Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 vs HTC One

• Please log in to reply
741 replies to this topic

#226 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 02 May 2013 - 10:08

W przyszłym tygodniu jadę obejrzeć tego HTC One z bliska, ale mam nadzieję, że wymienię mojego S3 właśnie na niego. A potem czekamy na odpowiedź Apple. Dla mnie ideałem byłby iPhone z 4,5/4,7 calowym wyświetlaczem. Ale w tej chwili nawet designersko iPhone odstaje (przynajmniej wg mnie), HTC One wygląda niezwykle dobrze.

#227 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 02 May 2013 - 11:22

ale nigdy wiecej smieciowego androida.

Takiego sobie wybrałes to takiego miałes, Twoja wina. Wybralbys normalnego to by bylo wszystko ok.

- - - Połączono posty - - -

Ale w tej chwili nawet designersko iPhone odstaje (przynajmniej wg mnie), HTC One wygląda niezwykle dobrze.

Przeciez HTC One to w tej chwili najbardziej podobny do iPhone 5 smartfon. Nawet wykonany z użyciem tych samych materiałów i technologii.

#228 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 02 May 2013 - 11:30

Tylko jest jeden wielki problem, mianowicie synchronizacja z OS X.
Dla kogo najlepszy wybór dla tego najlepszy z pewnością nie dla mnie :)

Ja sobie daje radę korzystając z Dropbox, Chrome, Evernote, Pocket i kontaktów Google itp. Zamknięte rozwiązania Apple są wygodne ale jest z nimi problem bo są zamknięte.

Przeciez HTC One to w tej chwili najbardziej podobny do iPhone 5 smartfon. Nawet wykonany z użyciem tych samych materiałów i technologii.

Z tym że jak leży obok iPhone 5 przypomina bardziej jego następce niż podróbę. ;-)
Świetne wykonanie, lepszy ostrzejszy ekran, pięknie umieszczone głośniki jak w MBP15.
http://www.google.pl...367576891700661

#229 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 02 May 2013 - 11:53

Nikt nie powiedzial, ze podroba nie moze wygladac lepiej. Mimo to ekran tlumi grafike, dlatego bardzo szybko zapas mocy zostanie wyczerpany i trzeba bedzie kupowac HTC One+. Nakladka pozera RAM a wsparcie HTC to juz obiekt kpin. Przecietny smartfon "na dzis" a nawet "na wczoraj" bo jedzie na starym systemie. Jaranie sie glosniczkami i ekranem 1080p to takie odwracanie uwagi od podstawowych mankamentow.

#230 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 02 May 2013 - 12:03

- Nie wiem jaki jest faktyczny zapas mocy, procesor jest szybki a pamięci jest sporo więc okaże się kiedy zapas mocy zostanie wyczerpany. - Nakładka jest miła dla oka i daje mniej więcej to co ma wnieść iOS7. Interface jest świeży i miły dla oka. (ten w HTC One X mi się nie podobał, tu jest odwrotnie) - Ile procent ramu pożera nakładka z 1,5GB dostępnego? - Zobaczymy jak HTC potraktuje HTC One, One X i One X+ itp. Nie wiem. - Dobry ekran i głośniki to duża zaleta. Dla mnie przeglądanie internetu i multimediów to podstawa, aplikacje są gdzieś z tyłu a gry jeszcze dalej.

#231 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 02 May 2013 - 13:04

Homer, co nie zmienia faktu, że mi się bardziej podoba HTC One. Tył: tak sobie kiedyś wyobrażałem nowego iPhone'a, żeby upodobnili go do iPada.

#232 pato7

pato7
  • 5 posts

Posted 02 May 2013 - 13:50

Sensation czy one x jak bralem to byly topowe androidy. Tak samo note 2 to obecnie topowy tel, to nie wiem o co ci chodzi.

#233 towal

towal
  • 832 posts
  • SkądSRC

Posted 02 May 2013 - 13:58

Z pamięcią jest dobrze. Po używaniu przez 3 dni instalacji kilku aplikacji z 1,5 GB zajęte jest 550 MB, wiec jest dobrze. Póki co żadnych spowolnień, wszystko super działa. I te czyste rozmowy przez telefon... Samsung ma co nadrabiać, nie wiem jak iP5 stoi z głośnikiem. Wróć, 700 zajęte ale pracują min. Fb, Dropbox, SwiftKey, Chrome, generalnie wszystko.

#234 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 02 May 2013 - 13:59

Sensation czy one x jak bralem to byly topowe androidy. Tak samo note 2 to obecnie topowy tel, to nie wiem o co ci chodzi.

Może i Note 2 jest topowy ale nie oznacza , że jest najlepszy ;)

#235 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 02 May 2013 - 14:50

Chodzi mi o to, ze sa "telefony z Android" i sa Nexus'y.

Homer, co nie zmienia faktu, że mi się bardziej podoba HTC One.

Akurat ja nie dokonuje wyborow "sercem". Podoba, nie podoba... ma dzialac najplynniej, ma miec najmniej bug'ow i byc na oficjalnie najnowszym oprogramowaniu.

#236 towal

towal
  • 832 posts
  • SkądSRC

Posted 02 May 2013 - 14:54

@Homer To jedynie Nexusy - jako, że Googlowe, to zawsze będą na najnowszym. A Htc miało i będzie miało z tym problem. Co do działania, telefon póki co - najlepszy z Androidów. Zero lagowania, i żadnego bugowania.

#237 iPit

iPit
  • 143 posts
  • SkądK-ce

Posted 02 May 2013 - 14:59

To samo mogę powiedziec jako uzytkownik S4 wiec nie wiem czy HTC jest najlepszy. Sa to smartfony o identycznym działaniu ;)

#238 towal

towal
  • 832 posts
  • SkądSRC

Posted 02 May 2013 - 15:03

@iPit Pewnie tak, ale jako były "samsungowiec" wiem, że TouchWizz jest trochę ociężały. Ale na pewno działa szybko, tylko mam wrażenie że Sense jest świetnie dopracowane, jak całe urządzenie. Ciągle nie mogę się nachwalić super głośników :)

#239 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 02 May 2013 - 15:21

@Homer
To jedynie Nexusy - jako, że Googlowe, to zawsze będą na najnowszym. A Htc miało i będzie miało z tym problem. Co do działania, telefon póki co - najlepszy z Androidów. Zero lagowania, i żadnego bugowania.

Nie mow hop. Przy update bedziesz mogl poczytac changelog co poprawili, co usuneli, co dodali. Nie kazdy bug jest uciazliwy, ale to nie znaczy, ze go nie ma. HTC One ma system 4.1.2, ktory wzgledem 4.2.2 ma braki i niedoskonalosci. Plus sama nakladka tez od pierwszego buildu perfekcyjna z pewnoscia nie jest.

Co to SGSIV vs HTC One to nie mam zdania. Pytanie troche w stylu - smaczniejsza jest sztuczna czarna czy biala czekolada?
Wiadomo, ze tylko prawdziwa jest smaczna ;)

#240 towal

towal
  • 832 posts
  • SkądSRC

Posted 02 May 2013 - 16:04

Heheh prawdziwa to Htc :D Muszą być jakieś niedoskonałości, ale - jest to najlepszy telefon na rynku, który jakością dorównał iPhonowi i możliwe, że go przebił.

#241 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 02 May 2013 - 16:12

Heheh prawdziwa to Htc :D
Muszą być jakieś niedoskonałości, ale - jest to najlepszy telefon na rynku, który jakością dorównał iPhonowi i możliwe, że go przebił.

Nie ma jak ocena osoba która S4 i iPhone 5 nie używała.

Bzdur ciąg dalszy, HTC jest najlepsze bo go kupiłem taki jest Twój tok myślenia.

#242 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 02 May 2013 - 16:21

Ma prawo tak myśleć. Mi to nie wadzi mimo, że robi to odwrotnie niż ja.

#243 Marti701

Marti701
  • 121 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 May 2013 - 16:26

@Homer. Przestań już prawić te herezje o Nexusie. Jedyna ich zaleta to aktualizacje i na tym się kończy ich świetność. System jest łysy, pozbawiony wielu funkcjonalności, trzeba dogrywać wiele rzeczy, by dało się go używać. Dlatego wiele osób decyduje się na instalacje custom romów, launcherów, modów itd. Więc gdzie ta jego świetność? Nawet hardware jest zwalony, I9250 plastikowa zabawka z kiepskim ekranem, po 4 dniach sprzedałem. Nexus 4, od groma problemów, nawet z grami ma problem, bo się przegrzewa i GPU zmniejsza taktowanie dwukrotnie. Te telefony to są dobre dla deweloperów, ale na pewno nie dla zwykłych użytkowników. To tyle ode mnie :D Co do tematu, HTC ONE świetny telefon, spokojnie konkuruje z iPhone 5, muzycznie go nawet przebija. Jeśli ktoś szuka większego ekranu i nie żal mu się rozstać z iOS, to nie ma co się zastanawiać. Jako były właściciel Lumia 920, iPhone 5 i aktualny HTC ONE, BB Z10, mam porównanie i najlepszym telefonem dla mnie jest ONE. SGS4 nie biorę pod uwagę, bo nie mam i nie będę mieć. Od Samsunga, to mogę kupić jedynie pralkę, lub lodówkę.

#244 towal

towal
  • 832 posts
  • SkądSRC

Posted 02 May 2013 - 16:36

@iron.gery Jesteś najbardziej cool, bo jesteś Macowcem, pościel pewnie masz też w Jabłuszka, widać, że Apple zacząłeś używać jak moda przyszła :) Taki z Ciebie ekspert, że nawet nie masz pojęcia co to rozdzielczość, a jarasz się benchmarkami. Weź chłopie się dowiedz czegoś, a potem zacznij się wymądrzać.

#245 Marti701

Marti701
  • 121 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 May 2013 - 16:42

Panowie iPhone 5 i HTC ONE to ta sama klasa telefonów, jakość wykonania, dbałość o szczegóły, bardzo dobre wyświetlacze itd. Przy wyborze powinniście się raczej skupić na systemie, iOS, czy Android? Ja lubię obydwa :D dlatego skaczę z kwiatka na kwiatek. BB jeszcze nie poznałem, bo po 4 dniach go zepsułem i leży w serwisie :)

#246 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 02 May 2013 - 16:53

@iron.gery
Jesteś najbardziej cool, bo jesteś Macowcem, pościel pewnie masz też w Jabłuszka, widać, że Apple zacząłeś używać jak moda przyszła :) Taki z Ciebie ekspert, że nawet nie masz pojęcia co to rozdzielczość, a jarasz się benchmarkami. Weź chłopie się dowiedz czegoś, a potem zacznij się wymądrzać.

Nie rozśmieszaj mnie, nie bawię się w porównania bo nie mam możliwości skonfrontowania iP 5 z HTC i S4. Ty próbujesz się dowartościować pisząc wszędzie że One jest najlepszy nie porównując go z konkurencją.

Jesteś widzę z Raciborza, to może chłopie spotkamy się w Lublinie i będziemy wymądrzać razem. Zobaczymy kto ma racje...lol...

#247 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 02 May 2013 - 16:55

@Homer. Przestań już prawić te herezje o Nexusie. Jedyna ich zaleta to aktualizacje i na tym się kończy ich świetność. System jest łysy, pozbawiony wielu funkcjonalności, trzeba dogrywać wiele rzeczy, by dało się go używać. Dlatego wiele osób decyduje się na instalacje custom romów, launcherów, modów itd.
Więc gdzie ta jego świetność? Nawet hardware jest zwalony, I9250 plastikowa zabawka z kiepskim ekranem, po 4 dniach sprzedałem. Nexus 4, od groma problemów, nawet z grami ma problem, bo się przegrzewa i GPU zmniejsza taktowanie dwukrotnie. Te telefony to są dobre dla deweloperów, ale na pewno nie dla zwykłych użytkowników. To tyle ode mnie :D

System ma być łysy. To użytkownik decyduje co chce na nim mieć a nie producent.
Wiele użytkowników decyduje sie na instalowanie różnych dziwnych rzeczy bo MOGĄ a nie dlatego, że muszą.
i9250 to poprzedni model, mniej udany bo zrobił go samsung. Zwalił hardware, na szczęscie do software nie miał prawa sie dotykać.
Nexus 4 się grzeje? A to Ci nowość. Nie dość, że grzeje sie prawie każdy telefon 4 rdzeniowy to Nexus 4 i tak pozostaje z nich najwydajniejszy:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PVOVpv2y9Zk

No i w końcu kto ma lepsze pojęcie o sprzęcie: developer czy zwykły użytkownik? Ja też jestem uzytkownikiem a punkt widzenia przyjąłem developerów bo to oni maja racje.

#248 Marti701

Marti701
  • 121 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 May 2013 - 17:00

Czyli po dograniu dodatków, masz nakładkowca, takiego jak Samsung, HTC i itd. :D A jaki problem usunąć śmieci wgrane przez producenta, wgrać inny lekki launcher? ŻADEN. Więc jak widzisz nie ma żadnej przewagi Nexusa nad innymi telefonami, jedyna to aktualizacje i cena.

#249 towal

towal
  • 832 posts
  • SkądSRC

Posted 02 May 2013 - 17:08

@iron.gery Widzisz, ja porównałem iP5 z One i się zdecydowałem. S4 nie chcę, miałem dwa poprzednie modele i wystarczy. Jeżeli jest wątek w którym jest porównanie telefonów to porównuję i jest to moja opinia. Nigdzie się z tym nie ukrywam, że jest to subiektywna opinia.

#250 Marti701

Marti701
  • 121 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 May 2013 - 17:11

Tylko że Xperia Z, SGS3, MX2 nie zmniejszają taktowania GPU o połowę, przy wyższej temperaturze, jak robi to Nexus 4. Po drugie Nexus 4 to nie ta liga, jak pojawi się 5 to będziemy ją porównywać z ONE, SGS4 :D

@towal. iPhone 4s miło wspominam, gdyby miał bebechy 5, to wolałbym go od niej. O wiele bardziej mi się podobał, był cięższy i bardziej proporcjonalny :D do tego ekranik z ONE i miałbym ideał.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users