iPhone 5 vs HTC One
Posted 18 March 2013 - 19:08
Posted 19 March 2013 - 11:05

Posted 19 March 2013 - 14:21
Trochę bez sensu jest zmieniać telefon z 4.2.1 na taki z 4.1.2, już lepiej poczekać do maja i kupić Motorolę X Phone od razu z 5.0 Key Lime Pie.Mam 4.2.1 z roomem AOKP. Ale nie o tym temat, chce kupić nowego fona tylko nie wiem na który się zdecydować.
- - - Połączono posty - - -
Prosty, bo HTC One jest metalowy, ma świetny wyświetlacz i głośniki stereo, a Sony punktuje tylko wodoszczelnością.Android Samsunga na GS3 trochę laguje. Taka prawda. Trzeba się ratować innymi romami - wtedy telefon działa jak błyskawica. Ale 4 nie kupię, bo wymieniam już drugi wyświetlacz w SGS-ie. Pierwszy po upadku na kostkę brukową taką nieregularną - moja wina ewidentnie. Lub El'presidento w moim mieście
Ale drugi upadek z wysokości 1m na gumowaną wykładzinę. To uważam za kpinę. SGS2 spadał wielokrotnie i nic mu się nie działo. Teraz rozważam właśnie HTC, może (z dużym znakiem zapytania( iPhone (miałem tylko pierwszego, brakowało mi wielu funkcji) lub Xperię Z. Trudny wybór.
Posted 19 March 2013 - 14:27
Posted 19 March 2013 - 14:36
No nie zgodzę się, bo jest plastikowa i sprawia dość tandetne wrażenie jak na telefon za 2799 zł.Oraz naprawdę świetnym wyglądem.
W dodatku bardzo się palcuje.
Posted 19 March 2013 - 15:04
No nie zgodzę się, bo jest plastikowa i sprawia dość tandetne wrażenie jak na telefon za 2799 zł.
W dodatku bardzo się palcuje.
Xperia jest ze szkła. Tak czytałem w recenzjach.
Posted 19 March 2013 - 15:15

Posted 19 March 2013 - 21:26
Jest dopuszczalne jeśli telefon jest pokazany z testowym, nie skończonym oprogramowaniem. Z ocneami trzeba poczekać do finalnej wersji.
PS: Tam są 2 niezależne procesory 4 rdzeniowe a nie jeden 8.
A czy iPhone z wersją beta iOS laguje i animację się tną? Nie.
Posted 19 March 2013 - 22:04
A czy iPhone z wersją beta iOS laguje i animację się tną? Nie.
Android (4.2.2), który się tam znajduje nie jest w wersji beta. W wersji beta jest TouchWiz.
Posted 19 March 2013 - 22:23
Posted 19 March 2013 - 23:13
Posted 19 March 2013 - 23:18
To może przejdź się do jakiegoś sklepu i ją oglądnij, bo jest plastikowa z szybkami z przodu i tyłu oklejonymi ochronną folią.Xperia jest ze szkła. Tak czytałem w recenzjach.
Akurat tak się składa, że miałem do czynienia z dwoma egzemplarzamiŁukasz Ignacyk: Teraz udowodniłeś, że nawet tego telefonu w rękach nie trzymałeś
Jak trzymałem ją w rękach na pewno słowo, które mi się nasuwało to nie było tandeta

I w porównaniu do HTC One wypada bardzo przeciętnie, nie tylko jeśli chodzi o jakość wykonania, ale również jakość wyświetlacza oraz jakość muzyki z głośnika, który jest malutki i umieszczony w takim miejscu że zostaje zasłonięty dłonią.
Jakby tego było mało takie funkcje jak Sony Music & Video Unlimited, PlayMemories czy PlayStation Mobile nie działają w Polsce.
W dodatku za cholerę nie idzie sięgnąć kciukiem do górnej belki bo ekran jest bardzo wysoki, ani szybko pisać wiadomości bo jest szeroki i klawiatura jest rozciągnięta.
Posted 20 March 2013 - 07:47
Posted 20 March 2013 - 08:02
System w iPhone ma kilka sztuczek przez co działa płynnie. Jednak tym starszy iPhone i nowszy, bardziej rozrośnięty iOS aplikacje otwierają się wolno i trzeba czekać np. na aparat lub ustawienia. Jest to upierdliwe w przypadku iPhone 3 lub 4 z najnowszymi softami choć ładna animacja to maskuje.A czy iPhone z wersją beta iOS laguje i animację się tną? Nie.
Posted 20 March 2013 - 10:28
To może przejdź się do jakiegoś sklepu i ją oglądnij, bo jest plastikowa z szybkami z przodu i tyłu oklejonymi ochronną folią.
Akurat tak się składa, że miałem do czynienia z dwoma egzemplarzami
I w porównaniu do HTC One wypada bardzo przeciętnie, nie tylko jeśli chodzi o jakość wykonania, ale również jakość wyświetlacza oraz jakość muzyki z głośnika, który jest malutki i umieszczony w takim miejscu że zostaje zasłonięty dłonią.
Jakby tego było mało takie funkcje jak Sony Music & Video Unlimited, PlayMemories czy PlayStation Mobile nie działają w Polsce.
W dodatku za cholerę nie idzie sięgnąć kciukiem do górnej belki bo ekran jest bardzo wysoki, ani szybko pisać wiadomości bo jest szeroki i klawiatura jest rozciągnięta.
Poczytaj a potem się udzielaj. Xperia Z ma przód jak i tył ze szkła. Wmawiac nam swoje zdanie możesz , ale przez to nie zmienisz faktu producenta. Tył został wyprodukowany przez Corring a przód nie lecz nadal to szkło tyle , że od innego producenta . Sony zapewnia , że przedni panel jest tak samo wytrzymały jak ten z gorillą.
Ludzie proszę was. Potem wchodzi tutaj jakiś laik , czyta te bzdety...
Posted 20 March 2013 - 11:19
Posted 30 March 2013 - 08:48
Posted 30 March 2013 - 08:55
Posted 30 March 2013 - 09:01
Posted 30 March 2013 - 09:45
Moim zdaniem zamiana z iPhone 4 na HTC One będzie krokiem milowym. One wygląda bardzo fajnie , jest piekielnie szybki i ma dobry aparat (HTC zapowiedziało aktualizacje , która poprawi ostrość zdjęć ). A więc wszystko fajnie lecz jest jedno "ale". HTC One serwisować dobrze się nie będzie. Jeżeli coś uszkodzisz i to nie będzie podlegać gwarancji (np spadnie Ci i przestanie działać ) to są małe szanse na jego naprawę HTC One uznany jednym z najtrudniejszych smartfonów do naprawy - Android.com.pl - Największe Polskie Centrum Google Android. . Nie wiem jak ty ale ja zawsze patrzę na takie rzeczy. Z takiego powodu kupiłem 4S'a a nie iP5 , ponieważ jeżeli iPhone mi spadnie i zostanie uszkodzona przednia szybka to koszt naprawy wynosi około 300 zł a w przypadku 5 to jakieś 900 zl więcej

Musisz to przemyśleć. Napewno odczujesz przeskok między iPhone'm 4 ja bym wolal coś od konkurencji czy S4 lub przesiadłbym się na iP5.
Posted 30 March 2013 - 14:31
Posted 30 March 2013 - 21:33
Po prostu cenię sobie prostotę, sprawność działania i bezawaryjność produktów tej marki.
Szukam telefonu na kolejne 2-3 lata.
Jedno slowo - Nexus.
Posted 31 March 2013 - 01:24
Jedno slowo - Nexus.
Poczekałbym na Xphone,jeśli wierzyć plotkom to będzie to świetny fon,którym Google pokaże możliwości Androida.
Posted 31 March 2013 - 02:23
Homer, widzę że masz iphone'a 5 i nexusa 4. Jeśli miałbyś pozostać przy jednym, który by to był?
Posted 31 March 2013 - 07:05
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users