Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 czy Samsung GSIII ? Co wybrać ?

• Please log in to reply
158 replies to this topic

#126 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 16 April 2013 - 08:08

Każdy ma inne upodobania i woli co innego, ale np ja korzystam z androida już dosyć długo nie bawię się w modowanie bo po co skoro jak płacę za coś to to ma działać od pierwszego włączenia, ale właśnie dawniej dałbym się pociąć za androida ale teraz pewnie moim następnym smartfonem prawdopodobnie będzie właśnie iPhone 5 bo bardzo mi się podoba ma wszystko czego potrzebuję do tego kompaktowe wymiary i sam ios który mi się podoba i co ważne działa bardzo sprawnie :-) no a androida to najlepiej czystego, albo coś typu HTC one bo dobra obudowa no i wgl lubię sense, ale teraz trochę wkurza android błędami i lagami nawet na 4 rdzeniach i 1gb ramu, sorki trochę za taki off ale to ważne jak prownujemy tego typu smartfony

#127 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 16 April 2013 - 12:48

ale teraz trochę wkurza android błędami i lagami nawet na 4 rdzeniach i 1gb ramu

Nie zauważyłem :]

#128 dawidnor

dawidnor
  • 984 posts
  • SkądOslo (Asker)

Posted 16 April 2013 - 13:24

Nie zauważyłem :]

Zobaczymy jak to bd z S IV. Przyjdzie w polowie maja wiec mam nadzieje iz nie zaskoczy mnie swoja 'plynnoscia dzialania';)

#129 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 16 April 2013 - 14:46

To wszystko od Samsunga zależy czy już zatrudnili porządnych informatyków od nakładki.

#130 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 16 April 2013 - 15:25

homer: chodziło mi o androidy z nakładkami bo w takim sgs 3 sie jednak zdarzają przycięcia więc wiesz nie możesz mowić na podstawie samego nexusa że nie zauwarzyłeś bo nexus jest z czystym andkiem, więc w sumię nie ma tam co zamulać ;) ale błędy nawet jemu się zdarzają także wiesz;)

#131 iPit

iPit
  • 143 posts
  • SkądK-ce

Posted 18 April 2013 - 13:28

Homer, wlasnie w zeszly czwartek zakupilem S3 mysle ze zostanie ze mna dłużej. Ale co do lagowania, to powiem tak ze Sgs z barandem Orange faktycznie nie chodzil za fajnie, male lagi ale w porównaniu do ip5 denerwujace, mialem jeszcze do wczoraj oba telefony, i po tych paru dniach biorac wczoraj przed wysłaniem ip5 do reki poczułem sie dziwnie. Niby tel. Jest fajnie wykonany, obudowa lepsza etc. Ale ekran jest smiesznie mały, doceniam teraz dopiero zalety s3 wczoraj sobie wyczyscilem tel i wgralem xeo dla Polski i S3 zapierdziela jak burza :). Nie zaluje przesiadki, czuje ze w czerwcu zawita do mnie S4 i to bedzie maksimum co bede chcial miec w kieszeni :). Ip5 to bardzo udany telefon i ciesze sie z tych 3 miesiecy ktore z nim wytrzymalem :). Czlowiek juz tak ma ze co jakis czas potrzebuje nowego gadżetu, bo tak to szybko sie wszystko nudzi. Szczerze to nie wyobrażam sobie siedzenia na jednym telefonie dluzej niz rok ; ).

#132 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 18 April 2013 - 14:42

No to najwazniejsze, ze Tobie sie podoba i akceptujesz go jakim jest. Dla mnie on ( i S4 tez) odpada bo mam juz N4 i to wlasnie ten tel jest dla mnie numero uno wsrod Andkow ;) Tez lubie zmieniac sprzet (i to najlepiej tak, zeby nie tracic $$ na nich), ale chyba juz sie zmeczylem ta pogonia. W 2013 bede sie tylko przygladal nowym sprzetom a swoje po prostu uzywal i aktualizowal :)

#133 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 18 April 2013 - 16:04

Masz iPhone 5 64 Gb , Nexusa 4 @Homer , operujesz najnowszym wszechobecnym sprzętem jaki jest i to że wyjdzie Galaxy S4 który ma zamieść wszystkim co jest na rynku (podobnie było z S3 który miał zmiazdzyć 4S'a :) ) nie oznacza , że musisz sprzedać Nexusa i kupić S4 bo najnormalniej w świecie może okazać się gorszy , mniej płynny ;)

#134 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 19 April 2013 - 09:18

Galaxy S IV nie zmiecie konkurencji bo we wszystkich porównaniach przegrywa z HTC One. Do tego nie będzie na niego zbyt wielu custom romów bo nawet Cyanogen porzucił wsparcie dla Samsunga.

#135 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 19 April 2013 - 10:29

iPit: skoro zmieniłeś iPhone'a na galaxy s3 to powiedz jak się czujesz ze zmianą, tzn co Ci tutaj przeszkadza a co było np lepsze w iPhonie i wgl, to może się przydać komuś i wgl żeby wiedzieć :-)

#136 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 19 April 2013 - 12:59

Galaxy S IV nie zmiecie konkurencji bo we wszystkich porównaniach przegrywa z HTC One.

Do tego nie będzie na niego zbyt wielu custom romów bo nawet Cyanogen porzucił wsparcie dla Samsunga.

W benchmarkach S4 z Exynosem Octa osiąga lepsze wyniki od One .

#137 iPit

iPit
  • 143 posts
  • SkądK-ce

Posted 19 April 2013 - 13:14

Każdy ma swoje zdanie i opinie. Ja nie jestem żadnym fanbojem samsunga, wręcz przeciwnie nigdy mnie ten system ani ta firma nie kręciła. Jest to mój pierwszy smartfon tego producenta (mam nadzieję że nie ostatni). Zmieniłem dlatego że iPhone mnie po prostu nudził, cenowo dochodził aspekt że wpadnie trochę kaski :) deal udany bo 600zł do przodu i nowy telefon :).
Najbardziej mi brakuje przycisku blokady u góry ekranu, ten z boku tak mi się jakoś dziwnie używa, a tak to same plusy, ładny wygląd, duży ekran, szybki system, dużo opcji w aparacie, do tego pokrowce ultra thin air są imho znacznie lepiej wykonane (mam porównanie bo miałem jeszcze w domu ten z ip5 i zdecydowanie ten od s3 jest ładniejszy i lepiej wykonany.
Ogólnie jestem zadowolony, i do ip na pewno kiedyś wróce ale czuje że prędko to nie nastąpi :). Teraz pojawi sie S4 jestem ciekaw jak będzie leżał w dłoni, czuje że to będzie to czego szukam.
W gram bardzo rzadko bo nie mam na to czasu, używam s3 w głównej mierze do neta, rozmów, sms, maili, słuchania muzyki, nawigacji, i moja córeczka jak go zobaczyła to od razu chciała bajki na youtube ;). Teraz oglądanie ich jest o wiele przyjemniejsze :)
Ogólnie tak jak pisałem jestem zadowolony, i niczego co miałem w iOS mi tu nie brakuje. Przynajmniej nie muszę wgrywać Jailbreaka aby system nabrał ładniejszego wyglądu :). Lubie mieć ładnie w telefonie :D.

- - - Połączono posty - - -

W benchmarkach S4 z Exynosem Octa osiąga lepsze wyniki od One .

z tego co trąbią to jak na razie w sobote 27 kwietnia będzie dostępna wersja tylko z Snapdragonem. Więc jeszcze sobie poczekamy, ale wydaje mi ię że 4 rdzenie po 1,9ghz w zupełności wystarczą do codziennego użytku ;)

#138 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 19 April 2013 - 13:49

W grach niestety nawet Exynos sobie nie radzi z ekranem 1080p. Jak ktos lubi plynna grafike musi sobie darowac smartfon z takim ekranem.

#139 miki4g

miki4g
  • 150 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 April 2013 - 20:21

No, ja czekam i czekam, aż w Polsce porządnie rozkręci się sprzedaż s iv, to wtedy kupię s iii za mniej niż 1200. Co on tematu to iPhone 5 jest najlepszym telefon do codziennego użytku, ale szybko się nudzi, nawet po jednym dniu. Na przestrzeni kilku miesięcy to iPhone jest najlepszy, nie zatnie sie, nie złapie laga w kontaktach, nigdy nie zawiedzie. Jeżeli chodzi o galaxy s iv vs iPhone 5 to nie zdziwię się nikomu kto po kilku miesiącach uzytkowania iPhone zmieni go teraz na s iv, będzie chciał po prostu zobaczyć coś nowego, poznać jakieś nowe funkcje.

#140 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 21 April 2013 - 11:24

No i między innymi właśnie o to chodzi, żeby smartfon był dobry w codziennym użytkowaniu ;) i żeby nie łapał przecięć po kilku tygodniach użytkownika i paru zainstalowanych aplikacji ;) a jak narazie z tego co się orientuje to iPhone nie ma z tym problemu ;)

#141 kacprzaki

kacprzaki
  • 17 posts
  • SkądRze

Posted 21 April 2013 - 14:28

Tak czytam ten watek i nigdzie nie widze najpowazniejszej wady S III - braku RAM'u. Srednio dostepne jest od 60 do 120 MB wolej pamieci, co przeklada sie na ciagle uwalanie aplikacji w tle czy restarty launchera. Wg mnie nie do konca tak to powinno wygladac i wlasnie dlatego nie wybralbym tego telefonu.

#142 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 21 April 2013 - 15:16

Pamiętam te odświeżanie się nakładki gdy powracałem na pulpit główny tym środkowym guzikiem ;) ahh Android od Samsunga

#143 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 21 April 2013 - 18:41

Jak to fanboje mowia - unikalne, ciekawe i przydatne funkcje od samsunga, ktorych nie ma zaden inny telefon. Nie ma czego zalowac :D

#144 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 21 April 2013 - 18:55

Wszystkie jego bajery były ostro przereklamowane ;) najgorsze było to , że każda wymagająca gra (Asphalt 7 ) nie chodziła płynnie mimo 4 rdzeni .

#145 vBB

vBB
  • 206 posts

Posted 21 April 2013 - 19:54

Również uważam, że w S3 głównym brakiem było 1GB ram. Android potrzebuje tego jak ludzie wody. Z tej dwójki raczej na pewno wybrałbym iP5, chociaż na 4S się trochę przejechałem, głównie ze względu systemu i jego ograniczeń, to jednak w tej sytuacji wybrałbym iOS i iP5.

#146 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 April 2013 - 20:29

Wszystkie jego bajery były ostro przereklamowane ;) najgorsze było to , że każda wymagająca gra (Asphalt 7 ) nie chodziła płynnie mimo 4 rdzeni .

To chyba miałeś inny telefon, bo co do nakładek itp sie zgodze, ale co co do gier to żadna mi się nie zacięła.

#147 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 21 April 2013 - 21:27

Zagraj w Real Racing 3 ;)

#148 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 April 2013 - 21:51

Jakoś grałem i nie zauważyłem. Fakt może jakbym jarzynił 5h dziennie to też pewnie bym się czegoś dopatrzył ;)

#149 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 21 April 2013 - 22:16

S3: S4 (octa): Nexus 4: Jak na moje oko to: N4>S4>S3

#150 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 21 April 2013 - 23:13

To chyba miałeś inny telefon, bo co do nakładek itp sie zgodze, ale co co do gier to żadna mi się nie zacięła.

Tak , najprawdopodbniej kupiłem podróbke za 2100 zł z allegro :) mój S3 był inny niż twój .
Człowieku , sgs3 kupiłem 20 Czerwca , trochę czekałem aby wykorzystać jego 100 % mocy. Wyszedł Asplhalt 7 , o ile na mapach w dzień gra pływała , to w nocy nie dało się grać. Gierke kupiłem za coś ponad 3 zł z Google Play ;)
Po tym przykryk incydencie jeszcze czekałem aż S3 i jego 4 rdzenie pokażą na co go stać . Ale poza dobrym ekranem do filmów to nic więcej nie mógł mi zaoferować od 4S'a .

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users