Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak iOS 6.0/6.1 - evasi0n 1.5.3 - Untethered

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1054 odpowiedzi w tym temacie

#626 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 12 lutego 2013 - 20:10

Apropos wątku, jak wygląda sprawa z przesyłem danych po JB? Ktoś mierzy?
Czy jest jakiś tweak który powie ile danych jest wysyłanych/pobieranych na/z jakiego adresu czy przez jaką aplikację?

- - - Połączono posty - - -

Nie ja zrobiłem z tego przepychankę. Uwagi ad personam też coś mówią o ich autorze.

#627 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 12 lutego 2013 - 20:16

Na 1.2 pogoda startuje bez problemu. Aplikacja z ikonki jak i w notification center. Edit: Mam pytanie. Dlaczego jak nacisnę "Odpowiedz" przy wypowiedzi na którą chcę odpowiedzieć nie jest to zaznaczane jako odpowiedź do powyższej tylko jako oddzielny post. Rozumiem, że jest "Cytuj" ale te cytowanie bardziej pasuje do fragmentu, natomiast przy wyborze "odpowiedz" funkcjonalniej byloby jednak zacytować post na który się odpowiada.

#628 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 12 lutego 2013 - 20:31

Bo to raczej odpowiedź na cały wątek jest i nie ma podwątków.

#629 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 20:34

W 5 jest 0.3.1 jakby co, nie ma aktualizacji i raczej nie ma takiej potrzeby.

#630 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 20:48

Dario13d a mozesz napisac jak to jest ze widzac na zamieszczonej przez Ciebie fotce cydie masz w jezyku polskim

w repozytorium BigBossa jest polska cydia

#631 dario13d

dario13d
  • 530 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 21:01

w repozytorium BigBossa jest polska cydia

Odpowiedziałem koledze jak byś nie zauważył , natomiast repo BigBossa nie widzę Cydi PL:)

- - - Połączono posty - - -

W 5 jest 0.3.1 jakby co, nie ma aktualizacji i raczej nie ma takiej potrzeby.

Może nie ma tak wielkiej potrzeby ale w v 0.2 pogoda mi działała bez zarzutu natomiast po uaktualnieniu do v 0.3-1 pogoda nie działa;)

#632 adizj

adizj
  • 47 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 23:20

mam problem z imessage po zrobieniu jb, na początku działało ok, a po kliku godzinach nie mogę wysłać wiadomości ani nie można jej wysłać do mnie, w obu przypadkach błąd dostarczenia. Jest na to jakiś inny sposób niż restore i ponowny jb? A może nie ma to w ogóle związku z jb? Tych, którzy chcą mi odpowiedzieć, że taki wątek był już poruszany - spoko, to dajcie linka, bo średnio mi się widzi wizja kolejnego przekopywania przez 64 strony nie mając pewności czy znajdę odpowiedź, a wyszukiwarka jest do dupy i nie znajduje mi takiego tematu.

#633 bracki19

bracki19
  • 30 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 12 lutego 2013 - 23:41

Z niczym nie ma problemu, jeśli się robi JB tak, jak jest w instrukcji. Miałem wersję 6.1 na evasi0n 1.0, 1.1, 1.2 a teraz 6.1.1 na 1.3 w iPhone 4S i aplikacje się nie crashują. Jeśli chodzi o tweaki z Cydii, to trzeba najpierw sprawdzić czy są zgodne z 6.1 a dopiero później instalować.

#634 A-One

A-One
  • 194 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 01:56

Piszę, ponieważ mam ten sam problem na dwóch 4S (5.0.1 i 5.1.1) Podczas aktualizacji do 6.1.1 przez iTunes wyskakuje błąd : nie można zaktualizować iPhone'a, nieznany błąd (6). Co robię nie tak? Na oficjalnej stronie nie ma rozwiązania tego problemu, przeszukując naprawdę z grubsza internet też ciężko bylo cokolwike na ten temat znaleźć. Mam najnowszy iTunes. Był restart komputera. Itunes archiwizuje, kopiuje programy, rozpakowuje ściągniętą wersję 6.1.1 i w tym momencie pojawia się błąd. EDIT!!! iTunes kazało odtworzyć iPhone'a. Tak zrobiłem. Po odtworzeniu okazało się, że mam wersję 6.1.1 (nie wiem jak to się stało). Podczas ładowania kopii zapasowej wyskoczył błąd (proces był w ok 50%) "nie można wgrać kopii zapasowej, ponieważ nei udało się jej zapisć na komputerze". Mam nadzieję, że to też za chwilę w jakiś sposób się rozwiąże...

#635 arekl

arekl
  • 123 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 08:15

Witaj miałem tak samo jak ty. dałem sobie spokój bo już mnie coś strzelało. Apple schodzi na psy , dobrze ze mam tylko ich telefony , a ten nowy iTunes to kompletna porażka.. co do zmiany z iOS 5 na iOS 6 warto. Przy błędzie nr 6 nic nie resetowałem ,tylko dałem w iTunes "odtwórz i uaktualnij" poszło ufff... Następnie nie odtwarzałem nic z kopii zapasowej bo zwyczajnie nie wierze ze będzie tak super, tym bardziej w przypadku Apple. Skonfigurowałem telefon na nowo. A co do dyskusji na temat pogody, ludzie jak coś jest to fajnie aby działało.. poza tym może mama mu spodni nie szykuje tylko nie zachowujcie się jak konie z klapkami na oczach.. (wiem to cecha osób związanych z apple, ja jednak taki nie jestem) i pomyślcie ze może np ma chłop żonę tak jak i ja mam.. i zwyczajnie ta żona dojeżdża do pracy która jest oddalona o ~30km, a w związku z tym ze pracuje w banku musi odpowiednio wyglądać i tak sobie zerka przed wyjściem na pogodę bo kto wie jaka jest pogoda 30 km dalej ? A żyjąc w pośpiechu nie ma czasu oglądnąć pogody w tv ? więc sprawdza to na swoim bialutkim iPhonie ;]

#636 Pascal_77

Pascal_77
  • 80 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 lutego 2013 - 08:53

U mnie o dziwo pogoda działa poprawnie,jedynie crashujące appki z App Store irytują.

ja mam to samo i to zarówno na iphonie 4s, jak i na iPadzie 3. Jedynie mogę dokonywać wgrywania lub aktualizacji aplikacji przez itunes. Jak wchodzę w AppStore przez telefon czy tablet i chcę ściągnąć jakąkolwiek aplikacje, to od razu się restartuje i wchodzi w tryb safe mode.

#637 Kubix17

Kubix17
  • 53 postów
  • SkądKorczyna, Poland

Napisano 13 lutego 2013 - 08:58

Aplikacja pogody po aktualizacji evasi0n, crashuje :/

#638 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 13 lutego 2013 - 10:52

Ja nie rozumiem czegoś tutaj. Ja wykonywałem JB każdą wersja 1.0 1.1 1.2 1.3 i za każdym razem wszystko działało ;D Tak samo z iTunes kopie zapasową przywróciło mi bez problemu. :D

#639 tomek1574

tomek1574
  • 145 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 11:07

Ja również nie mam żadnego problemu.No może z trochę większym apetytem na energię.

#640 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 13 lutego 2013 - 11:38

Ja nie rozumiem czegoś tutaj. Ja wykonywałem JB każdą wersja 1.0 1.1 1.2 1.3 i za każdym razem wszystko działało ;D Tak samo z iTunes kopie zapasową przywróciło mi bez problemu. :D

Bo Ty masz 3GS, problemy mają głownie ci z 4S i z 5. Ja tez w 3GS (stary bootrom) nie widzę kłopotów.

#641 adizj

adizj
  • 47 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 11:40

Ja problemy z imessage mam w 3GS. Chyba niestety trzeba zrobić restore i re-jailbreak ;/

#642 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 13 lutego 2013 - 17:04

U mnie działa:P

#643 avalon18

avalon18
  • 249 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 17:10

Witaj
miałem tak samo jak ty. dałem sobie spokój bo już mnie coś strzelało. Apple schodzi na psy , dobrze ze mam tylko ich telefony , a ten nowy iTunes to kompletna porażka.. co do zmiany z iOS 5 na iOS 6 warto. Przy błędzie nr 6 nic nie resetowałem ,tylko dałem w iTunes "odtwórz i uaktualnij" poszło ufff... Następnie nie odtwarzałem nic z kopii zapasowej bo zwyczajnie nie wierze ze będzie tak super, tym bardziej w przypadku Apple. Skonfigurowałem telefon na nowo. A co do dyskusji na temat pogody, ludzie jak coś jest to fajnie aby działało.. poza tym może mama mu spodni nie szykuje tylko nie zachowujcie się jak konie z klapkami na oczach.. (wiem to cecha osób związanych z apple, ja jednak taki nie jestem) i pomyślcie ze może np ma chłop żonę tak jak i ja mam.. i zwyczajnie ta żona dojeżdża do pracy która jest oddalona o ~30km, a w związku z tym ze pracuje w banku musi odpowiednio wyglądać i tak sobie zerka przed wyjściem na pogodę bo kto wie jaka jest pogoda 30 km dalej ? A żyjąc w pośpiechu nie ma czasu oglądnąć pogody w tv ? więc sprawdza to na swoim bialutkim iPhonie ;]

Czepiasz się pogody dzięki której masz tego JB :) inny temat że to nie wina apple,. Nowy Itunes śmiga elegancko, pomine temat że rzeczywiście przy W7 miałem z nim mase problemów a ios06 nie wniósł nic rewolucyjnego.

Od razu proponuje robić restore, imo każde jabłko chodziło tak u mnie lepiej niż podczas kopii.

#644 arekl

arekl
  • 123 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 21:27

Czepiasz się pogody dzięki której masz tego JB :) inny temat że to nie wina apple,. Nowy Itunes śmiga elegancko, pomine temat że rzeczywiście przy W7 miałem z nim mase problemów a ios06 nie wniósł nic rewolucyjnego.

Od razu proponuje robić restore, imo każde jabłko chodziło tak u mnie lepiej niż podczas kopii.

Gdzie ja się czepiam pogody ?
Właśnie uświadamiam nieoświeconemu ludowi ze jest ona ważna ,jako przykład podaje moją żone.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania ;)

#645 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 22:09

Zauważyliście większe zużycie baterii po zrobieniu JB?

#646 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 13 lutego 2013 - 22:20

ja widze większe zużycie od czasu wydania 6.0

#647 Kartacz

Kartacz
  • 69 postów
  • SkądBruksela

Napisano 13 lutego 2013 - 22:29

3GS 16 GB Zrobiłem aktualizację do 6.1 poprzez iTunes.Nastepnie JB Evasi0n 1.3 Wszystko pomyślnie , więc tak jak zawsze zabralem się do zdjęcia simlocka.W Cydii dodaje repo.iparelhos.com i widzę ze jest już Ultrasn0w Fix for 6.1.Wiec instaluje Fix i następnie Ultrasn0w 1.2.8 z repo666.ultrasnow.com , i po instalacji restart telefonu.Niestety , ale teraz nie mogę zdjąć simlocka.Od 5.1 nie było problemu ze zdejmowaniem simlocka właśnie tym sposobem. Dobra , podczas pisania sprawdziłem BB i niestety się podniósł z 05.13.04 do 05.16.08 . Próbuje z redsn0wem i opcja Downgrade from iPad baseband , ale narazie redsn0w nie obsługuje softu 6.1 ! Jak ja mogłem tym razem zapomnieć o BB ;/

#648 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 13 lutego 2013 - 22:34

3GS 16 GB

Zrobiłem aktualizację do 6.1 poprzez iTunes.Nastepnie JB Evasi0n 1.3

Wszystko pomyślnie , więc tak jak zawsze zabralem się do zdjęcia simlocka.W Cydii dodaje repo.iparelhos.com i widzę ze jest już Ultrasn0w Fix for 6.1.Wiec instaluje Fix i następnie Ultrasn0w 1.2.8 z repo666.ultrasnow.com , i po instalacji restart telefonu.Niestety , ale teraz nie mogę zdjąć simlocka.Od 5.1 nie było problemu ze zdejmowaniem simlocka właśnie tym sposobem.

Dobra , podczas pisania sprawdziłem BB i niestety się podniósł z 05.13.04 do 05.16.08 .

Próbuje z redsn0wem i opcja Downgrade from iPad baseband , ale narazie redsn0w nie obsługuje softu 6.1 !

Jak ja mogłem tym razem zapomnieć o BB ;/

Użyj najnowszego redsn0w i pierw wskaż mu ios 6.0 wgraj baseband od iPada potem go cofnij. A i wystarczy zainstalować Ultrasn0w bo fixer nie jest juz potrzebny :P

#649 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 13 lutego 2013 - 22:38

Po restore i ponownym jailbreak 1.3 dalej te same problemy z crashującymi appkami;/

#650 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 23:07

Zauważyliście większe zużycie baterii po zrobieniu JB?

Przecież jest to oczywiste od pierwszego JB na pierwszym iPhone.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych