iPhone a neostrada livebox
Napisano 12 kwietnia 2008 - 15:10
Napisano 12 kwietnia 2008 - 15:29
Ja osobiscie wole netie albo aster

---- Dodano 12-04-2008 o godzinie 14:30 ----
ooo no własnie bo ja mialem beznadziejny router ale wymienilem na lepszy i wszystko dziala (i to nawet szybko

Napisano 12 kwietnia 2008 - 15:36
No co ty, a ja myślałem że chodziło o dziecko założyciela sieci UPC.niewiem czy wiecie ale od tego powstało "dziecko neostrady"

Napisano 12 kwietnia 2008 - 15:48
W Routerze Neostrady jest taki przycisk (podobny do Resetu, ale jest bardziej wystający) - naciśnijcie go i dopiero wtedy Join w iPhonie.
Napisał już że wciskał przycisk REG.
Napisano 05 maja 2008 - 14:56
Napisano 11 czerwca 2008 - 10:58
Napisano 11 czerwca 2008 - 11:10
Mam pytanie... Otóż czy można używać iPhone'a na Livebox'ie, ale przy włączonym zabezpieczeniu sieci?
Bardzo proszę o pomoc.
Pewnie ze mozna ale oprocz tego ze ty polaczysz sie iPhone'm musisz wiedziec iz inne osoby tez beda mogly polaczyc sie z twoim kosztem bez ograniczen.
Napisze inaczej, inni beda mogli kozystac z twojego lacza za free bo Ty bedziesz placic rachunki

Napisano 11 czerwca 2008 - 11:12
Pewnie ze mozna ale oprocz tego ze ty polaczysz sie iPhone'm musisz wiedziec iz inne osoby tez beda mogly polaczyc sie z twoim kosztem bez ograniczen.
Napisze inaczej, inni beda mogli kozystac z twojego lacza za free bo Ty bedziesz placic rachunkiDecyzja nalezy do Ciebie.
Jak to rozumieć?
Przecież będę miał hasło, tak?
Napisano 12 czerwca 2008 - 13:15
Oto ona:
1)W iPhone'ie - USTAWIENIA >> WI-FI >> INNE...
2)W iPhone'ie - Nazwa sieci: twoja nazwa neostrady (np. neostrada_2679)
3)W iPhone'ie - Zabezpieczenia: WEP
4)W iPhone'ie - Wpisujemy kod WEP z nalepki pod Livebox'em
5)Na Livebox'ie - Wduszamy przycisk REG
Powinno działać

Przynajmniej u mnie śmiga, aż miło

Napisano 19 października 2008 - 11:21
no wlasnie tu jest idealnie napisane co i jak... u mnie dziala bez zarzutu... tak do 50 metrow bez zaklocen

Napisano 29 listopada 2008 - 19:32
wielkie dzieki all
Jako, że nie otrzymałem odpowiedzi pomęczyłem się trochę i doszedłem do tego jak zrobić konfigurację iPhone'a pod Neostradę (Livebox).
Oto ona:
Powinno działać
Przynajmniej u mnie śmiga, aż miło
Napisano 03 grudnia 2008 - 20:51
i... "Nie można połączyć się z neostrada~"
Próbowałem zrobić tym sposobem:
i nic :/Oto ona:
Ale może ten WEP coś źle wpisywałem. Z tego co pamiętam to próbowałem:
- duże litery same
- z myślnikami (co 4 cyfry/litery)
- bez myślników
- z małymi literami wszystkimi
Może jednak coś wpisuję nie tak. No na serio nie wiem :/
Jeszcze jedno pytanie, a właściwie kilka:
- Za sprawdzenie pogody, GPS, , Giełdy, YouTube, Safari - płacę? Dolicza mi się do rachunku? Dużo? (Mam ERA)
- Wyświetla mi się ciągle takie małe 'E' w lewym, górnym rogu (EDGE? - a propo, co to jest ;d). Raz niebieski, raz białe - płace coś za to? xD
- Może ktoś ma Iphona w Erze (abonament), to wiecie jak sprawdzić ile mi zostało pakietu? (Wiem, że nie na temat, ale może ktoś wie

Z góry dzięki za info

-
Napisano 03 grudnia 2008 - 23:17

Napisano 10 grudnia 2008 - 16:09
Napisano 13 grudnia 2008 - 15:36
Napisano 13 grudnia 2008 - 18:43
Napisano 26 grudnia 2008 - 01:14
Napisano 26 grudnia 2008 - 11:14

Oto ona:
Tylko szkoda, że tak późno to zrobiłem bo zjadło mi połowe pakietu danych ;/
Napisano 02 marca 2009 - 19:59
---- Dodano 02-03-2009 o godzinie 20:05 ----
A mi nadal nie dziala probowalem juz wszystkich wczesniej opisanych metod w kazdym przypadku iP laczy mi sie z siecia co pokazuje ikonka ale jak chce odpalic w safari stronke albo uzyc czegokolwiek innego to mowi ze nie jest polaczony btw mam wylaczone filtrowanie maci probowalem juz z wlaczonym i wylaczonym wepem.
---- Dodano 02-03-2009 o godzinie 20:23 ----
A mi nadal nie dziala probowalem juz wszystkich wczesniej opisanych metod w kazdym przypadku iP laczy mi sie z siecia co pokazuje ikonka ale jak chce odpalic w safari stronke albo uzyc czegokolwiek innego to mowi ze nie jest polaczony btw mam wylaczone filtrowanie maci probowalem juz z wlaczonym i wylaczonym wepem.
---- Dodano 02-03-2009 o godzinie 21:24 ----
Napisano 26 kwietnia 2009 - 21:01
Napisano 07 czerwca 2009 - 19:03
Napisano 25 sierpnia 2009 - 10:20
Spokojnie. Naciśnij na liveboxie czarny przycisk (spód liveboxa) "REG", ale uważaj bo obok jest przycisk "RESET" - tego nie dotykaj. Więc jak wciśniesz REG to następnie włącz WiFi w iPhonie. Gdy już iPhone będzie widział twoją sieć, po prostu wybierz ją i jeśli jest zabezpieczona kluczem WEP, to wpisz ten klucz. Klucz jest na spodzie liveboxa. I to wszystko. Póki co firewall możesz sobie odpuścić.
Zrobiłem wszystko tak jak trzeba- tak jak jest napisane... Z tym problemów nie było. Mam LB już 2 lata. Ale teraz jak kupiłem iPhone, wszystko fajnie, tylko nie potrafie skumać 1 rzeczy... Dlaczego na komputerze klucz WEP jak przepisze z pudełka to internet działa, a na iPhonie nie... "nie można połączyć z siecią neostrada..." Próbowałem już tyle razy (a to 22znaki:D) dużymi literami, małymi, ze spacją pomiędzy, z kreseczką... ni pierona :|
Macie jakiś pomyśł? Da się zmienić ten WEP na jakiś łatwiejszy? Chciałbym zostać przy jakiś haśle ze względu na sąsiadów...

iPhone 3G S 16GB
soft 3.0.1
simlock orange
Napisano 25 sierpnia 2009 - 11:45
Zrobiłem wszystko tak jak trzeba- tak jak jest napisane... Z tym problemów nie było. Mam LB już 2 lata. Ale teraz jak kupiłem iPhone, wszystko fajnie, tylko nie potrafie skumać 1 rzeczy... Dlaczego na komputerze klucz WEP jak przepisze z pudełka to internet działa, a na iPhonie nie... "nie można połączyć z siecią neostrada..." Próbowałem już tyle razy (a to 22znaki:D) dużymi literami, małymi, ze spacją pomiędzy, z kreseczką... ni pierona :|
Macie jakiś pomyśł? Da się zmienić ten WEP na jakiś łatwiejszy? Chciałbym zostać przy jakiś haśle ze względu na sąsiadów...
iPhone 3G S 16GB
soft 3.0.1
simlock orange
6)W iPhone'ie - Akceptujemy hasło
Napisano 25 sierpnia 2009 - 13:37
Napisano 25 sierpnia 2009 - 13:42
Haha!! JEST!!! Dzięki wielkie!
a teraz będę musiał za każdym razem ten REG "wduszać" jak będę się chciał połączyć z internetem na iPhonie?
Nie. Tylko ZA KAŻDYM RAZEM po wpisaniu do niego od nowa hasła do Neostrady.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych