Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak iOS 6.0/6.1 - evasi0n 1.5.3 - Untethered

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1054 odpowiedzi w tym temacie

#676 Michaelxdd

Michaelxdd
  • 20 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 lutego 2013 - 16:29

Aaa, rozumiem. Dobra, dzięki za pomoc i wyrozumiałość!

#677 fryto

fryto
  • 349 postów

Napisano 16 lutego 2013 - 18:46

A teraz trochę inne pytanie :] Czy próbował ktoś z was zrobić downgroade z 6.1.1 na 5.1 iPhone 4s

#678 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 16 lutego 2013 - 22:04

A teraz trochę inne pytanie :]
Czy próbował ktoś z was zrobić downgroade z 6.1.1 na 5.1 iPhone 4s

W internecie pełno poradników :P poszukaj :P YouTube ma tego mnóstwo. Ale czy to ma sens :P

#679 graxor

graxor
  • 26 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 16 lutego 2013 - 22:24

Czym zrobić pełny backup systemu przed Jailbreak'iem, aby potem w razie co odtworzyć? Chodzi o pełny backup całego tel ze wszystkim?

#680 dadi67

dadi67
  • 11 postów

Napisano 16 lutego 2013 - 23:03

Witam. Mam iphona 3gs 16gb, new BB Zrobiłem aktualizację do 6.1 poprzez iTunes i custom firmware Wszystko dobrze , tylko podniosło mi BB do 05.16.08. I tu moje pytanie czy jeśli jak mam nowy BB i wgram basband od ipada potem bede chciał go cofnąć przez użycie reds0w i ios 6.0 to nie zrobię cegły z telefonu ?

#681 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 17 lutego 2013 - 00:19

Czym zrobić pełny backup systemu przed Jailbreak'iem, aby potem w razie co odtworzyć? Chodzi o pełny backup całego tel ze wszystkim?

A czym innym można zrobić jak nie iTunes?

#682 Kubix17

Kubix17
  • 53 postów
  • SkądKorczyna, Poland

Napisano 17 lutego 2013 - 10:00

U mnie wszystko okej, tylko podczas downgrade basebandu musisz wskazać ipsw 6.0 w redsn0w :)

Witam.

Mam iphona 3gs 16gb, new BB

Zrobiłem aktualizację do 6.1 poprzez iTunes i custom firmware

Wszystko dobrze , tylko podniosło mi BB do 05.16.08.
I tu moje pytanie czy jeśli jak mam nowy BB i wgram basband od ipada potem bede chciał go cofnąć przez użycie reds0w i ios 6.0 to nie zrobię cegły z telefonu ?

#683 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 13:26

A teraz trochę inne pytanie :]
Czy próbował ktoś z was zrobić downgroade z 6.1.1 na 5.1 iPhone 4s

Nie, nie próbował, ponieważ nie ma takiej możliwości, zresztą nigdy nie było.

#684 olopiotrek

olopiotrek
  • 144 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 13:26

starałem się wyszukąc jednoznacznej odpowiedzi na forum, nie mniej jednak jej nie znalazłem wiec chcę Was o coś zapytać (jestem użytkowinikiem Iphone 5 na sofcie ios 6.1) 1) jak to jest z tą stabilnością po jailbreaku? Rzeczywiście Iphone troszkę zwalnia? 2) czy jailbreak ma wpływ na baterię? 3) nie zauważyliście jakiegoś dziwnego zachowania iphone po jailbreaku i instalacji aplikacji z cydii?

#685 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 14:07

starałem się wyszukąc jednoznacznej odpowiedzi na forum, nie mniej jednak jej nie znalazłem wiec chcę Was o coś zapytać (jestem użytkowinikiem Iphone 5 na sofcie ios 6.1)
1) jak to jest z tą stabilnością po jailbreaku? Rzeczywiście Iphone troszkę zwalnia?
2) czy jailbreak ma wpływ na baterię?
3) nie zauważyliście jakiegoś dziwnego zachowania iphone po jailbreaku i instalacji aplikacji z cydii?

Przyłączam się do pytania. Iphona 4s mam od tygodnia cały czas sledzę wątek a jakoś tak ciągle reka mi drży gdy mam nacisnać przycisk jalibreak w evasi0n 1.3 Dodam że mając Galaxy Nota 2 i inne tel na andku pierwsze co robilem to root a tu jakos nie mam odwagi. Może dlatego e do końca nie znam iOS i sie boje.

Edit: może jeszcze nie "dojrzałem do decyzji" przy robieniu roota na andku tez musiałem dużo i to dużo poczytać zanim zapadła decyzja. Tam był problem ze zmianą statusu tel. na zmodyfilowany i niemożność aktualizacji OTA. Tak dręczyłem temat że zrobilem sobie root bez zmiany stat. pozostał normalny i aktualizacje szły. A tu nic nie wiem :-|

#686 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 14:12

Spokojnie mozna robic JB, mnie 4S chodzi tak samo, jedynie 4 po wgraniu kilku opcji troche mulila. Poza tym zawsze mozna zrobic restore i pozbyc sie JB w ciagu kilku minut.

#687 olopiotrek

olopiotrek
  • 144 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 14:18

Spokojnie mozna robic JB, mnie 4S chodzi tak samo, jedynie 4 po wgraniu kilku opcji troche mulila. Poza tym zawsze mozna zrobic restore i pozbyc sie JB w ciagu kilku minut.

a jak wygląda sprawa z gwarancja? Rozumiem, że łamiąc oprogramowanie automatycznie tracimy gwarancję?
jak jest z szybkością po jailbreaku u innych użytkowników? ;)

- - - Połączono posty - - -

a jak wygląda sprawa z gwarancja? Rozumiem, że łamiąc oprogramowanie automatycznie tracimy gwarancję?

#688 avalon18

avalon18
  • 249 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 14:33

- - - Połączono posty - - -

Teoretycznie, w USA już chyba zalegalizowano o ile pamięc mnie nie myli.
Tracisz teoretycznie, w praktyce i tak ci przyjmą ;)

#689 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 17 lutego 2013 - 15:09

padl tekst, ze ni emozna wrocic do 5.1.1 czym jest to spowodowane? ktos moze kilkoma slowami to opisc dokladniej? Pozdrawiam

#690 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 15:51

padl tekst, ze ni emozna wrocic do 5.1.1 czym jest to spowodowane? ktos moze kilkoma slowami to opisc dokladniej? Pozdrawiam

Jak to nie? Zależy czy masz SHSH.

#691 olopiotrek

olopiotrek
  • 144 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 17:20

czy rozumiem, ze stwierdzenia mowiące ze po jailbreaku telefon zwalnia są mitami? I na iphone 5 kompletnie tego nie odczuje? ;)

#692 tomek:P

tomek:P
  • 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 17 lutego 2013 - 17:31

Ja tego kompletnie nie odczułem na swoim iPhonie 5. Telefon działa tak samo jak działał. Właśnie zrobiłem restore (namieszałem w LaunchDeamonach) i nie ma efektu "wow jak zapierdziela". Mity o zwalnianiu telefonu po zrobieniu JB są już nieaktualne. Czy ktoś poza mną ma/miał problemy z powiadomieniami push na iOS 6.1 po jailbreaku?

#693 NoMercy

NoMercy
  • 143 postów
  • Skąd3M

Napisano 17 lutego 2013 - 17:31

Jak to nie? Zależy czy masz SHSH.

A mógłbyś podać sposób takiego downgrade z 6.1 na 5.1.1 dla 4S ?

#694 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 17 lutego 2013 - 19:09

w 4s nie da się zrobić downgrade - było na forum. Nie da się nawet z shsh

#695 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 20:32

Ludzie, czytajcie wątek, 7 postów wyżej napisałem, że na 4S nie da się i nigdy nie było możliwości downgrade! Jeszcze z 50 razy się ktoś zapyta o to samo?

#696 NoMercy

NoMercy
  • 143 postów
  • Skąd3M

Napisano 17 lutego 2013 - 20:51

Ja czytam, ale, bez urazy, po Twoim poście znalazłem kolejny, z nieco odmiennym spojrzeniem na ten temat i właśnie do niego się odniosłem. Sorry, jeżeli taka praktyka jest zabroniona na forum.

#697 olopiotrek

olopiotrek
  • 144 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 21:03

W koncu zdecydowalem sie na jailbreak i rzeczywiscie nie widac zadnych spowolnien;) chcialbym sie natomiast spytac czy Wam tez wyzerowalo informacje dotyczace baterii? Ani w uzyciu ani nic

#698 ifish

ifish
  • 73 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 lutego 2013 - 21:08

W koncu zdecydowalem sie na jailbreak i rzeczywiscie nie widac zadnych spowolnien;) chcialbym sie natomiast spytac czy Wam tez wyzerowalo informacje dotyczace baterii? Ani w uzyciu ani nic

po respringu zawsze kasuje te informacje.

#699 sean987789

sean987789
  • 57 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 23:06

Witam . Mam problem . Wgralem sobie soft od iPada i jak wiadomo zeby wgrac system to trzeba zrobic customa . Mam problem bo jak zrobie customa to odrazu mam jailbreak zrobiony i aktywuje iPhone . Tyle ze evasi0n potrzebuje czystego iOS 6.1 bez jailbreaka . Tylko jak bez jailbreaka ominac aktywacje przez karte operatora ?(EVASI0N wywala mi blad jak mam jeszcze nie zrobiana aktywacje) Pozdrawiam .

#700 warper

warper
  • 12 postów

Napisano 18 lutego 2013 - 12:12

Przyłączam się do pytania. Iphona 4s mam od tygodnia cały czas sledzę wątek a jakoś tak ciągle reka mi drży gdy mam nacisnać przycisk jalibreak w evasi0n 1.3 Dodam że mając Galaxy Nota 2 i inne tel na andku pierwsze co robilem to root a tu jakos nie mam odwagi. Może dlatego e do końca nie znam iOS i sie boje.

Edit: może jeszcze nie "dojrzałem do decyzji" przy robieniu roota na andku tez musiałem dużo i to dużo poczytać zanim zapadła decyzja. Tam był problem ze zmianą statusu tel. na zmodyfilowany i niemożność aktualizacji OTA. Tak dręczyłem temat że zrobilem sobie root bez zmiany stat. pozostał normalny i aktualizacje szły. A tu nic nie wiem :-|

Przy evasion nie ma problemu jeżeli nie masz simlcka to (wczesniej miałem 3gs simlocka i nowybaseband i tu są schody ale to inna historia) naciskasz robisz co pisze na ekranie, LECZ zastanawiam się nad powrotem do 6.1.1 bez jb gdyż nie wiam jak u innych zdarzają mi się restarty a to przy włączeniu kamery i paru programach sporadycznie ale jednak.
Jeżeli masz pytania pisz na priw. Pomogę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych