Ale działający w czasie czuwania, więc specjalnie nie poprawi czasu przeglądania internetu czy długości rozmów.Xperia Z ma jakiś autorski system oszczędzania energii niedostępny w czystym androidzie jak i pewnie sporo innych rzeczy.

iPhone 5 vs Sony Xperia Z
Posted 16 January 2013 - 16:04
Posted 16 January 2013 - 16:09
Wielu czytelników zwraca uwagę, że bateria jest jednym z kluczowych problemów dzisiejszych smartfonów. Również tutaj Sony postanowił co nieco udoskonalić. Po pierwsze bateria ma dużą pojemność 2330 mAh co przy grubości telefonu poniżej 8 milimetrów jest bardzo dobrym wynikiem. Kluczowe jednak okazują się zmiany w systemie operacyjnym. Sony wprowadził nową funkcję o nazwie Stamina, która według testów producenta czterokrotnie wydłuża czas czuwania telefonu. Polega ona na tym, że po wygaszeniu ekranu telefonu na dłużej niż 15 minut wstrzymane zostają usługi działające w tle. Telefon wciąż może odbierać telefony i SMS, ale wyłączone zostaje WiFi, GPS, transfer mobilny 3G, bluetooth i większość powiadomień Push. Gdyby ktoś jednak chciał włączyć synchronizację jednego, określonego kanału np. maila, ma taką możliwość, bo wszystkie wyłączane usługi można konfigurować. Wystarczy wybudzić telefon i wraz z włączeniem ekranu ruszą wszystkie usługi synchronizacji i pobrane zostaną wszystkie powiadomienia. Myślę, że dla wielu osób takie rozwiązanie może okazać się bardzo praktyczne w określonych sytuacjach.
- - - Połączono posty - - -
Ale działający w czasie czuwania, więc specjalnie nie poprawi czasu przeglądania internetu czy długości rozmów.
Prawda.
Kolejne foto:

Posted 16 January 2013 - 16:40
- - - Połączono posty - - -
Jakieś się znajdzie, np. oglądanie filmów Full HD.
Nie bedzie widac roznicy miedzy ekranem 720p. Po prostu silowanie sie z wyswietlanie zbednych pikseli. No moze przyda sie tym co musza miec tel 5cm przed nosem

Posted 16 January 2013 - 17:46
Posted 16 January 2013 - 18:38

Posted 16 January 2013 - 18:49

Posted 16 January 2013 - 20:42
Ale tylko do 15. maja i premiery Nexusa 5 z Androidem 5.0 Key Lime PieOgólnie to we wszystkich xperiach ekran jest blady także nie ma co być zaskoczonym
wg. Mnie nie ma co sie zastanawiać nad ta xperia bo znając życie za miesiąc czy 2 wyjdzie sgs 4 i bedzie pozamiatane jeśli chodzi o telefony z androidem

Posted 26 February 2013 - 16:46
Posted 26 February 2013 - 18:13
Posted 26 February 2013 - 18:22
Posted 26 February 2013 - 18:25
Posted 26 February 2013 - 21:00
Posted 26 February 2013 - 21:15
W pudelku folia jest zabezpieczona folią

Posted 26 February 2013 - 21:22
Posted 26 February 2013 - 21:30
Posted 26 February 2013 - 21:43

Posted 26 February 2013 - 22:35
Posted 26 February 2013 - 23:15
Posted 26 February 2013 - 23:48
Chyba teraz wiekszosc nowych telefonow jest "zabojcami" iphona. Bardzo szkoda ale apple troche zaspalo.
W czym zaspało? W nieustannym i bezsensownym powiększaniu ekranu, by telefon zamieniał się w tablet? Takie coś nie jest ani wygodne do neta ani miłe w kieszeni. A może Apple zaspało w bitwie na cyferki? No tak, dlatego iP 5 przechodzi sunspider javascript dużo lepiej niż Nexus 4, HTC One czy SGS3. Ja absolutnie nie widzę by Apple zasypiało. Jedyną rzeczą do ciągłej poprawy jest iOS, który i tak Androida przewyższa, zwłaszcza po JB. Akurat jeśli chodzi o soft, to bym się nie martwił bo Apple na oprogramowaniu sie zna.
Przesiadłem się z SGSa na iPhona i nie żałuje.
A co do Xperii Z to wyświetlacz dyskwalifikuje ten telefon w moich oczach. To najważniejszy element smartfona, na który patrzymy przez 95% czasu korzystania z urządzenia.
Posted 27 February 2013 - 06:47
W czym zaspało? W nieustannym i bezsensownym powiększaniu ekranu, by telefon zamieniał się w tablet? Takie coś nie jest ani wygodne do neta ani miłe w kieszeni. A może Apple zaspało w bitwie na cyferki? No tak, dlatego iP 5 przechodzi sunspider javascript dużo lepiej niż Nexus 4, HTC One czy SGS3. Ja absolutnie nie widzę by Apple zasypiało. Jedyną rzeczą do ciągłej poprawy jest iOS, który i tak Androida przewyższa, zwłaszcza po JB. Akurat jeśli chodzi o soft, to bym się nie martwił bo Apple na oprogramowaniu sie zna.
Przesiadłem się z SGSa na iPhona i nie żałuje.
A co do Xperii Z to wyświetlacz dyskwalifikuje ten telefon w moich oczach. To najważniejszy element smartfona, na który patrzymy przez 95% czasu korzystania z urządzenia.
Zaspało w tym, że iOS wygląda prawie tak samo jak w pierwszej wersji. To moje zdanie, mi to przeszkadza bo iPhone mam od pierwszej wersji, i miałem wszystkie po kolei i praktycznie różnią się one tylko obudową. Oczywiście z pkt. widzenia użytkownika.
A co złego w tym żeby były większe wyświetlacze? Co za problem zrobić 3 modele? 3,5", 4" i np. 4,7" ?? Jako użytkownik chce mieć wybór.
Co takiego złego jest w wyświetlaczu Xperii Z? Że dyskwalifikuje ten telefon w Twoich oczach?
Posted 27 February 2013 - 06:56
Posted 27 February 2013 - 08:50

Posted 27 February 2013 - 09:17
To, że soft się przez te lata nie zmienia, to dowodzi, że jest rewelacyjny i pasuje klientom. Co roczne pobicia rekordów sprzedaży iPada i iPhone dowodzi o tym. Wiadomo, że wszystkim to nie pasuje, ale to jest garstka fanów.
Jak dla mnie iPhone ma wszystko co powinien mieć smartfon plus rewelacyjna obudowa i wygląd.
W tym przypadku niestety konkurencja jest daleko w tyle.
Z jednej strony masz racje, tylko właśnie po to ludzie robią JB, żeby móc wprowadzać modyfikacje systemu. Na które nie pozwala apple. Co do obudowy i wyglądu zgadza się jest w apple jest perfekcja. Ale SONY Xperia Z to chyba pierwszy smartfon który nie odstaje od iPhone.
Przede wszystkim optymalizacja iPhone'a bije wszystko. Kiedy słyszę, że jakiś telefon ma lepsze "wnętrzności" niż iPhone, powstrzymuję się od parsknięcia śmiechem. Co po procesorze czy ilości RAMu, jeżeli android po prostu muli... Mam porównanie między iPhonem i SGSIII i zdecydowanie SGS nie ma szans w tym starciu. Gdyby mój komputer był tak zoptymalizowany jak iPhone, 6 giga ramu wystarczyłoby, żeby podbić świat
Może nie mam zbyt dużego doświadczenia z Androidem, przez kilka tygodni używałem SGS III po jakimś czasie wróciłem do DO HTC One X i świadomie stwierdzam i nie faktycznie zdarzały się w obu jakieś zamulenia systemu, ale w tych telefonach nie było one jakoś mocno odczuwalne. Uczciwie też trzeba spojrzeć na iPhone że tu też się to zdarza, ale na pewno rzadziej.
Posted 27 February 2013 - 09:36
Z jednej strony masz racje, tylko właśnie po to ludzie robią JB, żeby móc wprowadzać modyfikacje systemu.
Jasne, tylko ilu tych ludzi jest? Szczerze, na pewno nie większość. W moim środowisku nikt JB nie robi, bo zwyczajnie jest to nie potrzebne. Młodziki, którzy lubią się bawić w modyfikacje co chwilę systemu jasne, nic złego w tym nie widzę. Uważam jednak, że większość ludzi tego nie robią. iOS daje wiele możliwości, internet, mail, instalowanie wszelakiego oprogramowania, gry, muzyka, film i wiele wiele innych, czego chcieć więcej.
Posted 27 February 2013 - 09:58
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users