Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 vs HTC One

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
741 odpowiedzi w tym temacie

#251 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 maja 2013 - 17:22

Czyli po dograniu dodatków, masz nakładkowca, takiego jak Samsung, HTC i itd. :D A jaki problem usunąć śmieci wgrane przez producenta, wgrać inny lekki launcher? ŻADEN. Więc jak widzisz nie ma żadnej przewagi Nexusa nad innymi telefonami, jedyna to aktualizacje i cena.

A kto powiedział, że jakiekolwiek dodatki TRZEBA dogrywać? Moj Nexus jest taki sam jak po wyjęciu z pudełka. Wgrałem tylko te aplikacje, ktore SAM wybrałem z marketu. Usunąć nakładki jest trudniej, poza tym po co to robić skoro jak nie chce nakładek to nie kupuje telefonu z nimi?

- - - Połączono posty - - -

Tylko że Xperia Z, SGS3, MX2 nie zmniejszają taktowania GPU o połowę, przy wyższej temperaturze, jak robi to Nexus 4.

Jak to nie, niewidomy jesteś?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PVOVpv2y9Zk

Kolejny, ktory myli GPU z CPU... po co ja w ogole z Toba gadam?

#252 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 02 maja 2013 - 17:22

@iron.gery
Widzisz, ja porównałem iP5 z One i się zdecydowałem. S4 nie chcę, miałem dwa poprzednie modele i wystarczy. Jeżeli jest wątek w którym jest porównanie telefonów to porównuję i jest to moja opinia. Nigdzie się z tym nie ukrywam, że jest to subiektywna opinia.

Ale nie musisz za kazdym razem , w każdym poście podkreślać jaki to One jest dobry ohh i ah :) Powiedziałeś to raz i tyle , wszyscy tutaj są ludźmi ;)

#253 Marti701

Marti701
  • 121 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 maja 2013 - 17:35

Skoro pasuje tobie system bez nakładek to ok. Ale nie idealizuj tak Nexusa. Jedyna jego przewaga nad innymi telefonami na Androidzie, to aktualizacje.
A łysy system nie każdemu pasuję. Swoją drogą, to iOS też ma łysy system :D Windows Phone, BB też.

A ten http://forum.xda-dev...d.php?t=2144652 i setki jemu podobnych tematów powstały pewnie, by denerwować użytkowników Nexusa 4? :D

#254 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 02 maja 2013 - 17:38

Homer, to nie jest najważniejsza sprawa przy wyborze telefonu - wygląd, a tak mnie chyba zrozumiałeś, albo chciałeś zrozumieć. Miałem dłuugo iPhone'y, mam jakiś czas S3 i co jak co, ale jestem obiektywny. S3 to świetny telefon, jednak już nie chce mi się znosić niektórych słabych punktów Androida z nakładką TouchWiz (mimo wielu jego plusów), dlatego teraz myślę o tym HTC. Jeżeli on mnie by zawiódł, to wiem, że już nie ma co wchodzić do tej rzeki, która zwie się Android - wtedy czekam na nowego iPhone'a i biorę jego prawdopodobnie. Chociaż sam nie wiem, czy chciałbym mieć 4 calowy ekran w telefonie...

#255 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 maja 2013 - 17:43

No i zgadnij czemu akurat je mam? Nawet w swoim kompie 1 dnia po zakupie zrobiłem format i zainstalowałem normalny system z płytki.
Mniej funkcji = mniej bugów. A jak czegoś brakuje to sobie sam wybieram co chce ze sklepów.
Brak aktualizacji to coś na co narzeka kazdy po 3-4 miesiącach od zakupu swojego telefonu jak już mu sie znudzi albo bugi go irytują.

Argumenty Ci topnieją widze :D

A ten http://forum.xda-dev...d.php?t=2144652 i setki jemu podobnych tematów powstały pewnie, by denerwować użytkowników Nexusa 4? :D

Nie denerwować a pomóc. To, że na S3/Xperia Z/MX2 nie ma rozwiązania to nie znaczy, że nie ma problemu :)

#256 Marti701

Marti701
  • 121 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 maja 2013 - 18:02

@Homer ja cały czas mówię o GPU i wiem co mówię :D Przy 37st.C GPU ma 325MHZ, a przy 39 już tylko 200, dlatego gry się tak tną.
Tu masz filmik, bo może nie jesteś w temacie Watch Before Buying Nexus 4 *Affecting Gamers* - YouTube
Więc mamy już dwie poważne wady Nexusa 4, Overheating, throttling CPU, GPU.

Przepraszam, chcesz nam powiedzieć, że czysty Android na Nexusa jest pozbawiony bugów? :mrgreen: Chyba w snach, tak samo zabugowany jak na inne telefony.

Ok. Skończmy ten temat o Nexusie, bo jest on o ONE i iPhone 5. Tak jak pisałem, jeśli jesteście w stanie przetrawić Androida, to polecam ONE. Naprawdę wysoka półka, jedynie co mi w nim brakuje, to iOS :D

#257 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 maja 2013 - 20:35

Nie to Ty tak to rozumiesz. Ja mowie, ze czysty ma ich najmniej co zreszta jest logiczne i pewnie dlatego tego nie rozumiesz.

Przeszedlem na Nexus 4 polowe Real Racing 3 i throttling doswiadczylem jedynie podczas jednoczesnego grania i ladowania baterii.

Tu sobie poczytaj a nie jakies oszołomskie linki podsuwasz:
Nexus 4 - Overheating, throttling, benchmarks, wydajność telefonu.

Masz napisane wyraźnie po polsku:

Tak. Te zjawiska występują także w innych urządzaniach mobilnych, ale w Nexusie 4 na domyślnym kernelu throttling pojawia się praktycznie natychmiastowo przy większym obciążeniu procesora.

Koniec OT.

#258 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 03 maja 2013 - 17:20

Do wyjścia Androida 5.0 system goły system w Nexusie to żadna zaleta. Sam Nexus od LG lepiej działa na CyanogenMod niż na poblokowanym oryginalnym sofcie. CyanogenMod wspiera wiele telefonów, więc żaden problem wgrać czystego androida. Pewnie wersja dla HTC One to tylko kwestia czasu.

#259 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 maja 2013 - 17:57

Poprosze o statystyke telefonow z custom romem. Jesli jego wgranie nie jest problemem to z 70% powinno ich byc. A jesli mniej to piszesz bzdury.

#260 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 03 maja 2013 - 18:22

O statystyki to lepiej pytaj w urzędzie statystycznym. Niby jakim cudem 70% ma używać CM skoro większość ludzi prawdopodobnie nie potrafi aktualizować androida. Mi czysty android znudził się już dawno, od 4.0 wiele się nie zmieniło dlatego oczekuje z chęcią wersji 5.0. Obecnie HTC One i Samsung z nakładką bardziej mnie przekonuje bo jest tam wiele ciekawych rozwiązań. Może nie wszystkie ale wiele przydaje się na co dzień.

#261 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 03 maja 2013 - 18:37

Skończcie z OT, co ma do One vs 5 - Nexus?

#262 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 maja 2013 - 20:02

oczekuje z chęcią wersji 5.0.

Ty oczekujesz a ja dostane. Dzieki, dobranoc.

#263 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 04 maja 2013 - 09:37

Ty oczekujesz a ja dostane. Dzieki, dobranoc.

Dostaniesz prawdopodobnie wykastrowaną wersje a ja spokojnie zagłosuje portfelem czy chcę taniego nexusa 4, nexusa 7 czy może coś nowszego z lepszym ekranem, aparatem, obudową i większą ilością pamięci ;-) Do premiery lepszy będzie np. HTC One, czy SGS4 bo co to za problem sprzedać telefon i kupić nowy.. :)

#264 ljundgberg

ljundgberg
  • 88 postów

Napisano 04 maja 2013 - 12:44

Przecież jest aplikacja fps meter która mierzy liczbę klatek więc twój argument ze mógł tego nie zauważyć jest nieaktualne

Od siebie dodam ze na dzień dzisiejszy wybranym htc one gdyż jest nowszy a co za tym idzie lepszy procesor, porównywalne gpu, zdecydowanie lepszy ekran, lepsza obudowa( patrząc na problemy w iPhone 5)
Różnice to tylko miedzy systemami bo sam telefon to lepszy jest htc one ;)

#265 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 05 maja 2013 - 00:38

Może was zainteresuje, że HTC przez problemy patentowe z mikrofonami HDR i blokadę dostaw na wniosek Nokii usunęło je ze specyfikacji One.

HTC removes HDR microphone from the One's spec sheet - GSMArena.com news
HDR Microphone disappears from HTC One spec sheet following court ruling

Z kolei Samsung ma problemy z fioletowatymi wyświetlaczami w Galaxy S IV.

Samsung Galaxy S4 ma problemy z wyświetlaniem obrazu :: PCLab.pl

#266 animekkk

animekkk
  • 1 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 23 maja 2013 - 18:37

Ja bym nie zamieniła iPhona na HTC, chociaż kolega ma szczerze mówiąc chodzi bardzo dobrze - widzę, że dobrze, że nie zdecydowałam się na Samsunga :D

#267 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 25 maja 2013 - 09:57

Od wczoraj posiadam HTC One - jakieś pytania? ;)

#268 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 25 maja 2013 - 10:15

Czy lepszy od Ajfona.

#269 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 25 maja 2013 - 11:10

Jeśli chodzi o sam wygląd systemu - z pewnością tak, wprowadza świeżość, zachowując przy tym rozsądek. Minimalizm, ale nie taki jak w W8. Wygląda naprawdę ślicznie. Chodzi niezwykle szybko. Jest to niezwykle udany telefon, a Android z nakładką od HTC robi też naprawdę dobre wrażenie. Czy lepszy od iPhone'a? Z pewnością dla niektórych tak - dla mnie na chwilę obecną też. Większy wyświetlacz i nowocześniejszy (jak dla mnie znowuż) wygląd załatwiają sprawę.

#270 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 25 maja 2013 - 11:13

Jeszcze niedawno HTC One kosztował ok 2500zł. Teraz 2000zł, za miesiąc spokojnie za 1500zł się kupi. iPhone trzyma cenę jak żaden inny telefon.

#271 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 maja 2013 - 11:33

Poszukasz to i iPhone 5 za 1500zł kupisz.

#272 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 25 maja 2013 - 11:33

I co z tego? Ok, możesz kupić dzisiaj iPhone'a 4S za 1500zł pewnie, czy nawet więcej - nie wiem. Pytanie brzmi, po co? Skoro na rynku jest parę lepszych telefonów od niego w podobnej cenie?

#273 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 maja 2013 - 11:35

Tylko nie mają znaczka Apple, fanatyków nie zrozumiesz.

#274 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 25 maja 2013 - 11:57

No tak :).

#275 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 maja 2013 - 12:01

Telefon się kupuje, używa i sprzedaje. Bardzo ważne, żeby w międzyczasie nie staniał za bardzo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych