to internet działa, a na iPhonie nie... "nie można połączyć z siecią neostrada..." Próbowałem już tyle razy (a to 22znaki:D) dużymi literami, małymi, ze spacją pomiędzy, z kreseczką... ni pierona :|
Macie jakiś pomyśł? Da się zmienić ten WEP na jakiś łatwiejszy? Chciałbym zostać przy jakiś haśle ze względu na sąsiadów... :D

iPhone 3G S 16GB
soft 3.0.1
simlock orange

#73 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 25 sierpnia 2009 - 11:45

Zrobiłem wszystko tak jak trzeba- tak jak jest napisane... Z tym problemów nie było. Mam LB już 2 lata. Ale teraz jak kupiłem iPhone, wszystko fajnie, tylko nie potrafie skumać 1 rzeczy... Dlaczego na komputerze klucz WEP jak przepisze z pudełka to internet działa, a na iPhonie nie... "nie można połączyć z siecią neostrada..." Próbowałem już tyle razy (a to 22znaki:D) dużymi literami, małymi, ze spacją pomiędzy, z kreseczką... ni pierona :|
Macie jakiś pomyśł? Da się zmienić ten WEP na jakiś łatwiejszy? Chciałbym zostać przy jakiś haśle ze względu na sąsiadów... :D

iPhone 3G S 16GB
soft 3.0.1
simlock orange

6)W iPhone'ie - Akceptujemy hasło

#74 jk_34

jk_34
  • 31 postów
  • SkądLake Arrowhead, CA

Napisano 25 sierpnia 2009 - 13:37

Haha!! JEST!!! Dzięki wielkie! a teraz będę musiał za każdym razem ten REG "wduszać" jak będę się chciał połączyć z internetem na iPhonie?

#75 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 25 sierpnia 2009 - 13:42

Haha!! JEST!!! Dzięki wielkie!
a teraz będę musiał za każdym razem ten REG "wduszać" jak będę się chciał połączyć z internetem na iPhonie?

Nie. Tylko ZA KAŻDYM RAZEM po wpisaniu do niego od nowa hasła do Neostrady.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych